fbpx

Afera Fotopub: Policija očitno proti Smodeju podala štiri kazenske ovadbe

Foto: Printscreen RTVS

Ljubljanski kriminalisti in policisti so na današnji novinarski konferenci naznanili, da so zaključili kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, ki je potekala od 20. avgusta. Zoper eno osebo je bila podana kazenska ovadba za štiri kazniva dejanja, med drugim omogočanje uživanja prepovedanih drog in dejanja zoper spolno nedotakljivost. Neuradno gre za afero Fotopub in kulturnika Dušana Smodeja.

V preiskavi so poleg kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost zaznali in preiskovali še druga, s tem povezana kazniva dejanja. Gre za skupno 12 sumov kaznivih dejanj, v katerih je bilo ugotovljenih devet oškodovancev in odkrite tri osumljene osebe.

Proti Smodeju so očitno vložili kazensko ovadbo
Na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je bila zoper znano prvo osumljeno osebo podana kazenska ovadba za štiri kazniva dejanja, in sicer dve kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost, za kaznivo dejanje omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu in kaznivo dejanje povzročitve hudih telesnih poškodb, oškodovani pa sta bili dve osebi. “Zoper isto osumljeno osebo smo preiskovali še dve kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost in kaznivo dejanje izsiljevanja, kjer pa sumi niso bili potrjeni, o čemer smo pristojno okrožno državno tožilstvo obvestili s poročilom po 148/10. členu Zakona o kazenskem postopku, ” je v novinarski konferenci dejal Martin Rupnik.

Smodej je sicer v oddaji Tarča, ki je za precejšnji del slovenske javnosti delovala kot opravičilo za domnevnega prestopnika, pa tudi kot opravičilo za naravnost absurdno kulturno politiko, vse zanikal. V oddaji je bilo z njegove strani slišati trditve, da poleg nenavadnih spolnih praks ni kriv ničesar, torej ne kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost in ne omogočanja uživanja prepovedanih drog.

Preiskovali tudi 35 let staro kaznivo dejanje 
Zoper drugo znano osumljeno osebo so preiskovali dve kaznivi dejanji zoper spolno nedotakljivost, pri čemer je bilo eno od teh storjeno pred več kot 35 leti. Ker kazenski pregon zoper osumljeno osebo ni več dopusten, je bilo na pristojno okrožno državno tožilstvo podano poročilo. Hkrati smo v okviru zbiranja obvestil prejeli tudi naznanilo in preiskovali kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari, tatvino in grožnje, in po vseh zbranih obvestilih zoper tretjo znano osumljeno osebo podali kazensko ovadbo.

Spomnimo se afere Smodej, ki so jo sprožila anonimna pričevanja o njegovem domnevnem spolnem nasilju. Smodej je novomeški kulturnik in tudi zastopnik Fotopuba, kjer naj bi se dogajale spolne zlorabe. Skupaj s svojimi pomočniki naj bi z uporabo droge za posilstvo na kletnih zabavah spolno zlorabljal mlada dekleta, so se ob tem v javnosti pojavile še neuradne informacije o morebitni povezavi njegove druščine s politiki Levice. Omenja se predvsem Luka Mesec.

Domnevno so se v kleti Fotopuba na Tivolski cesti v Ljubljani že nekaj let dogajale strašljive spolne zlorabe mladih deklet v “režiji” vodje Fotopuba Dušana Smodeja in njegovih pomočnikov. (Foto: Twitter)

Sara Kovač