fbpx

Policija išče prevajalce za migrante … Poglejte, koliko bodo zaslužili

Arabski jezik. Foto: Pixabay

Če obvladate arabščino, lahko za 3.000 evrov bruto, povrnjene potne stroške in še kaj drugega takoj dobite službo. Policija je objavila javni poziv za sklenitev pogodbe za prevajanje iz arabskega v slovenski ali angleški jezik. Prav tako je objavljen javni poziv za prevajalce iz kurdskega, dari, farsi, urdu in paštu jezika.

Na spletni strani policije je bil v prejšnjem tednu objavljen javni poziv, v katerem policija in ministrstvo za notranje zadeve ponujata službo prevajalca. Pogoj je, da obvladate katerega izmed navedenih jezikov: arabski, kurdski, dari, farsi, urdu in paštu. Skrivnostni javni poziv pa ne navaja, kje bo delo potekalo (na meji?), v kakšnem delovnem času ter drugih pogojev, zapisano je le, gre za “prevajanje v postopkih za priznanje mednarodne zaščite in postopkih policije s tujimi državljani.”

Za ta denar boste morali biti v stalni pripravljenosti
Policija in notranje ministrstvo za delo ponujata 3.000 evrov bruto plače, prav tako boste upravičeni do povračila prevoznih stroškov za prihod na kraj prevajanja in nazaj v višini kilometrine. Koliko delovnih mest je predvidenih, iz razpisa ne gre razbrati. Potrebno je poslati potrdilo o ustreznem znanju arabskega jezika; prevajate lahko v slovenski ali angleški jezik.

Za ta denar pa boste morali biti na voljo “24 ur na dan vse dni v letu, vključno s  sobotami, nedeljami, prazniki in dela prostimi dnevi” – tako rekoč v stalni pripravljenosti. Morda so za to predvideni še posebni dodatki, kot na kateri izmed fakultet, vendar sam razpis tega ne razkriva. Prav tako se boste morali na klic policije odzvati in v roku dveh ur od klica tudi začeti prevajati.

Višina honorarja je v razpisu določena tako, da za delo prejmete 43,08 evra bruto za uro ustnega prevajanja in 25,80 evra bruto za obračunsko stran pisnega prevoda. 

A. D.