Anji Kopač Mrak se mudi – z novim zakonom bi rada ovadila še več staršev

Foto: sta

Očitno še ni konec nemoralnih protidružinskih zakonov. Tokrat je ministrica Anja Kopač Mrak s pomočjo Cerarjeve vlade presenetila še z enim zasoljenim zakonom, ki bi dopustil razvajanje otrok in ovajanje staršev. 

Poslanci so sprejeli nov zakon o razvajenih otrocih in nemočnih starših, katerega pobuda je prišla iz strani ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anje Kopač Mrak. Zakon dobesedno navaja, da se bi vsako vzgojno ravnanje s svojim otrokom, pa naj bo okaranje zaradi strganih hlač ali ena “čez ritko” zaradi kraje sosedovega kolesa, obravnavalo kot nasilje, ki bo nemudoma sankcionirano.

Do nedavnega naj bi bila naloga staršev vzgoja, torej izoblikovanje, ki bi otroka pripravilo in oblikovalo tako, da se bo v bodoče nagibal k moralnemu in odgovornemu ravnanju. Vsakemu staršu je v interesu, da bo njegov otrok postal tak, kot si želi biti sam, vendar z dobro “podlago“, ki pa mu jo posredujemo starši.

Če je do nedavnega “vzgajanje” pomenilo, da smo svojega triletnika s povzdignjenim glasom podučili o tem, kako se obnašati za mizo, od zdaj naprej ne bomo več smeli, saj nam lahko še v isti minuti na vrata potrka “socialna” in nas sankcionira zaradi izvajanja nasilja nad otrokom.

Naše otroke moramo spodbujati k temu, da se sami naučijo, kako v življenju sprejemati odgovornosti letom primerno in se skozi opravljanje domačih opravil naučiti skrbeti zase, s tem pa ceniti tudi delo drugih. Če bo s prihodom novega zakona staršem to onemogočeno, strokovnjaki napovedujejo, da se lahko poslovimo od odgovornih in inteligentnih ljudi, ki bodo enkrat postavljeni na realna tla in prepuščeni sami sebi.

Nov zakon prepoveduje vzgojne dotike, grožnje v smislu: “če ne boš priden, ne bo računalnika en teden” in podobno, žuganje s prstom in celo dodeljevanje dela v družini.

S takimi spremembami Slovenci ne bomo naredili nič za naš narod, kvečjemu bomo našo družbo sprevrgli v neodgovorno, leno in nemotivirano.

“Po novem Zakonu o preprečevanju nasilja v družini je lahko obravnavana kot nasilje že čisto običajna vzgoja, npr. zahteva staršev, da otrok prihaja zvečer pravočasno domov ali da pomaga pri domačih opravilih. V Gibanju za otroke in družine smo opozorili tudi na prikriti namen zakona, ki bo omogočal še dodatno že tako bogato financiranje vladne organizacije Društva za nenasilno komunikacijo. To je samo v lanskem letu prejelo neverjetnih 780.000 EUR! V Gibanju za otroke in družine nasprotujemo nasilju in se zavzemamo za družini naklonjeno družbo, ki bo spoštovala pravico družine do družinskega življenja, brez nepotrebnega vmešavanja države,” pa so napisali na spletni strani 24kul.

Starši pa se ob tem upravičeno sprašujejo, da če jim je zdaj onemogočeno otrokom v vzgojne namene vzeti računalnik, za katerega so drago plačali, ali bo torej država dvignila otroški dodatek na tak nivo, da bodo omogočili otrokom nakup raznovrstne tehnologije po njihovem izboru z njihovim denarjem?

Katarina Žagar

 • AlojzZ

  Pa dobro … kaj pa pravi gospod Primc na te zakone? Referendum?

 • pajot

  Ta zakon bo veljal največ dve leti. Po volitvah ga bo treba skenslat. Pa ne samo tega.

  • mona lisa

   Ta zakon ne sme biti sprejet v dobro naših otrok. Te butalce na vladi je treba čimprej skenslat preden bo prepozno.

 • učko

  Zločinski režim bo poskrbel, da vas bo imel na špagci !!!

  • Franc Šink

   Špagca je že pretrgana.

 • dež

  Zakona sicer nisem prebral, a če je res uzakonjeno kar navaja prispevek, so tako tisti, ki so zakon sprejeli, kot tisti, ki ga bodo upoštevali, zreli za psihiatra.

 • MEFISTO

  Soacialni inženiring in demontaža tradicionalne družine, povezane v dobrem in slabem , se nadaljuje.

  Bodo smeli otroci ovajati organom ljudske tudi homoseksualne “starše”?

  • mario

   Pa kaj se je vsem v tej naši vladi sfuzlalo ?

   • učko

    To ni naša vlada! To vlado so izvolili trabanti rdečega fašizma in čefurji !!!!

 • Aton

  Glavna naloga komunistov je razbiti družino. Potem je vse lažje!

  • dob

   Prav to je namen komunizma kot družbenega sistema! Nadomestiti družinske odnose z državnimi.
   Vrtce so si izmislili ruski komunisti. Namen pa je prekiniti vezi med materjo in otrokom, tako da država s pravili in vzgojo posega v osebnost človeka. Potem se sistem rešuje z etiketiranjem. Odrasli v komunizmu so v razmerju do države pionirčki, naučeni, da reagirajo na povelje, na etiketo. Država reče: tale je sovražnik komunizma, element, ki ga je treba nadzorovati, preganjati, po potrebi uničiti. In pionirčki poslušno reagirajo. Ni čudno, da se sodnice potem oblačijo v pionirske čeiuce, rdeče rutke, bele srajčke, pa morda še dokolenke. Ščeguevarčki se jim napnejo in vse so vzburjene. Ko režim požvižga za njimi naredijo vse, tudi dol požrejo, če je treba.
   Če bi denimo državo dobil v roke Janša, bi to bilo, kot da se je mama poročila z drugim in otroci se temu upirajo, kenede.
   Še marsikaj lepega so si izmislili komunisti, kar danes veselo uporabljamo, pa niti ne vemo, s kakšnimi nameni je bilo lansirano v uporabo. A zdaj se končno vrača nazaj kot bumerang.
   http://shrani.si/f/21/9n/1vvun9Kq/trotsky.png

 • karpelec

  Letos sicer ni bilo gobje leto, ampak vse kaže, da ja naša vlada pojedla kar nekaj norih gob, ker od nje letijo še bolj nori zakoni.

  • mario

   Nori zakoni lahko letijo samo od nore vlade.
   Vsaka naslednja vlada je bolj nora – upam, da je ta zadnja NORA VLADA, ker drugače……. gorje nam, ker bomo sčasoma vsi ponoreli.

   • cornusmas

    Je že veliko norcev….sicer ne bi izvolili to,kar imamo.

    • karpelec

     Norce je treba narediti, potem je lažje vladati.

 • rubec

  Kako to da dajejo to ministrico v kabino Audija? Jaz imam rezervno svečko vedno v prtljažniku spravljeno.

  • karpelec

   V vladnih avtih brlijo svečke preventivno vse na dvojno; kabina in prtljažnik.

 • VERZIFIKATOR

  Aneja Mračnik

  ROVOKOPAČ IN ZAKONI FIZIKE

  Poklic zahteven je rovokopača,
  spodkopava, koplje, vrta rove,
  labirinte s tem ustvarja nove,
  je pa res, da stvar se dobro plača.

  Dobro se kopača nagrajuje,
  temeljev ko trhlost ugotavlja,
  nove ko podpornike postavlja,
  kar je staro, ko takoj sesuje.

  Rove koplje kajpak se na normo,
  a je važna tudi inventivnost,
  ne le gola, slepa produktivnost,
  novo da ustvari z delom formo.

  V mraku so ideje najbolj jasne,
  bolj ko vrta, staro ko sesipa,
  bolj ko v temi, v mračnih rovih tipa,
  bolj rušilne misli so in glasne.

  Novih v mraku je idej obilje,
  fizične zakone mož izumlja,
  nove kajkak, ki so plod brezumja,
  glavno v njih pa fizično nasilje.

  Temu, pravi, moraš se upreti,
  v temeljih nasilje spodkopati,
  grobo ga, nasilno kaznovati,
  tudi če ves svet bo treba spreti.

  Zanj je prva delovna skupina,
  z njo v tunelih sam gradi pontone,
  s tem podira fizike zakone,
  ta skupina mu je kot družina.

  Svojo žrtvoval je bil za delo,
  sta otroka mu samo napoti,
  partnerici ju oddaja sproti,
  da čez vikend je doma veselo.

  Da lahko o normah novih grunta,
  kje, kako, otroke gre podpreti,
  partnerici kje se da upreti,
  zoper starše vse otroke punta.

  Zanj postala norma je edina,
  kot pri delu je kopač rušilen,
  tudi v mislih mračnih pač nasilen,
  norma zanj razbita je družina.

 • Duhec

  Ne vem kako je na drugih OŠ, na OŠ Domžale kamor hodita tud otroka ministrice, je stanje porazno. Punce se ličijo od dneva, ko se jim zazdi (začnejo tam okol 5. razreda), gleda se kako in kaj je kdo oblečen, s katerim avtom se starši pripeljejo, učijo jih o homoseksualnosti in seveda o pravicah otrok, da pač morajo vse prijavit…. zato ta zakon ni niti manjše presenečenje. Verjetno sledijo še hujši… s to vlado zagotovo.

  • mona lisa

   Naj baba pomete pred svojim pragom.

 • učko

  Zdej vam lahko še otroke naščuvajo proti vam. Kot v stalinističnih časih v Rusiji, kjer so pod strahovlado družinski člani ovajali en drugega. Tole sedaj pa je komunistično-balkanistični kretenizem, ki se ga gre tale pro-režimska Cmirkotova vlada!!!!!

 • marker

  Kmalu bo pri nas tako, kot v ortodoksnih komunističnih državah, kjer se starši bojijo otrok, da jih ne bo ovadili zaradi banalnih zakonov. Pri nas družinske zakone in predpise sestavljajo osebe, ki nimajo urejenega družinskega življenja. Če pri sebi ni sposobna urediti družinskega življenja, kako bo šele drugim.V pravih demokratičnih državah odgovorna politična mesta zasedajo poročene družinske osebe. Ta oseba je nesposobna in jo je treba odstraniti iz tega mesta.

 • Duhec

  Otroka sm nosila 9 mes, za otroka skrbela in vzgajala, nikoli zganjala verbalnega in fizičnega nasilja in bom morala zdaj, ko bo v puberteti, držat jezik za zobmi, ker me moj otrok lahko prijavi, ker me lahko zaprejo in mi mojega otroka vzamejo… bolano. Je pa zanimivo, da je moja tamala v šoli (itak Domžale) udarla sošolca, ki je njo. Vsi so skočli v luft… sošolci so rekli, da bi se morala umaknit, učitlca matematike (zgodlo se je v odmoru pred začetkom mat), da bota oba dobla vzgojni ukrep in, da bojo klicali starše… razredničarka in psihiloginja pa nič, zakaj sam bog ne ve… baje, da jo jst tko vzgajam, da mora vrnit, začet pa ne sme…. drži. In iz vsega skup ni blo nič… nobenga klica, ukrepa… nič. Pač…. dovolit jim ne smeš in morš met prav. Drgač te pojejo…

 • Duhec

  Ta zakon bo v vsaki OŠ na oglasni deski. Tud prav…. naj se ga naučijo na pamet. V naši hiši ne bo veljal.

 • Vladimir Sotler

  Dragi moji Slovenci,čim prej predčasne volitve.Edino če ne boste volili komunajzarje,bomo uspeli normalno živeti in naši otroci

  • mona lisa

   Če hočemo normalno živet potem so predčasne volitve nujne. Ta vlada vleče voz strmo v prepad.

 • domovina mili dom

  Zopet en butnkamen v glavo Slovencem. Krvniki, ki so v polpretekli zgodovini metali otroke v brezna, sedaj nasledniki krvnikov delajo škodo naprej. Hočejo vzgojiti permisivne otroke, kateri ne bodo ločili dobrega od zla. Kar smo lahko videli na Kotnikovi, gledamo razne Che v parlamentu. Skratka hočejo narediti družbo zla, da se bo njihova rdeča zloba krvnikov prikrila. Pripravljajo teren za legalizacijo ugrabljanja otrok, katere bo država prodajala raznoraznim skrbnikom enake polaritete in ostalim interesnim skupinam feminiziranih osebkov.

 • Duhec

  To sam strašijo… iz tega ne bo nič. Zakon je smešen…

  • mario

   Smešen pa res ni. :(

   • Duhec

    Ja men je. Mi je pa tko večina zakonov.

  • novaknovak

   smešen bi bil, če bi ga predlagal sosedov pepček, ker pa se s tem ukvarjajo na ministrstvu in vladi, pa to ni več smešno..je zelo zelo zaskrbljujoče, s čim se ukvarjajo in na kakšen način

   • Duhec

    Smešen je, ker lohk na podlagi tega zakona sodijo popolnoma vsem staršem. Kaj bojo zaposlili dodatne sodnike, tožilce in zgradili 100 novih zaporov, kaj bo s sodnimi zaostanki??? Itak, da ne bo nič iz tega. Sam ustrahovanje oblasti… zdej pa sprejmi al pa pusti.

  • tarantela

   Saj ni napisan tako, kot poroča novinarka v tem prispevku. Vse skupaj je eno veliko pretiravanje, čeprav po mojem ta zakon, tak kot je zapisan, ne bo prinesel bolje vzgojenih otrok. Predvsem so starši vzgled za obnašanje otrok.

   • Duhec

    Tko kokr je predstavljen, ni šans da lohk zaživi.

  • mona lisa

   Zate je zakon smešen za to bebasto babo pa žal prekleto resen. Take debile imamo na vladi. Namesto reševanje države in zagotavljanje delovnih mest in brige da socialni zavodi ne delajo kriminalnih krivic in skrbi za lačne otroke pišejo take debilne zakone.

 • xtc

  Zakon ni brez namena želijo vzgajati komunistično nekulturno zalego;brez morale;vesti in odgovornosti:In otroci bodo ovajali starše_to se je počelo že v komunismu;sorodnik sorodnika:
  Strem se vzpostavlja sistem špicljev kot v YUGI IZDAJALCI V LASTNI HIŠI MED SORODNIKI;TAKO KOMUNISTI NATO OBVLADUJEJO NAROD;GRE ZA VRAČANJE V yUGO ČASE LE NA DRUG NAČIN:

 • vremnov

  Vse mi diši po novem referendumu in novi blamaži te vlade na referendumski dan.

  Glede na to da ste vi ena zmutnjena vlada vam predlagam da uredite še par področij ki niso urejena. Na primer zakon da se velika potreba lahko opravlja samo v petek in soboto da tako privarčujemo vodo, pa da se televizija lahko gleda samo zvečer ker tako ne bomo imeli prižganih luči in bomo tudi šparali. Če rabite kakšno idejo kar vprašajte.

  Dejstvo pa je da je zloraba otrok npr. pretepanje že sedaj kaznivo dejanje in bi ga csd moral preganjat, to da bo pa vlada rekla ali jaz lahko svojega otroka kaznujem tudi z eno po riti če je treba to pa res ni v pristojnosti vlade. Vlada naj raje za svoje banke skrbi ker jih spet na veliko kradejo, družine naj pa pusti pri miru!

 • Duhec

  Zakaj se Nova ne osredotoči na navadne, preproste ljudi, ki doživljajo krivice, nepravilnosti in jih nihče ne sliši??? S strani policajev, sodnikov, tožilcev, učiteljev, zdravnikov itd… postali bi zanimivi.

  • domovina mili dom

   Dobra ideja.

  • Viktorh

   A ti ni nerodno?

   Pišejo predvsem o tem, le odgovarjajo ti ne te teme.

  • cornusmas

   Bravo.

 • totex39

  Ta levičarka ima sigurno neko psihično motnjo in bilo bi jo potrebno pregledati in hkrati preveriti njeno družinsko življenje.

  • Rožle

   Psihične motnje imajo v večini vsi levaki …

   • Nata

    Hudir , no . Nastradamo pa mi !

  • Vera

   Ta tovarišica baje živi s svojima otrokoma samo med tednom , medtem , ko ju ćez vikend zapelje k njunemu očetu, da ona lahko gre svojo pot v hribe ali kam drugam na lepše .

   • totex39

    To pa je sramota in ta ženska naj bi krojila držinski zakonik.

 • antimur

  To levaško kretenko z njeno popolnoma nesposobno ekipo je potrebno takoj vreči na cesto, ali jih pa dati v oskrbo socialni službi, kajti takšni omejenci niso sposobni živeti brez tuje oskrbe.

  • mona lisa

   Ta butasta levaška kretenka odlično živi na naš račun. ŽAL. Jaz, ti mi vsi plačujemo za te nesposobneže.

 • althar

  Levičarska klika po zahodni polobli nezadržno izgublja položaj in odhaja v zasluženo zgodovinsko pozabo, zato v strahu pred neizbežnim koncem panično sprejema totalitarne zakone misleč, da jo bodo ti ohranili na oblasti še nekaj časa. Ampak to ni kak poseben problem, saj naslednja, normalna oblast lahko te zakone kasneje zlahka spremeni. Precej bolj se bojim, da bodo levičarji v nezadržni paniki pred lastnim izginotjem zanetili kako res veliko vojno, ki grozi odplakniti vse in vrniti svet nekaj stoletij nazaj. Kar počenja Obama sedaj v Siriji je zelo blizu roba pekla, Hitlery pa bo po morebitni zmagi zagotovo naredila še korak naprej…

 • mona lisa

  Pa res? Pa kaj so ti politiki in ta Kopačka res skrenli s pameti. Pa svojega otroka imajo starši najraje (Vsaj 99%) in da bodo nam ti idioti solili pamet kako vzgajat otroke. To pa je že tazadnja. Ni ga Boga na tem svetu ki bi mi prepovedoval dvigniti glas na svojega otroka ali pa mu dat vzgojno malo po ritki ali mu zaradi nepridnosti prepovedat neko stvar za nekaj časa. Ti paraziti pa se naj raje brigajo kako izvlečt našo državo iz dreka v katerega so ga spravili in za te iste naše otroke zagotovit blagostanje in zagotovit delovna mesta. Naj se raje ta baba briga za take krivice ki sta jo doživela koroška dečka in še marsikateri otrok in starš.

  • AlojzZ

   “Ti paraziti pa se naj raje brigajo kako izvlečt našo državo iz dreka v katerega so ga spravili”
   Ti paraziti so sposobni biti paraziti in nič drugega. Pozor na naslednjih volitvah!

   • Nata

    + + + + + + + + + ja volitve !!

 • cornusmas

  Vlada želi spuntati otroke proti lastnim staršem….sosede pa spremeniti v vogalčkarje,ki bodo za vogali poslušali,kaj se pri sosedih dogaja…Postajamo družba ovaduhov.

  • totex39

   Ja, ovaduhi smo že skoz.

  • Nata

   Ja, nadaljujejo stare prakse . Učinkovite in preizkušene !!
   Barabe !

   • cornusmas

    Res je…bolj so družine razbite…razrahljane njihove vezi…več problemov imajo….tudi socialnih…mnogi postanejo odvisni od državne pomoči …..in takšne si levi želijo,da z njimi lažje manipulirajo.Takšne…brez osn.člov.dostojanstva.

    • Nata

     + + + + + + + + + + + + +

    • dori

     Pa še starše lahko držijo v šahu, ker po temu zakonu smo vsi “kriminalci”. Če boš kakšno preveč zinu, ti bojo socialno za vrat poslal, da ti otroke vzame …

    • Nata

     Ooooooo, so se mojstrili 50 let in se še vedno !!

 • mona lisa

  Ta vlada bo uničila vse kar se uničit da na koncu še naše otroke.

 • Anonimni_Profesor

  Zakon je itak protiustaven. Starši imajo pravico do vzgoje in to učinkovite vzgoje!

 • cornusmas

  Pazite,da otrokom ne boste nalagali kakšnega dela….to je kaznivo dejanje….izkoriščanje mladoletnih otrok za delo.Če vas bo lasten otrok poslal tja,od koder ste prišli….nasmejte se mu..pobožajte ga.Če vas lasten otrok udari po levem licu,mu nastavite še desnega.

  • Vera

   Mene je , ko sem prišla iz OŠ domov , na mizi čakal listek z napisom : ” Smo na tej njivi pridi za nami ” , kosila ni bilo , temveč delo , delo in še 1x delo . Toda danes v zrelih letih sem vesela , da so bili starši strogi , da smo morali delati , zamerla sem jim samo glede hrane , ki je ni bilo nikdar dovolj za naša lačna usta . Tu se naj raje Kopačeva briga , da bodo imeli pi šolah vsi otroci malico in kosilo , saj je marsikateri otrok doma nima dovolj !

   • cornusmas

    Točno tako.Delo,delo,delo…in prav je bilo tako.

   • tarantela

    No, upam, da si že oprostila staršem, ker ni bilo dovolj hrane. Pri večini družin je bilo tako, hrane malo, otroci bi pa jedli, jedli, saj so potrebovali hrano zaradi rasti. Takoj po vojni je bila moka na karte, vedno premalo za lačna usta.

    • Vera

     Sem jim oprostila, ker je šel ves denar za davke , ki za časa Juge niso bili nizki.Kjer je bil zaposlen vsaj en družinski član je bilo bolje , pri nas doma smo pa kar nekaj let delali vsi samo na kmetiji .

   • neny

    Doma leska in v šoli leska. Občudovanja vredno ta tiste, ki znajo prevrtet možgane.

 • cornusmas

  Bog naj pomaga učiteljem,ki bodo delali s temi otroci…vsem,ki se še odločajo o svojem poklicu-nikar v prosveto.

 • tarantela

  Poznala sem očeta, ki je zelo nežno vzgajal svojega sina; kar si je fantič izmislil, je obveljalo, dosegel je vse, če je le oči imel denar. No, nekoč se je pa očetu le zazdelo, da ima njegovo pubertetniško dete predolge lase, ki so mu štrenasto neumiti viseli po ramenih. Ampak kar tako poceni ni šlo! Fantič, nežnih 15 let je končno popustil, ko mu je oči kupil liter žganice…Zgodbica je resnična!

 • totex39

  S tem zakonom bo zašla v popolni mrak.

 • Unikatna

  Brez besed!

 • Vera

  Nasilja ne odobravam , toda svoje otroke in vnuke je treba vzgajati , da bodo vedeli kako živeti . Kam bomo pa prišli , če bodo imeli otroci premoč nad starši , kar jim bo omogočal ta njen novi neumen zakon ? Vzgoja se začne že od rojstva pa vse do polnoletnosti , pa še potem starši otrokom svetujemo . Kopačeva se v družinske zadeve nima kaj vpletat , pri karanju otroka ali pa , če dobi kakšno na rit . ” leskova šiba ” tudi nam ni škodila, zato smo zrasli v zrele odgovorne ljudi . Mevž je že v tej vladi dovolj , zato naj Kopač Mrakova raje odide , da ne bo naredila še več škode , kot jo je že . Kje sta pa ” koroška dečka “, to naj raje pove vsem Slovencem , komu jiju je prodala ? ? ?

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + Človek je res brez besed . Očeta pa obiskujeta !
   Nekaj zanimivega ( so morda levaki ) mora biti v ozadju očetove družine ??

 • cornusmas

  *Dobro premišljena* vladna poteza…si predstavljate današnje najstnike,ki bodo kmalu dobili volilno pravico?

  • cornusmas

   Njihova bodoča volilna baza.

 • centurion

  Poglejte na gornji fotografiji pogled psihopatke.
  Je že kot pojava nasilje nad otroci.
  In davkoplačevalci!

 • Nata

  Za denar , ki ga dobijo , morajo pač nekaj delati .
  Saj ni važno kako , samo , da je kaj na papirju …….ta vse prenese .!!
  Je pa resnično neverjetno ! Kam plovemo ? Se mar zgledujejo po Švedski ?
  Ali jim rezultati njihove permisivne vzgoje res niso poznani ??

  http://24kul.si/posledice-permisivne-vzgoje-na-svedskem

 • neny

  Pa se vam ne zdi, da je to komaj začetek? Otroci so proizvod države. Dob je najbližje pri svojih ugotovitvah – za razmišljanje v pravo smer.

 • cornusmas

  Če že posegajo v družinsko vzgojo…potem pa naj še kašnih par sto nepovratnih evrov navržejo za vsakega otroka v družini………vse tja do polnoletnosti…nak..to pa ne,kaj? Naš denar..naši domovi….. …naše družine….naša vzgoja….kapiš,Mrakova?

 • Poštenje velja

  leva vlada mavričnih ločencev in filozofov bo Sloveniji zadala končen udarec!
  Rešitve ni več, samo izselitev ! (imajo večino, čifurjev kot dreka,ciganov in lopovov)
  Župani glavnih mest so čifurji ali levaki, zdravstvo, sodstvo in finance so njihove …..

  torej ni šans, tudi komentirat je bz.(udba sledi)

  GOTOVI SMO!

  • avtohtoni neandartalec

   Že kar nekaj časa, skrij se med desnico, če res verjameš, da so kaj boljši komunisti, pardon, nacional socialisti.

   • plamen100

    da bi res obstajali nacional socialisti potem se nimamo kaj bati islamizacije in obstoja naroda. Je pa problem, da vladajo levi fasisti ku ga tako serjejo, da je ze Evropa ukrepala v primeru NLB ko ie hotel levi fasizem v vodstvo vsiliti osebe zoper katere ze tece preiskava zaradi slabih kreditov, in pri predlogu clana za Evropsko sodisce za clovekove pravice ko so zavrnili sodnico iz slovenije zaradi stevilnih krsitev clovekovih pravic v Sloveniji. No ce vam levakom to ne odpre oci potem dejansko Še vedno visite z veje z banano v taci!

 • plamen100

  kdor pozna kaksno osebo iz tega drustva za nenasilno komunikacijo, vr da gre za premaknjene in popolnoma zafrustrirane osebke. Clovek sploh ne more verjeti da obstajajo taksni ljudje pri nas. Podobno kot tisti norci kjer je labilna ministrica za finance clanica drustva v katerem je hrvascina “sveti” jezik?? Si zamisliee to?? Slovenski minister clan taksnegs norega kroga nekaksnih simpatizerjev nekega hrvaskega norca ki se ima za bozanstvo?? Upam le, da ji bo bozanstvo v svetem hrvaskem jeziku cimprej narocilo, da ocisti slovensko vlado v ognju, zato bo na kaksno sejo prisla s torbo ali samomorilskim jopicem in vse skupaj spustila v zrak!

  • avtohtoni neandartalec

   To zame ni nobeno društvo, sploh pa ne civilno, to je samo ena oblika policije, tudi člani Zavoda se vam smilijo in jim privoščite boljše plače, ker socialna policija mora biti, kaj v resnici delajo pa vas pravzaprav ne briga, saj ne delajo to vam.

   • plamen100

    plitko!!! vsakega drzavljana se to tice, dokler so v njemu predstavniki vlade. Kaj ce ji norci narocijo, da v skodo Slovenije sprejme kaksen slab kredit? Kdo bo kril oz vracal taksen kredit??? Takrat pa te bo hitro brigalo ko bos zaradi vracila kredita imel drazji kruh, bencin!

 • dori

  Zakaj ne naredimo referenduma o tem zakonu? sem prepričana, da bi ga s plebisticarno večino zavrnili!

  • avtohtoni neandartalec

   Ne samo o tem, tudi registracijo mopedov in katolibanske norije bi morali zavrniti, točno tako je kot si rekel, večina,jih me podpira in tudi politiki niso bili za to izvoljeni, sicer bi jih kaznovali z ignoranco že med volitvami, ampak takrat ne govorijo o novih oblikah terorja in represije, sploh pa ne o preventivno vzgojnih kaznih za zločine, preden bi se lahko zgodili.

   • tohuvabohu

    Kdo je zate katoliban? Res si teleban.

 • Mojca pokraculja

  Spet en butast naslov članka, ” z novim zakonom bi rada ovadila še več staršev”.
  Mi je prav žal, a ne razumem kaj hoče s takim naslovom novinarka doseči.
  Spet strah pri ljudeh in gnev ?
  Sploh pa bi bilo bolje, ko bi objavili originalen tekst spornih členov zakona, ki da vse to povzroča, kar se v zgornji okvirčkih članka navaja. Naj si vsak sam interpretira kaj hoče zakon urediti, ne pa da nam novinarji in drugi razlagajo čimbolj dramatično, katastrofalno.
  Da ne bo pomote, nisem pristaš ne nekaznovanja , ne znašanja nad otroki, še manj reguliranja vzgoje s strani države.

  • avtohtoni neandartalec

   Saj je dramatično in katastrofaljo, bolj kot si lahko ti misliš, zakoni so zato, da se kršijo oziroma zaobidejo in manipulirajo, človek je na primer težji od zraka, vendar lahko vseeno leti. To so zakoni policijske države, fašistom bodo omogočili kontrolo mad družino in kar je bistveno, lahko bodo vdirali v družinsko intimo in kradli otroke, iz katerih bodo naredili debilne robote in psihopate kakršni so sami. Pozabi zakon, saj obstaja še nešteto drugih načinov kako vzgajati in tudi trpinčiti otroka, zagotovo ne more niti potem nič bolje, take neumnosti omogočajo še veliko hujšo korupcijo, ja vidiš, da v naši gnili deželici nič ne deluje kot bi moralo, ga ni zakona, ki ga ne bi kršili in zlorabljali za nasilje in teror nad civilisti.
   Te pa načelno razumem, desnica bi rada pokopavala mozolje kot celega človeka in slavila izdajalskega okupatorja, res se me ve več kdo je bolj nor, hudoben in zarukan, je pa jasno, da volilci me podpiramo niti eno od teh neumnosti, niti en zakon zadniih deset let ni doner in tudi ni ne more dati nobenih dobrih rezultatov, brez njih smo bistveno bolje živeli.

 • Antonius

  Ta vlada s pomočjo izvoljene večine v parlamentu, izvaja nasilje nad prihodnostjo naše na pol vzgojene “prihodnosti”.
  Celo svetovno znani pediater dr Benjamin Spock je na stara leta priznal svojo zmoto in prepoznal, da po potrebi tudi kakšna “blaga” čez rit, zagotovo deluje vzgojno.
  Kopačeva se obnaša kot, da starši svoje otroke rodijo v ta svet zato, da jih masovno pretepajo.
  Morda bi morala ona dobiti eno vzgojno okoli ušes, ker izvaja zakonsko nasilje nad starši, vzgojitelji.
  Bolj težko sprejmem njene vzgojne zahteve o fizičnem nekaznovanju, če razposajeni otrok staršu na minimalcu, obesi nenadejani strošek dveh plač.
  Ena čez rit ne more biti vzgojni princip, ena čez rit je limit, vzgojnega starševskega potrpljenja.
  Tudi moja rit si je enkrat prislužila srečanje s hlačnim pasom, pa danes kljub prisluženi kazni, s potrpežljivostjo preizkušenemu očetu, z vso hvaležnostjo nesem svečo na grob.
  Verjamem, da je bila nekoč Anja Kopač pridna in vzgojena punčka, danes nam jo pa njena dejanja kažejo kot pehto, ki si je ušla z vajeti.
  Odgovornost za svoje otroke nosijo starši, za tole pehto bi morala pa na volitvah posledico odgovornosti fasati njena SD.

 • Gr8_1

  Zakon je eno, realnost pa drugo. Ko malega vprašaš, če želi spakirati kufre in gre v dom, ker mu doma živeti ni, se bo vsak premislil.

  • avtohtoni neandartalec

   Najbolje bi bilo, če bi dali otrok uniforme in jih zakonsko obvezali, da morajo špijunirati in ovajati starše. Seveda ji jih morali tudi primerno plačevati, če bodo pridno ovajali, si bodo lahko kupili svoj računalnik in bodo napredovali.

 • avtohtoni neandartalec

  Meša se jim, nekaj so skopirali iz razvite tujine, ki ji želijo postati podobni in zdaj nas bodo pač posiljevali s temi terorističnimi zakoniki. Niti en nov zakon se ne obnese pri nas, niti po več letih, ljudje so celo prisiljeni kršiti zakon, država pa kih potem kaznuje ali pa ne, odvisno za koga gre, za državljane prvega razreda itak ne veljajo. Isto bo tudi s to neumnostjo, otroke bodo terorizirali samo zapiti delavčki in kmetavzarji, gospodje jih bodo samo narobe razumeli ali zlorabljali, da bo veselje, ene sploh ne bodo preiskovali, drugi pa bodo svojega otroka izročili socialni policiji, naj se oni zajebavajo z njim, če ne uboga.
  Opozicija je ista ali slabša, oni bodo pa zalezovali in grozili nosečnicam, ki so se odločile za splav, očetom jemali otroke in težili staršem, da morajo otroka vpisati k veronauku.
  Tako pač delujejo vojaško policijske džamaherije, ljudstva itak nihče nič ne vpraša, na večini portalov še komentirati ne morejo, pa tudi sicer taka mnenja nimajo nobene teže, država se dela, da izrojeno politiko iz obeh straji vsi podpiramo, isto kot tudi politike in tvorce zakonov, pa jih seveda ne, nimajo nonenega mandata za take zakone iz strani svojih volilcev, katerih politično voljo naj bi uresničevali.
  Zakaj se čudimo za Mrakovo, priimek ima dober, zato so se odločili zanjo, me spomni na merlak iz Harry Potterja, če je doslej lahko počela s socialo kar je hotela, bo pa še zdaj, najhuje kar se ji lahko bi bila še ena brezvezna interpelacija, ki tako kot jih zastavljajo itak ne more uspeti, pa tudi če bi, bodo našli pa drugo marioneto.
  Civilne družbe ni, samo sekte se nekaj derejo po ulici, sami so ali imajo že odrasle otroke, njih to ne boli. Normalna družba bi zavrnila vse te nore ideje, tudi zakon o registraciji koles z motorjem, vse kar po nepotrebnem duši in škodi malim ljudem, ampak smo navajeni predvsem ubogati, proti državi ne moreš nič. Demokracije ni, volijo kandidate, ki jih sami nastavijo, da imajo neko legitimno podlago, stranke imajo denar in lepo skrbijo za svoje ožje članstvo, državljani drugega in tretjega razreda moramo brezpogojno ubogati novo partijo ali pa nas zmerjajo, da smo slabi volilci, ker sploh nočemo na volitve. In še manj nas bo, to ste lahko prepričani, ta država je že tako gnila, da jo treba spremeniti vse naenkrat ali pa nas bodo sodobni fašisti vse pobili in mučili do smrti.

 • avtohtoni neandartalec

  Kaj se to pravi otroko vzeti osebne stvari, če so nevarne zanj, jih sploh ne sme imeti, sicer jih mora koristno in odgovorno uporabljati. Računalnik je naprava iz druge dimenzije, itak ne razumejo kako deluje in kaj vse se dogaja, koristni so za igrice in klepet, mašina se nikoli ne utrudi in ti omogoča tisoče življenje, vse se da popraviti in preložiti na drug čas, sliši se bolje kot kruta realnost.
  In točno to je bistvo problema, otrok mora razumeti prioritete, ne pa služiti stroju, zakaj bi mu prepovedali uporabljati računalo, narediti mora kar so se doma zmenili, to je bistveno, kar pa seveda ne more dokler sedi za strojem. Otroku je treba torej dopovedati, da onstajajo še druge igrice in socialna omrežja, od katerih je odvisna dobrobit cele družine, torej tudi njegov prosti čas, če nima drugih obveznosti, pa kar naj raziskuje elektronske svetove, zakaj bi to bil problem.
  Zdaj bo pa socialna policija strašila naokoli, me res zanima kako se bodo prilagodili starši otrok, verjetno bodo tiho in jim ukazovali kot v vojski, moraš to in ono, sploh ni važno zakaj, vse ostane v državi, nič proti državi, nič izven države, kako pa lahko še drugače vzgaja otroka fašist.

 • Osti jarej

  Bi malo klepetali o CETA v DZ?

  In zdaj bodo poslanci nakladali v Odboru za plačane sejnine, kako bi bilo mogoče dobro razpisati posvetovalni referendum o CETA./STA/ Do zdaj so nakladali in na eni strani poveličevali, na drugi pa so imeli pomembnejše stvari, da bi o tem odoločno ukrepali. Ker so sejnine plačane se jim klepetati splača. Seveda jim sploh ni jasno, da je CETA že podpisana, da Cerarjev prispevek neodvisni Sloveniji prepoveduje referendume o mednarodnih pogodbah, posvetovalni referendum pa je itak branje Pavlihe! Tudi izven DZ pa so kvazi strokovnjaki, ki imajo za napredek Slovenije raje svastiko kot pravo delo, kajti tudi anarhija je zanje prihodnost Evrope po razpadu EU! Tisti, ki plačujejo prevarante na političnem in mnogih aktivističnih področjih že vedo, kako jih je treba naplahtati, da jim celo veliko denarja ni treba dati!

  In poslanci bodo na Odboru javno, glasno in odločno nasprotovali, glasno prebrali vseh 1700 strani in za vsako z dokazi zavrgli podpis! Na koncu pa obračunali dodatno delo preko nadur! Medtem pa se Juncker smeji, Barroso pa že načrtuje nove ukrepe za revščino pod okriljem Kanadskih gospodarjev! Ne, sploh ni več smešno, kako nas peljejo v temo…./publishwall/

  • neny

   ‘+++++++

 • Osti jarej

  ..je papi ,lepi pahi obljubil verouk v šolah,pravijo…..

  • avtohtoni neandartalec

   Dovolj je nor in pokvarjen, njegovo fašistično kontrarevolucijo bomo zelo drago plačevali, uničil je še prihodnje generacije.

   • Osti jarej

    …ja,se bližajo volitve,se je treba spet priljubiti desni opciji…….pa,da zdaj vidimo,kako se bodo slednji odzivali na rdečuhe…..

    • avtohtoni neandartalec

     Sploh se ne trudijo več navdušiti volilce, nekdo zmaga, čeprav z minimalno podporo, za Pahorja je glasovala slaba četrtina vseh volilcev.

 • Osti jarej

  V Malmoju na Švedskem je imel Papež predavanje o NWO. Na nogometnem štadionu, ki ga niso napolnili niti do polovice, je govoril o njihovi dolgoletni želji, združiti vse vere v eno pod vodstvom Vatikana, vse narode poenotiti pod eno vlado in naučiti Evropske satroselce na nove vrednote – posilstva, nasilje, kraje, pretepanje. To mora postati naš nov jutri, zato pa je bil izbran krvavi Jezuit z dokazanimi krvavimi rokami skozi zgodovino. Mu bo laboratorijski poskus na Švedskem uspel? Izbral je najbolj defektno deželo novega časa! Ni obujal le Halloween, ponujal je nove resnične zločine!/publishwall/

  • tohuvabohu

   Če je tu kdo defekten, si ti.

   • Osti jarej

    ..osliček gre v gozdiček,v gozdiček na sprehod…..

  • Machete

   Asylum has open internet connections again!

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • drzavljanslo

  Zakon je seveda psihopatski in kretenski tako kot je psihopatski in kretenski slovenski narod, ki že 25 let na volitvah podpira levičarske kretene.

  • avtohtoni neandartalec

   Človek se pomavadi odloči za manjše zlo, tudi kadar obe poti vodita v prepad. Zakaj pri nas ni normalne stranke, ki bi razmišljala vsaj približno tako kot večina normalnih ljudi, to je pravo vprašanje.

   • quetal

    eno pot v prepad poznamo, to je oblast neandertalcev od 1945 do 1991 ter od 1994 do 2004 in nato se od 2008 do danes, ki ji je uspelo Slovenijo spravit na kolena ter tako ali drugace pobit intelektual. Drugo moznost, ki jo sam poznam in premore se vsaj nekaj intelekta, pa je od 2004 do 2008 uspela pripeljati SLO vsaj blizu razvitih. Torej, po tem sodec premore SLO samo ca. 30% normalnih ljudi, ostali pa ste t.i. avtohtoni neandertalci – ocitno intelektualno tako podhranjeni, da ne locite vec niti med odtenki zla (Cerar, Bratusek, Pahor, Kucan, Rop, Drnovsek, Tito)?

    • drzavljanslo

     Odlično.

    • avtohtoni neandartalec

     Če imaš rdečkaste dlake, pegice, majhno brado in razmak med zmaknjenimi modrostnimi zobmi, imaš v sebi veliko genov neandertalcev.

   • drzavljanslo

    Spet en vsegliharski komentar. Manjše zlo oz. 100x boljše kot zločinska udbo-mafijska rdeča levica je SDS. Kdor pa ni čisto prepričan pa vsaj NSi. Ostalo so protislovenski jugoslovanarski narodni izdajalci.

    Zame je SDS sicer preveč socialistična pa vendar daleč najboljša izbira med tistim kar obstaja. Bi si pa želel kakšno pravo ekonomsko liberalno stranko.

    Ko pa omenjaš normalne ljudi se pa vidi, da še vedno nisi dojel sveta. Ni normalnih ljudi. Vsak ima svoj pogled na zadevo, se pa določeni ljudje lahko ujamejo na nek najmanjši skupni imenovalec. To pa so potem različne politične skupine od leve do desne. Ta različnost = normalnost.

    • avtohtoni neandartalec

     Nisem to rekel, pravim samo, če moraš izbirati med drekom in govnom, ponavadi izberejo domače ali se sploh ne odločamo.
     Sploh ni važno kdo vlada, če nas hočejo vse stranke samo terorizirati in zasužnjiti, dobre ideje lahko pri nas prešteješ na prste ene roke.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Egon83

  Roman Vodeb je napisal več vrstic o zafrustriranih možačah z dvema priimkoma. Morda si Anja Kopač Mrak podzavestno sama želi biti tepena s pasom, pa tega ne zna izraziti.

  • Machete

   Moškinje he call them. He too nice to them.

 • dr Janez Sveti

  Država, NI organizacija, ki je ustanovljena, bi dušila, zatirala in maltretirala državljane, ampak je združenje državljanov, ki je organizirana tako, da SLUŽI in POMAGA državljanom.Z državo upravljajo državljani s pomočjo izbrancev, ki jih izmed sebe izberejo na svobodnih volitvah. V primeru, da izbranci delajo proti interesu državljanov, imajo državljani PRAVICO, da jih nemudoma zamenjajo.
  DR Janez Sveti genij

  • Vera

   Toda kako ?

   • dr Janez Sveti

    Obstaja več načinov. Največja težava je enotnost državljanov. Običajno posamezniki, ki si prisvojijo oblast z različnimi mahinacijami, dovolijo določenemu procentu državljanov neupravičene privilegije z namenom, da naredijo razdor v državljanski bazi.Tako nastane del državljanov,ki jim lagodno življenje zelo odgovarja in na drugi strani del državljanov, ki mora to lagodje plačevat skozi različne dajatve. Da si s takšno uzurpacijo oblasti uspešen, moraš poskrbet, da so na tvoji strani seveda izobraženi in pokvarjeni birokrati ter državni uslužbenci. Najbolje lahko izkoristiš del državljanov, ki so slabo organizirani, neenotni in materialno oslabljeni.
    Kam spadate vi?
    DR Janez Sveti genij

    • Vera

     Spadam med poštene Slovence , ki pa smo že v letih , zato od nas ne gre pričakovati nekih vstaj , ker zaradi bolezni ni mogoče tega organizirati . Vidim pa , da je mnogim malo mar , kaj se pri nas dogaja , zato gredo v tujino , kar pa ta sedanja ničvredna oblast izkorišča sebi v prid . Svoje ljudi pusti vnemar, daje pa prostor tistim , ki ga niso vredni ! :(

     • dr Janez Sveti

      Vera, nobena stvar ni večna. Samo nam se zdi, ker bi radi spremembe v letu ali dveh in ne dveh stoletjih. Samo neumni imajo občutek, da lahko izkoriščaš nekoga v nedogled.
      dr Janez Sveti genij

     • indijanka

      So stvari, ki so večne. Ker so v tebi od nekdaj in se same od sebe prebujajo. Ker ne minejo niti, ko zamenjaš svetova. Del tvoje zvezde so.

     • dr Janez Sveti

      Kaj pomeni večno, če ni prostora in časa?
      DR janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Zanimivo vprašanje. Duša je večna. Včasih njen delček prebudi razum. Včasih srce. Nobena izmed stvari, ki si jih lahko razložiš ni večna :)..in ni samovžig.

     • dr Janez Sveti

      Jaz mislim, da sem samo energija..Ne znam si drugače predstavljat. Sem produkt sončne energije,ki jo sprejemam na različne načine, največ skozi hrano. (veliko energije :) :) )
      Kako se tole vse skupaj drži? Nimam pojma in nihče tega ne ve, čeprav so eni tako neumni, da trdijo, kako oni pa vedo.
      DR janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Ooo kvizka si unovčil. Spet sva pri energiji. Pojma nimam, če sem energija. Ne oddajam samo toplote. Indijanska zvezdica sem. Verjetno sem narobe izstopila ob menjavi svetov zato sem se znašla tam kjer ne pašem.

     • dr Janez Sveti

      Točno tam si, kjer hočeš bit.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Neusmiljen si :)

    • traktor

     Velika večina nas je slednjih, mar ne? Bi nas poenotil, organiziral, Janez Sveti, organizator?

     • dr Janez Sveti

      Mogoče. Vendar je moj način čudaški.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • traktor

      Tudi mi smo posebni. Če bi ne bili, ne bi prenesli tega kar se nam dogaja. Vsi pod mejo revščine, pa skoraj nikomur nič ne manjka. Sami fenomeni.

     • dr Janez Sveti

      Kaj pa je revščina?
      DR Janez Sveti bogataš

     • traktor

      Mogoče to, da za vsako ceno hočeš več, kot sosed?

     • dr Janez Sveti

      Zakaj bi želel imeti več kakor nekdo drug, če tega ne potrebujem?
      DR Janez Sveti bogataš

  • traktor

   Dober, tole velja verjetno za vse države, razen za Slovenijo, ne?

  • Aton

   Malo morgen

   • dr Janez Sveti

    Zato, ker nekateri mislite, da je “malo morgen”, je tako kot je. Ni treba kritizirat in nič ukrepat.
    DR Janez Sveti genij

    • Aton

     Dtžava je zgolj zato, da ti delaš tudi zame!
     Meni se ne ljubi!

     • dr Janez Sveti

      Delam samo to kar želim in toliko, kolikor želim.
      DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Zelo svobodno.

     • dr Janez Sveti

      Moj bioritem je zanimiv. Nimam ga. Mene ne moti vstat ob 2.uri ponoči ali iti spat ob 11.uri dopoldne. Zvezde so samo planeti..
      DR janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Nasmejiš me pa v treh sekundah. Seveda ga imaš. Spiš, piješ, ješ, seksaš, telovadiš, delaš…vse v nekem notranjem ritmu. Le komando težko preneseš, tudi soncu ne pustiš, da bi upravljal s teboj. To me v mojih poskusih malo potoloži.

     • dr Janez Sveti

      Nisem rekel, da seksam!!
      DR Janez Sveti asket

     • indijanka

      Zdaj si me nasmejal v sekundi..in pol še ob vsakem klicaju enkrat. Seveda zdele ne morš, ko tipkaš :).

 • garfi

  levaki in ta vlada jih morajo dobiti tolikokrat po riti, da bodo odšli
  na smetišče zgodovine

 • indijanka

  Mati sem. Najstarejši je že odšel na svoje. Trenutno meriva moči z najstnikom, za najmlajšo pa sem še božanstvo. Čas, ko sem božanstvo, zelo dobro izrabim, da se otroci naučijo vseh zakonov, ki vladajo v naši hiši. Če bi slučajno pozabili, so zapisani tudi na vrata njihovih sob. V nasilje ne verjamem, edino dopustno se mi zdi, kadar otrok ogroža druge otroke. Zakon me ne skrbi, niti otroška policija. Mnogo zakonov te birokratske države sploh ne poznam in ravnam po svoji pameti. Tako bo tudi vnaprej. Otroke imam brezpogojno rada in ljubezen mi vračajo. Kljub temu, da jim moja strogost ni najljubša, sama ji pravim vztrajnost po odgovornosti, ne verjamem, da bi otroci kdaj dvomili v družinske zakone. Nad zakoni te države so, ker se imamo radi. Po moje bi se ta zakon splačalo prevesti v angleščino. Migranti morajo biti seznanjeni z otroško policijo. Hitro jo bodo pobrisali.

  • avtohtoni neandartalec

   Sak jih ni, pol milijona jih je potovalo skozi Slovenijo, niti eden noče ostati pri nas, saj niso nori, je ja skoraj kot v Siriji.

  • neny

   Tako sem nazadnje slišala iz prižnice. Leta 2008 na birmi moje sestrične.

   • indijanka

    Nisi me spravila v zadrego, Neny. Verjetno si tudi ti mati. Vsak po svoje skozi življenje. Vedno bom verjela v moč vode. Nežna in vztrajna je. Verjamem v ljubezen in verjamem, da tisto, kar moraš opraviti lahko spremeniš v navado in potem ti gre lažje. Verjamem tudi, da meje otrokom lažje postavljaš , če jih planiraš. Kriznega vodenja ne zmore veliko ljudi. Verjamem, da se na vsak otroški zakaj, najde argumentiran zato. 6 letnici in 15 letniku sem včeraj pojasnila, da bosta odgovor zakaj moramo na pokopališče našla v očeh babice in dedka in sta res. O tem smo se pogovarjali ob čaju in kostanju.

   • indijanka

    Nisi me spravila v zadrego. Kako pa tvoja praksa matere? Tudi do 3 let razvijaš čustva svojih otrok, do 21 pa privzgajaš navade s premikanjem meja in pri 21 so svobodni in samostojni. Ker razumejo čustveni svet, obstoj več rešitev ter navade, ki jim olajšajo življenje, da lažje poiščejo svobodo v svoji ustvarjalnosti. Brez cinizma. Z upanjem v srcu in razumom.

    • neny

     teorija me ne gane, realnost je nekaj drugega kjer je vse v nasprotju z vsem, kar lahko prenese papir/ekran in preostali pocukrano zlagani blišč.

     • indijanka

      Blišč? Teorija vode, ki je nežna in vztrajna zahteva mnogo energije. Ne spremlja je blišč, ampak delo. Ki na primer pomeni, da sinu odrečeš motor, ki ge ima ga večina sošolcev, mu ga lahko kupiš, pa še sam je varčeval zanj, ker preprosto ni uresničil cilja, ki si ga je sam zastavil zanj. Pa cilj pod razno ni šola:). Izbrala sta ga z očetom. Veš, da sin ne bo navdušen in se bo poslužil vseh trikov, ki jih premore, da bi prišel do motorja. Zato se ne jeziš nanj in ga poslušaš celo poletje. Ko si ravno omenila birmo, cerkev je preudarno vodila skozi meje. Po birmi so otroci pristopili k odraslim opravilom.

     • neny

      če ne popije vseh živcev ….kar znajo. In tole materinstvo ni ravno za poveličevanje, ko pride človek malo k sebi….-;)

     • Osti jarej

      ..dej,ona prepisuje iz “družine”,al pa “ognjišča”…želi biti všečna mefotu..khm ;-)

     • neny

      nimam pojma komu leze…. ker preberem le tu in tam kak komentar, članke pa berem za primerjalni info.

     • neny

      Kot da si otrok želi iti k birmi. ..To si želijo starši, da lahko otrok dobi za darilo motor. Takih ovc je ogromno, kot se najdete tukaj. Diskutirat z ovco je pa zadnje, kar si želim.

     • dr Janez Sveti

      Bravo!
      Dr Janez Sveti klap klap klap

     • indijanka

      :) običajno sem preudarnejša in se umaknem. Sem se pa sinu razložila zakone vesolja, tudi nova zakonodaja na področju vožnje do 25 km na uro mi je prišla prav. No, tolk, da veš. Mogoče, bo sin vesoljček, njegovo srce me vedno preseneti. Hči bo zagotovo indijanka :).

     • neny

      saj si zanimiva s temi forami. IT-ji so za otroke realnost, indijanski rezerv. so pa sploh občudovanja vredni. logika je ??? -:)

     • dr Janez Sveti

      Ko logično razložiš Zakaj je Zato, seveda razumejo. Sam nikoli nisem imel težav s sinovi. Samo brezmejno ju imam rad. NIKOLI nisem od njiju zahteval nekaj, kar nisem sam uresničil. Vedno sem jima pustil, da se sama odločita. Seveda sem povedal in utemeljil svoje mnenje. Tako je še danes, ko sta odrasla.
      DR Janez Sveti ata

     • indijanka

      Nisem mislila otrok :). Z otroci se rada pogovarjam. Tudi s teboj. V odnosu z otroki ga večkrat polomim. Čustven je, zato vem, da se krizno vodenje ne bi izšlo in skušam stvari vnaprej predvideti. Njihove težave so moje pomanjkljivosti. Zato je moja jeza usmerjena name :) in ne na otroke.

   • Machete

    Maybe you too religious?

    • neny

     piši slovensko, ne glede na to, da si pravkar opravil-a tečaj iz angleščine. -:)

     • Machete

      You the 245th person on Portal of Truth (TM) that asks the same ridiculous question. Machete no speak Eslovenian. Some English, yes, because I star in Hollywood movies. Comprende?

     • neny

      aha…Sveti-š se. -:)

  • Machete

   Manitu walk with you, Indian woman!

 • cornusmas

  Ga.ministrica…kdaj pa bo nacionalni program za zaščito staršev pred nasilnimi otroci?

  • neny

   to so ekstremi…-:), katere ima država najraje. Drugorazredna tema. O njih lahk piše kak ničvreden pisec, sicer ne obstajajo. -:) pridni in poslušni imajo vse pošlihtano.

  • avtohtoni neandartalec

   Če te lastnu otroci nosijo v rit, bi jih mogoče lahko zaupal istospolnim rejnikom namesto, da se zanašaš na državno represijo.

   • cornusmas

    Nasilje mladih nad starejšimi narašča….postaja resen problem.Če bodo z novim zakonom starši res v takšni situaciji,kakor se obeta…..no,v tem je problem.

    • avtohtoni neandartalec

     Neumnost, otrok je hutast, nasilen in močan otrok je še bolj butast od vrstnikov, treba mu je pokazati do kod seže njegova moč in mu dopovedati, da tako ne bo prišel nikamor.
     V fašističnih družbah je pa to seveda problem, ker se vzgaja otroke kot trop volkov, starši so še ponosni, če njihov otrok užge koga gobec, bolj kot je nasilen in sadističen, več prijsteljev bo imel in višji položaj v službi, saj se itak nič pametnega ne dogaja in z razumom pri nas ne prideš daleč.

     • neny

      ja pa kako so ponosni, ko še sami dobijo….kadar jih lastni otroci izsiljujejo za denar na dnevnem redu, okradejo, oropajo…. pa tako fine familije. -:)

     • avtohtoni neandartalec

      Seveda, za njih je srečno otroštvo edino, če njihovi otroci naredijo iste pizdarije kot so jih zarukanci počeli sami, ko so bili še v njihovih letih. Pri elitah tudi iz praktičnih razlogov, mladič mora znati zavohati kri in ubiti plen, tako so tudi sami prišli do denarja in oblasti, ista vzgoja kot nekoč lri fašistih, katerim se trudijo biti podobni, da ne bi odstopali od razvite tujine. Mi smo samo igrače za bogate otroke in koleteralna škoda, naša življenja niso vredna nič, oni bodo vse nasledili in vladali, ne mi, zato si zaslužijo tudi posebne varnostne ukrepe in privilegije pred zakonom.
      Nismo zastonj dali rimokatoliški cerkvi kapital in zemljo, na podlagi zakonov iz časov fevdalizma, mi živimo v sodobnem fevdalizmu, saj to je smisel in cilj kontrarevolucije pahorijancev.

 • Rožle

  Od mraka do teme in tako vse do črne luknje …

 • Hribouc

  Ta babnca je pa res šusasta do konca- hudič jo razganja bolj ko tone v lasni drekariji.

 • cploger

  OK, Anja, tudi prav. Ampak ne me iskati in terjati odgovornosti, ko bo moj mladoletni smrkavec razbil kakšnega migranta ali se poscal Kidriču po čevljih.

  • totex39

   Ja, takrat bomo pa klicani na odgovornost starši, češ kako smo jih vzgojili.

 • avtohtoni neandartalec

  Nekdo mora preprečiti vse te nove butaste zakone in razveljaviti še ostale, ki so jih vsilili, tako preprosto je to, če rabimo, bomo zakon sprejeli po širši javni debati in s podporo volilcev, sicer ne vladajo ampak nas terorizirajo, delajo proti volji državljanov, ki jih niso zato nastavili v politiko in na oblast. Pri občinskih poslancih se začne, pri odborih strank, v parlamentu je že pozno, takrat je treba včasih že na ulice.

 • Franc Šink

  Komunista je težje odganjati kot Satana.

  • Franc Šink

   Dr Janez sveti bi rekel Sveti ekskorcist.

  • Machete

   Isn’t that the same person?

   • Franc Šink

    Yes.

   • Franc Šink

    Ali ni to slovenski portal?

    • Machete

     No, Esloveno-Mexican, since Machete arrived.

 • drzavljanslo

  Ustvarjanje izmišljenih težav je zagotovilo za zaposlitev množice nekoristnih javnih uslužbencev (in s tem novih levičarskih volivcev, ki vedo da bodo brez izmišljenih težav izgubili službo) . Te špirale, ki živi sama zase (kot rak) na davkoplačevalski račun, Slovenci še niso dojeli.

  • avtohtoni neandartalec

   Ampak težave zdaj bodo, če ne bo zmeden narod vpil na njih, da nič ne delajo, samo kavice in obrekovanje, pa to.

 • marker

  Te namišljene pravice otrok in nič dolžnosti, je začel prvi uvajati šolski minister Gaber. Učiteljem je odvzel možnost vzgoje učencev in so se od takrat razpasla mamila po šolah, uvedeni so bili varnostniki, učitelji pa so ostajali v svojih kabinetih in jih ni več zanimalo, kaj se dogaja med odmori po hodnikih in pred šolami.

  • avtohtoni neandartalec

   Trg z drogo so uredili posebej, običajno se s tem ukvarjajo občinski mladinski klubi, ki vedo tudi koga so zafurali starši in to rabi.

 • Olga

  Ta ženska dokazuje, da ni čisto diht! Vsa ta vlada živi v neki drugi dimenziji! Sprašujem se, če niso zadrogirani!?

  • Machete

   Katarina and Borut sniff all the cocaine. Only LSD left for the new government. Too strong for them I think. And not good for us.

 • berendy

  Rad bi dočakal dan, ko bodo starši začeli vlagati tožbe proti tej zmešani baburi.

  • avtohtoni neandartalec

   Rabimo občinska civilna društva, ki bodo občanom in krajanom pomagala sestaviti učinkovite pritožne in tožbe.
   Odvetnike je trena pa razgnat, barabe pokvarjene, saj pravica ni njihova osebna last, bomo pa brez njih, najprej moramo imeti denar in normalno živeti, potem lahko plačujemo šalabajzerje, da delajo kar sami ne zmoremo in ne znamo. Pa tudi sodišča ščitijo odvetniški lobi in amaterske proste spise mečejo stran, kot da se zna edino lažnjiva baraba jasno izražati, v resnici branijo njihove zaslužke in raje pustijo človeka crkniti kot, da odvetniki ne bi nič zaslužili.

 • Franc Novak 1979

  Bi pa rad videl tistega csd-jevca, kakšen bo, ko bo prišel meni težit, kako naj vzgajam otroke. A so jih že zavarovali za nesrečo pri delu?

  • avtohtoni neandartalec

   Brez skrbi, država bo izvršila svoje, ti boš pa ves posran ali v zaporu, nobene druge možnosti ni, pa če si Janša osebno.

   • Franc Novak 1979

    Če bi bil Janša osebno, bi držal gobec in pisal program za naslednje volitve, ne pa brez veze twital, Tako, ker hvala bogu nisem, pa lahko napišem kar hočem, če se gremo demokracijo. Ali pa mi groziš?

    • avtohtoni neandartalec

     Mama ti grozi, jaz te samo opozarjam kako se bi v resnici zgodilo, če bi Bog me daj prišlo do tega, kar si komentiral.
     Saj ne ni poslali samo dva policista, če si znan kot razgrajač in pretepač, pridejo štirje, če tudi to ni dovolj, bi poklicali pa še okrepitve iz sosednjega mesta in specialce, medtem ko tebi ne bi pomagal popolnoma nihče, sicer bi zaprli še njih. Verjemi raje na besedo in išči druge rešitve, v demokraciji ima oblast ljudstvo, ne morejo nam vsiljevati nobekih zakonov, ki jih večina noče, sploh pa se s teroristi ne pogovarjamo in me pogajamo, ne pomeni ne.

     • JJ

      …..v demokraciji ima oblast ljudstvo……
      hah, ne vem če ima res. Po mojem tako malo pravic kot ima človek sedaj,že dolgo ni bilo. Otroka bom vzgajal pa jaz, oz. sem jih že. Nisem jih pretepal, nisem grozil…..bila pa je kašna vzgojna metoda vmes ne rečem. In sta oba otroka zrasla v odgovorni osebi in še se imamo radi in se med sabo spoštujemo. Drugače pa ta zakon ni zrasel v glavi Kopačeve…ona govori samo to kar ji drugi rečejo….tako kot vsi ministri pa ni važno iz katere opcije…leve ali desne. Žal je tako

 • MEFISTO

  Kdor je še bil v dvomih glede nickov primtivnega moža tisočerih nickov, naj za trenutek skoči na Požareport, kjer bo videl, kdo vse so njegovi nicki in bo hvaležen Bogu, da mu je prizanesel, Petrovcu namreč ni.

  http://www.pozareport.si/?Id=dnevnik&View=novica&novicaID=22452&type=tags

  • avtohtoni neandartalec

   Sem si pogledal tvoj link, za hec, rumenega požarja ne spremljam, od Mladine mogoče ne, od Dnevnika je pa zagotovo boljši.
   Upam, da se ne boš selil, ampak če so Udbaški portali zate resen medij…

 • radames

  Če OF ni uspelo spremeniti slovenskega karakterja v celoti (to je OF imela v programu), bo to uspelo neodgovorni Kopački.
  Mislim, da ne bi smela biti ministrica niti minute več.

  • Machete

   She work very hard and can make a mistake or 1000, say Keyser Miro Soze.

 • radames

  Dobro. Zagrozimo 8 letnemu otroku, da ne bo smel gledati TV, ne bo smel rabiti računalnika, telefona, ker se je potepal, tepel z vrstniki etc. Kako nas bodo lahko laznovali? Kdo? Kako? Bo otrok javil inšpekciji? Če bo tako, nekaj ne štima. Volijo lahko samo polnoletni od 18 leta naprej. Ker naj bi bili že kolikortoliko zgrajene osebnosti. In se bo 8 letniku verjelo na besedo? Potem naj ima 8 letnik tudi volilno pravico!!!
  Bo vsaka družina imela špiceljna?

  • komar marko

   Tovarišice se bodo šle politkomisarstvo in ni hudiman, da ne bo kdo čveknil da ga starši kam ne pustijo! Torej?

  • macon

   Na Norveškem otroke zaradi takega “nasilja” in ovadb sosedov jemljejo staršem in jih dajejo v rejo. Menda gre za več kot 10% otrok.

   • indijanka

    :) tudi še zaradi česa drugega. Vsak otrok potrebuje sobo itd

  • Machete

   If you no have 65″ TV or iPhone 7, you bad parent! Of course you no deserve children. They should be with proper family of two and a half men, two and a half women or a tribe of Gyp…I mean Roma people!

 • if

  Na referendumu padli zakon Anja Kopač Mrak&Njeni nadomeščajo po metodi “per partes”. Prozorno vidcem in hkrati družbi nevarno, ker je slepcev mnogo.

 • Shalalabayzer

  Enostavna rešitev: dokler otrok ni star 18. let, ga ne izpustite iz hiše

  Vsem tem “nenasilnim” kultmarksistom pa tole:
  Če mislite, da pripravljate te ribice za odraslost, raje še enkrat premislite”
  – polk. Frank Slade
  “If you think you’re preparing these minnows for manhood, you better think again!”
  – Lt.Col. Frank Slade
  https://youtu.be/ypx1Stz8zN0?t=228

 • tohuvabohu

  Ta babura je živ primer, kaj oblast naredi iz človeka.

 • Viktorh

  Bo pa pohvaljena.

 • Slovenec 33

  Topoumni produkti usmerjenega izobraževanje nikakor ne bi mogli zaseti ministrskega stolčka, če bi bila Slovebnija osvobojena.
  Žal imamo nadaljevanje okupacije in ker okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm, izdajalci svojega naroda pa ne vedo, kaj je domoljublje.
  Zato lahko oblast podlo in pritlehno rine naprej na referendumu zavrnjene spremembe.

 • neny

  Sem proti splavu, ker so pa otroci donatorji lastne države, da lahko ta obstoji za razvoj in kontrolo nad njimi, je pa vsako rojstvo neumnost.

 • montyamp

  KOALICIJA JE TRDNA , kaj bi vi sploh radi ????

  • Olga

   Mafija, ne koalicija!

 • RATATA

  Kako željni smo komentirati ob vsaki priložnosti, ki se nam ponudi.
  Seveda je tema članka “prezgodnja”.
  O njej (tej temi) kdaj drugič.
  Življenje piše svoje zakonitosti.
  Doktorji (ice) iz “nič” so le falirana bitja, ki se ne morejo odločiti niti tega, ali hočejo prijeti boga za jajca ali pa hudiču rep spulit.

 • Rožle

  ‘Babi, a gremo domov?’
  ….če ti tole reče, petletni otrok kako ti ne bo srce počilo…!!!
  Tako kot Mrakovi …z izjemnim materinskim čutom…

 • Razocarana

  Predlogi zakona kot napisano v čanku so grd poseg v družinsko življenje in v bistvu kršenje človekovih pravic, nekaj kar se je že postalo stalnica za Kopačevo in njeno garnituro. Če bi res poskušala spraviti tak zakon skozi, bi morala varuhinja človekov pravic, če bi bila za kaj, takoj ukrepati proti takem državnem posegu v privatnost družin.

  Če bi bilo ministrci sploh kaj za otroke, bi začela reorganizirati socialne službe, ki so se pokazale kot čisto nesposobne, še posebno z nelegalnim odvemom dečka in v primeru dvo letne deklice ki je bila pretepena do smrti.

 • Machete

  Anya Digger Dusk, according to Eslovenian voters, is a better choice than anyone from Janša’s side. Thank Hesus I come from Mexico where we actually solve problems with mafia, not vote for them.

  • Rožle

   Was ..???

   • Vrhovni sodnik

    ne mene, njega dej.

 • Rožle

  Njo mam tut na sumu, da zna bit ..lezba..!

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ.

 • Margu501
 • helena943

  Ker se usluzbenke na csd-jih ne premaknejo od pisalnih miz na teren, umirajo pretepeni otroci. In zdaj naj odgovarjajo za to kar vsi starsi. Ministrica Kopac je pa prava naslednica crne vdove s Petricka.

 • Adolf Hitler

  ji samo svetujem bolje zanjo da spizdi iz slovenije ta kumunajzerska pizda kajti ko jo bo volk dobil jo bo rasfukal v zraku pičkaji matrna zahojena iz pizde torpedirana

 • Andrej

  “Zakon DOBESEDNO navaja, da se bi vsako vzgojno ravnanje s svojim otrokom, pa naj bo okaranje zaradi strganih hlač ali ena “čez ritko” zaradi kraje sosedovega kolesa, obravnavalo kot nasilje, ki bo nemudoma sankcionirano.”

  V katerem členu to DOBESEDNO piše “vsako vzgojno ravnanje … … karanje zaradi strganih hlač … [se bo] obravnavalo kot nasilje”?

  • nicor

   Pa saj veš, da ne bodo, ker ne morejo. So globji poden od najglobjega ponorja. Žal, imajo pa kar nekaj pristašev in zvestih sledilcev, ki nabijajo še bolj noro kot oni.

 • simplya

  Ob ločitvi se ni upala več iz postelje….ob tem zakonu bi ji svetoval da ne pride več iz stanovanja na dnevno svetlobo….lahko se nekdo ki dobro razume predlagani zakon – spozabi !

 • Vrhovni sodnik

  Teli afni še kolma ne bi dal kopat.

 • MEFISTO

  Po pričakovanju se nadaljuje socialni inženiring in demontaža družine.

  Ovajanje staršev, otok in drugih ožjih svojcev je bila pri komunistih najvišja stopnja ideološke zavesti in zvestobe.

  Prosim za pojasnilo ali bo posvojenec homoseksualcev smel ovaditi svoja posvojitelja, buzeranta ali lezbijko?

 • Feriss.H

  Že en pogled na obrazno mimiko, držo in obnašanje pove koga imamo pred sabo, in to še posebej velja za politične kreature ki jih lahko naštudiramo skoraj dnevno. Odkar spremljam Clintonovo, ki jo imam kot neko referenco političnega in osebnostnega podna, opažam podobne vzorce obnašanja predvsem pri Levičarskih politikantkah.

  Murglova, Tomičeva…Kopačeva potem Merklova pa Portugalska Socialistična beštija v EU parlamentu Ana Gomes – tu se jo vidi – https://www.youtube.com/watch?v=Q3QMkdF_aM8 – v njenem elementu – Civil Liberties, Justice and Home Affairs, the current situation in Greece and the importance of relocation… in številne njihove ULTRA LEVIČARSKE kolegice, vse so neke sociologine ki so se formirale ali še dodatno deformirale po raznih FDV inkubatorjih.

  Kot da se nekdo zajebava z nami in “hudomušno” vali iz enih in istih jajc take babure. Vsa ta Levakoidna Slo-banda slavi “proti-okupatorski boj”, istočasno pa se sami obnašajo kot okupatorji na domačem dvorišču. A se temu ni čuditi, gozdni Komiji so nočne pohode in poboje neoboroženih ljudi po vaseh za časa partizanije imeli za “proti-okupatorski boj”. Ko bi se pa okupatorski Nemci prikazali bi “bojevniki” hitro dobili krilca in odfrčali kot vrabci v globine gozdovja.

  Škoda da Nemcev ni več, da bi spet malo pregnali Levo “bojevništvo” v gozdovje. Na žalost se je večina Evrope temeljito degenerirala in zato Levo Euro-“bojevništvo” z lahkoto lomasti po Euro-kurnikih. S to novo pederastično zakonodajo bodo še bolj pomehkužili obstoječe in nove naraščaje ki bodo za nastopajoče Muslije kot samopostrežni posladki.

  Zahodno civilizacijo obvladujejo Levičarske “elite” Pedrov, Pedofilov, Nekrofilov, Sodomanov, Lezbač, Socio-Logo-kreatur in vsa ta “nadgradnja” je pod čvrstim nadzorom Banksterskih AshkeNAZIstov z one strani Atlantika.

  PS
  Ko sem že omenjal “bojevnike” se mi je posvetilo da bi namesto sodne spakedrajščine znane kot Balkanski Bojevnik, bilo veliko bolje če bi v pravih sodnih procesih sedele vse te silne socio-šleparske klitoro-jebnice “bojevnice”

 • airways

  Kdaj se bo tožilo Slovensko državo, da se vtika v človekove pravice in dolžnosti?!!! Pred evropskim sodiščem tožiti slovensko vlado, ki razgrajuje v temeljnem elementu državo in družbo to je DRUŽINA!!! Starši imajo pravico in dolžnost moralno vzgajati otroka za življenje!

 • Adolf Hitler

  TEJ PRASICI TREBA SAMO ŠE ODFUKAT KUBURO

 • Adolf Hitler

  upam da se bodo naši slo=vendsi opogumili injo prefukal do amena apak pred tem ji nabil žakelj čez pizdo