fbpx

Aleš Primc po srečanju s papežem Frančiškom: Je izredno blag in sočuten človek

Foto: Nova24TV/epa

“Srečanje s papežem Frančiškom je bilo čudovito. Je izjemno blag, sočuten človek. Izžareva mir,” je po velikem sprejemu pri poglavarju Rimskokatoliške cerkve za Novo24TV povedal Aleš Primc. Na obisku pri Frančišku se mu je pridružila tudi Metka Zevnik. 

Vodja Gibanja za otroke in družine Aleš Primc in sovoditeljica Koalicije “Za otroke gre!” Metka Zevnik sta se skupaj s člani gibanja odpravila na romanje v Rim. Dopoldne sta se na splošni avdienci srečala s papežem Frančiškom. Zahvalila sta se mu za podporo pri nedavnem referendumu ter mu podarila potico, vino in zmagoviti referendumski šal. Povabila sta ga tudi v Slovenijo.

“Srečanje s papežem Frančiškom je bilo čudovito,” je za Novo24TV povedala Zevnikova. Ob tem je dodala, da jim je papež s svojo blagostjo vlil upanje in pogum v prizadevanju za otroke in družine.

Gibanje za otroke in družine
Primc je prejšnji teden predstavil Gibanje za otroke in družine, ki bo ustanovljeno verjetno jeseni. Zagotovil je, da bodo naredili vse, da bo družinam v Sloveniji postalo lepše, kot jim je bilo doslej. Poudaril je tudi, da so do sedaj delali na civilnodružbeni način, ki pa se ni izkazal kot zadosten, saj na strani politike ni bilo zaznati želje po dialogu in iskanju rešitev. V kolikor bo potrebno, bodo ustanovili tudi stranko.

N. K.