fbpx

Če potrebujete brezplačen pravni nasvet, je to pravi naslov za vas

Foto: STA

Humanitarno društvo Pravo v sodelovanju z mariborsko pravno fakulteto danes pričenja s projektom Pravna klinika – center pravne pomoči. S tem društvo odpira vrata s pisarno, v kateri bodo mladi pravniki svetovali vsem pravne pomoči potrebnim obiskovalcem, so sporočili iz društva. Svetovanje bo brezplačno vsako soboto.

Z omenjenim projektom želijo v društvu pustiti pečat širši javnosti, saj je projekt odlična priložnost za dve skupini. Na eni strani gre za družbeno koristno delo, saj nudijo pravno pomoč socialno ogroženim, po drugi strani pa bodo v Pravni kliniki lahko sodelovali tudi študenti prava, ki se bodo na tak način učili na praktičnih primerih in pod mentorstvom starejših kolegov pomagali svetovalcem. Tako bodo krepili svoje znanje, kar jim bo koristilo pri opravljanju pravniškega poklica.

Uspešno nadaljevanje zgodbe, več kot 8.000 pravnih mnenj
Drugače pa gre za nadaljevanje uspešne zgodbe spletnega portala www.pravozavse.si, pri čemer ekipo slednjega sestavlja 26 članov, od tega je 19 takšnih, ki so zaposleni kot odvetniški, sodniški in notarski pripravniki oz. nadaljujejo študij na doktorski stopnji, ter sedem študentov mariborske pravne fakultete. V treh letih obstoja so prek portala brezplačno podali že več kot 8.000 pravnih mnenj.

Na svoji spletni strani so zapisali, da so se v času delovanja portala pojavili primeri, ko so zadovoljni uporabniki portala želeli sami prispevati določen znesek za podano pravno mnenje. Namesto prejema denarnih sredstev so poiskali socialno ogroženo družino, ki ji je uporabnik plačal položnico za malico otroka v šoli ipd.

A. D., STA