fbpx

Aktivistka Faila Pašić Bišić razburila s kopanjem v burkiniju v slovenskih termah

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija jeseniške aktivistke Faile Pašić Bišić, ki se je v Termah Snovik pojavila v burkiniju. V Termah Snovik so za spletni portal Nova24TV pojasnili, da gostom načeloma dovolijo kopanje v kopalkah oz. kopalnih oblekah iz neoprena oz. iz ustreznega materiala, pri čemer mora biti obraz odkrit, ne smejo pa biti oblečeni v bombažna oblačila. Tudi tokrat je fotografija Pašić Bišićeve poskrbela za precej razburjenja, spomnimo pa se lahko tudi na lansko poletje, ko so po Sloveniji zaokrožile fotografije kopalke v ohlapnih oblačilih iz Term Vivat.

Po družbenih omrežjih v teh dneh krožijo fotografije jeseniške aktivistke Faile Pašić Bišič, sicer direktorice društva UP Jesenice, ki je bila posneta v Termah Snovik. Na fotografiji je razvidno, da se v bazenih omenjenih term kopa v burkiniju oz. kopalkah, ki prekrivajo celotno telo, razen obraza, dlani in stopal. Fotografija je bila prvotno objavljena na Instagram profilu, ki je zaklenjen za javnost, zato v nadaljevanju prilagamo objavo z družbenega omrežja Twitter.

Za pojasnila smo se že obrnili na jeseniško društvo UP, kjer smo jih prosili, če lahko potrdijo avtentičnost fotografije, vprašali pa smo jih tudi, če lahko potrdijo, da je Pašić Bišićeva na fotografiji oblečena v kopalno obleko oziroma burkini.

V Termah Snovik dovolijo kopanje v kopalkah iz ustreznega materiala
Z vprašanji smo se obrnili tudi na Terme Snovik, kjer so za spletni portal Nova24TV po telefonu pojasnili, da kopalcem ne dovolijo kopanja v bombažnih oblačilih, lahko pa se načeloma kopajo v kopalkah oz. burkinijih, ki so primerna kopanju in so iz neoprena oz. ustreznega materiala. Pojasnili so nam še, da mora biti obraz pri kopanju odkrit.

Terme Snovik (Foto: Občina Kamnik)

Lansko poletje razburile fotografije kopalk iz islamskega sveta
Lansko leto so javnost že razburile fotografije arabske kopalke, oblečene v ohlapno oblačilo, ki je prekrivalo celotno telo. Fotografije so bile posnete v Termah Vivat v Moravskih Toplicah, takrat pa je direktor term za medije pojasnil, da so za goste iz islamskih držav oblikovali ločene bazene, gostja iz Savdske Arabije pa naj bi po pomoti zašla stran od ločenega bazena.

Foto: Škandal24

Tudi tokrat je fotografija Pašić Bišićeve sprožila kar precej zaskrbljenosti in jeze v javnosti.

Rok Krajnc