fbpx

Afera radiator: So tudi Inja Zalta, Vlado Kreslin in Andrej Šifrer doživeli kolektivno amnezijo?

Vir: Socialni mediji, zajem zaslona.

Afera radiator razkriva vse več poznanstev na slovenski umetniško-kulturno-politični sceni. Na spletu je zaokrožila fotografija, ki prikazuje, kako Roman Uranjek, Andrej Šifrer, Vlado Kreslin in skladatelj Aldo Kumar veselo popivajo ob izpraznjenih steklenicah vina, pa tudi fotografije igralke Inje Zalta, kako je v Benetkah dopustovala z Dušanom Smodejem, ki je včeraj razkril, da sta glede svoje povezave z njim lagala tako minister Luka Mesec kot ministrica Asta Vrečko. 

Po včerajšnji oddaji Tarča postaja vse bolj jasno, da je slovenski kulturno-umetniško-politični oblak doživel kolektivno amnezijo. Ko je bil javni ugled Romana Uranjeka nedotaknjen in ko je bil Dušan Smodej še vedno le enfant terrible in playboy umetniške scene, so vsi poznali vse. Luka Mesec je obiskoval odprtja Smodejevih razstav, Uranjek pa naj bi ob pravi družbi brez zadržkov razlagal svoje “romantične” peripetije. Nato se je zgodila afera radiator, ki ji je sledila kolektivna amnezija celotne scene. Luka Mesec Smodeja ni poznal več, Asta Vrečko prav tako ne, pokojnega Uranjeka pa so branili le še njegovi najbližji sodelavci. No, še dobro, da obstajajo fotografije in splet, ki ne pozabi ničesar.

Prav predstavljamo si lahko, kakšne so bile debate na teh popivanjih. Kakršne koli so že bile, so se sogovorniki prav gotovo zabavali, kot je videti na slikah. Zanimivo, dva akterja iz naslovne fotografije pa sta se pred kratkim podružila tudi v predsedniški palači. Tako Andreju Šifrerju kot tudi Vlado Kreslinu je odhajajoči predsednik republike Borut Pahor podelil red za zasluge zaradi njunega prispevka k popularni glasbi.

Predsednik republike Borut Pahor je vročil državna odlikovanja red za zasluge Mihi Dovžanu, Vladu Kreslinu, Vladimirju Ladu Leskovarju, Otu Pestnerju in Andreju Šifrerju. (Vir: STA)

Dušana Smodej in Inja Zlata
Injo Zalta je širna Slovenija najprej spoznala kot igralko v znani domači seriji Usodno vino, nato pa po njeni neobičajni akciji zbiranja denarja, s katero je zakuhala manjši vihar v medijih. Zalta se je namreč pred časom odselila v Združene države, kjer pa ji ni uspelo nadaljevati kariere. Posledično je obubožala do te mere, da si ni mogla privoščiti niti karte za vrnitev v domovino, zaradi česar je za pomoč prosila kar vesoljno Slovenijo, ki jo je nato rešila iz že skoraj brezupne situacije.

Z izbruhom afere radiator pa so na splet pronicale tudi njene fotografije iz Benetk, kjer naj bi bila s samim Smodejem.

Inja Zalta v Benetkah (Vir: zajem zaslona, socialni mediji)

Kolektivna amnezija
Vsi ti so med celotno “afero radiator” ostali tiho, čeprav je zelo malo verjetno, da “niso vedeli ničesar”. Verjetno so vedeli. Kot je vedela celotna scena. A saj veste, kaj pravijo. Kar se zgodi na Tivolski 44, tudi ostane na Tivolski 44.

Andrej Žitnik