Je ona res pravnica? Barbara Rajgelj kriči na Šarčevo vlado, da za “humane” nevladnike zakoni ne veljajo

Barbara Rajgelj s svojimi rasističnimi izjavami razburja javnost. (Foto: STA)

V zadnjih dneh so državljane Slovenije razburile fotografije s terena, ki na migrantskih poteh prikazujejo polne vrečke hrane in potrebščin. Po vsej verjetnosti jih nastavljajo izprijeni nevladniki, minister Boštjan Poklukar pa je že napovedal preiskavo. A zloglasna radikalna levičarka Barbara Rajgelj, ki je po svoji profesiji pravnica, je ponovno razburila javnost, tokrat je namreč na svojem Twitter profilu sprovajanje označila kar za humanost, s tem pa razburila številne strokovnjake na področju varnosti in celo svoje kolege iz prava. No, to ni prvič, da je Rajgljeva dokazala, da ji pravo ne pomeni kaj dosti, ko je v ospredju levičarska agenda, se pač orientira glede na ideologijo. Tako je bila lani med glavnimi nasprotniki koncerta Thompsona, ki je bil nelegalno prepovedan, zavzema se za omejevanje “sovražnega govora”, pa čeprav je sama v svojih izjavah rasistična in žaljiva, ne nazadnje pa je za svoje početje plačana iz davkoplačevalskega denarja.

Kot smo na Nova24TV že poročali, so družbena omrežja konec tedna razburile fotografije vrečk, napolnjenih s hrano in potrebščinami, ki jih ob migrantskih poteh nelegalnim migrantom po vsej verjetnosti puščajo nevladne organizacije. Kot je navajal Radio Slovenija, je notranji minister Boštjan Poklukar glede tega zavzel odločno stališče, “da je izrazito tihotapljenje in sprovajanje ilegalnih prehodov meje – to delajo tako posamezniki kot tihotapske združbe – prepovedano, oblikovana je posebna skupina kriminalistov, ki se ukvarjajo s tem problemom. V tem trenutku je to še v operativni obdelavi in ko bodo zadeve bolj jasne, bo policija to tudi sporočila. Je pa res, da gre za izrazito tihotapljenje in pa seveda sprovajanje preko državne meje na organiziran način. Tega se zavedamo.”

Radikalna Rajgljeva organizirano sprovajanje dojema kar kot humanost
Ministrova izjava je pošteno razburila sodelavko Mirovnega inštituta in predavateljico na Fakulteti za družbene vede Barbaro Rajgelj. Ta radikalna levičarka, ki naj bi bila pravnica, je ministrove izjave na družbenem omrežju Twitter označila za “kriminalizacijo humanosti”! Da pri tem ne gre za nikakršno humanost, pač pa za kaznivo dejanje, je jasno povedal poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims, ki je na Twitterju kontroverzno profesorico citiral, ob tem pa zapisal, “da je pomoč pri zlorabah pravnega reda kaznivo dejanje, tudi če se skriva za krinko lažne humanosti! Lažna humanost (ki je v resnici samo krinka za umazano zaslužkarstvo!) je tista, zaradi katere sta ogrožena varnost ter evropska civilizacija in zaradi katere umirajo ljudje!!”.

NVO pod krinko “humanitarnosti” teptajo človekovo dostojanstvo nepovabljenih prišlekov in ponižujejo Slovence
Za komentar smo se obrnili na ugledno odvetnico Lucijo Šikovec Ušaj, ki je uvodoma pojasnila, da bi se na prvi pogled sicer marsikdo z gospo Rajgelj strinjal. Torej, ali je pomagati kriminal? Šikovec Ušajeva je jasna: “Je. Tako tudi kazenski zakonik RS, ki določa kot posebno kaznivo dejanje ‘pomoč po storitvi kaznivega dejanja’ v 282. členu in je takšno ‘humanost’ kriminaliziral. Če bi šlo za pomoč ogroženim osebam, ni jasno, kako to, da se te ne obrnejo na prve državne uradnike, če že ne na meji, pa na prvi policijski postaji, ne pa, da se jih odkrije, še raje pa ne, pri prehodu meje z Italijo. Zato je seveda več kot cinično očitati ljudem, da nismo humani, ker v resnici vse NVO, ki pod krinko humanitarnosti teptajo človekovo dostojanstvo nepovabljenih prišlekov, to delajo izključno iz koristoljubnih vzgibov.”

S svojim ravnanjem nevladniki ponižujejo Slovenke in Slovence in raznorodne tujce, ki jih kot polena prevažajo v različnih vozilih, oziroma kot je za Nova24TV pojasnila Šikovec Ušajeva: “Če je to humanost, potem osebno tega pojma ne razumem. Gospa Rajgelj ima vse možnosti, da gre na pot in na kraju samem pomaga otrokom, ženskam in pomoči potrebnim, ne pa, da ponižuje moške na raven poceni delovne sile ali socialnih podpirancev. Kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali državnega ozemlja določa 308. čl. Kazenska zakonika RS, v tretjem, petem in šestem odstavku je konkretno opisana tudi takšna ‘humanitarna’ pomoč. Zagrožena je kazen do 5 let, v zadnjem primeru, v 6. odstavku, pa celo do 8 let zapora.”

Lucija Šikovec Ušaj (Foto: Polona Avanzo)

Tudi Boštjan M. Zupančič poudarja, da mora policija okoliščine preiskati
Dodatno smo se za pojasnila obrnili tudi na nekdanjega sodnika pri Evropskem sodišču za človekove pravice Boštjana M. Zupančiča. Ta izjavo Rajgljeve pojasnjuje takole: “Kar je Rajgljeva dejala, se v pravu lahko imenuje ‘skrajna sila’, kar je tehtanje dveh vrednot in v določeni situaciji lahko pretehta ena vrednota tisto vrednoto, ki je manj pomembna, podobno kot pri silobranu. Če je nekdo, tihotapska združba ali pa nevladna organizacija, nastavljal te vrečke za hrano, ni vprašanje le, ali je za to plačal George Soros ali kdo drug, ampak je vprašanje, ali gre za sodelovanje pri kaznivem dejanju nelegalnega prehoda meje.” Dodatno poudari še: “In ne samo to, ker gre za organiziran poseg, gre lahko za kvalificirano dejanje organizirane hudodelske družbe. Stvar sploh ni nedolžna. Problem pravzaprav sploh ni pravni, pač pa je problem ‘enforcement’, kar pomeni, da bi policija morala radikalno reagirati na to in kot pri vsakem drugem dejanju ugotoviti, kdo je te vrečke dejansko pustil.”

Boštjan M. Zupančič (Foto: STA)

Da gre s strani nevladnikov za kaznivo dejanje, se strinjajo številni strokovnjaki, ki se zgražajo ob neukrepanju tožilstva ter policije
Glede omenjenih aktivnosti, ki jih Rajgljeva dojema kot “humanost”, smo v preteklih dneh vprašali nekaj uglednih strokovnjakov. Puščanje hrane po besedah nekdanjega direktorja Policijske uprave Novo mesto dr. Antona Olaja kaže na organiziran kriminal: “V eni izmed vrečk so celo našli račun iz italijanske trgovine, kjer bi se dalo to prek varnostnih kamer preveriti. Druga zadeva pa je, da sem zgolj delno seznanjen s stališčem vrhovnega državnega tožilstva glede vprašanja, ki zadeva vpletanje in pregon tistih, ki pomagajo ilegalnim migrantom, konkretno nevladnih organizacij.” S tem mnenjem tožilstva, da če gre za humanitarno dejavnost, je vse lepo in prav, se Olaj ne strinja: “Bi razumel, če bi do takšnega stališča prišlo s strani vrhovnega sodišča v nekem sodnem postopku. Do tega, da se na takšno stališče postavi kar tožilstvo, in tega sploh ne preganja, pa moram biti kritičen. Če ni tožnika, ni sodnika. To je le še dodaten signal migrantom, naj pridejo v Slovenijo.”

Dr. Anton Olaj (Foto: moja-dolenjska.si)

Tudi dr. Vinko Gorenak je s primerom Italije jasno ovrgel zagovornike nevladnih organizacij: “Italija je zelo dobro pokazala svoje stvari. Italijanom in Matteu Salviniju danes očitajo, da ne sprejemajo migrantov in da reveži ostajajo na odprtem morju, kjer bodo umrli ipd. A po drugi strani je Salvini za 80 odstotkov zmanjšal število mrtvih v Sredozemskem morju, ker je preprosto povedal svoje. Vsi podatki, ki jih imajo tako slovenska policija kot druge policije po Evropi, zelo jasno kažejo na to, kar je nekdanja notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar že povedala v parlamentu. To je, da nevladne organizacije sodelujejo pri tihotapljenju ljudi čez mejo, kar je kaznivo dejanje, in policija bi morala preganjati te primere in jih obravnavati kot kaznivo dejanje.”

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Rajgljeva med glasnejšimi podporniki nezakonite prepovedi koncerta Thompsona
Rajgljeva je bila pred leti med glasnejšimi izmed tistih, ki so glasno nasprotovali koncertu najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki bi se moral zgoditi maja 2017 v zasebni dvorani v Mariboru. Pevec namreč prepeva domoljubne pesmi, v katerih med drugim izpostavlja ljubezen do Boga, naroda in družine, po mnenju Rajgljeve pa je Thompson, kot je povedala za Delo, “izrazito nacionalističen pevec, ki z vidno simboliko in besedili povezuje v troedinost narod, Boga in (domovinsko) vojno. Izraz sovražni govor bi pri njem težko uporabili, atmosfera nasilništva, glorifikacija ustaškega režima in tesna navezava na hrvaško politiko pa vzbujajo skrb”. Koncert je bil nato na podlagi odločbe Upravne enote Maribor prepovedan, a je junija letos upravno sodišče v zadevi glede prepovedi koncerta Thompsona tožbi organizatorja Milana Trola ugodilo v vseh točkah in odpravilo nezakonito odločbo.

Marko Perković Thompson (Foto: STA)

Rajgljeva s svojo radikalnostjo razburja že dalj časa in tako ideološko onesnažuje Slovenijo
Rajgljeva je tudi članica Sveta za odziv na sovražni in diskriminatorni govor, in to kljub temu, da je s takšno vrsto govora tudi sama močno obremenjena. Pred skoraj enim letom je namreč kar na nacionalni TV Slovenija v okviru oddaje Tednik doživela rasistični izpad, v katerem je dejala, da če spadate v skupino “belih, zdravih, dobro situiranih starejših moških, ki imajo vse, a mislijo, da jim pripada več”, ste največja grožnja Sloveniji. Prav tako v zadnjem času javno po družbenih omrežjih podpira in spodbuja skrajneža Domna Saviča v njegovi vojni proti Nova24TV. Sporna se ji je zdela tudi razprava o izumiranju slovenskega naroda, ki se je pred pol leta odvijala v državnem svetu, kot članica abortivnega lobija pa se javno zavzema proti svobodi govora, ostro je namreč napadla tudi preganjanega patra dr. Tadeja Strehovca.

Zanjo pa ni relativna samo svoboda govora, pač pa še ena izmed osnovnih pravic – pravica do zasebne lastnine. Prek družbenih omrežij namreč javno zagovarja “relativnost” te pravice. Veliko pozornosti je vzbudila tudi s podporo Zoranu Jankoviću na nedavnih lokalnih volitvah. Ta župan je bil namreč osumljen, da je v zameno za spolne odnose izkoristil mlado mamico, ki naj bi ji grozilo, da bo ostala brez strehe nad glavo. Z naslednjim odstavkom je tudi jasno, zakaj – brez davkov, ki so po mnenju mnogih sami po sebi kraja, država in predvsem MOL ne bi mogli izdatno financirati njenih “podjetniških” aktivnosti ter njenih radikalnih somišljenikov!

Barbara Rajgelj in Zoran Janković sta očitno dobra prijatelja. (Foto: Demokracija)

Rajgljeva je veliko breme davkoplačevalcev
Za Rajgljevo je odločujoč dejavnik pri podpori Jankoviću prav denar davkoplačevalcev, s katerim Mestna občina Ljubljana pod vodstvom Jankovića izdatno financira promocijske aktivnosti, namenjene homoseksualnemu življenjskemu slogu, ki ji je tako ljub. Društvo Informacijski center Legebitra, s katerim Rajgljeva pogosto sodeluje, je tako po podatkih Erarja od MOL prejelo že za 472.710,44 evra. MOL je veliko večino denarja v to društvo zmetala po prvi izvolitvi Jankovića na mesto župana. Pred tem so bili zneski, kot je prikazano na grafu, zanemarljivi, po Jankovićevi izvolitvi pa so v posameznem letu mnogokrat presegli 30 tisoč evrov.

Nakazila MOL Zavodu Open (Vir: Erar)

Izdatno MOL pomaga tudi Mirovnemu inštitutu, katerega sodelavka je Rajgljeva. Organizaciji, ki jo med drugim sofinancira zlobni židovski milijarder George Soros, poleg tega pa je več milijonov davkoplačevalskega denarja prejela od države, je MOL po podatkih Erarja skupno nakazala 108.766,20 evra, od tega ponovno večino v času po tem, ko je Janković zasedel mesto župana.

Nakazila MOL Mirovnemu inštitutu (Vir: Erar)

J. Ž.

 • Stric iz ozadja

  Preseneca me, da je Lucija se pripravljena govoriti za Novo, ceprav pravi, da je ne gleda vec, ker velja “prepoved” njenega nastopanja. Pravtako bi verjetno spet pisala kolumne za Novo, ce ne bi imela nobenih zamer. Tu nekaj smrdi.

  • antimur

   Vse drugo nabijaš, o pokvarjenki in moralni deformiranki Rajgeljci pa nič. Si tako zabit, ali samo podrepnik smrdljivih antislovenskih kučanistov.

   • Stric iz ozadja

    Ker ni vredna omembe.

  • Andrej

   Ušajeva je pravnica in do vseh enaka. Mi smo preveč navajeni na komunistične pravnike, ki zaradi kakega nesoglasja postanejo tudi sovražniki. Ušajeva s svojo držo enakosti do vseh pokaže svojo veličino.

   • Vera

    G.Andrej : Ušajeva je užaljena odšla iz stranke SDS , ker je niso dali na prvo mesto na kandidatni listi za EU volitve .To zame ni veličina, da zdaj po njih pljuva . Če sta z Brščićem res tako odlična , zakaj potem nista dobila več glasov ?

    • Nata

     Hm, jaz bi tudi odšla, če bi me šef tako nesramno okrcal ob sodelovanju z g. Kovačičem in referendumom !!
     Sedaj pa SDS pljuva po g. Lenarčiču ?? Ja lepa reč, no ? Takole res ne bomo nikamor prišli.

     • Vera

      Lenarčiča še nismo poznali, toda prvi znaki že nakazujejo,da je privrženec Šarčeve LMŠ,saj je Joveva prva čestitala njegovemu imenovanju, na soočenje pri novinarju Pirkoviču pa ni upala nastopiti,ker nima pojma ne o našem parlamentu, še manj o evropskem , kamor so jo nastavili. Še vedno hodim po ovinkih sem gor:(. Lp

     • Nata

      Pravite še nismo poznali. . . . . ja, že to je znak, da ne paše ne enim, ne drugim !! Kako to ?

      Kolikor vem , je od 1992 naprej v zunanji politiki in diplomaciji,
      predsedoval (dvakrat!!) Varnostnemu svetu, OSCE na Dunaju – predsedoval
      zasedanju 56 predsednikov držav v Astani, bil direktor ODIHR, reševal
      vojno med Rusi in Gruzijo, ambasador, s predsednikom Francije sestavljal
      reformo EU (itd itd) , za svoje politično delo prejel več kot najvišje
      francosko odlikovanje (oficir, ne “le” vitez Legion d’Honoire, in
      najvišje poljsko…
      Kaj pa doma? Ignoranco na celi črti !
      Torej, če on nima politične teže, pa res ne vem , le kdo jo potem more imeti…

 • cosmosjasnovidec

  In vedno se med levičarskimi komunajzerji najdejo taki odurni prašičji ksihti kot je tale grdoba “rajgeljca”.
  Ker so krastače pregrde,da bi dobile kakega normalnega moškega oziroma lezbačo kot je tale LGBT prismoda upajo,da se med to kamelotrajbarsko muslimansko golaznijo najde kakšna smet katero bi si vzele za istospolne sužnje.
  To je glaven razlog teh LGBT pristašev do muslimanske golazni.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • Hanzi

   Mustafa, ne jezi se.

   • cosmosjasnovidec

    Mustafa te je naprckal,ker so vas čefutarje stoletje gazili Turki in še vas vedno.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Hanzi

     Upam, da ima Nova24 – edina v službi resnice vsaj malo razuma. Čeprav sem bolj levi spremljam vaše članke in se mnogokrat strinjam. Slej kot prej, boste morali izločiti omejence, kot je ta, ki mu odgovarjam, če si seveda želite napredka.

     Tebi kretenček, pa lahko noč.

  • Andrej

   Ne samo da se najdejo, vedno se tudi prisesajo na družben denar in taisti družbi delajo škodo. Komunisti na oblasti se pa delajo, da tega ne vidijo.

  • Dario Lupič

   Žal za to nimaš poguma, skrivaš se za anonimnostjo na forumu, verjetno si tudi sam bivši levak in komunist kot tvoj ljubljeni vodja albanec JJ.

   • cosmosjasnovidec

    Ti kar pametuj driska čefutarska glede poguma boš še pa videl kdor ga ima in kdo ne,ko boš imel polomljen svoj čobanski čefutarski ksiht kozojebec seljačina čobanska butasta.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • Valter BraniSlav

  Mar se Rajgljeva ne zaveda da verni muslimani nikogar ne sovrazijo bolj kot take kot je ona? (Brezbozna lezbijka)
  Ocitno se ji je pamet skisala da v SLO vabi svoje bodoce rablje.
  Barbara ne slepi se s tem da bodo sovrazniki tvojih sovraznikov avtomaticno tvoji prijatelji. Ne bodo…. pa saj nisi vec 10 let stara???

  • Zombi Gartner

   No Ljubljančan se ti dogaja.

  • Boco

   Tu ne gre za podporo ubogim prebeznikom in muslimanom. Gre predvsem za nasprotovanje desni politiki. In v tem so tako zaslepljeni, da bi to naredili tudi v svojo skodo. Podobno kot so leta 1941 podpirali naciste.

  • cosmosjasnovidec

   Takim prismodam ni pomembna starost,ker so že od otroštva naprej prizadeti.
   Ziher je končala šolo za duševno prizadete z zadostnim rezultatom 8.let v 1.razredu.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Terminator

  Upam, da jo polomijo, bolj kot tisto sodnico in to čimprej.

 • marker

  Kamor koli pogledaš, vidiš same sovražnike slovenstva in slovenskega ljudstva. Nevladne organizacije, ki pomagajo na migrantskih poteh obtožiti in kaznovati, še prej pa jim odtegniti sredstva, ki jih prejemajo od države.

 • Amerikanc

  Totim kuram je samo koruzo ( naš denar) potrebno pobrati in se bojo same med samo skavsale.

 • VERZIFIKATOR

  Raglja Barbarič

  ŠE ENA SEKSISTIČNA

  Je izjav seksističnih parada,
  kdo na desni stresa najbolj leve,
  kdo med rožami sejal je pleve,
  kdo ne brzda se in ne obvlada.

  Ene kajpak se ne nominira,
  le brbrati zna in pa ragljati,
  Raglja znajo jo imenovati,
  ta »priznanj« tovrstnih ne pobira.

  Le raglja, brbra okrog sovražno,
  da zares se Raglja ti zasmili,
  ko nobeden se je ne usmili,
  to pri stvari vsej je glavno, važno.

  Za ragljanje moški da so krivi,
  ugotavlja njeno vse okolje,
  in da z njimi bi bilo ji bolje,
  tudi če so stari, tolsti, sivi.

  Takšne Raglja kar najbolj pogreša,
  pa še kup denarja z njimi skupaj,
  Raglja moja, daj no, ne obupaj,
  upaj, da kateremu se zmeša.

 • antimur

  Če se tej lezbaški kuzli in njenemu antislovenskemu MI ni potrebno držati zakonov, zakaj bi se potem mi. Kakšna krepka po gobcu takšni navdušeni aktivistki LGBT ter migrantoljubki, oziroma ljubiteljici okupatorjev, je verjetno tudi proti zakonu. Toda, če je anarhija, potem lahko počnemo vse.

 • GverilaStyle

  grda k pancer…..ni čudno da ga noben noče vanjo zarint……pol so pa tud kozjejebci dobri….sam da je…..za bruhat je tale družba naša ratala. Ker če je pederajsanje in lezbačenje nekaj naravnega in sprejemljivega…..potem je tudi zoofilija in pedofilstvo!!!

 • anzek

  Ne vem zakaj se sprašujete, če je Barbara res pravnica. Seveda je, samo ona se drži Bavconovega prava, ki zagovarja tisto znano N. Machiavellijevo: “cilj posvečuje sredstva”!

  • Andrej

   Bavcon ima še drobni tisk: če gre za naše.

 • von Rhein

  Ne vidim problema v tem,da je baba (po Serpentinšku) zmešana in vzrok za to ni samo vročina in scvrti možgančki.Problem vidim v tem,da je baba profesorica in vzgaja mlade bodoče politike,ki bodo nekega dne preko javne uprave na vseh kandidatnih listah kot večina z diplomo FDV.

 • totex39

  Kakšne le “humani nevladniki” to so kvečjemu tihotapci, ki so enaki tistim, ki migrante vozijo po Evropi.Tudi za njih bi morala veljati zaporna kazen, še bolje bi bilo pa izgon iz države.

 • Common Sense

  Nedoje*ane ženske srednjih let so bič božji. Še vedno je to veljalo.

  • Janez Pavel Kanc

   Rajgljeva ne mara moških.

   • Janez Korenjak

    …to je sicer res, je pa vseeno nedojebana.

    • Dragan Krstič

     Kako žleht bi šele bila če ne bi imela vibratorja.

     • Common Sense

      Morda ga pa nima, ker ZZZS ne daje povračila za spolne pripomočke lezbikam (še).

 • Franc Šink

  Ali se Šikovec Ušajeva vrača na zadnja vrata ?

  • Nata

   Ko bi se vsaj !! Saj je vse skupaj prav neumno !!

   • Franc Šink

    Da prav imaš.

 • Igor Pavlič

  Nevladnih organizacij je pri nas skoraj 30.000, od planinskih in gasilskih do pevskih in raznoraznih gobarskih, ribiških itd. društev vključno z ljubitelji tenstanega krompirja, KAritasim (tega financira celo Soros) itd., zato ne udrihajmo kar počez čez nevladnike. Sicer pa vlada de financira le LGBT, Mirovnega inštituta itd., ampak tudi (100 %) Študijski center za narodno spravo, ki ima celo status javnega zavoda, cerkvene organizacije, prispevke za socialno varnost duhovnikom in redovnicam itd.

  • Nata

   Mešate meglo ??

   • Felikss_AH

    Če ni megla zmešala njega

    • Nata

     Njega verjetno mešajo €€€€€€€€€€€€€€€€€

 • Anton

  nič hudega, če ne mi ji bodo musliči pokazali, kje ji je mesto v imenu Alaha

  sarkazem press

 • Dragan Krstič

  Za tovarišico Rajgelj je prikrito tihotapljenje migrantov poklic enako kot za prostitutko prostituiranje. Razlika je v tem da moramo davkoplačevalci plačevati Rajgljevo preko davkov državi, prostitutko pa plačujejo njeni obiskovalci na prostovoljni bazi.

 • IZBIRA

  Pa kaj pol če je pravnica. V Sloveniji je pravnikov kot fikusov. Kura slovenska!

 • ZatonMesecnikov

  #Barbara Rajgelj kriči na Šarčevo vlado, da za “humane” nevladnike zakoni ne veljajo#

  Za Levičarja in njegove najvišje predstavnike, veljajo posebni “Ljudski” Zakoni.

  Že levičarski idol Broz je nekoč potrdil navedbe Rajgljeve z besedami “Ne priznajem ovaj sud”…

 • xtc

  Stvar je zelo lahko rešljiva;
  Najprej ,ko se ugotvi člani katere NVO so pomagali se le tej odvzamejo vsa sredstva ,zamrznejo računi in prepove njena dejavnost,saj sodi zadeva v trgovino z ljudmi in sužnji.
  Drugič ,ko te člane NVO primejo se “vzgojna kazen” izvrši ,če je bilo prvikrat kar na mestu- palico pod kolena roke in noge se zvežejo skupaj, in se z bambusovo palico naloži po podplatig 50 udarcev,nato se noge zavijejo v mokro odejo in se vaja ponovi čez par ur in še drugi dan zjutraj nato se tihotapce izpusti,ko je prijet drugič je mera dvojna in avtomatično 10 let zapora zaradi trgovine z ljudmi in terorizma.

  • Caesar

   Problem teh NVO je, da imajo iste ameriške cionistične gospodarje, kot naša politika. Tako leva, kot desna. Te cionistične elite vladajo tako v ZDA, kot v EU, pa tudi v Sloveniji, pa naj je na oblasti Kućan ali Janša. Če bi prepovedali NVO, bi nam Američani in EU takoj uvedle sankcije. Načrt cionističnih elit je, da se belo avtohtono prebivalstvo zamenja z manj inteligentnim afro-arabskim prebivalstvom. Zato ZDA tudi še naprej netijo konflikte po Bližnjem vzhodu, da se ta proces ne bi ustavil. Netenje vojne z Iranom je namenjeno sprostitvi prehoda preko deset milijonov migrantov v Evropo, ki jih zadržuje Iran. V primeru vojne bi se tem migrantom pridružilo še nekaj milijonov Irancev in več deset milijonov Pakistancev, Afganistancev, Indijcev, Bangladešcev, itd. Brez težav bi v Evropo dobili kakih sto milijonov migrantov.

 • Jovo Jamnica

  Berem, da se nekateri iz kvote cvetobera komentatorjev portala Nova, razburjajo ob podanih sumih, da bi naj bile izjave Ušajeve na vprašanja iz Nova24TV – takoimenovani false flage, Če temu ni tako, bi prosil desk portala Nova, da nam obelodani, kje Lucija trenutno letuje skupaj s svojim partnerjem.

  • Dragan Krstič

   Podatek za potencialne vlomilce?

  • KAPIBARA

   Poglej v jogurt, ki se nahaja v tvojem hladilniku..

   • Jovo Jamnica

    Nisem doma.

    • KAPIBARA

     Ja, potlej se ti bo pa v jogurtu razmnožila, kot kefirjeve glivice..

     • Jovo Jamnica

      To me ne bi motilo.

     • KAPIBARA

      Ja, že že .. sam boš moral mlek dolivat.. :-)

     • Jovo Jamnica

      Doma pripravljen kefir je prav slasten. Kefirjeva zrnca se da dobiti po pošti za majhen denar. Priprava je povsem enostavna. Mljack…

  • tohuvabohu

   A te zanima njen partner?

   • Jovo Jamnica

    Niti ne. S svojimi besedami sem samo opremil njen čivk. Nič drugega.

  • Nata

   Možem !! Mislim, da je poročena.

   • Jovo Jamnica

    V bistvu, tega ne vem. Omenila je edinole… “z mojim”, kar pa ni dovolj za eksplicitno trditev.

 • PLavi-mil

  Takele zblojene kure bi bilo bolje, da se ne bi rodile, samo škodo delajo vsem nam.

 • Zombi Gartner

  Kdor koli pomaga tem pribežnikom z hrano, je za mene dober človek…
  In prav to je humano do sočloveka.

  Raje pojdite pospravit tisto ograjo in žico ob Kolpi, ki so jo vladniki na naš račun postavili.
  To pa ni humano. Ne do ljudi in ne do živali.

  • šmentanamuha

   Laganje samemu sebi je najtežja lekcija, ki ti jo naloži življenje. Zdej, če si kakšen srednješolec ali študent, še razumem tvojo naivnost, vendar te to ne bo opralo greha, da sodeluješ v zločinu, ki se mu reče tihotapljenje in trgovanje z ljudmi.

   • Zombi Gartner

    Zanimivo. Kako si ozko usmerjen. Prav takih si želi politika. Vsi tisti ljudje okoli Ilirske Bistrice, ki so pomagali tem prebežnikom z hrano. Pribežniki ki, so milostno prosili za hrano in so jim domačini dali za jest. Vsi ljudje dobrega srca so za tebe tihotapci ali trgovci z ljudmi. Sodelujejo v zločinu…halo…Na kratko delajo proti humanemu odnosu do soljudi.
    Ti pa si ovca.

    Raje pojdite pospravit tisto ograjo in žico ob Kolpi, ki so jo vladniki na naš račun postavili.
    To bo najlepša stvar, ki jo boš naredil za Slovenijo.
    Ovca…

 • dob

  Za mafijski režim, ki sebe ohranja na oblasti mimo vseh zakonov in Ustave, je tudi pranje miljarde skozi NLB humano dejanje!

 • Andrej

  Včasih so se za lov zbrali jagri, ko so še bili za kaj. Po dveh frakeljnih komot zamenjajo “ilegalno dobrotnico srno” za tapravo srno. Kup olajševalnih okoliščin in dobro opravljeno družbeno koristno delo. Saj imajo tako ali tako ogromno časa, ker ne smejo volkov in medvedov streljat.

 • šmentanamuha

  Država, kjer pravo in politiko dirigirajo človeške zgube kot sta Barbara Rajgl in Domen Savič, nima prihodnosti.

 • KAPIBARA

  Za kaj..
  – so samo v filmih luštne lezbače…??

 • Morala

  Pred zakoni naj bi bili vsi enaki…tako, da nevladniki niso nič posebnega…

 • šmentanamuha

  Aleluja! Končno je nekdo iz vladne politike stvari poimenoval s pravim imenom. NVO, ki pomagajo ilegalcem pri prehodu državne meje, so kriminalne združbe oziroma sodelujejo v organiziranem kriminalu trgovanja z ljudmi. To je velik korak naprej in zdaj, če je treba

  • Felikss_AH

   Ma nič ne bo iz tega cirkusa… navadno slepilo da se “zavara neprijatelja” – nas… da damo mir že enkrat z našo “islamofobijo”… ker zdaj bo pa “država uredila” zadevo

   • šmentanamuha

    Tudi možno, ampak se pustimo presenetiti.

 • Boco

  Ali Rajgleva izobesi slovensko zastavo ob drzavnih praznikih?
  Predvidevam, da ne.
  To so ljudje, ki izvajajo politiko, ki jo je lepo opisal znan stavek zadnjega vodje slovenskih komunistov “Slovenija ni moja intimna opcija”. Ta ideologija in doktrina se jasno kaze v zanicevanju, skorajda ze sovrastvu do vsega kar je “slovensko” in “slovenskost”.
  Ti ljudje so nevarni, saj nam skodijo. In seveda, mi jim zagotavljamo vsakodnevni kruhek in jim financiramo njihova izprijena dejanja of multikulti do peder-lezbo aktivizma.

 • Nata

  Tovarišica, ki daje take izjave, kot je tale intervju, ni vredna počenaga groša !
  Ampak , takih imamo v SLO preveč, zato se ne premaknemo naprej, ampak vedno bolj lezemo nazaj Le pazljivo preberite . . . . . .

  Se vprašujem, kako taka ženska pride do docentstva na fakulteti ??

  https://www.mladina.si/188239/barbara-rajgelj-nekoc-so-bile-vsega-krive-samske-zenske-potem-geji-in-lezbijke-pa-izbrisani/

  • samotoje

   Šmentanimuhi sem odgovoril na vprašanje, ki ga zastavljaš spodaj. Upam, da sem odgovoril.

 • Obelix complicus

  Policija naj zadevo preišče in nastavljalke/ce sprocesira … brez izjeme.
  Me pa v članku moti nekaj drugega .. ok, prepoved koncerta je očitno bila nezakonita … ampak, spoštovani na Novi24 … zakaj naj bi bil koncert ustaškega pevca pri nas potreben? Pri vseh sranjih, ki jih doživljamo s strani Hrvatov je ena vaših najpomembnejših tem reklamiranje tega modela? Ne samo njemu, koncerte bi morali prepovedati tudi Ceci ‘Arkan’ Ražnjatović in še mnogim drugim.

  • tohuvabohu

   Kdo pravi, da je potreben? A če obstaja zanimanje zanj in se najde organizator, s kakšno pravico se državna oblast vmešava v to?
   Si pa tudi v zmoti, da Tomsona kdo reklamira. Ogromni večini dol visi zanj.

   • Obelix complicus

    Da se ga ne reklamira? …. Celo v parlamentu se je znašla zadeva …

    Normalno se država res nima kaj vtikat v koncerte … … ko pa gre za vprašanje koncerta osebka, ki je sporen celo v svoji državi (vedno na njegovih koncertih so na površju ustaški simboli, besedila o klanju pravoslavcev, glorificiranje NDH … …), gre tudi varnostno vprašanje. Ja, res je, državi v smislu ministrstev … se ni potrebno vpletati. Dovoljenja za prireditve namreč izdajajo Upravne enote, ki tudi zaradi varnostnih zadržkov lahko ne izdajo dovoljenja.
    Upam, da v bodoče čim več UO za takšne provokacije res ne izdajo dovoljenj.

    • Janez Korenjak

     To, da so mu levičarski politiki naredili reklamo, pač ne pomeni, da se tukaj reklamira. Njihov problem je, da se ukvarjajo s koncerti nekega hrvaškega pevca, naš pa v toliko, da s tako ceneno ideologijo prikrivajo svoj kriminalni smrad.

    • tohuvabohu

     Ne nabijaj. Če se nekaj znajde v parlamentu, je to zate reklama? Gre za pravno državo! Če gre za varnostno vprašanje, mora biti narejena resna analiza z utemeljeno oceno tveganj, ne samo v stilu “bi lahko povzročilo varnostne izzive”. A če je prireditev že imela dovoljenje, ki je bilo preklicano nekaj dni pred koncertom, je to jasen znak politične intervencije. Če pa ne gre za varnost, je lahko samo predsodek ali ideologija (glorificiranje in podobne bedarije) in upravna enota nima nobene pravice prepovedovati. Bilo je prodanih veliko vstopnic, dvorana je bila rezervirana, a misliš, da je to nepomembna malenkost? Jaz bi državo iztožil na vso moč.

  • Common Sense

   Koncert nikoli ni potreben. Tudi Rolling Stonsi (če bi sploh kdaj zašli k nam preden pomrejo) ne bodo “potrebni”. To določa trg. To je riziko organizatorja, da bo prodal dovoljšnje število kart. Ali bomo sedaj imeli nek partijski komite, ki bo določal katera glasba je sprejemljiva in katera ne. to smo namreč v 50-ih že imeli in Djordje Balašević je po tem celo napisal pesem “Računajte na nas”. Nekaterim se zelo kolca po starih časih, pa 133. členu tudi.

 • IZBIRA

  Tudi to je SLOVENIJA (na žalost): pravniki brez morale in vrednot, politiki brez vizije in domoljubja, ekonomisti brez postenja in kapitala, umetniki brez talentov in omike. Ljudje brez tradicije in bodocnosti.

 • Felikss_AH

  Tale vrhunsko neatraktivna “deklica” je samo mikro-mikro delček Svetovnega Problema Levičarstva!

  Če je ta Rajgelj ragla res pravnica je povsem nepomebno… ker bolj pomembno je vprašanje če je ona normalna. Odgovor na to je preprost – NI. In zakaj ni… zato ker je tipičen predstavnik radikalnega “modernega” kvazi-liberalnega Levičarja ki svojo destruktivno nevrotiko iracionalnega vsiljuje v lokalno in svetovno politično areno. Da so “moderni-progresivni” Levičarji novodobna patološka deviacija Zahodne civilizacije ne ugotavljamo samo pri nas… to epidemijo si delimo po bratsko na obeh straneh Atlantika… s katero se ukvarja že kar uradna medicina – psihologija… psihiater Lyle H. Rossiter na primer z njegovo knjigo – “The Liberal Mind: The Psychological Causes of Political Madness”

  Kot pri vsaki epidemiji imamo ključno vprašanje – Kaj je izzvalo to psihopatološko transformacijo pri celih skupinah v relativno kratkem obdobju… še posebej po pravi erupciji s začetkom novega tisočletja. Kot pri klasičnih boleznih kjer pomembno vlogo ima naš bio-imunski sistem… ko smo ob pomanjkanju tega bolj podvrženi raznim obolenjem… je logično za sklepati da so extremi tipa Rajgeljeve podložni psiho-patološkim deviacijam prav zaradi pomanjkanja mentalnega imuniteta na te.

  AIDS na primer pomeni Acquired Immune Deficiency Syndrome… pri psihopatologiji Levičarskega Extremizma bi lahko uporabili akronim MIDS – Mental Immune Deficiency Syndrome… iz preprostega razloga ker NISMO VSI podvrženi temu Mentalnem Infektu. Pri Levičarskih masah se ta psihopatologija sicer kaže v niansah… od blagih simptomov do radikalno-akutnih manifestacij kot pri tej “humano” ekstremistični Rajgelj-ragli.

  • Felikss_AH

   DODATEK

   OK… pomanjkanje mentalne imunosti je en del tega problema… kaj ali od kod pa pride ta infekt ki ga Evropska civilizacija vse do 19 stoletja niti poznala ni. Kot pri svinjski in ptičji gripi, koleri in drugih… ki niso avtohtone bolezni, ampak pridejo z Vzhoda… kdo nam je pol doniral Psiho-patološko Levičarstvo?

   Odgovor na to je znan… intelektualni iniciatorji tega zla prihajajo iz vrst tistih ki so se po dolgih stoletjih presenetljivo uspešno emancipirali s sprožanjem Francoske Revolucije, izmislili si Komunizem, ga prenesli v Oktobrsko Revolucijo, postali znani kot Frankfurtska Šola, za časa Weimarja Berlin pretvorili v Sodomo in Gomoro, inficirali Evropo in prenesli to filozofijo v ZDA, kjer so si podredili Hollywood s celotno Kulturno-Zabavniško – Porno sceno, prevzeli vse glavne Medije, in danes nam diktirajo Multikulturalizem. Celo UN Global Compact dokument, ki ga je “nezavezujoče” podpisala tudi Slovenska vlada, je spisala Louise Arbor, tipična predstavnica tega miljeja, živeča v Kanadi, Ultra-radikalna Levičarka in feministka… in enako zagnana kot njena zloglasna rojakinja Barbara Lerner Spectre.

   Skoraj da ni Evropske države ki se ni poskušala znebiti vpliva te vrste… in tu je lista za obdobje 2000 let ki jo je sestavil eden njihovih – Joseph E. Katz – Middle Eastern Political and Religious History Analyst, Brooklyn, New York – http://www.eretzyisroel.org/~jkatz/expulsions.html

   Edino odprto vprašanje ostaja – Zakaj neki so se jih vsi poskušali znebiti… in ali se zaradi tega zdaj oni hočejo znebiti nas, ob pomoči MIDS defektnih Levičarjev in “Beguncev v boljši Life & Sex na Zahodu”. Ne prezreti IMENA ki stojijo za vsemi velikim vojnami, začenši z Napoleonom… še posebej pa po 9/11.

   • Valter BraniSlav

    Kaj je izzvalo to psihopatološko transformacijo pri celih skupinah v relativno kratkem obdobju?
    IZZVALO JO JE DOLGO OBDOBJE BLAGOSTANJA IN BREZDELJA. LJUDJE SO SE POMEHKUZILI.

    • Felikss_AH

     Ja pomehkuženje je evidentno… samo nima nobene veze z Levičarsko Psiho-patologijo… kot po navadi si prezrl bistvo napisanega. Pomehkuženje se odraža v temu da tem Levičarskim psihopatom in politikam ki ih podpirajo, narodi ne pokažejo zobe… kako se pa to dela pa ni nobena tajna

   • J.Smith

    He he, to so nedovoljena dejstva, o tem v Demokracijah ni dovoljeno niti civkniti

    • Felikss_AH

     Podobna Inkvizicija je drkala tudi Galileja… pa je vseeno izdavil – “e pur si muove”…. sicer bolj zamrmral sebi v brado… a vseeno…

   • samsara

    Psihopati so se operili in v zanje ustreznih pogojih izdatno namnožili, ker večino najvplivnejših položajev na vseh področjih družbe, gledano globalno, progresivno zasedajo prav psihopati. Smo pač v takšni fazi cikla razvoja družbene/človeške zavesti. Sinusoida je najbrž nekje pri samem vrhu in se dviga. Kliče k ozaveščanju širših množic, prepoznanju stvari takih kot dejansko so, onkraj nebuloz in dimnih bombic s katerimi jih obilno zasipajo psihoti in k aktivnemu ozaveščenemu ukrepanju. Razmere kličejo k prepoznanju resnice in priznavanju veljave le te. Prav tako tudi vrednot ozaveščenega bivanja.
    Kdaj in kako se bodo množice odzvale, je prepuščeno njihovi svobodni volji.
    Brez muje se še čevelj ne obuje. ‘No pain, no gain’, saj veš ;-)
    Einsteinova izjavo o človeški neumnosti, ne vzbuja optimizma. Naloga pred človeštvom je zahtevna in ni garancije za uspeh, a upanje umira zadnje, pravi rek.
    Zlo pa je vedno spremljalo človeštvo. Manifestiralo se je in s še ciklično. Je očitno neločljivi vidik človeštva, v procesu evolucije zavesti in hkrati, kakorkoli se to morda sliši čudno, vzpodbuja njen razvoj. ‘No pain, no gain’ again ;-).

 • Valter BraniSlav

  Se morda Rajgljeva ne zaveda da verni muslimani nikogar ne sovrazijo bolj kot take kot je ona? (Brezbozna lezbijka)
  Ocitno se ji je pamet skisala da v SLO vabi svoje bodoce rablje.
  Barbara ne slepi se s tem da bodo sovrazniki tvojih sovraznikov avtomaticno tvoji prijatelji. Ne bodo…. pa saj nisi vec 10 let stara???

 • Anton

  ta kuzla se hvali , češ da je pravnica. Oni ni p od pravnice

  sarkazem press

 • Viktorh

  No, tudi ona, ki očita nepristojnost US da odloča o ustavnosti ….https://twitter.com/MasaKociper trdi, da je pravnica, pa iz njenega dela to ni opaziti.
  Podobno je s to baburo, ki se zavestno norčuje iz sodržavljanov.

 • Garbage man

  PRASICA

 • soc

  Ni hujšega in nevarnejšega bitja od frustrirane babure. Zato so v srednjem veku in še kasneje intenzivno preganjali “čarovnice”, praizvedbe Rajgelce. Danes so bitja zaščitena pod odejo “nevladnih organizacij”, kake Slapšakove in Vuk Godine pa po levih fakultetah (…) še kot doma preganjane uboge srbske intelektualke.

 • Darko

  Humanitarci naj si naselijo komarje, muhe, ščurke, podgane…v svoje stanovanje, pa naj se imajo vsi radi. Humanitarci zagovarjajo kaos, anarhijo in nered…in to ni pravzaprav humanost, to je psihična bolnost. Humanitarci naj se odselijo v Afriko pa naj tam pomagajo tem revežem in lenuhom.

 • Darko

  Ko pride BELEC v Afriko. In ko ga vidijo, ga imajo za BANKOMAT.

 • šmentanamuha

  Kje smo vsi skupaj zaspali, da so lahko na tako pomembne položaje kot je univerzitetni predavatelj prišli tako bolani osebki, kot je ta zguba Rajgl?

  • samotoje

   To pa ni problem. Od leta 1945 naprej se je (pod budnim očesom partije) oblikoval sistem, ki je “akademske” kariere omogočil poslušni mediokriteti. Poslušni, marljivi in vodljivi študenti so ostajali na fakultetah, delali magisterije, se mučili z doktorati tipa burek v slovenski prehrani in prilezli do docentov in dalje. Tudi sistem habilitacij je takim povprečnežem pisan na kožo. Sem in tja se je tej “predelavi” uspel izmuzniti kakšen genij, tisti pravi, s pravimi mentorji in pravim znanjem. Govorim o družboslovju, ki leta 1991 ni doživelo omembe vrednih sprememb. Barbaro Rajgelj poznam in je tipična predstavnica debilizacije slovenske družboslovne znanosti. Njene izjave so v skladu z njenim miselnim dosegom. Predelan material pač.

 • dob

  Vprašanje je drugo:
  imamo Pravni sistem ali Revolucionarno pravo?

  Če imamo Revolucionarno pravo, potem popravimo Ustavo! Izbrišimo, da smo demokratična država in vpišimo v Ustavo, da smo diktatura.

  Slovenski komunisti in oboževalci diktature (oboževalci in častilci političnih umorov razrednega sovražnika) imajo probleme z definicijami.
  Poln gobec imajo pravice in svobode…
  Prav rad bi videl, da nekdo od teh kretenov, ki otresajo gobce o tem, kako so nas osvobodili (a od čega, moliću vas lijepo?!) javno razloži kaj mu pomeni pojem “biti svoboden”.
  Se vam ne zdi, da če nekdo mora ” čak i svoj život dati za slobodu….”, da si potem vsaj zasluži vedeti “za koji kurac” ga je dolžan dati in kako zgleda ta svoboda?!?

  Naj kučan javno opiše kaj mu pomeni Svoboda, pizda mu materina.
  Naj pojasni! Kaj je “Svoboda”, definicija svobode, lepo prosim.

  Da potem mirno grem k enemu izkoriščevalcu kapitalistu, ki bolš plača suženjstvo, kot kučan svobodo.

 • trumpet2018

  nisem še videl, da bi ti “humanitarci” nosili hrano po šolah za otroke, ki nimajo denarja za malico, raje s hrano zalagajo nelegalne kriminalce, posiljevalce in pedofile, ki nelegalne derejo k nam iz vseh posranih afriških in muslimanskih lukenj. Pomoč ljudem pri nelegalnem prestopu meje je kaznivo dejanje, zato ne vem, o čem ta LGBT leva kura sploh govori

  • Zombi Gartner

   Nisem še videl da bi kak politik naredil kaj dobrega za ljudi pa jih glihtako volite.

 • Black_hawk

  473000 evrov zmečemo ljudem napačne spolne usmeritve!!!

 • Dragan Krstič

  Kdo pravi da ni dobra. Od zadaje pa je za ponucat.

  • antimur

   Levaške izdajalke so okrog in okrog enake, od spredaj jim iz gobcev letijo pokvarjene kučanistične pizdarije, od zadaj pa smrdijo kot star neobrezan kozel.

 • Dragan Krstič

  Čeprav sta Janković in Rajgljeva sotovariša sem pa prepričan da Zoki njej ni službe rihtal.

 • Janez Novak

  Če hočeš razumeti izdajalce svojega naroda, moraš očitno biti tudi sam izdajalec.
  Kakšne mentalne poškodbe imajo ljudje, ki sovražijo svoj narod in ga želijo uničiti?

 • Olga101

  Gre za navadne trgovce in tihotapce z ljudmi, zato sodijo vsi, vključno s tovarišico Rajgljevo, za rešetke!

 • Beličič

  Pride Olga da yogo vadi!

 • RATATA

  Grozljivo veliko je takih istosmernih v Sloveniji!
  Povezane strani

  Mladina, Revija
  Studio City, TV-oddaja
  Borci NOB, Neprofitna organizacija
  Delo, Založba
  Violeta Tomič, Politik
  Kombinat Ženski Pevski Zbor, Glasbenik/skupina
  Socialistična Partija Slovenije – SPS, Politična stranka
  Beletrina, Medijska družba
  Kino Šiška, Prizorišče za živo glasbo
  Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Nevladna organizacija (NVO)
  Socialni demokrati (SD), Politična stranka
  Nosil bom rdečo zvezdo, Koncertna turneja
  NOB Slovenije – pomniki upora,
  Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije
  Partito Comunista Italiano FVG /

  vir: https://www.facebook.com/zdruzenalevica/posts/641482996010263/

 • dob

  Vojnovitj že piše scenarij za nov slovenski film, v katerem se en human Slovenc zaposli pri migrantih kot postrešček, da jim nosi plastitjne uretjke skoz gozd in s tem rešuje problem vizavi ekološ.. ekologische… ekologizacije, ah kurc čistega gozda ker migranti puščajo skret za sabo.

  Plačajo mu 10 eur na dan, zato da jim nosi stvari. Hrana je zastonj, saj jo pobere kar s tal. Če ne jo pa kupi od migrantov, ki jo poberejo s tal, za deset evrov se že nekaj dobi. Na zavodu za zaposlovanje bi dobu kurac, ne pa 10 evrov.

  Tacajt ko se vrne iz Nemčije, je v njegovem stanovanju že ena na silo vseljena čefurska familija, ki je ne more spravit iz stanovanja.
  Pa še kredita ni vrnu.

  V filmu se uboga čefurska družinica prikazuje kot ugnjetavana sa strane slovenačkog rasizma i fašizma koji se nekontrolirano širi zemljom, od Fojba do Hude jame, kjer rojak, prost bo vsak…

 • Janez Kepic-Kern

  TAKA SKRPUCALA
  OD BRESMISELNIH – LGBT ZNAKOV – JE OČITNO – NAJVEČ
  KAR
  ZMORE
  TA VERJETNO “FDV” OSEBA, KI JE MENI ČISTO – NEZNANA.
  NARAVA JE RADODARNA IN HKRATI – KRUTA.
  ČAKA JO PAČ
  NJENA USODA, NA KATERO JE OZ. BO LAHKO “PONOSNA”, ČE ŽELI
  A
  BO BOLJ “ŽALOSTNA”
  KOT JE USODA VSEH T.I. “STARIH SAMK”
  NE
  ZMENIMO SE
  NE ZMENIMO
  se za te “večne nergače” od F. TUNEKA IN VALTERJA
  – pod katerimkoli imenom trenutno – nergata – taka sta in taka bosta – UMRLA.

  FOVŠIJA JU PAČ ŽRE,

  KER JE – NAŠ NAJBOLJŠI POLITIK IN CENJENI GOSPOD J. JANŠA
  V OK KONDICIJI,
  KER IMA MLADO DRUŽINO ITD.

  ŠALA
  Najbolj ju pa žre, ker
  sta
  OSTALA BREZ – OK – P A S U L J A
  V BOVCU
  IN
  KER V TEJ VROČINI NISTA ZMOŽNA
  KOT G. J. JANŠA IN NJEGOVI
  ITI IN PRITI
  NA VRH DVATISOČAKOV OKROG BOVCA.
  LE
  FOVŠIJA – PAČ – zelo običajna reč pri nas.
  KONEC ŠALE
  L.R. JANEZKEPIC-KERN KOMENDA

 • Šobar Davorin

  …mirovni inštitut….mir z vami. Koprolalija!

 • Caesar

  Neodgovorno nastavljanje vrečk s hrano ne privablja v bližnja naselja samo migrante, temveč tudi zveri, kot so medvedi. Nevladniki tako dvakratno ogrožajo okoliško prebivalstvo. Dejansko lahko tudi napade zveri pripišemo neodgovornemu delovanju nevladnikov, ki s tem ogrožajo življenja domačinov.