fbpx

Aktivist Gašper Ferjan: Kako se mora žrtev policijskega nasilja po uspehu v postopku na koncu še zagovarjati na sodišču?

Foto: Screenshoot

Kandidat za župana Idrije in aktivist za vladavino prava Gašper Ferjan opozarja, da v naši državi vlada stanje, da ko nekomu padeš v oči in si po nedolžnem žrtev policijskega nasilja ljudi v civilu ter to dokažeš javno z izvedenskim mnenjem in sklepom senata MNZ-ja (3-odstotna uspešnost pritožb na postopek policista proti ljudem), v kazenski postopek ti policisti ne pridejo.

“Raje se obrnejo na PP Idrija, na policista Roberta Krapeža, ki dan pred silvestrovim leta 2014 inscenira poškodbo z lažnim videzom glasu bolečine ob popolnem mirovanju vozila, pobere ta večletni serijski prejemnik zavarovalnin zavarovalnino 2.000 evrov brez ene sledi poškodbe, kjerkoli brez praskice,” izpostavlja Ferjan in kritično ob tem dodaja, da se mora sam v smislu pričakovanja postopanja po načelih pravne države kot povsem “nezadoščena” žrtev policijskega nasilja še zagovarjati na sodišču zaradi “zajebancije policistov”, ki jim nihče, še najmanj pa uradni organi, ne pride do živega, in to kljub videoposnetku celotnega dogajanja, ki ne pritrjuje usklajeni zgodbi policistov, kot je to v primeru policijskega nasilja policistov v civilu za izravnalne ukrepe.

Že deveto leto ga država preganja
Ferjan se sprašuje, do kdaj bo še tako in če bo tožilstvo umaknilo nesmiselno obtožbo? Policist namreč zatrjuje, da naj bi stal istočasno na levi in desni strani prednjega vozila, da naj bi ga odbilo na eni strani, povozilo stopalo na drugi na način, da naj bi policista odbilo v smeti. “Vse to brez strgane srajce, brez neprijetnega vonja, brez praskice in zlasti brez zunanjih sledi nasilja. Do kdaj bom še deležen političnih pregonov?” Ob tem izpostavlja, da ga država že 9. leto poskuša z insceniranimi postopki preganjati, pa še nikoli ni za nobeno neutemeljeno obtoževanje odgovarjala.

Isti historični dogodek naj bi izpolnjeval znake prekrška in očitka
“Isti historični dogodek je policist 30. 12. 2014 opisal lastnoročno kot prekršek, naslednjega dne pa obiskal zdravnika in očital za isto ravnanje pa kaznivo dejanje? Kdo je sedaj tu nor? Koga je kdo napeljal na krivo prijavo? Kdo sedaj tu laže? Robert Krapež dne 30. 12. 2014 ali Robert Krapež dne 31. 12. 2014? Sodišče se požvižga na kršeno načelo NE BIS IN IDEM kljub zaključenemu prekrškovnemu postopku s pravnomočnostjo, ki izključuje tek kazenskega postopka! Isti historični dogodek naj bi izpolnjeval znake prekrška in očitka. Kršitev načela NE BIS IN IDEM. Sodišče se požvižga na to načelo kljub zaključenemu prekrškovnemu postopku s pravnomočnostjo, ki izključuje tek kazenskega postopka!” na družabnem omrežju Facebook poudarja Ferjan in dodaja, da se je policist brez vidnih poškodb zglasil dan kasneje pri zdravniku. “V imenu česa se torej vodi ta lažni postopek, če ne v imenu naše pokvarjene politike zoper nekoga, ki je dokazano bil žrtev neutemeljene in nesorazmerne uporabe policijske sile? Za vse raste palica! Zdravnik napiše brez prepričljivih znakov, kar sodišče prepriča v pravilnost neprepričljivih politično motiviranih izjav.”

Foto: Facebook

“Bo tudi tokrat tožilstvo uvidelo svoje nelogičnosti in zlasti nelogičnosti policista, ki 30. decembra 2014 dejanje označi za prekršek, takoj naslednji dan pa gre po pomoč zdravnika in označi isto dejanje za kaznivo dejanje?” se sprašuje Ferjan, ki zainteresirano javnost in medije vabi na obravnavo, ki bo v sredo, 27. februarja, da se na lastne oči prepričajo, kako se troši davkoplačevalski denar za trpinčenje nedolžnih žrtev policijskega nasilja.

H. M.