fbpx

Danes in jutri bodo mladi izvedeli, kakšna je lahko njihova prihodnost

Foto: M. G.

Na srednjih šolah in fakultetah po Sloveniji bodo danes in jutri potekali informativni dnevi, kjer bodo osnovnošolci in dijaki izvedeli več o tem, kje lahko nadaljujejo svojo izobraževalno pot. Letos je sicer na srednjih šolah 22. 960 prostih vpisnih mest, na fakultetah pa 18. 543. 

Danes se po vsej državi začenjajo informativni dnevi za zadnje razrede osnovnih šol in dijake zaključnih letnikov. Na fakultetah bodo predstavitve potekale ob 10. in 15. uri, nekatere ljubljanske fakultete pa imajo poseben termin še ob 12. uri. V soboto so predstavitve programov ob 10. uri.

Na srednjih šolah informativni dnevi potekajo po drugačnem urniku, praviloma so predstavitve ob 9. in 15. uri.

Študentske organizacije priporočajo ogled čim več predstavitev
Študentska organizacija Univerze v Ljubljani priporoča vsem bodočim študentom, da si izberejo študij, ki jih zanima. Kot pravijo, je to najmočnejša motivacija, da ga tudi dokončajo. Študentska organizacija Univerze v Mariboru pa dijakom predlaga, naj obiščejo predstavitve čim več programov.

V času informativnih dni je okrepljen tudi javni prevoz. Vsi jutranji vlaki proti Ljubljani in popoldanski iz Ljubljane bodo imeli dodatne vagone, med Celjem in Ljubljano bo vozil tudi dodaten vlak. V Mariboru bo zagotovljen poseben avtobus, ki bo ustavljal na srednjih šolah in fakultetah.

M. G., STA