fbpx

Aleš Primc: “Pravosodje se spreminja”

Foto: Odbor 2014

Današnji shod Odbora 2014 pred vrhovnim sodiščem je minil v vzdušju oddaje podpisov v Državnem zboru. Podpisi so namenjeni zakonski pobudi za spremembe v pravosodju, ki jih predlaga Odbora 2014. Pobuda predlaga številne spremembe, med drugim javnost sodb, možnost snemanja sojenja, register sodnikov kršiteljev človekovih pravic in številne druge. 

Zbrane so nagovorili David Tasič, založnik in član upravnega odbora Odbora 2014, Vinko Gorenak, poslanec SDS, in Aleš Primc. Tasič je zbrane opozoril, da je Slovenija že dolgo in še vedno globoko potopljena v socializem, zaradi česar se državljani in državljanke ne zavedajo več vseh njegovih še vedno živih, pojavnih oblik.

Drugi je spregovoril Vinko Gorenak, ki je zbrane bodril z dejstvom, da so bili prav oni, vztrajniki, zaslužni za osvoboditev nezakonito zaprtega Janeza Janše. “Ni res, kaj govorijo, da niste ničesar spremenili. Če ne bi bilo vas, bi bil Janez Janša še vedno v zaporu,” je povedal na shodu pred vrhovnim sodiščem. Zanos je kronal še z ugotovitvijo, da se člani Odbora 2014 ne bi smeli zbirati samo pred sodišči, temveč tudi pred izobraževalnimi ustanovami.

Aleš Primc: Slovensko pravosodje se spreminja
Zadnji je spregovoril Aleš Primc, ki se je pridružil mislim Vinka Gorenaka, nato pa še povedal, da tudi Nove24TV ne bi bilo, če ne bi bilo vztrajnikov. “V teh dveh letih našega delovanja se je pisala nova zgodovina Slovenije!” Primc je svoj nagovor sklenil z vabilom na zadnji shod pred poletnimi počitnicami. “Naslednji shod bo zelo čustven,” je dejal in povedal, da bo na njem nastopil tudi Janez Janša.

Ž. K.