Če bi duhovnik pri nas obesil slovensko zastavo v cerkvi, bi bil takoj proglašen za janšista

Foto: STA

V Morgantonu, malem mestecu pod vznožjem Apalačev v Severni Karolini, ZDA, pozimi možnosti za preživljanje prostega časa ni ravno na pretek. Nekaj restavracij, cel kup raznoraznih krščanskih cerkva, par studiev, kjer ti lahko napravijo tatu, nekaj lokalnih mikro pivovarn, en kino in nakupovalno središče, nato pa se izbor možnosti že počasi zaključi.

K sreči je Charlotte – po številu prebivalcev največje, vendar ne tudi glavno mesto Severne Karoline – oddaljeno le dobro uro vožnje. Ob trenutnih cenah bencina – liter stane med 0,4 in 0,5 evra – in ob dobro vzdrževanih cestah obisk kulturne ali športne prireditve, ki se odvija v Charlottu, ne predstavlja prevelike ovire.

Tako sva se z ženo v petek popoldne odpravila na košarkarsko tekmo lige NBA med Charlotte Hornets in Miami Heatom. Avto sva parkirala na velikem parkirišču pred Time Warner Cable Areno, ki se nahaja med stolpnicami v samem središču Charlotta. Parkirnino po enotni tarifi 10 dolarjev sva morala plačati vnaprej in je veljala do konca dneva. Sistem, da plačaš vnaprej, se izkaže za premišljenega predvsem pri odhodu, ker bi se drugače naredila dolga vrsta pri obeh blagajnah.

Dejstvo je, da ljudje prihajajo na prireditve v daljšem časovnem obdobju, ko pa je le-te konec, bi radi vsi čim prej odšli domov. Parkirnino lahko poravnaš s kartico ali gotovino na parkirnem avtomatu in nato parkirni listek pustiš v avtu. Ali pa plačilo opraviš s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu, kamor vneseš registrsko številko avta. Nato sva se peš odpravila do vhoda v dvorano. Kljub gneči, dvorana sprejme 19.000 gledalcev, je vse, tudi varnostni pregled skozi detektor, potekalo gladko in hitro.

Američani – domoljubi: Ob začetku pouka izrečejo prisego zvestobe ameriški zastavi in republiki
Pred začetkom tekme so bučno pozdravili domače Sršene, na gostujoče moštvo pa so kar pozabili. Tako je tudi moja slovenska zastava, ki sem jo prinesel, da bi pozdravil Gorana Dragića in Bena Udriha, ki igrata pri Miami Heat, ostala neopažena. Gledalci smo nato vstali ob petju himne, ki jo je, ob ameriški zastavi, ki so jo nosili trije vojaki, zapela meni neznana pevka.

Američanom lahko – včasih upravičeno, velikokrat pa tudi ne – očitamo marsikaj. Vsekakor pa jim ne moremo očitati, da niso domoljubni. Seveda je vprašanje, koliko so ta čustva iskrena? Koliko pa je vse skupaj posledica domovinske vzgoje in tega, da učenci že v osnovni šoli vsako jutro ob začetku pouka izrečejo prisego zvestobe ameriški zastavi in republiki ter se z molkom spomnijo vseh, ki so zanjo dali življenje.

Če bi pri nas duhovnik v cerkev obesil slovensko zastavo …
Zanimivo je tudi, da se med mašo med prošnjami za vse potrebe redno prosi za vojake, ki služijo domovini. Če bi pri nas kakšen duhovnik v cerkev obesil slovensko zastavo – ki bi po mojem morala viseti v vsaki cerkvi – ali pa bi med prošnjami prosil za slovenske vojake, ki so na misijah v tujini, bi bil v slovenskem asimetričnem prostoru takoj proglašen za ekstremista, desničarja, janšista, domobranca, fašista, nacista, katolibana …, ki ne spoštuje ločitve cerkve od države in ki provocira ter v cerkev vnaša politiko.

Preko luže je s pesmijo v arabščini ne bi odnesla. Pri nas pa …
V ZDA so simboli, ki predstavljajo državo – torej zastava, grb in himna – sveti in se iz njih ne norčuje. Pika. Niti se jih v imenu umetniške svobode ne interpretira ali celo zlorablja za provokacije. To je jasno celo kontroverzni pevki Lady Gaga, ki le redko zamudi priložnost, da ne bi provocirala. Če je treba, tudi z obleko, sešito iz kosov svežega mesa.

Ampak ko jo je preteklo nedeljo doletela čast, da na otvoritvi finalne tekme Superbowla v ameriškem nogometu odpoje himno, je bila spoštljivo oblečena, himno pa je odpela v angleščini. Če bi jo odpela v španščini ali – bog ne daj – arabščini, bi to gotovo pomenilo zaključek njene kariere. Čeprav bi morda nato pojasnjevala, da je himno zapela v tujem jeziku zato, ker nasprotuje Trumpovem mnenju glede migrantov. Ali pa da ne podpira ameriške politike do arabskega sveta. Ter da je šlo le za njeno provokacijo, ki si jo kot umetnica lahko privošči, ali pa se je celo mora poslužiti.

Američani pač znajo narediti šov – iz vsega!
Sama tekma med Sršeni in Vročico je bila bolj mučenje žoge. Igralci so delovali utrujeno, kar je ob ritmu 3 ali 4 tekem na teden razumljivo. Imel pa sem občutek, da gledalcev to niti ni preveč motilo. V ZDA, hočeš nočeš, iz vsakega dogodka naredijo šov, ki osrednje dogajanje, v tem primeru košarkaško temo, postavi skoraj na stranski tir. Bolj pomembno postanejo tekmovanje o glasnosti posamezne tribune, nastopi navijačic in nagradne igre. Ob polčasu so na igrišču pripravili sprejem za upokojenega igralca Alonza Mourninga, ki je v svoji dolgi in uspešni karieri igral tudi za obe nastopajoči moštvi. V spomin smo vsi obiskovalci dobili majice z njegovim imenom in številko 33, ki jo je nosil na svojem dresu.

Obisk košarkaške tekme je dogodek, na katerega pridejo družine; pogosto so vsi člani oblečeni v drese ali barve moštva, ki ga podpirajo. Samo spodbujanje gledalcev je bučno, se pa zaploska tudi nasprotni ekipi, če izvede kakšno privlačno akcijo. Tako ob porazu domačih Sršenov in zmagi Vročice z rezultatom 98 : 95 tudi navijači gostujoče ekipe, ki smo bili v veliki manjšini, nismo bili deležni kakšnih posebno grdih pogledov ali celo česa hujšega.

Zanimivo je, da na tekmi prodajajo tudi pivo, ki si ga lahko kupil točenega v plastičnem kozarcu ali v pločevinki. Kljub temu pa nisem ne med tekmo ne po njej opazil nikogar, ki bi kazal vidne znake alkoholiziranosti. Verjetno bi ga redarji hitro odstranili iz dvorane, dobil pa bi tudi doživljenjsko prepoved vstopa v dvorano. Ob koncu tekme se je dvorana hitro izpraznila, hostese pa so ob izhodu delile pločevinke z osvežilno pijačo.

Gal Kušar

 • pajot

  naslov članka,mi pove,da je lady Gaga zapela himno v arabščini. Pa je očitno ni. Zakaj torej tak naslov?

  • dež

   Tega je kolikor hočeš. “Francka jo je pokazala” ali “To morate poskusiti” tudi “Neverjetno, tega še niste videli”. Se boš že navadil.

 • Nata

  Morali bi postaviti kakšno vejico……..pa vprašaj , no !!
  Drugače pa prijeten opis ene ” normalne ” tekme .
  Mene prav nič ne moti tak show……zakaj pa ne ?

 • dob

  Če že v rit lezemo in se prilagajamo – kaj ne bi kazalo Zavod Tivoli preimenovati v športna alah Tivoli?!

  • Nata

   Ja….čakaj , no ?? Je še kar nekaj zeloooooooooo zaslužnih mož prej …………npr tov. Jakič ! Oh , da ne naštevam !

   • dr Janez Sveti

    Matija Maček ?
    Dr Janez Sveti Zlopamtilo

    • KAPIBARA

     Teh mačkov, je pa že v zavetišču na Igu dovolj..

 • dr Janez Sveti

  Gal, lepo opisano in zato hvala.
  DR Janez Sveti domoljub

 • dr Janez Sveti

  Lepo prosim:
  “Lady Gaga in ameriška himna v arabščini na Superbowlu”
  Ali mi lahko genij, ki je sestavil naslov malo namigne, zakaj se mu je zdel takšen naslov primeren?
  Jaz sem genij in ne razumem oseb, ki nepovezano govorijo oziroma pišejo.
  “Ognjeni vihar v Sloveniji” (naslov!!!!, z odebljenimi črkami in sliko “iz arhiva”)
  Ognjeni vihar, kakršne vidimo v Avstraiji, seveda v Sloveniji ni možen, ker…bla,,,bla,,,bla..
  DR Janez SVeti novinar Nova24Tv

 • avtohtoni neandartalec

  Tule je ena lepa vožnja s kamero po Morgantonu – https://youtu.be/n4CzZ88nkms

  Morganton je ena najstarejših evropskih naselbin v Ameriki,španci so se tam naselili že kakšnih 40 let pred angleškim Jonestownom,ki velja za prvo naselbino belcev na takrat odkritem Ameriškem kontinentu, pred 500 leti.
  Ravna, rodovitna dežela, z odlično klimo, pokrajina velika kot pol Slovenije, glavno mesto ima pa približno enako število prebivalcev kot pri nas recimo Celje. Večina prebivalcev živi na podeželju, je najbolj malomeščanska dežela v Ameriki. O cestah se nima smisla pogovarjati, Američani so mojstri, sicer pa si lahko na videu zgoraj pogledamo tudi kako nastajajo novi cestni križi. Tako se to dela, to so ceste, ki bodo zdržale tudi tisoč let, naše razpadajo po par letih.
  Ukvarjajo se v glavnem z lesno industrijo, povprečno zaslužijo 30.000 dolarjev na leto, kar pomeni 2.000 evrov mesečne plače, pod pragom revščine pa tam živi kakšnih 15% prebivalcev.

  Festival pridiganja na tradicionalnem prazniku v Morgantonu – https://youtu.be/JVIf4ljdfgo

  Yep, prirejajo posebne prireditve, kjer ljudje pridigajo moralo iz verskih spisov, podobno kot v časih Jezusa. Rad bi videl pri nas katolika, ki bi pridigal kar sredi ulice in bi se pred njim zbirale gruče naključnih, mimoidočih sprehajalcev, verjtno bi v pol ure prejel položnico, zaradi kaljenja javnega reda in miru.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Morganton,_North_Carolina

 • dob

  Sem opazil, tudi na televiziji, da vsakogar, ki ni izključno kučanist, imenujejo janšist. Novinarji to ves čas počno na predstavitvah, tiskovnih konferencah in podobno.
  In kaj se zgodi? Ogovorjeni, ki ga vprašajo, če je janšist oziroma bo njegova nova dejavnost janšistična (recimo odpiranje novega TV kanala) se prec nazaj potegne. Cvikne, po domače.
  Začne izgovarjati, da ni janšist in je že v defenzivi.
  Kar ni kučnizem, je janšizem. To pravilo velja v novinarski srenji, pa jim ga nihče nikoli ne očita, jasno in glasno! Hej, novinar, kučanist, kaj je zate janšizem vse, kar ni kučan?! Je težko to vprašati enega prodanega novinarčka, ki je prišel na predstavitev nove TV hiše kot kučanov agent in ima sebe za “nornmalnega”, medtem ko so vsi, ki niso kučanovi abnormalni in zatorej janšisti?!?
  Če je vse, kar ni kučan, janšizem, potem sem tudi jaz z veseljem janšist! V deželi, kjer se abnormalnost prodaja za normalno, je vse bolje, kot kučanizem. Dokler bo kučan veljal za normalo, bodo normalni in sprejemljivi tudi kriminal, tatvina, podtikanje opoziciji, skrivanje arhivov, bančnega poslovanja in poslovanja nasploh!

  • rrrrr

   Zadetek v center.

  • domovina mili dom

   Na volitve s parolo proti kučanizmuin – tavbizmu.

  • Rokc5

   Odličen komentar. Ampak g. dob načeloma Vi niste volivec SDS ampak tudi niste za Kučana? Jaz recimo nikoli nisem volil za SDS, sem pa volil na vseh volitvah za stranke slovenske pomladi, kot tudi na referendumih (z izjemo tistega o pokojninski reformi) ter predsedniških (volil sem za Pahorja v 1. krogu).

   • dob

    Pusti g. dob. Samo dob!

    Na volitvah vedno volim za tistega, ki je najdlje od kučana.
    Če se slučajno na volilnem listku znajde kak kandidat z imenom Solna Kislina, njega obkrožim!
    Pa se ne niti vprašam, od kod je in ali lahko povzroči škodo, samo da ni kučanist, pa je zame dovolj dober. Čim dlje od kučana.

    Če ni kučanist obkrožim karkoli, kogarkoli, kadarkoli! Tudi solno kislino. Kdorkoli vrta luknjo v kučanov želodec, je dober.

 • avtohtoni neandartalec

  Seveda se Lady Gaga lepo obleče, kadar j plača država, da se zvija in zapoje himno na začetku javnega športnega spektakla, to je pač njihova tradicija, ampak raje ji ne dajati idej, ker se bo iz principa drla v arabščini, samo zato, ker lahko. Na superbowlu je nastopila oblečena skoraj cela v rdečem; – https://youtu.be/ne8JBA_PvUA

  Lady gaga Burqa – https://youtu.be/RupFwNITqxA

  Lady Gaga je že imela par koncertov v indoneziji, obiskovalci so bili navdušeni, moralni kritiki pa ogorčeni, zato se je javno distancirala od verskih provokacij, spoštuje versko različnost in je cenzurirala svoj koncert, v Dubaju, ki je bil razprodan, čeprav je prodajala najdražje vstopnice doslej; – https://youtu.be/RupFwNITqxA

  Sicer pa se ne spozna najbolje na nacionalne zastave, tule je “malo čudovište” pelo Telefon in plesalo po Slovenski zastavi, na koncertu v Zagrebu; – https://youtu.be/EnbDqzySU5Y

  Lady Gaga ostaja zvesta svojem umetniškem slogu in bo zagotovo še naprej vzburjala pravičneže in poštenjakarje, po celem svetu. Fox predlaga prepoved predvajanja njenih videov; – https://youtu.be/dbjScuG6IXc

  Mogoče marsikomu ni všeč, ampak kar počne, je zagotovo umetnost ;)

  • marta

   Ja, res imaš talent za umetnost, ko si tule nalepil tole, ki s člankom nima nobene veze.

   • avtohtoni neandartalec

    “To je jasno celo kontroverzni pevki Lady Gaga, ki le redko zamudi priložnost, da ne bi provocirala.”

   • domovina mili dom

    Kaj nisi opazila, specialec za področje domoljubja meša pojme.

 • Hribouc

  Ja, tako bi lahko bilo. lahko bi bilo veliko prešernega veselja in radosti!
  Vsi davni slovenski peniki in pisatelji so sanjali in zapisovali kako bo, ko bo slovenski rod imel svojo državo!? DA BO VESELJE, DA BO RADOST IN ,DA BO SVOBODA DO NEBES!
  Državo so naredili svobodeželjni ljudje, ljudje, ki so želeli slovenskemu rodu samo dobro.
  Ko je bila država Slovenija narejena so jo pohabili, skrotovičili, popljuvali in zasvinjali!
  Kdo je to naredil?
  Rdeči spekter levaške politike pod taktirko in pod korupcijskim žezlom CK ZKS Kučan Milan !
  Tej svinjsko zasvinjani državi samo za nekatere je ime Slovenistan!
  Spaka, grda, skrotovičena, boljševiška, utemeljena na zločinu, krvi, aparthajdu, razdvojenosti, na laži in na nadvadovanju drugačnih ! Pošastni gulag odvisnikov od Rdečega korita in od Rdečih drobtin!
  Pa ne more biti , ne veselja, ne Prešernosti!
  Slovenistanci so ukradli državo Slovenijo!
  Tu ni radoživosti, ne duha ustvarjalnosti , ni odkritosti ne dobrosrčnosti. Prednjači trdosrčnost in prednjači hinavščina in veliko laži in sprenevedavosti v nemoči napredovanja!
  Ker je vse zatolčeno, zatajevano, zadrgnjeno, določeno, definirano, predpisano, ker ni življenja, ni diha, ni sproščenosti in veselja, kaj prešernosti in radosti!
  Veje hudičev duh odvisnosti od kučanskega multikoruptivnega kimovskega in sluzavoskrotovičenega božjastnega služenja strahu za službo in tistemu “kaj bodo rekli, kaj si bodo mislili, kaj bo pa z otroci in kaj bi vznemirjal in kaj bi dražil …? HALO ?
  Še oštarije so prazne. V njih , itak hrvaškobosanska muzika radija Aktual ali podobno sranje v milozvočju kvazidalmatinskega melosa zahajajočega sonca v šotorskem kampu nekje na Braču…
  Morda, nekoč, ko bomo svobodni!
  In svobodni bomo, enkrat že. Zagotovo , ko z naslovnic ne bo več zijal Miheljak, Roter, Spomenka,Bučar, da penzionista Kučana, ki to še zdaleč ni, sploh ne omenim.100% pa ne bo tatov ljudskega prigaranega denarja a la Mramor, Cerar in nekateri ministri in , celo, rektorji univerz in šefi UKC !
  TO JE NORO LJUDSTVO, KI TO SODRGO TATINSKO GLEDA, TRPI IN PRENAŠA TAKO DOLGE ČASE! TUMPASTO DO NEBA! A je multikorupcija resnično tako pošastna pošast zasvojenosti, prodanosti in izprijenosti, ki nikoli ne popusti, odpre gobca, kot bulterierji, ko enkrat zagrabijo?

 • xtc

  To kar ste prebrali dela ZDA No1.
  Slovenci ………………….. ja slovenci pa imamo raje Balkanđije in arabce,ki nato ratajo celo “slovenski umetniki”.
  a vse to nas tepe.Seveda pa levaki vse to pridno forsirajo.

 • karlina

  Če bi pri nas duhovnik v cerkev obesil slovensko zastavo …

  Zanimivo je tudi, da se med mašo med prošnjami za vse potrebe redno prosi za vojake, ki služijo domovini. Če bi pri nas kakšen duhovnik v cerkev obesil slovensko zastavo – ki bi po mojem morala viseti v vsaki cerkvi – ali pa bi med prošnjami prosil za slovenske vojake, ki so na misijah v tujini, bi bil v slovenskem asimetričnem prostoru takoj proglašen za ekstremista, desničarja, janšista, domobranca, fašista, nacista, katolibana …, ki ne spoštuje ločitve cerkve od države in ki provocira ter v cerkev vnaša politiko. Točno in še kako zelo res.

  • rrrrr

   Popolnoma pravilno!

 • Rokc5

  Bil sem pri maši na Božični večer v stolnici in je bila notri slovenska zastava. Prav tako pri mašah za domovino. Prav tako je pri pogrebih. Je pa res, da ni stalno prisotna – v ZDA je na eni strani oltarja ameriška na drugi pa vatikanska zastava. Tega pri nas ni.

  • rrrrr

   To pa je pohvalno, hvala.

 • CyberWest

  Slovenci tako zelo sovražimo Američane, in to samo zato, ker jim zavidamo. Jaz jih ne sovražim, ampak okoli mene se vsak dan sprehajajo ljudje, ki jih. In sploh ne vedo ZAKAJ, ko jih vprašam – ZAKAJ? — Zaradi politike? Ameriški državljani s politiko nimajo velike veze. Vsem ”haterjem”, spoznajte najprej kakšnega Američana, pa potem govorite kakšni so kot LJUDJE! ;)

  • Meho

   Zakaj ‘slovenci’ sovražijo ZDA? Ne sovražijo samo ZDA, ampak ves Zahod. Treba je iskati zunanje sovražnike, tako kot v stari SFRJ.

   To niso slovenci, to so ostanki jugovine in opranoglavih jugonostalgikov ter komunajzarjev, ostanki raznih JNA zastavnikov in vojnih lic, ki so se privlekli v Slovenijo po dober penzion in njihov podmladek in srbijanski zafrustriranci, ker jim je kao NATO ‘bombardovao kuću’ (to, da so oni drugim bombardovali kuće, za njiih ni važno). Po drugi strani slavijo Razputina in njegovo rasno Rasijo. To je še huje kot v stari Jugi, ker Ruse niti Tito ni maral in je take, ki so jih preveč hvalili poslal na Goli otok. Skratka, to ni slovenija, ampak pravoslavno-komunajzarska vukojebina.

   • FORT WORTH

    A ves,lepo in tocno si napisal…++

   • tramal

    Čestitam,čista resnica

   • rrrrr

    Niso samo ekonomski migranti iz revnejšega dela bivše Brozovine tisti, ki sovražijo zahod in Ameriko. Tudi veliko najinih, poneumljenih in prevzgojenih rojakov je med nimi. Preveč, glede na zgodovino in našo vpetost v evropski prostor. Sicer pa si oglejmo stopnje privzgojenega in od levice dirigiranega sovraštva:
    I stopnja: sovraštvo do Evrope ( vklučuje EU, Vatikan, srednjeevropske vrednote)
    II stopnja: sovraštvo do ZDA (vključuje Nato, ekonomski vpliv, svetovno dominantnost)
    IIIstopnja: sovraštvo do Slovenije, krščanstva, Cerkve na Slovenskem, domobrancev,
    IVstopnja: sovraštvo do SDS in zlasti do g. Janeza Janše
    Vprašanje pa je, kaj ti ljudje v resnici ljubijo in spoštujejo. Tega jim celo levičarski genski in medijski inženirji ne morejo zapovedati!

  • Jožef

   Tudi Američani se vedno bolj zavedajo da imamo skupnega sovražnika korporacije.

  • FORT WORTH

   Podpis++

  • tramal

   Točno tako je z slovenci .Nevoščljivi so amerikancem in kap jih lovi ko vidijo da prisegajo na biblijo

  • MEFISTO

   Sovražniki Amerike se naj takoj naj odrečejo vsem vrstam kavbojk, pa računalnikov in še marsičemu, do GOOGLU ne govorimo!

   • rrrrr

    …hkrati pa, če imajo drugačne nazore kot so v Sloveniji dovoljeni, zaprosijo za takojšen sprejem na Goli otok, Teharje, Šterntal.

    • Nova24TV Mod 1

     Te aluzije niso na mestu.

   • CyberWest

    Se strinjam. Ampak, raje ne, ker vedo da bi potem bili na slabšem.

  • bogomila

   Takšno mnenje ustvarjajo naši mediji – brez veze.

  • Instalater Ivan

   Pravzaprav je iz Kitajske (komunistične)

   • stajerc5

    Ce se ne ves, na tvoje China rore je od danes naprej obvezna carina, pa iz se tvoje ljubse putkine kosare tudi!
    Izgleda, da bos moral poiskati tvoje veze z Severno Korejo, ker bo drugace konec z tvojimi cevkami za pisoarje…

  • pokvarjeniSvet

   ne sovražim navadne američane, ne maram njihove politike, ki so zločinci, kriminalci, sadisti in psihopati. Zavirajo tehnologijo ki bi nam omogočala avtohtonost, svobodnjaštvo in s katero nebi morali služiti na nas in nas zasužnjevat. Že pred desetletji bi imeli električne avtomobile ki bi z enim filanjem spravili 600km ali več. Samo kaj če pa je prodaja nafte bolj dobičkonosna in tudi države, ki so bogate z nafto je lažje kontrolirat in destabilizirat.

 • Adam

  ZDA:
  – Že 250 let sprejemajo migrante vseh narodnosti, ver in zadnje čase tudi vseh ras.
  – Ne spoštujejo oz. sploh nimajo lokalnih običajev in narodov in njihovih jezikov, vse stopijo v “talilnem loncu” angleščine.
  – 20% ljudi tam živi ilegalno brez osnovnih pravic, kaj šele šolstva in zdravstvenega zavarovanja.
  – Če si mlad, za delo sposoben in si bel se boš imel dobro. Če tega trojega nimaš, bo težje.
  Skratka, ne razumem, zakaj bi se slovenski tradicionalni konservativec istovetil z njimi, ker delajo ravno nasprotno od tega, kar pri nas desnica zagovarja.

 • Mavra

  Pri nas imamo himno celo na pločniku, tako da jo vsakdo pohodi! Edini politik, ki je to nagovoril je bil Zmago Jelinčič! Ko sem se kmalu potem, ko so himno vgradili v tlak na Čopovi ulici v Ljubljani, zgražal na socijalnih medijih, so mi nekateri odgovorili, da sem konzervativec in starokopitnež….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!