Kje v Sloveniji se nahajajo skrivnostne lokacije razseljenih migrantov

Foto: STA

Policija dnevno objavlja aktualne podatke o številu migrantov v Sloveniji. Nastanjeni so v Ljubljani na Kotnikovi, v Azilnem domu v Ljubljani, v Logatcu, v kriznem centru za mlade in v bolnišnici v Postojni. Pojavlja pa se tudi kategorija “razseljeni”. Pojavlja se vprašanje, kje so ti ljudje, ki jih štejejo v to kategorijo, in od kod jim denar.

Na ministrstvu za notranje zadeve so nam pojasnili, da izraz “razseljeni” pomeni, da prosilci za mednarodno zaščito bivajo na zasebnem naslovu na območju Slovenije. “Prosilcu za mednarodno zaščito se lahko odobri razselitev na zasebnem naslovu, če so za to izpolnjeni pogoji iz zakona o mednarodni zaščiti,” so pojasnili na ministrstvu. O prošnji za nastanitev na zasebnem naslovu odloča strokovna medresorska komisija.

Pristojni organ lahko po 83. členu zakona o mednarodni zaščiti odobri prosilcu razselitev na zasebni naslov, če so izpolnjeni naslednji pogoji:
– da je ugotovljena njegova istovetnost,
– da so mu na zasebnem naslovu zagotovljeni ustrezni pogoji za bivanje in
– da je bil z njim opravljen osebni razgovor.

Prosilcu se lahko dodeli tudi finančna pomoč
Ne glede na pogoje pa lahko ministrstvo odobri razselitev na zasebni naslov prosilcu, pri katerem obstajajo utemeljeni zdravstveni razlogi ali drugi utemeljeni razlogi, ki jih ugotovi pristojni organ. Utemeljenost razlogov ugotavlja komisija, ki jo imenuje minister Erjavec. Prosilcu, ki nima zagotovljene brezplačne osnovne oskrbe in mu pristojni organ ne more zagotoviti nastanitve v azilnem domu ali njegovi izpostavi ter nima lastnih sredstev za preživljanje, se dodeli finančna pomoč, če nima na podlagi drugih predpisov drugih zavezancev, ki so ga dolžni preživljati. Torej, v primeru, da ne more poskrbeti sam zase, to naredi država.

Vir: Policija

Podatki na dan 4.5.2016 (vir: Policija)

Če so stroški višji od finančne pomoči, pa razliko krije ministrstvo
Če višina stroškov oskrbe in nastanitve v drugi primerni instituciji presega višino finančne pomoči, ki je dodeljena prosilcu iz prvega odstavka tega člena, razliko v stroških krije ministrstvo, če ni na podlagi drugega predpisa določen drug zavezanec za plačilo. Če prosilec samovoljno zapusti zasebni naslov, kjer je nastanjen, mora stanodajalec o tem nemudoma obvestiti pristojni organ.

Za kakšne zasebne nastanitve gre, nam na ministrstvu niso pojasnili, gre pa verjetno za tiste zasebnike, ki so se prostovoljno odločili za oddajo stanovanj. Država je namreč pred časom pozvala državljane, naj brezplačno ponudijo zasebna stanovanja z namenom namestitve migrantov. Med njimi pa seveda ni naših poslancev, ki so ob začetku migrantskega vala na ves glas zatrjevali, da bi kakšnega migranta zagotovo vzeli k sebi domov. No, pred kratkim smo jih o teh obljubah povprašali in ugotovili, da je skupno število migrantov, ki so jih vzeli poslanci domov – nič.

Nina Knapič

 • AlojzZ

  Ljudje, bodite spoštljivi do migrantov. To so namreč naši bodoči gospodarji. Če se jim naši oblastniki priklanjajo, se jim moramo mi dvakrat priklanjati! Zato je tudi čisto prav, da jim dajemo več, kaor dajemo upokojenim domorodcem.

 • Slovenija moja dežela

  Banda pokvarjena oblastniška,kdaj so pa pozivali k pomoči Slovencem??? Vsak dan poslušam kako se zbira denar,ali kake druge akcije,s katerimi se poizkuša zbirati denar za Slovenske otroke,revne bolne,pa za njih ne poskrbi ČISTO NIČ TA NESPOSOBNA SLOVENSKA VLADA,za arabce pa poziva in jim obenem nudi še vso pomoč.Kolikokrat so se že naši predniki,ki os dali življenja za našo svobodo in življenje,obrnili v grobovih na račun takih neumnežev????

 • dave

  Zelo pomanjkljiv članek. Novinarka bi se morala dokopati do kakih podatkov o dejanskem stanju. Po Mariboru se sprehajajo migranti in sigurno nekje bivajo, Vendar nihče ne izda kaj več o tem. Morda pa kmalu…?

 • katra

  Oh pa menda ja niso naseljeni tudi v bolnišnici v Postojni, saj tam je menda porodnišnica ?
  Je tudi to – “v kriznem centru za mlade” – v Postojni ?

  • tarantela

   Bližina porodnišnice je kar primerna, saj se na veliko množijo.

 • macon

  Migranti v startu prejemajo več kot povprečni slovenski inženirski kader zaradi katerega se vse ne sesuje samo vase in to za nič, ker je njihova človeška pravica, da prejemajo.

  • xtc

   a ne veš da so doktorji in inžinirji pa še multikulti predavajo in prakticirajo?

   • von Rhein

    Po nekaterih raziskavah učnih programov in opravljenih testih posameznikov je nivo univerzitetno izobraženega Sirijca na nivoju srednje šole v posameznih nemških pokrajinah.Da ne primerjamo Afganistance,Pakistance,tudi Gruzijce,da o ilegalcih iz Afriških držav ne razmišljamo.

    • Duhec

     Srednja??? Bo kr osnovna… pa tile sploh niso izobrazeni.

     • von Rhein

      Govora je samo o tistih,ki se izkažejo z diplomo katere izmed fakultet univerze.Gradbeniki,strojniki,zdravniki so v veliki meri na nivoju medicinskih sester,enako dentisti.
      Kar me zelo zabava so računalničaji.Večina ,ki obvlada Google translator in navigator na iPadih se sama sebe uvršča med računalničarje.

     • tarantela

      No, ja, seksat pa znajo, če ne z milo pa s silo.

 • MEFISTO

  Pošteno od ljudske oblasti, da so nezaželjene goste razselili širom po Sloveniji.

  Prav je, da vsi po malem okusimo blagoslov in božjo mano z jutrovega.

 • tarantela

  Koliko je pa tistih, ki so jo pobrisali iz centrov in kje so?

  • dare326

   Potikajo se po Ljubljani, najbolj znani so libijski migranti, ki skrbijo za logistiko novih arabskih migrantov.

 • tarantela

  Najbolj perspektiven poklic: MIGRANT.

 • xtc

  Imam neprijeten občutek;da ko bo v EU počilo(zelo kmalu);bodo lagri izgledali kot dopustniške točke;tole ne obeta nič dobrega:

  • 1234

   Tovariš XTC:
   Včeraj ste, v enem od komentarjev, pozivali urednika NOVA24 TV, da eliminira, z tega portala, sioniste in Rusofile, ki, da so uničili že nekaj portalov in bodo tudi tega!
   TAKOLE, če ste ciljali, tudi, name:
   1. Midva se poznava, ko ste prejemali, moja, darila iz Rusije, niste protestrirali, da so Rusofilska! Keneda! Jaz nisem NOBEN Rusofil, sem pa realist v politiki! In daleč prekašam tudi vašega Janšo! Za mene je Rusija dežela možnosti, za Europo in dežela, kjer je nacija razumna in strpna, kljub terorju ohranila nacionalno in razumsko komponento, kar za Slovence NE VELJA!! Putina cenim zaradi pripadnosti svojemu narodu.
   2. Kar se tiče “sionizma”! ker je šlo pod komentarji o Zionističnem vmešavanju v USA volitve, smatram, da ste se ZMOTILI! jaz tu ne vidim nobenega SIONISTA, kvečjemu kritično nastrojene komentatorje! SIONIZEM izhaja od g. Theodor-ja Herzoga, Nemškega Juda, ki je utemeljitel in pomeni “Judovski patriotizem”. On je utemeljitelj, v Nemčiji, in je v knjigi ” Der Judenstaat” to analiziral. Hotel je Judovsko državo v Patagoniji (Argentina)!!!!!!!!!!!!!!!!! Hotel je uvedbo jezika Nemščina ali Jidiš! kajti Judi niso imeli enoznačnega jezika, razseljeni! VI STE NAJVERJETNEJE hoteli prilepiti , nam, nalepko ANTISEMITI!”
   Sicer pa je prvi ustanovitelj Judovske, pol, države, Lenin, ki je ustanovil, po revoluciji, Judovsko avtonomno oblast ob Volgi!
   3. kar se tiče uničenja portalov, me prav zanima, katerih in kako! Bilo bi korektno, da se razpišete! Morda vaš gospodar, kajti vi ste v pisanju omejeno vešč!
   L.P.
   Petrovc

 • von Rhein

  RIM – Direktor Evropskega policijskega urada (Europol) Rob Wainwright je danes v Rimu posvaril, da se bo v Evropi verjetno zgodil nov obsežen teroristični napad.
  —————————————————————–
  Naj malo razmislijo vsi od mame Merkle dalje,do levakov in multikulti agitatorjev za prihod množic v Evropo.Množic tistih,ki se potuhnjeno skrivajo za resničnimi begunci,izkoriščajo otroke za pospešen vstop v države EU(četudi ukradene).Verjetnost,da bi se karkoli večjih razšeznosti zgodilo v Sloveniji je zanemarljiva.Da bi se zgradilo neko “gnezdo” tukaj ,prav zaradi varnega bivanja in nikakršne kontrole nad ilegalci, ni več zanemarljiva.

  • Duhec

   Rob odkriva toplo vodo…

   • von Rhein

    Mogoče za nekaj stopinj bolj toplo.Recimo,da je že na temperaturi vroče.

 • Duhec

  Gorenak je reku, da edn stane 1344 evrov. Levica, da par evrov na dan…. z zepnino bo tocn znesek kr 2000. V 5 letih se pet otrok in amen.

 • opazovalec_

  Bo prišel dan obračuna in še državljani na svoj račun!!!

  • MEFISTO

   Peterle je dejal, dovolj je bila ena revolucija.

   Niti lustracije ne dovoli.

  • tarantela

   Se mi zdi, da bodo prej sprejeli zakon, po katerem bo dovoljeno saditi in kaditi indijsko konopljo. Omamljen folk je dober folk, ker je poslušen. No včasih je dovolj že dobro oprana betica.

   • dr Janez Sveti

    Ne vtikaj zdravilne rastline v zdrahe.
    Dr Janez Sveti farmacevt

 • 1234

  PRJATLI-RAZUMNI: sama lustracija je zabloda tistih, ki jih goni sovraštvo, maščevalnost in nesposobnost! kajti, če pogledate KLJUČNE štiri nosilce tajkunskih mrež v Sloveniji, ki so nas uničile, bi LUSTRACIJA ne prizadela nobenega od njih! (Jamnik, pa oni, Drnovškov fantek-šef LDS,…..) Milana pa bi lustracija tako ne prizadela, saj vedno dela iz ozadja!
  NI BIT V LUSTRACIJI, ki jo nerazumni napenjajo v nedogled, BIT JE V VOLIVCIH, ki volijo neprištevno ali pa se strahopetno izmikajo dolžnosti!
  By Petrovc

  • Nova24TV Mod 2

   Tema prispevka?

 • 1234

  PO RAZPRODAJI IZ BRUSLJA: jaz, Petrovc, kupujem 180 kg migranta, po živi teži mesa, za ceno, ki mi jo na moj ŽR na BV, nakaže Brusel: torej 450.000 Euro! To je moja zadnja ponudba Bruslju! Jamčim, da ga bom sfaširal in uporabil za hrano v ribniku, v roku meseca dni.
  By Petrovc

 • PLavi-mil

  Saj našim delovnim migrantom bi pa najraje vse pobrali, da bi imeli za musliče.

 • 1234

  RU Vrijeme: Orban je v pogostih tel. stikih z g. Putinom, tudi na temo migracij in Europsko-Ruske kulture! Oba sta sorodnih stališč! Putin je ukazal dodatno varovanje RU meje! Specialci, ki streljajo brez opozorila, so odgovorni izključno njemun in so izven vsake sodne nedležnosti!
  By Petrovc

  • von Rhein

   Prijetno je videti,da kdo pozna tudi to.Pri nas mediji nikoli ne objavijo zadev,ki so še kako zanimive.

  • Viktor Orban je šel tudi osebno k Putinu v Moskvo, ne samo tel.pogovori.
   17.2.2016

 • dob

  Ti ljudje ne iščejo dela.
  Zaposlitev jih ne zanima in izobrazba, s katero bi se izučili poklica in tako bolje zaslužili, tudi ne.
  Kdor ne verjame, naj si pogleda kakšno italijansko oddajo, pa bo videl s čim se Italijani zdaj ukvarjajo. Oni imajo imigrante pri sebi najdlje od vseh evropskih držav in imajo največ izkušenj z njimi.
  Italijani zdaj odkrito priznajo: Ti ljudje se niso prišli asimilirat! Prišli so po denar v obliki vzdrževalnine. Drugo jih ne zanima. Prišli so nas izkoriščat.

  Zdaj bodo nekaj časa razmišljali, kaj storiti in pri tem prišli v spor z Brusljem, enako kot Avstrija. Da o višegrajski skupini držav niti ne govorimo.
  Mi bono, jasno, cepetali za drugimi in blebetali o humanizmu in socializmu s človeškim obrazom, pri tem pa si sposojali denar v tujini in bili posledično odvisni od kreditorjev naše neumnosti.
  Zato naše odločitve ne bodo smele biti samostojne. Lahko bodo le v dogovoru z EU, sicer ne bo dala dnarja. Brez dnarja (kapitala) pa se kučanizem ne more vzdrževati.

  Zadnjič sem po tv gledal nekoga iz vladajoče koalicije, ki je govoril: saj vsi veste, da tega pač ne moremo (zadovoljiti vse potrebe raznih ministrstev) po denarju, ker denarja preprosto ni. Vsako ministrstvo bi več, obrambno, policija…. Vojska je slabo opremljena, policisti slabo plačani…. ampak denarja preprosto ni!

  Naloga vladajočih je, da denar proizvajajo, ne pa porabljajo!
  Tile palčki se ne zavedajo, da oni sami preprečujejo, da bi denar nastajal doma.

  Vlade morajo omogočiti, da ljudje z delom denar ustvarijo. Imamo gozdove, imamo zemljo, imamo vse, kar je potrebno, da bi imeli lastno državo. Ljudi in znanje in sposobnost.

  Imamo pa, na žalost, tudi ministrstva in vlado, ki pravijo: ne moremo, ker ni dnarja!
  Kdo vas je pa za kaj vprašal? Vlecite plačo in bodite tiho, ljudem pa pustite delati tisto, kar znajo! ne pa da morajo v tujino delat, ker tam pa, glej ga zlomka (!), nekako znajo in tudi vse se plača in zato splača. Pri nas pa ne.

  Očitno je, da so pristaši komunizma pri nas v glavi prav takšni kot migranti. Ne zanimajo jih delo, organizacija družbe v smislu boljšega proizvajanja in ustvarjanja, pravzaprav jih SPLOH ne zanimata ne delo ne ustvarjalnost. Zdrava ekonomija in dobro gospodarjenje nista predmet, ki bi ju v šoli ti gospodje vzeli.
  Zanima jih le to, da jim kdo ne bi omejil možnost neskončnega zadolževanja in “pridobljene pravice”. Zato imajo DESUS v parlamentu, ki ga samo to zanima. In vlada!
  .
  Pravzaprav so isti drek kot migranti in cigani, zato jih pa zagovarjajo.
  Ljudje vedo, da drugemu lahko pomagaš, če sam pokaže le malo volje, da bi kaj koristnega iz sebe in zase delal in naredil! Nadalje je vsakemu normalnemu jasno, da če obstaja nekdo, ki daje, mora obstajati na drugi strani nekdo, ki prejme, ampak tudi zna reči HVALA! Pozna kdo kakega komunista, ki je kdaj koli rekel hvala lepa?! Zahvala je način razmišljanja, ki je povezan z realnostjo tega, da nekdo nima, potem pa mu nekdo ponudi pomoč. Mi smo to sprevrgli v parazitizem!
  Namesto “pomoč” je to postalo način življenja. Hvala – pa pri parazitih ne obstaja! Obstaja le: daj še!

  Naši komunisti in migranti so si enaki v tem, da so oboji samo eni nesramni, razvajeni, umišljeni nesramni smrkavci! Iz tega so eni že naredili modus vivendi, drugi ga pa še delajo. Lepo jim gre.
  Če kdo ne prepozna parazitizma na pohodu, potem je to zato, ker je sam parazit in vzorca, tako kot pri sebi, sploh ne opazi.

  • von Rhein

   Očitno je, da so pristaši komunizma pri nas v glavi prav takšni kot migranti.
   —————————————-
   Odlična primerjava.

  • pokvarjeniSvet

   No lepo si povedal sposojali si bomo spet denar ! in trikrat lahko ugibaš kdo bo profitiral ? in kdo stoji za tem ? kdo posoja EU državam denar ?

   Verjemi mi da vodstvo EU, ZDA, mediji…itd. Vsi vedo, da ti migrati niso zato tu da bi nas obogateli ampak da bi delali sranje, destabilizirali Evropo, tudi zaradi belega genocida…in priprave za novi svetovni red. Bolj mešaš rase med seboj bolj boš imel neenotne ljudi, ki že itak sedaj nismo enotni med seboj pa nas je večina Slovencev tukaj gor, pa nismo enotni, enako je v ostalih državah.

   Ti ljudje ne bodo delali, To vemo vsi ! ampak fašio-komunisti iz Bruslja nam to vsiljujejo pod pokrovitljestvom globalistov kateri furajo banke.

   • dob

    Potrebno je ustvariti vtis “humanosti” in humane pomoči. Za katerim pa se skriva ves tisti program, ki ga omenjaš in se trenutno imenuje New World Order.
    Podobno kot pri nas, ljudje tudi v Ameriki ne gledajo vsebine, temveč izključno na nalepko, na etiketo! Nekdo (kučan, familija Bush itd.) nalepijo etikete, potalajo jih “sovražnikom”. te se primejo, zato ker imajo medije v rokah in ti na etiketo potem lepijo izmišljene, predvsem pa naročene vsebine “z vrha”. Ljudje to kupijo.
    Gledajo nacionalko in vse verjamejo. Ne ločijo več med reklamo in poročili. Ne vejo več, ali se jim poročila mešajo med reklame, ali reklame med poročila. Oboje plačajo iz svojega žepa.
    Sama akcija da ne bi več plačevali poneumljanja prebivalstva, kar izvaja RTV Slovenija, je zato vsaj po moje, daljnoviden projekt ustavljanja intelektualnega genocida, ki ga kučanizem izvaja nad prebivalci Slovenije!
    Zato kučanizem pošilja v boj svoje antropologe, ki nam predavajo o tem, kakšna je razlika med “narodom” in državljanom. Torej, predavajo nam o razliki med “avtohtonimi” Slovenci in državljani Slovenije.
    Spet ista igra. kučan lansira izraz (etiketo) “desnica” in vsi se tega oprimejo. In ker so, baje, desnica, je on potem levica. Ja, pa kaj še. Vsebinsko je pa sužnjelastnik in kapitalist iz tistega zgodnjega obdobja kapitalizma, ko je kapitalist ropal delavca in mu kaj drugega sploh ni prišlo na pamet kot le izkoriščanje človeka.
    Partija sebe ohranja kot Parazita. To je ves njen program in vse temu programu podreja. Pa če vsi crknemo na Rožniku.

    • avtohtoni neandartalec

     Dokaj res, le tisto oantropologih se ne strinjam, to so evgeniki, ne pa neki znanstveniki, pravi antropologi nas študirajo iz tujine.
     Kaj je Nov svetovni red, to je samo drugo ime za neko globalno povprečje, napredne družbe morajo nekako prisiliti zahojene, da lovijo korak z njimi, zato si izmišljujejo neke prilagojene programe, za narode zaostale v duševnem razvoju, take bolj poenostavljene sisteme i nrežime, ki jih lahko razumejo tudi najbolj butasti člani take družbe. Da ne nastanejo prevelike razlike,ker potem pride do skrajnih rešitev, ko inteligentna vrsta preprosto izbriše domorodce iz genskega banzena planeta.

     • dob

      Seveda nas študirajo, Različne norosti ena drugo uporabljajo kot eksperiment.
      Bolezen iz sebe ne more videti druge bolezni, ker gleda skoz lastne filtre, pri čemer pa sama njena bolezen predstavlja filter.

    • Mojca pokraculja

     Odličnooo!

     • dob

      Hvala, Mojca Pokrajculja! Sem že mislil, da je šlo mimo in ne bo nihče tega prebral. Si me rešil(a).
      :)

     • Mojca pokraculja

      Oh veš čas sem te brala, a nisem mogla nič odgovarjati. Pač okoliščine, ki niso za javnost. Velikokrat sem se nasmejala tvojim postom, pravzaprav si mi bil v oporo v določenih trenutkih. Se še bereva!

     • dob

      Veš da!

   • avtohtoni neandartalec

    Banke si ne lastijo ničesar, razen bank, ker bi bil to za njih mrtev kapital. Banke odpirajo lastniki hrane in naravnih materialov, iz katerih nastaja denar. Nastaja, ne obstaja, dokler jih nekdo ne kupi in pretvori v nekaj koristnega, kar ljudje rabijo in plačajo.
    Banke so zadnji problem v vsaki državi, ker so ti ljudje popolnoma nesposobni, še za sebe težko poskrbijo, ker so ujeti v finančne kroge, iz katerih ni izhoda, medtem ko njihovi pravi lastniki financirajo celoten aparat, skrbijo za osnovne življenjske vire in plačujejo celotno javno upravo, zdaj mi pa ti povej,kdo ima po tvojem več moči.
    Naj ti pomagam, kaj ti bo denar, če ne moreš več domov, ker bi te tam pričakale kakšne oborožene ljudske milice in ustrelile kot psa, toje razlika med bančnikom in veleposestnikom oziroma upravljalcem nacionalnega premoženja, zato so bankirji popolnoma nenevarni inzanemarljivi, ker morajo brezpogojno obogati gospodarje,torej tvoja teorija o bančni zaroti nima realnih temeljev. Razmisli še enkrat.

    • pokvarjeniSvet

     V bistvu so prvo začeli z bankami, goljufijami, oderuškimi obrestmi z izsuljevanjem in so postopoma korak za korakom krepili in večali svoje imperij…sedaj so se razširili v korporacije ki nam na Svetovni ravni prodajajo hrano, gorivo in ostale produkte. Zmes so ustanovili pred 1. svetovno vojno fed.

     • avtohtoni neandartalec

      Zakaj tako razmišljaš, kaj pa tebe briga kaj drugi delajo, pa naj, si pa še ti posekaj drevo in obteši les s kamnom, dokler si ne boš zložil kolibo, ulovi medveda insi sešij plašč iz medvedje kože, namaži si lase z blatom in si skozi nos porini kurjo kost, pa jim boš enakovreden, brez dolgov.

    • pokvarjeniSvet

     isti ljudje vodijo Svetovno banko, fed in vse večje banke, plus so lastniki velikih korporacij. Ista grupa ljudi.

     • avtohtoni neandartalec

      Tebi se meša, pa kdo bo poslušal tiste senilne starčke in feministke, če pa nič nimajo razen številk na karticah, 5 kil komaj dvignejo, do takih stopi par agentov injih sklofta sredi ulice, kaj si pa lahko pomagajo, svojega gospdorja lahko edino najamejo, da jih nadzira še doma, je pa res, da jih potem vsaj več ne kloftajo.
      Ne razumeš inne razumeš, denar ni vreden nič, če ne obstaja tokokrog, obtok denarja je tisto kar tebe zanima, za kontrolo takega aparata ti pa banka čisto nič ne koristi, ta svet obvladujejo tisti, ki vsak dan ponujajo novo vrednost na trge,v obliki hrane, vode, in elektrike, ne v obliki bančnih računov, iz papirja se ne da izdelati orožja in municije.

 • plamen100

  Levofašistična banda vozi vsak dan migrante iz zahodne Evrope v Slovenijo ponoči po 2 do 3 buse torej med 100 in 150 natepenega naroda iz Afganistana, Azije in Afrike. To delajo ponoči da ljudje tega ne opazijo saj bi se drugače uprli oz zaprli dovoze do teh objektov. Lahko pa na vsakih 14 dni-sedaj še to ne, spremljate izjave iz MNZ, ko povedo vedno večjo številko, no sedaj pa številke azijcev objavljajo kar na svoji spletni strani ministrstva. Migrantov bodo toliko navlekli, da že Evropa računa za koliko % bo padel BDP tudi sllovenski saj bo treba iz proračuna oz iz našega denarja ki ga nam država pokrade, futrati ta narod ki razen razplojevanja, za kaj drugega ni niti sposoben, no razen da še koga spravi na drugi svet z železno palico kot v zadnje na Dunaju! In prav takšnih kot je ta Brglez pa so neposredno krivi in odgovorni za vse slabši slovenski standard zaradi oz na račun teh migrantov. Brglez je zadnjič po TV povedal da nikdar ne bi dovolil referenduma o kvotah migrantov, ki jih lahko Slovenija sprejme saj kot pravi, se ni mogoče pogovarjati o omejevanju tistih, ki so pomoči potrebni. Pomoči potrebnih pa je 2 miliardi afričanov, ki sedaj trumoma drejo proti Libiji in nato za Italijo in bodo seveda na veliko veselje levih fašistov kmalu razplojevali levičarje po Ljubljani!

  • Torej tisoč+ ljudi na deset dni, in tega nihče ne vidi? ….mhm, ja. 100%

   • plamen100

    itak sedaj pa dobesedno jemljimo, vsaki dan jih prevazajo enkrat vec drugic manj, valjda da jih ne stejem se pa mnozjjo kot scurki in v tem je bistvo. Ne bo jih 1000 v 10 dneh, ampak v mesecu dni kar pa ne spremeni zadeve ker tega ne bo nikoli konec, v tem je poanta. Letos 5000 drugo leto koliko? Tretje leto koliko…cez 8 let koliko??? 2 milijardi samo africanov kje so se azijati???

  • avtohtoni neandartalec

   To ne bo držalo, če vlada pomaga beguncem čim prej prepotovati naše ozemlje ali ne, mase novih članov ekonomske verige in povečan obseg finančnega poslovanja zagotovo ne more slabo vplivati na BDP. Ekonomija pomeni, da se finančni potenciali neprestano izravnavajo, vsakič ko se v verigi pojavi nov člen oziroma človek, se del vsote reazdeli, vendar tako, da se poveča celotna masa. Ekonomija pozna namreč tudi vrednost v času, tudi negativne vrednosti se morajo izravnati, vsak račun je torej tudi dobiček, le da ni nujno, da bo tisti denar kdajkoli prispel do cilja. Ker ekonomija ni samo denar, ko nastanejo preveliki deficiti se jih preprosto pokrije s kompenzacijami, te so ovrednotene z nekimi drugimi kazalci, dokler se na koncu ne pretočijo v neko obliko valute. Z drugimi besedami, več kot je ljudi, bolj se poveča BDP.

   • pokvarjeniSvet

    Samo v ekonomiji si pozabil na ključni faktor…to je ustvarjanje in koristno delo…nič nam ne pomaga če imamo milijon ljudi prisesanih na socialo, ostali ki pa delamo pa imamo na ta račun manjšo plačo in še več dela.

    brzedelje teh ljudi pa vodi v to da začnejo posiljevat in pobijat…ker kaj pa naj dela celih 24 ur 8 ur spri, hrana ga čaka, streho nad glavo ima….sedaj pa razmišlja da bo pač posilil vsako žensko ki pride mimo, češ te ženske itak niso nič vredne.

    • avtohtoni neandartalec

     Zakaj bi delal, če pa si proizvod dela, tvoje telo je namreč biološka mašina, ki rabi predvsem samo nekaj malega zraka, vode,hrane in toplote, pa lahko neprekinjeno deluje desetletja. To je vse. poglej si kamen ali druge oblike življenja, ali se sploh ne premaknejo iz mesta, ali pa delajo okoli sebe samo entropijo, edino človek srkbi za človeški red, tudi če se znajde sam v naravi, še vedno vsi ljudje strmimo k istemu, ker imamo podobna telesa.
     To kar ti govoriš, je čaščenje lažnega Idola Dela, ti v resnici ne veš kako živijo ljudje, ki jih režim ne more asimilirati ali prisilit v suženjsko obliko dela, ponavljaš edino psalme svojega lažnega boga, o vrednotah hlapčevanja in koristnih učinkoh na psihosocialno zdravje takega družbenega subjekta. TI ne govoriš o življenju in smislu, ampak skušaš racionalno opravičiti svoje klavrno stanje, to je problem.
     Posiljevanje, lepo te prosim, zameri se lokalnim miličnikom inboš videl kako učinkoviuta je v rsnici totalitarna družba, par korakov od doma ne boš naredil, ne da bi štab takoj vedel kje si in kam si namenjen, do ženske ne boš niti prišel, kaj šele, da bi imel priložnost za posilstvo. Kje imaš dokaze o masovnih posilstvih, spolno nadlegovanje je pa nekaj drugega, ja vidiš, da mediji samo nakladajo in nihče ničesar ne razišče, to je pač sovražna vojaška propaganda, namenjena kontroli družbene zavesti. Samsi kriv, po domače povedano, saj ni ilegalno, če se pa hoče pogovarjati o posilstvih in organiziranem kriminalu, izvoli, nihče ti ne brani zapravljati čas s tem, pravzaprav je še zaželjeno da razmišljaš po vnaprej določenih kanalih.

 • Veritas

  Zanimivo kako nihče ne vidi zelo pomembne premise, ki se kaže v vsej
  tej zgodbi o referendumski problematiki (isto se bo zgodilo glede potencialnega
  referenduma o migrantih). Namreč nihče se ni obregnil ob
  to, da so to totalno nedemokratično potezo o zavrnitvi možnosti
  referenduma “strokovno” pokrili levi pravniki in tudi desni pravniki!!!

  1.
  Četudi se ne strinjaš z stališči predlagateljev referenduma, to ni
  razlog niti nikakršno opravičilo za oviranje izvedbe referenduma !!!!
  2. Referendum je najvišja oblika demokracije !!!!
  3.
  Slovensko pravo temelji na revolucionarnem pravu, utemeljenem s strani
  Bovcona Ljuba – bistvo: pravo kot sredstvo za dosego cilja!!! Torej ni
  tako kot v razvitih državah, kjer je cilj pravo čim bolj približati
  pravici !!! Posedica tega je izjava Zdenke Cerar: Ni vsaka svinjarija
  kaznivo dejanje !!! Seveda ne, če pa svinjarijo ne opredeliš kot kaznivo
  dejanje in jo posredno omogočaš ter podpiraš. Ker posleidčno v praksi
  stvari ne funkcionirajo (zakoni morajo biti jasni – Marija Tereza je
  imela načelo razuljivosti vsakemu prebivalcu oz kmetu) se gre v
  hipernormiranost!!! Posledica je pravdniška, ne pa pravna država!!!!!

  Torej
  kaj se je zgodilo… nihče ne opazi javnosekstorske premise!!!! Vsi ti
  pravniki namreč v tem davčnem vprašanju, ki ga zadeva referendumska
  pobuda vidijo grožnjo za sprožitev vala, ki bi pomenil pomembno
  zmanjšanje davkoplačevalskega denarja za javni sektor, od koder se
  hranijo in prelepo živijo tudi ti kvazi pravniki!!!!!!!!!!!!!!

  Skupen
  interes teh pravnikov, ki so pokrili to fašistično dejanje, je tore
  denar!!!!!!!!! Gre za vprašanje končanja javnosektorske diktature nad
  privatnim sektorjem!!!! In to ti pravniki dobro vedo oz čutijo, zato
  taka “presenetljiva” odločitev !!!!

  Mnogo teh pravnikov živi
  fantastično na podlagi cuzanja iz skupne sklede davkoplačevalskega
  denarja!!! Ste pozabiili na nezakonite dodatke profesorjev?!?!??! Koliko
  od njih ima to funkcijo?!??!?! Praktično
  vsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • “Levi” in “desni” so skupaj in z veseljem spremenili referendumsko zakonodajo s katero so referendum odmaknili od ljudi (težja izvedba) in zelo okrnili, zmanjšali število zadev, o katerih narod sploh še lahko odloča na referendumu.

   Tako na hitro se spomnim treh ki so zavrnili izvedbo referenduma, in to so Brglez, Pahor, Cukljati.

 • centurion

  Ker je za Slovence poskrbljeno, ker nimamo socialnih problemov in živimo v blagostanju je prav,
  da poskrbimo za pritepence, da se jim omogoči visok standard življenja,
  da jih ne žalimo s tem, da se jim ponudi delo,
  da omogočimo združevanje družin in lahko pripeljejo
  v Slovenijo vseh 6 žena s štirinajstimi otroci etc….
  Ah ja, ena dožnost obvezna: hodit na volitve!

  • plamen100

   Tako razmislja Merklova in slovenski levifasizem, z razliko da gredo v Nemciji placr in penzije gor po 5% v tej banana drzavi pa bodo jemali tistim ki ze sedaj nic nimajo in dajali migrantom, ki so se sem prislu zgolj razplojevati!

   • avtohtoni neandartalec

    Ne vsem, zaenkrat se podpirajo pedvsem Hrvati, bosanci in Albanci, pa še to ne vsi in tudi ne samo s strani države, lokalne oligarhije jim dajo kar iz vojega žepa, (ali babine votline).

 • pokvarjeniSvet

  takšna EU mora razpasti !

 • Unikatna

  Če bi bilo vse pošteno, se tega ne bi delalo skrivaj!!! Vendar nikoli, res nikoli, nič ne ostane tako skrito, da se ne bi razvedelo!!!!! To že dolgo ni demokracija!!

  • pokvarjeniSvet

   pokvarjenci so pokvarjenci…zakaj bi jim bila beseda pošteno znana ?

   • plamen100

    prej ko se razpade bolje bo. In tudi taksna levofasisticna drzava kot je slovenija moracimprej crknit da se dokoncno resimo levegafasizma in naredimo drzavo znova ali pa gremo pod avstrijo kier smo ze stoletja bili!!!

    • avtohtoni neandartalec

     Že zdavnaj bi se jih znebili, če jim ne bi konkuriral desni fašizem, leva oblika je bolj mehka, samo zato se držijo oblasti, ker se državljani zavedamo, da itak ni razlik med fašisti, če se pa že šponajo, pa naj vlada vsaj bolj zmerna frakcija.
     Saj nikoli ne traja dolgo, ko se levim fašistom preveč zalomi, takrat sami nastavijo desne na oblast, ker rabijo močno roko, ko se ljudje skrajnega državnega terorja naveličajo, pa spet zavlada bolj mehki, racionalnejši fašizem.

     • pokvarjeniSvet

      tebi so ti na oblasti zmerni ?? nebi rekel zame so ekstremisti in to levi fašisti in ekstremni komunisti…kateri nam prepovedujejo pravico do referenduma volje ljudstva.

      ni hujšega kot socialisti/komunisti, ki so isto sranje kot fašizem.

      Ti komunisti zverinsko koljejo svoj narod (poglej si malo jame po Sloveniji nafilane s trupli), sedaj pa že potuhnjeno nas ubijajo, na fin način.

     • avtohtoni neandartalec

      NI hujšega kot so spreobrnjeni komunisti,obnašajo se tako kot kadilci, ki so nasilno prekinili svojo razvado in se zdaj čutijo poklicane na Veliki Jihad proti ljubiteljem rastline tobak.

 • Kje je teh 11 ‘razseljenih’ me sploh ne zanima, niti ni pomebno, pomebno je kako bodo politične brihte reševale vso to zadevo, upam da ne več samo s prikimavanjem Bruslju in stricem preko luže.

 • tarantela

  Eviva comunismo e la liberta!

 • avtohtoni neandartalec

  Iz tega članka ni jasno za kakšne migrante gre, verjetno mislijo na Hrvate, bosance in Albance, ker nihče drug ne migrira k nam, ampak zakaj potem tako ne napišete.
  Balkanski migranti so pa zgodba zase, njihovi sonarodnjaki pri naskradejo nepremičnine in javna sredstva, te pa potem šparajo za svoje zemljake, za družinske člane in delavce na črno. To potem niso migracije ampak organizirane asimilacije, ljudje se ne selijo sem delat ampak izkoriščat in zatirat prave Slovence, škoda, da nihče ne opiše problema iz tega zgodovinskega in geopolitičnega zornega kota. Zgleda se je Slovenija rodila včeraj, smo še zelo zeleni.

  • tarantela

   Največ izkoriščajo svoje sonarodnjake, ki jih privlečejo k nam, pol jih pa izkoristijo do nazga.

   • avtohtoni neandartalec

    Zelo težko je izkoristiti nekoga, ki pride sem brez vsega, bez obleke pa pri nas tudi ne boš dolgo preživel, mogoče par ur, pozimi še to ne.

    • Nisi na tekočem. Tile najdejo vsako luknjo, samo da te izkoristijo..

     • avtohtoni neandartalec

      A res, kako se pa čez dan premikajo med nami, mogoče si perejo obleke v potokih in se nadišavijo s cvetlicami, počešejo se z ribjo kostjo, spijo pa v pokritih luknjah, v gozdu.

  • plamen100

   ampak vsi ti balkanci se bodo asimilirali, problem pa so azjati in crnci ki zahtevajo da se mi njim prilagodimo in da se mi asimiliramo, kot se ze dogaja v Nemciji in drugod, saj cezeli biti zenska zunaj varna si mora dati gor ruto da ne izaziva teh azijatsko-afriskih ljudstev, ki se potikajo cele dneve naokrog!

   • avtohtoni neandartalec

    Ne vidim nekih posebnih razlik med temi arabskimi ideologijami, katolibani se neprimerno težje asimilirajo, ker jim religija nalaga, da se morajo mešati v tuje stvari, če hočejo biti deležni svoje oblike ljubezni.
    Hrvati in Albanci so se nam prilagodili tako, da smo se v zadnjem desetletju močno spremenili, nazadnje tako po 2.sv, ti tujci niso prišli sem kopat jarke ampak nam vladajo, fujtrajo nas in nam pišejo položnice, tepejo na masovnih manifestacijah skupne volje, to so naši ječarji in rablji, ne pa gostje. Ja vidiš, da so nam pobrali ves denar iz obtoka in vse nesli k sebi domov.

    • pokvarjeniSvet

     haahahaha torej če so ti ti ljudje všeč zakaj se pol ne preseliš na BV in Afriko če so ti katoličani hujši ???

     • avtohtoni neandartalec

      Ker je južna Afrika bela,Britanci pa še sami ne vedo kaj so, njihova cerkev je pač posebna oblika katolištva in krščanstva. Itak me nisi razumel, dol meni visi za religijo, ki nima veze s tem kaj smo, za mene je Vatikan samo še ena arabska verska sekta, nobenih religij ne rabimo, sicer tudi ateist nisem, vendar je to edina vera, ki se danes širi na planetu, vse ostale izgubljajo vernike pred njo.
      Še enkrat, jaz sem tu doma, ti beži, če ti kaj ne paše.

     • pokvarjeniSvet

      Južna Afrika je bela ???? si ti ziher da nisi danes vzel droge…tistih nekaj belcev je tam manjšina po odpravi aprthaida so se belci množično začeli izsiljevati, večina jih je bila ubitih in se še jih ubija danes. Samo to ti uradni mediji prikrivajo. Tisti belci morajo imeti lastno privat policijo v svojih naseljih da jih brani pred črnim prebivalstvom…tako da ne se smešit…..sicer pa če ti praviš da je vse ok za belce tam doli…zakaj pa pol ne greš sam tja dol kot turist in se na lastne oči prepirčaš kaj je resnica. Mar te ni strah ? ker veš da ti pišem resnico ane ? se bojiš za svoje življenje ker veš da tam doli te nebi nič dobrega čakalo.

      Se pa strinjam Vatikan je zlo, tam so sami pokvarjenci in sodelujejo pri tej zaroti.

     • avtohtoni neandartalec

      Tebi se zdi torej logično, da peščica belcev upravlja s polovico kontinenta,ne gre ti pa v glavo, da lahko en temnopolti župan vodi Izolo, v tvoji logiki se mi zdi neka napaka.

     • pokvarjeniSvet

      ti ne razumeš, ta peščica so izdajalci ! Temnopolti župan Pirana, pa ni moj problem če je ga je večina Pirančanov izvolila je to njihov problem.

      Upam da so ga volili zaradi njegovega programa, karakterja, dela in zagnanosti in ne zaradi barve kože in rase.
      Samo ne pol jamrat da je župan skorumpiran in nesposoben ker so ga liberalni debilčki volili samo izključno zaradi barve njegove kože, namesto njegovega programa, njegovih dejanj, karatkerja in dela.

      Problem liberalcev je da so rasisti in da sovražijo celo sami sebe in svojo raso…to pomeni da so duševno neuravnovešeni če sovražiš samega sebe…takšni ne smejo odločati o usodi drugih ljudi, ampak naj se raje gredo zdravit v ustrezno ustanovo.

      Kam pa pridemo če lahko duševno bolni ljudje delajo na odgovornih mestih…pol se ne čudim da imamo takšno sranje.

     • Nova24TV Mod 2

      Opozorilo: debilčki.
      Izogibajte se (kontekstualno) slabšalnih izrazov, s katerimi bi lahko prizadeli dostojanstvo sočloveka.

     • pokvarjeniSvet

      Ti ne razumeš ti pljuvaš po Evropejcih in želiš da bi ti iz Afrike in BV prišli in zamenjali Evropejce…tako te jaz sedaj razumem….pač povej če se motim in sem te narobe ocenil ?

      ker si ful pljuval po Evropejcih Slovencih kako se v tvoji življenje vtikajo medtem ko od prišlekov pričakuješ da se ne bodo ? sem te jaz to prav razumel ?? ali se motim.

  • pokvarjeniSvet

   Ne moreš Balkancev (Jugovzhodnih Evropejcev) primerjati s temi ljudmi, si ti sploh kdaj v življenju bil na Balkanu in se pogovarjal z različnimi Balkanci ?? jaz dobro vem da so velike razlike med Balkanci in temi Arabci, jugo-zahodno azijskimi narodi in Afričani.

   To je kot noč in dan, kar se mentalitete tiče, čeprav so že Balkanci različni od Srednje in Severne Evrope še vedno ni tako ekstremne razlike v mentaliteti kot pri teh iz Zahodne Azije in Afrike.

   Tega ni moč primerjati in zanikati.

   • avtohtoni neandartalec

    Ti govoriš o Jugoslonih, ki so jim medtem, ko si ti spal, skrivnostne mračne sile ukradle ume, zdaj živijo samo še zato, da nekdanjim bratom in sestram iztrgajo goltance, ampak tako, da bo zgledalo kot, da so se samo branili in se žrtvovali za domovino.

    • pokvarjeniSvet

     Saj sem rekel če ti ne vidiš razlike, pol se komot lahko preseliš na BV in Afriko. Če je vse isto kot ti praviš pol nevem zakaj vstrajaš v grdi Evropi kjer se baje vsi grdi Evropejci vtikavamo v tvoje zadeve ?

     • avtohtoni neandartalec

      Moje zmožnosti so približno take, da bi prišel mogoče do Dunaja, pa še to edino, če bi krenil 21., takoj ko bi dvignil socialno. Ne razumem kaj bi mi to koristilo, itak bi me popisali prvič, ko bi koga prosil za prenočišče ali nujno zdravniško pomoč, par dni kasneje bi me deportirali nazaj v Slovenijo.
      Narobe si predstavljaš, jaz sem tu doma, dokler fašisti vladajo,pač ne morem na veliko stvari vplivati, ampak mora biti jasno, oni so gostje, ne jaz,oni bodo šli jaz ostanem doma, živ ali mrtev. Saj se nihče ne vtika v moje zadeve, se ne smete, ker bodo potem še vas,lahkose samo zaposliš pri fašistih ali jim pomagaš,kot sodelavec in ovaduh. Potem ti ostane edino še kar zmoreš sam po sebi, no, tu se pa ničesar ne bojim, tudi če si malo večji in močnejši, jaz se borim za svoj dom in zase,ti pa za ideale in principe, bova videla, kdo bo prej obupal.

     • pokvarjeniSvet

      jaz se za te fašio-komuniste ne nebo boril, nisem pa neumen in toliko naiven da bom verjel da ti migranti niso načrtno vsiljeni k nam, z namenom da delajo štalo, kriminal, zločine in destabilizacijo/anarhijo.

      Nisem rasist, sem realist in dobro vem da ti ljudje ne sodijo s svojo mentaliteto k nam ker hočejo nam vsiljevati svoje želje in pogoje, čeprav so oni gostje se obnašajo kot da je obratno.

      Mediji in fašio-komunistična oblast pa jim pri tem pomaga.

      Tvoje življenje me ne zanima, mislim da ti nakladaš da se sploh kdo briga za tvoje življenje, čeprav zdaj ko prihajajo ti migranti se lahko zgodi da se bodo oni začeli brigati zate, takrat boš spoznal svojo zmoto o zlobnih Evropejcih, ki ti baje ne damo miru.

     • avtohtoni neandartalec

      Migrante so zagotovo nažokali k nam načrtno in z jasnim namenom, da nadomestijo izgnane Srbe, na tak način je sicer razslojena in skregana regija vzpostavila nujno sinergijo, da lahko tuja podjetja upravljajo pri nas z neko ekonomijo. Govoriš verjetno o Hrvatih, bosancih in Albancih, drugih migrantov pri nas preprosto ni, kakšen študent iz Afrike se mogoče zamudi za par let, ampak na koncu vsi pobegnejo, ker ne prenesejo, da jih nekdo neprestano obravnava kot invalide in uboge reveže.
      Mediji,to sem jaz, si je najbrž mislil Šrot, ko jih je pokupil enega za drugim, še danes je urednik, iz nekih razlogov, ni v javnosti nobenih njegovih slik iz zapora.
      Slovenija je ena najslabših dežel trenutno v Evropi, kjer je življenje zelo težko in brezupno, pri nas tečejo samo leta, ne boš našel pri nas nobenih drugih tujcev razen tistih, ki so nas prišliu asimilirat in zato dobijo nekaj malega od nas plačano.
      Pa lepo od tebe, da se delaš takega empatičnega in benevolentnega altruista, saj verjetno nisi sam na svetu, lepo te prosim, komu si pa ti v življenju že kdaj pomagal, kdaj si se boril za svojega sodržavljana in sonarodnjaka, kje, kaj si pa naredil za najbližje, si kaj žrtvoval mogoče? Pozabi, smo kar smo, ni razloga, da bi lagali sami sebi, država ni samo še en nasprotnik, teroristi si lahko privoščijo, da čim bolj trpimo, država se ne stara,ne mučijo jo tegobe in bolezni, in se ji nikamor ne mudi.

     • pokvarjeniSvet

      Hrvati, Bosanci, Srbi…itd, so sem hodili delat pol so jih pa komunisti okoli prinesli in so šli raje delat v Avstrijo kot vsi ostali. V Sloveniji so ostali samo tisti ki nimajo poguma iti severneje/zahodnejše ali kriminalci ki se bavijo z drogo, goljufijo in drugimi aktivnostmi. Ali tisti ki imajo veze in delajo v JS.

      Pa si prebral ti članke tukaj Bruselj jih bo sem vsilil, in ja ti migranti bodo 1000000% rajši ostali v Sloveniji tudi če ne bodo morali iti dalje na sever in zahod bodo zadovoljni kot da bi se vrnili v Afriko ali BV.

      Slovenija je vseeno neprimerno boljša od BV in Afrike.
      Sploh za posilstva, kraje umore, kriminal in zločine, ker ti migranti dobro vedo, da imajo podporo naše izdajalske oblasti v EU tudi v Sloveniji, tako da vedo da imajo tolerirano in so zaščiteni..tako da bodo te svinjarije počenjali naprej.

     • avtohtoni neandartalec

      Saj bi v zlatih časih prišli k nam delat tudi Kitajci in temnopolti, povsod se izredno dobro obnesejo, Španija je blizu, kje so Romuni, Bolgari in Čehi, pol nekdanjih sovjetski čobanov, sami dobri delavci, pa Maroko, če nisi za preveč zažgano, zakaj samo nekdanji nacistični zavezniki, to bi jaz rad vedel, in od kdaj Srbi niso pri nas avtohtono ljudstvo, take stvari najprej razčistimo.

 • avtohtoni neandartalec

  Kje so razseljeni migrantje, vprašajte naše propadle gradbince, kdo drug jih pa vlači k nam.

 • pokvarjeniSvet

  Zato pa sem za javno neposredno demokracijo !

  – referendum o izstopu Slovenije iz NATO in EU
  – referendum o sprejemu migrantov
  – referendum o močni kontroli meje

  naj mi nekdo pove, zakaj bi bila javna neposredna demokracija slabša, od tega kar imamo sedaj ?

  • dob

   Ne.
   To, da smo v EU je edina stvar, ki ustavlja kučana, da ni takoj ljudožerc.
   Najprej se rešimo kučana. Potem izstopimo iz EU, NATA in se nehamo zadolževati.
   Potem pogledamo kaj imamo in začnemo živeti in razmišljati kot svobodni ljudje.
   Svobodni ljudje so odgovorni ljudje. Delujejo odgovorno!

   Tako kot ti svetuješ je voda na mlin kulanu! Prelaganje odgovornosti na druge.
   Kaj pa je leta 1991 napravil kučan? Čakal je, da se stvari usedejo, Ko so se usedle, jih je on razmestil, kot je sam hotel. Nenadoma je postal glavni osamosvojitelj, vsi drugi pa bedaki!

   Za komuniste je značilno, da si prisvojijo tujo zaslugo.
   V osnovni šoli so nas učili, da so komunisti organizirali demonstracije proti Tretjemu Rajhu v Beogradu leta 1941. V resnici so jih Angleži.

   • pokvarjeniSvet

    Jaz sem zato da smo ljudje svobodni in da o tem neposredno javno odločamo brez posrednikov. Če pa že res hočeš nekega posrednika, pa te vprašam kje dobit poštenega posrednika, ki bo resnično poslušal in upošteval voljo večine naroda ?? v EU je mogoče še samo Orban in par držav V4….vse ostalo so izdajalci brez primere.

    • avtohtoni neandartalec

     Če bi Orban poslušal VEČINO Madžarov, bi se tisti hip ustrelil v glavo.

     • pokvarjeniSvet

      kaj pa v ZDA, Bruslju in ostalih “demokratičnih” državah…a oni so ti pa kul ane??

     • avtohtoni neandartalec

      ZDA in večina Evrope je kul, v absolutnem smislu, to so danes pač vrhunci človeške civilizacije, seveda pa tudi ali prav v teh distopijah zijajo ogromne črne luknje.

     • pokvarjeniSvet

      Torej tudi kul ti je ko je ameriška vojska pobijale to tvojo nadraso na BV in Severni Afriki, ki je supriornejša od Evropske ki se baje vtikava v tvoje življenje.

      Ti ne veš kaj govoriš. Ravno te zahodne “demokracije” so ustvarile vojne tam doli…sicer jim ni bilo težko ker narod tam doli ima takšno mentaliteto, da jih z lahkoto prepričaš v medsebojne vojne, poboje kraje in posilstva

     • avtohtoni neandartalec

      Nedvomno, saj to ti govorim, ZDA niso nikamor vdrli, mogoče edino v Kuvajt,posod so jih vabili in jim pripravili teren, samo zato lahko zasedajo okupirana ozemlja. Kaj pa ti misliš, kaj počenjo tam, saj se ne selijo Američani tja,neke centre civilizacije bodo postavili in zaposlili teroriste v djavno upravo, da bosta red in disciplina, to je pa tudi vse.
      Ti ne razumeš kako deluje ta svet, ki ni prav nič dober ali pokvarjen temveč preprosto je, ko tujci kupujejo podjetja, ne dajo samo denar, to je mogoče edino v ekonomskih kolonijah, za katere že skrbi ena od globalnih velesil, kot je na primer Kitajska, v ostalih državah kapitalist najprej spozna in najame ljudi, ki potem podkupijo celo mrežo, vse, od naravnih virov, do javne uprave, do vrha politike, edino potem se splača investirat in črpat kapital iz takega okolja, sicer te lokal patrioti slečejo do gat in ven brcnejo.

    • dob

     Ne jih ovirati pri tem, da se sami zadavijo. Ker prav to počnejo!
     Umakni se jim, naj delo lepo opravijo do konca.

   • pokvarjeniSvet

    Se pa strinjam kučan je izdajalec, ampak ni edini. Ima pa celo falango ljudi ki se predstavljajo kot “novi neodvisni obrazi” kar pa vemo da niso.

  • tarantela

   Duša draga. Tvoj predlog je še kako pameten, ampak dlje kot do Brgleza ne bi prišel!

   • pokvarjeniSvet

    torej zakaj se pol ne rešimo Brgleza in ostalih, saj smo večina, mar ne ?

  • nevtrino

   Ja, pač nismo Švica, kjer je malo več prisebnega folka.

   • pokvarjeniSvet

    pol pa pač lahko pričakujemo takšne posledice…če se bomo upirali svobodnjaštvu in referendumom /neposredni javni demokraciji, pol si pač zaslužimo diktaturo.

    • nevtrino

     Ja, bo treba pač oblikovati nekatera področja, območja, otoke, za prisebne ljudi, kjer se lahko malo bolj prisebno dela in živi.

     • avtohtoni neandartalec

      Pri nas poznamo tudi nekaj takega,ker bi se klinika grdo slišalo, se reče kar turistična naselja, včasih tudi kmečki turizem in naravne oblike sproščanja,za katerimi se skrivajo terapevtski programi za bogate fašiste, ki jih mučijo razne stiske, tegobe in starost. Kar poglejte priviligirane penzioniste, zgledajo 50 let mlajši, žrejo pa skoraj isto kot mi, razen doma in na intimnih izletih, ko se jim zmeša ali se preveč zapijejo, grejo na dopust, te komune so najboljše zdravilo, saj itak nobena druga terapija ne pomaga, razen uživnaja, športno kulturnega programa in vsakodnevnega maziljenja telesa, prepojenega z najboljsodobnimi regeneratorji, antibiotiki, celo matičnimi celicami ter drugimi čudeži moderne pomlajevalne medicine, poleg tega mi plačamo nadstandarde in ekskluzivo.

 • dob

  Migrant več zasluži s k**cem, kot ti z leti študija in nato s trdim delom. Zakaj bi šel po isti poti, kot ti, če pa ima krajšo v hlačah?!

  • avtohtoni neandartalec

   Stari, par ur ti dam, če ti res ne bi nič manjkalo, bi mogoče zdržal do naslednjega jutra,potem bi se pa verjetno sam zatekel v prvo ustanovo za duševne bolnike ali kamor že sprejmejo ljudi, ki civilizacije več ne razumejo in se nikjer ne najdejo. Verjemi, zunaj je bolj strupeno kot si misliš, daleč od jehovske idile,ko enkrat nimaš več ničesar in ne moreš niti domov, je konec, samo veš še ne, da si že mrtev.

   Drznem si trditi še tole, največji serijski morilci so pri nas župani, direktorji CSD-jev, državni tožilci, sodniki in sodni izvršitelji, ne verjamem , da je kdo pobil več Slovencev, mogoče z izjemo posrednih ubojev, kjer imajo nesporni monopol policija in vojska. Poznamo pa tudi absolutne prvake, Breiviki današnjega časa so nekdanji upravljalci družbenega premoženja, oni so pobili pa cele vaške skupnosti in včasih celo pokrajine.

   • nevtrino

    Večinoma res, ampak to vaše preusmerjanje razprave in sprenevedanje ne zdrži teme in vsebine tukajšnje novice.

    • avtohtoni neandartalec

     Še kako ima vezo, ljudje morajo razumeti razliko med beguncem, ki beži tudi samo v gatah, če je panika, in migrantom, ki mora poskrbeti za vse kar bo rabil med tranzicijo v drug prostor in še po njej. Dom je smao eden, vsi ga imamo, ali pa vladajo fašisti in ne moremo biti ljudje dokler jih ne unogobimo, če pa živiš normalno in bi rad migriral, moraš dom prodati in s tistim kapitalom v tuji deželi kupiti novega, to je migracija, ne pa taharuš, v ozadju pa asimilacije zaželjenih državljanov, ki z arabci nimajo veze, identiteto Slovenskega naroda pa bistveno spreminjajo, verjetno z nekim dolgoročnim ciljem.
     Seveda se tiče teme, poleg tega, sem komentiral doba, ne nakladal na splošno.

 • nevtrino

  Hehe, temu se očitno reče demokracija in svoboda, transparentnost, neposrednost, javnost, visoke moralne norme, poštenost, odkritost,…, a ?

 • TrumptrainEU
  • avtohtoni neandartalec

   Mareca je v Slovenijo vstopilo x beguncev, vendar jo je v nekaj dneh zapustlo isto x število teh istih beguncev, ki bežijo naprej, zato statistika pri nas pravi, število migrantov = 0!!!

   • TrumptrainEU

    0=kot tvoj izpirjeni IQ in tvoja filozofska predavanja.

    • avtohtoni neandartalec

     Če imaš drugačne podatke, nam jih prosim predstavi, ni treba uradno, samo po kakšni logiki in kje v neposrednem okolju se lahko sami prepričamo, da je to kar trdiš res.

    • Nova24TV Mod 2

     Izogibajte se žaljenju sokomentatorjev. #kulturnidialog

 • Vladimir Veligor

  Kar v LJ jih naj imajo, ja.

  • avtohtoni neandartalec

   Tisto niso migranti ampak turisti, saj vidiš, da našim deložirancem in beračem mečejo kovance, to so tujci, ki se pri nas zadržijo največ par dni. Se pa v Ljubljano selijo horde podeželanov, ampak kmečke mafije se otepajo z vsemi štirimi, močno se odsvetuje selitev v Ljubljanske občine,zakaj bi spreminjali nekaj, kar za njih odločno deluje, pa še za vse Ljubljančane ni dovolj.

   • Vladimir Veligor

    Kar se turistov, ki imajo urejene papirje, tiče, lahko gredo, kamor hočejo.
    Drugo so pa ti kvalificirani inžinirji, ki so v Siriji pozabili osebne dokumente. Za slednje bo najbolje poskrbljeno znotraj meja Mestne Občine Ljubljana, kjer je tudi edinole neka civilna iniciativa, ki je izrazila interes, da jih sprejme medse. Kakšne hipsterke bodo gotovo navdušene nad njihovimi egalitarističnimi ter sekularističnimi nazori.

    • avtohtoni neandartalec

     Ne bodo, brez skrbi, razen, če bi te s tem posebej jezili ali za kakšne dolgoročne operacije.
     Kdo beži brez dokumentov, Sirija je bila podobna kot pri nas v Jugoslaviji, imeli so isto količino papirjev in arhive o slehernem občanu, brez sledi zato po moje bežijo predvsem javni uslužbenci, torej fašisti, zaradi katerih je njihova domovina razpadla, to se mi zdi najhujša teroristična grožnja, da se ne razišče izvor, kako so doma pobrisali državne arhive, skrili kar se je dalo in kaj lahko sploh pričakujemo od teh izrojenih ubogih revežev drugo kot, kar že imamo preveč doma.
     Načelno menim, da so arabci najboljprivlačni za naše ruralne kmetice, ki niso navajene videti pravega moškega, razen na cerkvenih slikarijah, ti arabci so seveda na las podobni svojim daljnim prednikom, zato se mogoče kateri zdi, da bi bila blagoslovljena s takšnim obiskom, Ljubljanske bosanke in malomeščanke hitro prepoznajo bosance in Albance, malo težje Hrvate, zato ti tudi zaplodijo pri nas največ zapuščenih otrok.

 • zaton

  Če bo levica dalje na oblasti, bo v Sloveniji vsak dan več migrantov.

  • avtohtoni neandartalec

   Vsako leto, se iz Slovenje odseli med 20.000 in 40.000 Slovencev.
   Kakšnih 80% delovno sposobnih ljudi na štajerskem delajo kot migrantje v Avstriji (nihče na Madžarskem).

   • sevenx

    V Slovenijo pa jih pride iz Balkana 50.000.

   • totex39

    Kmalu se bomo Slovenci izselili v različne države tu bo pa leglo migrantov iz Kosova, Bosne in arabskih držav. Mogoče na novo nastala država za evropsko unijo, kamor bodo preselili vse migrante iz EU.

    • garfi

     Komunajzarska veleizdaja

     • totex39

      Točno tako, komunisti bodo prodali in uničili Slovenijo.

   • novaknovak

    in kolk Madžarov, al celo avstrijcev se je izselilo v, ali jih dela v sloveniji?

 • samsara

  Mirko, kučanov sosed, je zdaj sam v hiši.
  Morda bi lahko zdaj poskusil imeti en mali harem? Vsaj nekaj časa bi mu gotovo uspevalo, da bi imel nekje glavno besedo. Dolgo pa ne.

 • Dusan Marn

  lepo za te se vedno najde denar ,domorodce pa se zatirate ,,pa kaj vam kakec kaplja na mozgane ,,a nimamo ze svojih nezaposlenih dovolj sedj pa se te begunce ,,za domace ni za te tujce pa vse ,,norooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  • drzavljanslo

   Kaj pa butasti Slovenceljni volijo komunistične izdajalce ? Npr. Madžari so na volitvah povedali, da migrantov nočejo in izvolili Orbana. Avstrijci pred kratkim podobno.
   Jaz ne vem, ali Slovenci niso dovolj inteligentni, da bi razumeli volitve ? (vprašanje je retorično; saj je po 25 letni absolutni podpori komunistom odgovor povsem jasen :))

 • brbrbr

  Kako skrivnostne lokacije, če pa so objavljene?

  • tanja

   In kje vidis objavljene lokacije?

 • garfi

  Zahvala gre protislovenskim VOLIvcem Stranke Mafijskega Centra.
  Okoli bomo morali hoditi s samoobrambnimi sredstvi !

 • mona lisa

  Slovenci na robu preživetja lahko dobesedno pocrkajo, samo da je za te ljudi denar. Ste normalni v naši vladi. Poskrbite za naše ljudi, da bomo dostojno živeli. Brezposelni ne po svoji krivdi, ljudje z nizkimi osebnimi dohodki( teh je ogromno) upokojenci pa so potisnjeni na rob preživetja. ta država še mačeha ni več. Dobesedno uničuje lastne ljudi. Upokojenci po 40 letih garanja prejemajo penzije da ni za umret ne za živet. ljudje delajo za skromen kos kruha. Mladi pa nimajo služb, životarijo ali so primoranioditi v tujino. Lopovi (takozvane elite) pa si brz sramu polnijo že tako prepone žepe. Politiki se ukvarjajo samo s svojimi svinjarijami in kdo bo pobasal več denarja, ne pa z zagonom gospodarstva in blagostanjem ljudstva. Sramota. sram me je da živim v taki državi, kjer vlada korupcija in lopovstvo.

 • mojadezela

  To nesnago je treba nemudoma polovit po celi državi, in z ladijo dostaviti Turčiji.

 • FelixLanguss

  Štirje Afganistanci so že lep čas nastanjeni na Karlovški cesti, v neposredni bližini izginotja Klemna Jakliča!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!