fbpx

Anže Logar tudi uradno vložil predsedniško kandidaturo: “Moj ključni namen je povezati vse tisto, kar nas deli”

Anže Logar (foto: tw)

Kandidatura vložena. S 5000 podpisi, zbranih pa 13 manj kot 13.000. Hvala! Vsakemu, ki je pomagal pri zbiranju podpisov, in vsem, ki so svoj podpis oddali. Na terenu čutim odlične odzive, zato se začetka kampanje že veselim,” je ob uradni kandidaturi dejal Anže Logar. 

Kandidaturo za predsednika republike je danes vložil poslanec SDS Anže Logar. Obljublja, da se bo s svojim volilnim programom zavzemal za oblikovanje spodbudnega gospodarskega okolja, vključevanje mladih, zeleno preobrazbo ter vprašanje varnosti in zunanje politike, pri čemer bo po njegovem potrebno sodelovanje celotne slovenske politike.

Tudi če imamo svetovnonazorsko različne poglede, imamo zagotovo nekaj, kar nas povezuje, in v tem pogledu mislim, da moramo združiti ta pozitivna področja ter z velikimi koraki in samozavestno stopiti v jutrišnji dan, kjer bo Slovenija dihala s polnimi pljuči in uporabljala vse atribute, ki jih ima na voljo,” je v izjavi ob vložitvi kandidature poudaril Logar.

Logar (Foto: fb)

Kaj obljublja Logar?
V preteklih tednih je z ekipo pripravil program, ki ga bo predstavljal na terenu in prek volilnih soočenj. Sestavljen je iz štirih ključnih tematik in pete, ki povezuje vse štiri. V prvi vrsti bo v svojem mandatu, če mu ga bodo volivci in volivke namenili, poskrbel za oblikovanje gospodarskega okolja, ki bo omogočil razvoj gospodarstva, inovativnosti in spodbujal, da mladi najdejo v Sloveniji svojo priložnost. “Drugo pomembno področje bodo v mojem mandatu mladi. Vse aktivnosti bodo prežete z vključitvijo mladih v dialog in soustvarjanje naše prihodnosti. Tretja točka je vprašanje varnosti in zunanje politike. V sklopu tega menim, da nas čaka kar nekaj nalog. Izzivi, ki so pred nami so težki, zato je tu pomembno sodelovanje celotnega spektra slovenske družbe in politike in zavedanje, da je varnost v tem trenutku izrednega pomena,” je zapisal na svoji Facebookovi strani. Kot četrto točko je je navedel zeleno preobrazbo. “V času energetske krize, prestrukturiranja svetovnega gospodarstva je izredno pomembno, da vse sile preusmerimo v zeleno preobrazbo. Vse štiri točke na koncu povezujem v plašč, ki ga pooseblja moto moje kampanje – Sodelujmo #ZAprihodnost – moj ključni namen je povezati vse tisto, kar nas deli. Tudi če imamo svetovnonazorsko različne poglede, imamo zagotovo nekaj, kar nas tudi povezuje.”

Logar pravi kandidat za predsednika republike
Prvopodpisana pod njegovo kandidaturo Romana Jordan, sicer nekdanja evropska poslanka, pa je ob tem izrazila prepričanje, da je Logar prav takšen kandidat za predsednika republike, kot ga Slovenija potrebuje, sama pa, da ga pozna kot “razmišljujočega človeka, ki je odprt do različnosti, je strpen in deluje povezovalno“. “Na levi mi pravijo, da sem skrajni desničar, v NSi pravijo, da sem na levi, kar pomeni, da sem pravi kandidat za predsednika republike, ki bo predsednik vseh državljank in državljanov, vseh Slovenk in Slovencev,” pa je komentiral Logar.

Logar (Foto: fb)

Sara Kovač