fbpx

Bi pomagali našim policistom? Iščejo jih 150.

Foto: J. F.

Policisti v svoje vrste vabijo nove kadre – iščejo približno 150 kandidatov za policiste, nadzornike državne meje. Prijave sprejemajo do 29. februarja. Z izbranimi kandidati bodo pogodbo o zaposlitvi sklenili predvidoma z junijem, in sicer za pol leta, torej za čas usposabljanja.

Kandidati morajo imeti vsaj peto stopnjo izobrazbe, torej srednjo splošno ali strokovno izobrazbo. Biti morajo državljani Slovenije s stalnim prebivališčem v EU in ne smejo imeti dvojnega državljanstva, pogoj je tudi veljavno vozniško dovoljenje B-kategorije. S pisno izjavo se morajo izreči, da niso člani politične stranke.

Kdo se lahko prijavi?
Prijavijo se lahko le tisti, ki v preteklosti niso bili pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, ali da niso bili pravnomočno obsojeni zaradi drugega kaznivega dejanja na zaporno kazen, daljšo od treh mesecev.

Zoper kandidate prav tako ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti.

Nujne so psihofizične sposobnosti
Kandidati morajo biti varnostno preverjeni po določilih Zakona o organiziranosti in delu v policiji, zanje ne sme obstajati varnostni zadržek. Prav tako so potrebne ustrezne psihofizične sposobnosti. Na spletu je policija objavila tudi vse potrebne vprašalnike in obrazce za prijavo kandidatov.

Po uspešno zaključenem usposabljanju bo policija z izbranimi kandidati predvidoma sklenila pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas za opravljanje nalog varovanja zunanje meje EU in varovanja objektov, ki jih varuje policija, pojasnjujejo pri tej organizaciji.

Usposabljanje se bo opravljalo na policijski akademiji in na območjih ter v prostorih policijskih uprav Ljubljana, Koper ali Novo mesto, kjer se bo delo po usposabljanju predvidoma tudi opravljalo.

Policija je za letos sicer napovedala 300 novih zaposlitev, pred mesecem dni pa je za 5 let zaposlila 144 novih policistov nadzornikov meje, ki so z usposabljanjem začeli sredi lanskega leta.

N. K., STA