Ali bomo jutri dobili novo stranko?

Foto: STA

Po naših informacijah naj bi Aleš Primc jutri predstavil novo stranko oziroma, kot pravi sam, “gibanje”. Že iz imena naj bi bilo razvidno, da si bodo prizadevali za otroke in družine. Očitno se bo tako uresničilo to, kar je Primc napovedal 20. decembra lani – po referendumskem uspehu.

Kljub temu da se Metka Zevnik doslej ni jasno opredelila, ali bo sodelovanje s Primcem nadaljevala tudi v stranki, se je po naših informacijah za to odločila. Če to drži, lahko pričakujemo, da bo v novi stranki ena od ključnih ljudi, saj je bila skupaj z njim sovoditeljica Koalicije “Za otroke gre!”.

Po naših informacijah bo okoli njega več izkušenih dam, saj naj bi se stranki kot podpornica pridružila tudi Angelca Likovič, ki svoje naklonjenosti Primcu ne skriva.

Močno “krilo za starejše in upokojence”
Stranka bo imela očitno tudi močno “krilo za starejše in upokojence“ in bo morda predstavljala resno konkurenco DeSUS-u, čeprav naj bi Primca osebno bolj zanimali otroci, družine in socialna vprašanja.

Pod okriljem nove stranke se nam torej obetajo tudi zanimive razprave o upokojencih in starih starših. Zna se zgoditi, da bo dobil Karel Erjavec z Metko Zevnik in Angelco Likovič največjo konkurenco doslej.

Več o programu bomo, kot rečeno, verjetno izvedeli jutri. Uradno potrditev še čakamo.

V. V.