Je ona res pravnica? Barbara Rajgelj kriči na Šarčevo vlado, da za “humane” nevladnike zakoni ne veljajo

Datum:

V zadnjih dneh so državljane Slovenije razburile fotografije s terena, ki na migrantskih poteh prikazujejo polne vrečke hrane in potrebščin. Po vsej verjetnosti jih nastavljajo izprijeni nevladniki, minister Boštjan Poklukar pa je že napovedal preiskavo. A zloglasna radikalna levičarka Barbara Rajgelj, ki je po svoji profesiji pravnica, je ponovno razburila javnost, tokrat je namreč na svojem Twitter profilu sprovajanje označila kar za humanost, s tem pa razburila številne strokovnjake na področju varnosti in celo svoje kolege iz prava. No, to ni prvič, da je Rajgljeva dokazala, da ji pravo ne pomeni kaj dosti, ko je v ospredju levičarska agenda, se pač orientira glede na ideologijo. Tako je bila lani med glavnimi nasprotniki koncerta Thompsona, ki je bil nelegalno prepovedan, zavzema se za omejevanje “sovražnega govora”, pa čeprav je sama v svojih izjavah rasistična in žaljiva, ne nazadnje pa je za svoje početje plačana iz davkoplačevalskega denarja.

Kot smo na Nova24TV že poročali, so družbena omrežja konec tedna razburile fotografije vrečk, napolnjenih s hrano in potrebščinami, ki jih ob migrantskih poteh nelegalnim migrantom po vsej verjetnosti puščajo nevladne organizacije. Kot je navajal Radio Slovenija, je notranji minister Boštjan Poklukar glede tega zavzel odločno stališče, “da je izrazito tihotapljenje in sprovajanje ilegalnih prehodov meje – to delajo tako posamezniki kot tihotapske združbe – prepovedano, oblikovana je posebna skupina kriminalistov, ki se ukvarjajo s tem problemom. V tem trenutku je to še v operativni obdelavi in ko bodo zadeve bolj jasne, bo policija to tudi sporočila. Je pa res, da gre za izrazito tihotapljenje in pa seveda sprovajanje preko državne meje na organiziran način. Tega se zavedamo.”

Radikalna Rajgljeva organizirano sprovajanje dojema kar kot humanost
Ministrova izjava je pošteno razburila sodelavko Mirovnega inštituta in predavateljico na Fakulteti za družbene vede Barbaro Rajgelj. Ta radikalna levičarka, ki naj bi bila pravnica, je ministrove izjave na družbenem omrežju Twitter označila za “kriminalizacijo humanosti”! Da pri tem ne gre za nikakršno humanost, pač pa za kaznivo dejanje, je jasno povedal poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims, ki je na Twitterju kontroverzno profesorico citiral, ob tem pa zapisal, “da je pomoč pri zlorabah pravnega reda kaznivo dejanje, tudi če se skriva za krinko lažne humanosti! Lažna humanost (ki je v resnici samo krinka za umazano zaslužkarstvo!) je tista, zaradi katere sta ogrožena varnost ter evropska civilizacija in zaradi katere umirajo ljudje!!”.

NVO pod krinko “humanitarnosti” teptajo človekovo dostojanstvo nepovabljenih prišlekov in ponižujejo Slovence
Za komentar smo se obrnili na ugledno odvetnico Lucijo Šikovec Ušaj, ki je uvodoma pojasnila, da bi se na prvi pogled sicer marsikdo z gospo Rajgelj strinjal. Torej, ali je pomagati kriminal? Šikovec Ušajeva je jasna: “Je. Tako tudi kazenski zakonik RS, ki določa kot posebno kaznivo dejanje ‘pomoč po storitvi kaznivega dejanja’ v 282. členu in je takšno ‘humanost’ kriminaliziral. Če bi šlo za pomoč ogroženim osebam, ni jasno, kako to, da se te ne obrnejo na prve državne uradnike, če že ne na meji, pa na prvi policijski postaji, ne pa, da se jih odkrije, še raje pa ne, pri prehodu meje z Italijo. Zato je seveda več kot cinično očitati ljudem, da nismo humani, ker v resnici vse NVO, ki pod krinko humanitarnosti teptajo človekovo dostojanstvo nepovabljenih prišlekov, to delajo izključno iz koristoljubnih vzgibov.”

S svojim ravnanjem nevladniki ponižujejo Slovenke in Slovence in raznorodne tujce, ki jih kot polena prevažajo v različnih vozilih, oziroma kot je za Nova24TV pojasnila Šikovec Ušajeva: “Če je to humanost, potem osebno tega pojma ne razumem. Gospa Rajgelj ima vse možnosti, da gre na pot in na kraju samem pomaga otrokom, ženskam in pomoči potrebnim, ne pa, da ponižuje moške na raven poceni delovne sile ali socialnih podpirancev. Kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali državnega ozemlja določa 308. čl. Kazenska zakonika RS, v tretjem, petem in šestem odstavku je konkretno opisana tudi takšna ‘humanitarna’ pomoč. Zagrožena je kazen do 5 let, v zadnjem primeru, v 6. odstavku, pa celo do 8 let zapora.”

Lucija Šikovec Ušaj (Foto: Polona Avanzo)

Tudi Boštjan M. Zupančič poudarja, da mora policija okoliščine preiskati
Dodatno smo se za pojasnila obrnili tudi na nekdanjega sodnika pri Evropskem sodišču za človekove pravice Boštjana M. Zupančiča. Ta izjavo Rajgljeve pojasnjuje takole: “Kar je Rajgljeva dejala, se v pravu lahko imenuje ‘skrajna sila’, kar je tehtanje dveh vrednot in v določeni situaciji lahko pretehta ena vrednota tisto vrednoto, ki je manj pomembna, podobno kot pri silobranu. Če je nekdo, tihotapska združba ali pa nevladna organizacija, nastavljal te vrečke za hrano, ni vprašanje le, ali je za to plačal George Soros ali kdo drug, ampak je vprašanje, ali gre za sodelovanje pri kaznivem dejanju nelegalnega prehoda meje.” Dodatno poudari še: “In ne samo to, ker gre za organiziran poseg, gre lahko za kvalificirano dejanje organizirane hudodelske družbe. Stvar sploh ni nedolžna. Problem pravzaprav sploh ni pravni, pač pa je problem ‘enforcement’, kar pomeni, da bi policija morala radikalno reagirati na to in kot pri vsakem drugem dejanju ugotoviti, kdo je te vrečke dejansko pustil.”

Boštjan M. Zupančič (Foto: STA)

Da gre s strani nevladnikov za kaznivo dejanje, se strinjajo številni strokovnjaki, ki se zgražajo ob neukrepanju tožilstva ter policije
Glede omenjenih aktivnosti, ki jih Rajgljeva dojema kot “humanost”, smo v preteklih dneh vprašali nekaj uglednih strokovnjakov. Puščanje hrane po besedah nekdanjega direktorja Policijske uprave Novo mesto dr. Antona Olaja kaže na organiziran kriminal: “V eni izmed vrečk so celo našli račun iz italijanske trgovine, kjer bi se dalo to prek varnostnih kamer preveriti. Druga zadeva pa je, da sem zgolj delno seznanjen s stališčem vrhovnega državnega tožilstva glede vprašanja, ki zadeva vpletanje in pregon tistih, ki pomagajo ilegalnim migrantom, konkretno nevladnih organizacij.” S tem mnenjem tožilstva, da če gre za humanitarno dejavnost, je vse lepo in prav, se Olaj ne strinja: “Bi razumel, če bi do takšnega stališča prišlo s strani vrhovnega sodišča v nekem sodnem postopku. Do tega, da se na takšno stališče postavi kar tožilstvo, in tega sploh ne preganja, pa moram biti kritičen. Če ni tožnika, ni sodnika. To je le še dodaten signal migrantom, naj pridejo v Slovenijo.”

Dr. Anton Olaj (Foto: moja-dolenjska.si)

Tudi dr. Vinko Gorenak je s primerom Italije jasno ovrgel zagovornike nevladnih organizacij: “Italija je zelo dobro pokazala svoje stvari. Italijanom in Matteu Salviniju danes očitajo, da ne sprejemajo migrantov in da reveži ostajajo na odprtem morju, kjer bodo umrli ipd. A po drugi strani je Salvini za 80 odstotkov zmanjšal število mrtvih v Sredozemskem morju, ker je preprosto povedal svoje. Vsi podatki, ki jih imajo tako slovenska policija kot druge policije po Evropi, zelo jasno kažejo na to, kar je nekdanja notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar že povedala v parlamentu. To je, da nevladne organizacije sodelujejo pri tihotapljenju ljudi čez mejo, kar je kaznivo dejanje, in policija bi morala preganjati te primere in jih obravnavati kot kaznivo dejanje.”

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Rajgljeva med glasnejšimi podporniki nezakonite prepovedi koncerta Thompsona
Rajgljeva je bila pred leti med glasnejšimi izmed tistih, ki so glasno nasprotovali koncertu najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki bi se moral zgoditi maja 2017 v zasebni dvorani v Mariboru. Pevec namreč prepeva domoljubne pesmi, v katerih med drugim izpostavlja ljubezen do Boga, naroda in družine, po mnenju Rajgljeve pa je Thompson, kot je povedala za Delo, “izrazito nacionalističen pevec, ki z vidno simboliko in besedili povezuje v troedinost narod, Boga in (domovinsko) vojno. Izraz sovražni govor bi pri njem težko uporabili, atmosfera nasilništva, glorifikacija ustaškega režima in tesna navezava na hrvaško politiko pa vzbujajo skrb”. Koncert je bil nato na podlagi odločbe Upravne enote Maribor prepovedan, a je junija letos upravno sodišče v zadevi glede prepovedi koncerta Thompsona tožbi organizatorja Milana Trola ugodilo v vseh točkah in odpravilo nezakonito odločbo.

Marko Perković Thompson (Foto: STA)

Rajgljeva s svojo radikalnostjo razburja že dalj časa in tako ideološko onesnažuje Slovenijo
Rajgljeva je tudi članica Sveta za odziv na sovražni in diskriminatorni govor, in to kljub temu, da je s takšno vrsto govora tudi sama močno obremenjena. Pred skoraj enim letom je namreč kar na nacionalni TV Slovenija v okviru oddaje Tednik doživela rasistični izpad, v katerem je dejala, da če spadate v skupino “belih, zdravih, dobro situiranih starejših moških, ki imajo vse, a mislijo, da jim pripada več”, ste največja grožnja Sloveniji. Prav tako v zadnjem času javno po družbenih omrežjih podpira in spodbuja skrajneža Domna Saviča v njegovi vojni proti Nova24TV. Sporna se ji je zdela tudi razprava o izumiranju slovenskega naroda, ki se je pred pol leta odvijala v državnem svetu, kot članica abortivnega lobija pa se javno zavzema proti svobodi govora, ostro je namreč napadla tudi preganjanega patra dr. Tadeja Strehovca.

Zanjo pa ni relativna samo svoboda govora, pač pa še ena izmed osnovnih pravic – pravica do zasebne lastnine. Prek družbenih omrežij namreč javno zagovarja “relativnost” te pravice. Veliko pozornosti je vzbudila tudi s podporo Zoranu Jankoviću na nedavnih lokalnih volitvah. Ta župan je bil namreč osumljen, da je v zameno za spolne odnose izkoristil mlado mamico, ki naj bi ji grozilo, da bo ostala brez strehe nad glavo. Z naslednjim odstavkom je tudi jasno, zakaj – brez davkov, ki so po mnenju mnogih sami po sebi kraja, država in predvsem MOL ne bi mogli izdatno financirati njenih “podjetniških” aktivnosti ter njenih radikalnih somišljenikov!

Barbara Rajgelj in Zoran Janković sta očitno dobra prijatelja. (Foto: Demokracija)

Rajgljeva je veliko breme davkoplačevalcev
Za Rajgljevo je odločujoč dejavnik pri podpori Jankoviću prav denar davkoplačevalcev, s katerim Mestna občina Ljubljana pod vodstvom Jankovića izdatno financira promocijske aktivnosti, namenjene homoseksualnemu življenjskemu slogu, ki ji je tako ljub. Društvo Informacijski center Legebitra, s katerim Rajgljeva pogosto sodeluje, je tako po podatkih Erarja od MOL prejelo že za 472.710,44 evra. MOL je veliko večino denarja v to društvo zmetala po prvi izvolitvi Jankovića na mesto župana. Pred tem so bili zneski, kot je prikazano na grafu, zanemarljivi, po Jankovićevi izvolitvi pa so v posameznem letu mnogokrat presegli 30 tisoč evrov.

Nakazila MOL Zavodu Open (Vir: Erar)

Izdatno MOL pomaga tudi Mirovnemu inštitutu, katerega sodelavka je Rajgljeva. Organizaciji, ki jo med drugim sofinancira zlobni židovski milijarder George Soros, poleg tega pa je več milijonov davkoplačevalskega denarja prejela od države, je MOL po podatkih Erarja skupno nakazala 108.766,20 evra, od tega ponovno večino v času po tem, ko je Janković zasedel mesto župana.

Nakazila MOL Mirovnemu inštitutu (Vir: Erar)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...