fbpx

“Bogokletna” Angelca Likovič, ki je razjezila marksistične feministke, napisala odziv

Foto: 24kul.si

Pogumna Angelca Likovič, ena najbolj znanih in spoštovanih Slovenk, je bila po oddaji Tarča 13. oktobra tarča silovitih napadov marksističnih feministk, homo-bi-trans-queerseksualnih aktivistov ter pristašev lobija za razširjanje smrti nerojenih otrok. Gospa Angelca je ves nesramen gnev mirno in dostojanstveno prenašala. Ker napadi tudi po 14 dneh ne pojenjajo, se je odločna borka za človekove pravice nerojenih otrok oglasila z javnim pismom, ki so ga obavili na spletni strani 24kul.si.

Kar nekaj časa je minilo od tiste tako pomembne Tarče, v kateri je sodelovala tudi zagovornica pravic nerojenih otrok Angelca Likovič. “Kaj tako bogokletnega sem rekla, da se je morala dvigniti cela TV z varuhom o gledalčevih pravic na čelu. Imeli so posebni sestanek, kjer so ugotavljali, da se je zgodilo nekaj nedopustnega, da je Likovičeva imela sovražni govor, da ne bi smela in tudi v bodoče ne sme nikoli več nastopati na TV,” se je na številne napade odzvala Likovičeva. Voditeljico tarče gospo Vido Petrovčič so namreč ostro obsojali, da je ni znala utišati.

“Vida Petrovčič je zelo korektno vodila oddajo. Oddaja ni bila uravnotežena, saj smo nastopili 4 proti 2, pa še dva s posnetki ter ena na naši strani, torej 6 proti 3. Pa saj ste imeli vendar veliko premoč! A moje izjave, ki so bile zelo jasne, za katerimi še vedno stojim, so bile, da se zavzemam za življenje. Po mojem globokem prepričanju je, da imajo tudi nerojeni otroci pravico do življenja, a ker se sami ne morejo braniti, se zanje borimo mnogi v naši Sloveniji. Vedno sem se zavzemala za otroke in družine in tudi danes trdim, da država mnogo premalo naredi v pomoč družinam. Narod, ki ne poskrbi za svoje potomstvo (razmnoževanje) bo v bodočnosti propadel,” je zapisala Likovičeva.

Preko 550 družin čaka na posvojitev otroka
Likovičeva poudarja, da je njihova dolžnost, da pomagajo vsem nosečim ženskam, ki so v stiski, da bodo rodile in častno opravile materinsko poslanstvo. “Preko 550 družin pri nas čaka na posvojitev, tudi njim je potrebno pomagati. Ves prah se je vnel, ko sem izjavila, da podpiram, da tudi posiljena ženska rodi,” meni Likovičeva in dodaja, da za svojimi besedami še vedno trdno stoji. Pri tem dodaja, da bodo te mame ob spremljanju odraščanja teh otrok ugotovile, da se prav nič ne razlikujejo od otrok ostalih mater in bodo na koncu ugotovile, da je bila njihova odločitev pravilna, da niso končale življenja nerojenemu otroku. “Na srečo je takih primerov pri nas malo, jaz ne poznam nobenega,” pravi Likovičeva.

Medijska likvidatorka Sabina Obolnar
Prav tako v pismu opozarja, da nihče ne govori o ženskah, ki končajo življenje nerojenemu otroku, kakšne travme doživljajo pozneje, ko se jim oglaša vest, koliko je zato samomorov, koliko jih pozneje ne more imeti otrok in podobno. “Zelo grdo so me napadli nekateri mediji, tudi urednica One gospa Sabina Obolnar. Njo predvsem moti, da se ni javnost in mediji še bolj spravila name, ki me je potrebno povsem odstraniti od javnega nastopanja,” še piše Likovičeva.

“Pa kje živijo vsi ti ljudje, ki me napadajo?”
Likovičeva se pri teh medijskih napadih sprašuje, če morda še vedno živijo v bivšem sistemu, kjer so lahko govorili le eni. “Ti časi so naša preteklost in se na srečo ne bodo nikoli več vrnili. Že 25 let živimo v demokraciji, kjer ima vsak pravico do svojega mnenja,” spomni na pravico do svobodnega izražanja mnenj in misli ter nato doda, da ima tudi veliko simpatizerjev, ki jo kličejo in podpirajo pri njenih stališčih, saj je to pravzaprav bistvo demokracije. “Javno sta se oglasili tudi zelo znani pravnici, pa nekdo celo iz Bruslja, tudi iz RTV, ki so javno povedali, da to ni noben sovraži govor in da ima vsak pravico povedati svoje mnenje.”

Vsem tistim, ki so zakurili zelo močno baklo proti borki za družinske in otrokove pravice, pa sporoča, da jim je ogenj kmalu ugasnil in da so v manjšini: “Verjetno vam je že žal, da ste se tako grdo spotaknili ob mene, priznati boste morali svoj poraz. Ugotavljam pa, da sem resnično zelo znana po vsej Sloveniji z mojim prizadevanjem za naše otroke in družine, zato je pozitivni odziv tako močan, kar pa mnoge moti.”

Hipokritski odnos do sovražnega govora
Pri tem je pripravljena sodelovati z vsemi, ki si bodo prizadevali za boljši jutri naših otrok in družin, in opozorila na naraščajoč pojav sovražnega govora z druge strani, ki ga isti mediji hipokritsko ne obsodijo. “Nekateri (ta pravi) lahko rečejo vse, drugi pa še svojega mnenja ne bi smeli povedati. Sem pa po naravi velik optimist, prav s to Tarčo so se zadeve začele spreminjati v pravo smer. In tega sem vesela,” zaključi Likovičeva.

M. P.