fbpx

Ddr. Klemen Jaklič kljub poskusu medijskega umora prišel v ožji izbor za najuglednejšega pravnika v državi za leto 2019 – Še vedno lahko glasujete tudi vi

Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič (Foto: Nova24TV)

Tako kot vsako leto doslej tudi to jesen ponovno teče izbor za najuglednejšega pravnika v državi. Izbor poteka na spletnem portalu podjetja Tax-Fin-Lex, ki je osrednje spletno mesto v Sloveniji, kjer lahko na enem mestu najdete ažurne in med seboj povezane informacije z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja. Kandidati za najuglednejšega pravnika so sicer trije, prfesor s Pravne fakultete dr. Erik Kerševan, univerzitetni učitelj z Univerze na Primorskem v Kopru dr. Andraž Teršek in ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič.

Podjetje Tax-fin-Lex na svojem spletnem portalu ponuja razne strokovne članke in nasvete v zvezi z davki, strokovno vsebino z računovodsko-finančnega področja, obrazce, pravilnike ter vso veljavno slovensko zakonodajo v aktualni in preteklih verzijah (čistopisi) s povezavami na sodno prakso slovenskih sodišč. Njihov izbor za najvplivnejšega pravnika velja za enega najpomembnejših “priznanj” v svetu prava, težo pa ima tudi zaradi tega, ker je v glasovanje vključena laična javnost.

Letos je največ pozornosti med vsemi kandidati za najvplivnejšega pravnika požel prav ddr. Klemen Jaklič, ki je pred tedni povedal resnico o delovanju Ustavnega sodišča, zaradi česar je bil deležen koordiniranega napada s strani režimskih mainstream medijev, na njegovo stran pa so se postavili tudi nekateri bivši sodniki, ki pregovorno pripadajo levi politični sferi, kot je denimo dr. Matevž Krivic. Jaklič je bil tudi že v preteklosti tarča medijskega blatenja, ker je na socialnih omrežjih opozarjal na hibe sprego med levičarji in komunisti na slovenskem političnem prostoru.

Dr. Andraž Teršek je prav tako v ožjem krogu kandidatov za najvplivnejšega pravnika 2019. Foto: Demokracija.si.

Dr. Jaklič je sicer lani že prejel laskavi naziv za najvplivnejšega pravnika v državi. Med deset najvplivnejših so se v letu 2018 uvrstili še Vlasta Nussdorfer, dr. Miha Šepec, dr. Dominika Švarc Pipan, dr. Andraž Teršek, dr. Jurij Toplak, dr. Miro Cerar, dr. Verica Trstenjak, dr. Vasilka Sancin in Lucija Ušaj Šikovec. Sploh prvič se je zgodilo, da se je med deset najvplivnejših pravnikov uvrstilo enako število žensk in moških.

Če bi ddr. Jakliča ljudje tudi letos izbrali za najvplivnejšega pravnika v državi, bi bila to velika zaušnica mainstream medijem, ki so ga napadli zaradi njegovih utemeljenih obtožb na račun kolega z ustavnega sodišča, dr. Mateja Acceta.

 

T. F.