fbpx

Bo Melania Trump v Sevnici dobila svojo ulico?

Foto: epa

Bo najbolj znana Slovenka na svetu Melania Trump postala častna občanka Sevnice? Se bo po njej poimenovala katera od ulic v Sevnici? Župan občine dopušča tudi to možnost …

Melania Trump je v zadnjem letu močno pridobila na prepoznavnosti kot prva Slovenka, ki se ji nasmiha vloga prve dame v Beli hiši, vendar je bila v Sevnici prepoznavna že v letih, ko je pričela z manekensko kariero, in potem, ko se je poročila z newyorškim mogotcem Donaldom Trumpom.

Župan občine Sevnica Srečko Ocvirk je dejal, da o poimenovanju ulice ali odlikovanju Melanie še ne razmišljajo, “vendar bi nekje v prihodnosti lahko prišlo tudi do tega.”

Gre za pomembno osebo, ki promovira občino
Kot pravi župan Ocvirk, je postopek za odlikovanja in priznanja občine urejen s pravilnikom in zato obstaja poseben razpis ter da o tem v tem trenutku ni še nihče razmišljal. “Gre za zelo pomembno osebo, poleg vseh drugih pomembnih oseb v občini, ki še nimajo odlikovanj in pomembno promovirajo občino.” A odlikovanja žal niso v polni pristojnosti župana, temveč občinskega sveta, je dejal.

Za prepoznavnost občine preko najbolj znane Slovenke na svetu so v občini Sevnica naredili že veliko, saj jo obiskuje čedalje več tujih novinarskih hiš. Te sicer iščejo njene osebne zgodbe, ki jih Sevnica kot lokalna skupnost ne razkriva, pa vendar ta poročanja uspešno predstavljajo okolje, v katerem je živela Melania in njena družina. “Pogosto se zgodi, da ameriški in drugi zahodni mediji tega prostora ne poznajo, zato preko Melanie celotna Slovenija dobi tisto srednjeevropsko podobo, kot si jo zasluži,” dodaja župan Ocvirk

Župan občine Sevnica Srečko Ocvirk (foto: STA)

Župan občine Sevnica Srečko Ocvirk (foto: STA)

Bo občina povabila bodočega predsednika Trumpa na obisk?
Da bi neka mala občina gostila najbolj vplivnega politika na svetu? Zakaj pa ne. Kot pravi župan, ki je  na Sevnico zelo ponosen, “bi bil zelo vesel, če bi se našemu povabilu odzval.” Bi ga pa vsekakor moralo povabiti naše državno vodstvo. “Melania ta trenutek ni samo najbolj poznana oseba v Sloveniji, temveč najbolj prepoznaven slovenski znak v svetu. Tukaj smo šli v smeri pozitivnega, ne pa tabloidnega pristopa njene promocije, da bi lahko od predstavitve Slovenije v svetu čim več iztržili,” je še dejal.

M. P.