fbpx

49-letni Hrvat v Umagu s kovinsko palico po glavi udaril mladega Slovenca – in ga hudo poškodoval!

Foto: YouTube. Slika je simbolična.

V nedeljo zjutraj je v Umagu na Hrvaškem prišlo do incidenta, v katerem sta jo skupila dva mlajša slovenska državljana, med njima eden huje, saj so ga morali zaradi hujše poškodbe glave prepeljati v bolnišnico v Izoli. S policijske uprave hrvaške Istre so sporočili, da je 49-letni hraški državljan kalil javni red in mir ter pri tem vznemirjal skupino fantov. Po besednem obračunu je iz svojega vozila vzel kovinsko palico in z njo po glavi udaril 21-letnega slovenskega državljana, nato pa napadel še drugega 21-letnika, a se je slednji uspel izogniti udarcu v glavo in jo je posledično skupil po roki. Po opravljeni kriminalistični preiskavi so napadalca priprli v Pulju.

Hrvaški mediji poročajo, da je do incidenta prišlo v noči na nedeljo, približno ob 4:40, ko je 49-letni hrvaški državljan v enem izmed nočnih lokalov v Savudrijski ulici kršil javni red in mir. Hrvat naj bi se nato sporekel s skupino mlajših fantov iz Slovenije, ki jih je po informacijah policije nadlegoval, nakar je odšel v svoj avtomobil po kovinski kij in se z njim vrnil v lokal ter tam nato napadel in poškodoval 21-letnika.

Ne gre za prvi tovrsten incident, v katerem so jo v Umagu skupili mladi Slovenci. Leta 2012 so hrvaški mediji poročali, da sta mlada Hrvata z irokezama v nočnem lokalu v Ljubljanski ulici napadla trojico slovenskih državljanov, starih od 21 do 23 let, ki sta jih sprva skušala okrasti, potem pa stekla za njimi, enega ujela, brutalno pretepla in mu odtujila mobitel.

Obrnili smo se na splošno bolnišnico Izola, da bi poizvedeli, v kakšnem stanju je mladenič po sprejemu na zdravljenje, na njihov odgovor pa še čakamo.

T. F.