fbpx

Aktivistična protestnica, ki je premierja označila za “žvau nagravžno”, je nekoč službovala na ministrstvu za zdravje

Mimi Zajc (Foto: Zajetje zaslona)

Janez Janša, tukej prid’! Žvau negraužna, sem prid’, pa povej, zakaj nas ubijaš,” je pred dnevi vpila pred parlamentom goreča aktivistka, ki se očitno ni strinjala z novelo zakona o nalezljivih boleznih, ki je potem niti niso sprejeli. Na enem izmed svojih posnetkov na Facebooku se je med drugim pohvalila, da je parlament prešla s pozitivno energijo – je morda tako poimenovala svoj psihotičen izpad? Nam se namreč ni zdel prav nič pozitiven.

Pred dnevi smo poročali, da se je ena izmed aktivističnih protestnic pred parlamentom drla in vulgarno zmerjala predsednika vlade Janeza Janšo ter obrambnega ministra Mateja Tonina. “Janez Janša, ena rit si bojazljiva brez jajčna. Ne upaš priti med ljudi. Vse kar, upaš, stopiti pred novinarje, da o tebi pišejo lepo,” je kričala anti-covid protestnica in nadaljevala svoje kričanje: “Janez Janša, tukej prid’! Žvau negraužna, sem prid’, pa povej, zakaj nas ubijaš! Tukej pred parlament prid’, sem prid’! N’č nis’ povedal, kje boš ‘mel tiskovno! Pejt k novinarjem, seveda! Razgaljen si, bolj k vsak cesar! Sramota! Sramota, da te ma še kdo za osvoboditelja! Sramota!”  Nista pa Janša in Tonin edina politika, na katera se je Zajčeva spravila, na družabnem omrežju je tudi za poslanko Anjo Bah Žibert zapisala, da je nevarna – češ da vse, kar počne, je odkrita in prikrita podpora vladi.

Izkazalo se je, da je pred parlamentom vpila Mimi Zajc, ki naj bi sicer imela celo naziv magistre znanosti. Nekoč je službovala na Ministrstvu za zdravje RS, kjer je s položaja tajnice – kot se je spominja Brane Dobnikar, pravnik in nekdanji v. d. direktorja Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni – prišla vse do javnega nastopanja v imenu ministrstva, kar dokazuje tiskovna konferenca o akciji “Hitrost, počasneje je varneje” 22. aprila 2010 – kar je razkrila novinarka Mojca Vočko, poročal pa je tudi portal e-maribor. Zajčeva se sicer sedaj “prodaja” kot svetovalka na področju bioterapije karmične diagnostike, karkoli naj bi to že pomenilo. Čeprav je Zajčeva v preteklosti službovala na ministrstvu za zdravje, pa je sedaj vneta nasprotnica nošenja zaščitnih mask in upoštevanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. Ona se težav sicer loteva holistično, ljudem pa rada pomaga tudi z refleksno masažo stopal. Morda je prepričana, da masaža stopal pomaga tudi pri covidu-19, tega ne vemo. Vemo pa, da histerično kričanje in zmerjanje ljudi pred parlamentom nikakor ni najboljša reklama za storitve, ki jih gospa prodaja.

Mimi Zajc je druga z desne, ko je še službovala na ministrstvu (Foto: e-maribor.si)

Sara Bertoncelj