fbpx

Adijo pamet! Radikalna Rajgljeva se boji, da bodo otroci zaradi globalnega segrevanja prepevali onesnažene pesmi?!

Barbara Rajgelj (Foto: STA)

Radikalna Rajgljeva, ki že dalj časa razburja javnost, tudi tokrat ni razočarala. Prek družbenega omrežja Twitter je namreč izrazila podporo totalitaristični skupini Kombinatke, ob tem pa se je spraševala, ali bodo zaradi globalnega segrevanja otroci morali peti onesnažene pesmi.

Sodelavka Mirovnega inštituta in predavateljica na režimski Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani Barbara Rajgelj je vzbudila pozornost s sledečim zapisom na družbenem omrežju Twitter: “Prepesnjene otroške in ljudske pesmi Irene Woelle v izvedbi @Kombinatke opozarjajo, da naša pasivnost pri reševanju globalnega segrevanja vpliva na naslednje generacije. Otroci bodo morda namesto prešernih peli onesnažene pesmi. 💐” Svoji objavi na Twitterju je priložila videoposnetek omenjene pesmi, v kateri totalitaristične Kombinatke jasno izkazujejo svojo ekosocialistično agendo.

https://twitter.com/BRajgelj/status/1098543301769211904

Bizarno: Je bil koncert Thompsona prepovedan zaradi “onesnaženih” pesmi?!
Kot vse kaže, Rajgljeva nima nič proti Kombinatkam, ki spodbujajo jugonostalgijo in širijo totalitaristične komunistične ideje, po drugi strani pa je bila pred leti med glasnejšimi izmed tistih, ki so se glasno zavzemali za prepoved koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki bi se moral zgoditi maja 2017 v zasebni dvorani v Mariboru. Pevec namreč prepeva domoljubne pesmi, v katerih med drugim izpostavlja ljubezen do Boga, naroda in družine, kot lahko sklepamo na podlagi zapisa Rajgljeve, pa so takšne pesmi onesnažene in očitno po njenem mnenju povzročajo domnevno globalno segrevanje. Po njenem mnenju je Thompson, kot je povedala za Delo“izrazito nacionalističen pevec, ki z vidno simboliko in besedili povezuje v troedinost narod, Boga in (domovinsko) vojno. Izraz sovražni govor bi pri njem težko uporabili, atmosfera nasilništva, glorifikacija ustaškega režima in tesna navezava na hrvaško politiko pa vzbujajo skrb”. Efektivno je tako povedala, da hrvaška domovinska vojna in osamosvojitev zanjo predstavljata ustaški separatizem, in na podlagi tega ter oboževanja Kombinatk ni težko sklepati, kaj si Rajgljeva misli o slovenski osamosvojitvi!

Rajgljeva s svojo radikalnostjo razburja že dalj časa in tako ideološko onesnažuje Slovenijo
Rajgljeva je tudi članica Sveta za odziv na sovražni in diskriminatorni govor, in to kljub temu, da je s takšno vrsto govora tudi sama močno obremenjena. Pred skoraj enim letom je namreč kar na nacionalni TV Slovenija v okviru oddaje Tednik doživela rasistični izpad, v katerem je dejala, da če spadate v skupino “belih, zdravih, dobro situiranih starejših moških, ki imajo vse, a mislijo, da jim pripada več”, ste največja grožnja Sloveniji. Prav tako v zadnjem času javno po družbenih omrežjih podpira in spodbuja skrajneža Domna Saviča v njegovi vojni proti Nova24TV. Sporna se ji je zdela tudi razprava o izumiranju slovenskega naroda, ki se je pred pol leta odvijala v državnem svetu, kot članica abortivnega lobija pa se javno zavzema proti svobodi govora, ostro je namreč napadla tudi preganjanega patra dr. Tadeja Strehovca. Zanjo pa ni relativna samo svoboda govora, pač pa še ena izmed osnovnih pravic – pravica do zasebne lastnine. Prek družbenih omrežij namreč javno zagovarja “relativnost” te pravice. Veliko pozornosti je vzbudila tudi s podporo Zoranu Jankoviću na nedavnih lokalnih volitvah. Ta župan je bil namreč osumljen, da je v zameno za spolne odnose izkoristil mlado mamico, ki naj bi ji grozilo, da bo ostala brez strehe nad glavo. Z naslednjim odstavkom je tudi jasno, zakaj – brez davkov, ki so po mnenju mnogih sami po sebi kraja, država in predvsem MOL ne bi mogli izdatno financirati njenih “podjetniških” aktivnosti ter njenih radikalnih somišljenikov!

Foto: STA

Rajgljeva je veliko breme
Za Rajgljevo je odločujoč dejavnik pri podpori Jankoviću prav denar davkoplačevalcev, s katerim Mestna občina Ljubljana pod vodstvom Jankovića izdatno financira promocijske aktivnosti, namenjene homoseksualnemu življenjskemu slogu, ki ji je tako ljub. Društvo Informacijski center Legebitra, s katerim Rajgljeva pogosto sodeluje, je tako po podatkih Erarja od MOL prejelo že za 472.710,44 evra sredstev. MOL je veliko večino denarja v to društvo zmetala po prvi izvolitvi Jankovića na mesto župana. Pred tem so bili zneski, kot je prikazano na grafu, zanemarljivi, po Jankovićevi izvolitvi pa so v posameznem letu mnogokrat presegli 30 tisoč evrov.

Nakazila MOL Zavodu Open (Vir: Erar)

Izdatno MOL pomaga tudi Mirovnemu inštitutu, katerega sodelavka je Rajgljeva. Organizaciji, ki jo med drugim sofinancira zlobni židovski milijarder George Soros, poleg tega pa je več milijonov davkoplačevalskega denarja prejela od države, je MOL po podatkih Erarja skupno nakazala za 108.766,20 evra sredstev, od tega ponovno večino v času po tem, ko je Janković zasedel mesto župana.

Nakazila MOL Mirovnemu inštitutu (Vir: Erar)

J. Ž.