fbpx

Ali se bliža strašen padec Janija Möderndorferja?

Foto: Škandal24

Vinko Gorenak, poslanec SDS, je o poslanskem kolegu iz vrst SMC pred leti zapisal: “Veliko govori in nič ne pove. Zamenjal je že kakšnih pet ali šest političnih strank. Za svoj poslanski stolček je pripravljen narediti karkoli.” Zaradi vložitve svežnja zakonov ga je imenoval tudi “mister muscolo”. Seveda ta sveženj ni prestal niti glasovanja na pristojnem odboru, kaj šele, da bi prišel do resne obravnave v državnem zboru. Tudi zato ne, ker so predlogi zakonov vsebovali samo člen ali dva na nivoju nižjih strokovnih sodelavcev. Nasploh ima maturant srednje zdravstvene šole, medicinski tehnik torej, kot je njegova zaključena izobrazba, z nivoji večne težave.

V karieri poslanca si je privoščil že veliko napak. Prva, najodmevnejša, je bila tista iz leta 2012, ko je sesul Jankovićev referendum o slabi banki in Slovenskem državnem holdingu. Takrat je malo pred polnočjo v državni zbor prinesel sicer zadostnih 60 podpisov, a kaj, ko jih je bila le polovica originalnih, preostalih trideset pa skeniranih, kar je v nasprotju s poslovnikom državnega zbora. S tem je zaradi nepoznavanja poslovnika pošteno osmešil tudi šefa Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Takrat so se začele kazati prve razpoke v soodvisni politični ljubezni.

Tudi ko je Möderndorfer prestopil v SMC, je ostal površen. Oktobra 2016 je ob interpelaciji ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc namreč glasoval za interpelacijo. Takrat je na Twiterju čivknil: “Veliko je vprašanj, ugibanj in neverjetnih namišljenih zgodbic. Dejstvo je, da sem se samo zmotil, zmotil in nič drugega. Na koncu je pika.” Koliko črnih pik si je s tem prislužil pri novih gospodarjih in kako je čivkal pred njimi ob zagovoru, javnost nikoli ni izvedela.

Preiskovalna komisija
Zadnje mesece vodi preiskovalno komisijo o ugotavljanju domnevnega pranja denarja in financiranja terorizma, jedrske proliferacije in financiranja aktivnosti tujih obveščevalno-varnostnih služb v NLB, d. d., ter domnevnega pranja denarja v Novi KBM, d. d. Na januarski seji se je znova izkazal kot “mister muscolo”, saj mu je številne priče uspelo zaslišati v nekaj pičlih urah: Alenko Korče ob 14.05, Draška Veselinoviča ob 14.35, Igorja Marinška ob 15. uri, Aljošo Poharja ob 15.25, Andreja Plausteinerja ob 16.05, Jeleno Miloševič ob 16.25, Nenada Novakoviča ob 16.55, Mateja Krumbergerja ob 17.25, Jasno Iskra ob 17.55 in dr. Marka Kranjca ob 18.25.

Z Milanom Kučanom kot tolmač znakovnega jezika.

Če bi svoje delo želel opraviti resno in temeljito, bi za vse te ključne priče moral opraviti posamična in večurna zaslišanja. V tem času prič ni mogoče temeljito zaslišati, razen če se tudi tukaj pojavlja refren vseh banksterjev: “Ne spomnim se!” Takrat gre res hitro.

Leta 2015, ko je bil poslanec Zavezništva Alenke Bratušek, je pripravil zakonsko novelo, ki naj bi omilila prepoved točenja alkoholnih pijač na športnih prireditvah. Takrat je bil predsednik KK Union Olimpija, katerega glavni pokrovitelj je bila pivovarna!

Sumljivi Möderndorferjevi posli v KK Olimpija
Lanskega januarja je po sedmih letih na položaju predsednika Košarkarskega kluba Olimpija Jani Möderndorfer svoj stolček moral zapustiti. Klub, ki se je v njegovem času spoprijemal z velikim minusom na računu in večmilijonskimi izgubami, je bil večkrat tik pred stečajem. Kljub njegovim nerealno optimističnim napovedim, češ da bodo prihodnjo sezono končno začeli s pozitivne ničle, kot je bila ta iz leta 2014, Olimpije nikoli ni popeljal na zeleno vejo, kakršna je njihova zaščitna barva. Še več, po informacijah našega vira se novo vodstvo drži za glavo nad njegovo finančno zapuščino. Potrditve, ali že poteka kriminalistična preiskava, nismo prejeli.

Predsednik KK Olimpije je bil dolgih sedem let. (Foto: Škandal24)

“Bežite, Jani gre!”
Jani Möderndorfer velja za politično ptico selivko. Dokler ima v stranki ali od nje kakšne koristi, je njihov. Že hip zatem, če zapiha močnejši politični veter, preleti k drugi. Imajo pa vse stranke, v katerih je našel svoje začasno gnezdo, to nesrečo, da na koncu klavrno propadejo in pristanejo na smetišču zgodovine. Leta 2015 se je pridružil Stranki modernega centra (SMC) Mira Cerarja, ki ji nekatere ankete na junijskih volitvah celo napovedujejo izpad iz parlamenta. Po naših zanesljivih informacijah iz poslanske skupine SMC ga tam ne marajo preveč. Velja za arogantnega in prepirljivega moža, ki slabo vpliva na razpoloženje med poslanci vladajoče stranke.

V družbi z osumljencem kaznivih dejanj, županom Jankovićem in z že obsojenim tajkunom Matejem Raščanom. (Foto: Škandal24)

Škandal24