Debeli rtič: Nekoč letovišče slovenskih družin, danes rezerviran za migrante

Foto: Policija

Počitniških hišk na Debelem rtiču, ki so v lasti ministrstva za notranje zadeve, do nadaljnjega slovenski državljani ne morejo koristiti, saj so za vsak slučaj rezervirane za migrante oziroma prosilce za azil. Policija se zahvaljuje za razumevanje. 

Več naših bralcev nas je povprašalo, ali drži informacija, da počitniških hišk na Debelem rtiču, ki so v lasti notranjega ministrstva, ni mogoče koristiti, saj so rezervirane za migrante. Informacijo smo preverili na omenjenem ministrstvu in kot je razbrati iz njihovega odgovora, bo to držalo.

Apartmaji rezervirani za prosilce za azil
“Prostori Počitniškega doma na Debelem rtiču so na podlagi Kontingentnega načrta Republike Slovenije namenjeni nastanitvi prosilcev za mednarodno zaščito, in sicer v primeru povečanega števila prosilcev in ob predhodno zapolnjenih ostalih kapacitetah,” so nam odgovorili iz ministrstva.

Policija: Hvala za razumevanje
Na Debelem rtiču je bilo sicer možno letovati v času med 1. majem in 30. septembrom. Tudi na spletni strani Policije, kjer so objavljene informacije o počitniški dejavnosti, so v začetku junija zapisali, da počitniških zmogljivosti na Debelem rtiču do nadaljnjega ni možno koristiti. Ob tem so se zahvalili za razumevanje.

Aktivno preživljanje počitniških dni
“Debeli rtič leži na sončni strani miljskih hribov tik ob morju. V kampu počitniškega doma v gosti senci borovcev lahko dejavno preživite počitniške dni,” pa je na spletni strani Policije zapisano še iz časa, ko so bili bivalniki in bungalovi na voljo tudi za slovenske državljane.

N. K.

 • AlojzZ

  Ko smo prvič na volilnem listku obkrožili ime Milan Kučan, smo postali tujci v lastnem domu. Če bomo pridni in prilagodljivi, bomo lahko obstali.
  Pa ne sedaj: “Jaz že nisem!” Dovolj nas ga je obkrožilo!

  • janez zorman

   Tisti ljudje, ki so kadar koli obkrožili ime Milana Kučana, ali so bili zavedeni s strani politike oz. medijev ali pa jim je bilo v socializmu zelo lepo; da so živeli na tuj račun, ko so se udinjali partiji.

   • totex39

    Točno tako, vsem tistim Slovencem, ki so na volitvah obkrožili ime Kučan jim je v socializmu zelo dobro šlo.

    • karlina

     Itak, svoji k svojim-v večini juznjaki, kdo pa je v vseh drzavnih sluzbah, samo juznjaki , Slovenski priimek moraš ze iskati, kot iglo v seniku, moraš imeti res srečo, da ga najdeš

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pa saj samo zato se gre, to so vedno isti njihovi volilci, izvoz novih volilcev pred 70. leti in zopet sedaj ponovno novi njihovi volilci, a morda ni tako-beguncem vse, navadnim drzavljanom pa nič

  • goldhorn

   Jaz ga nisem NIKOLI obkrožil.

   • KAPIBARA

    Sva že DVA.. volili so ga tisti, ki NISO šli na volitve… .-(

   • karlina

    Jaz in moja druzina tudi ne, vsaj mislim, da nihče v sorodstvu, ker smo verni katoliki in smo komunistično nasilje dobro izkusili na svoji kozi.

 • Mihilus

  Dejansko smo Slovenci postali drugorazredni državljani v lastni državi. Ogabno kaj se je zgodilo z našo državo. Še bolj ogabno pa je, da so to dogaja povsod po Evropi in razvitem svetu. Izdajalci nam vladajo.

 • Fritz

  Kapacitete jih čakajo, polni penzion zagotovljen, čiščenje je vključeno v ceno…

  • karlina

   Ja, me prav zanima , kdo bo čistil-kaj pa njihova posebna hrana, kdo bo pa zanjo skrbel in plačal

 • Erazem

  Za te in druge kapacitete so (takrat še) miličniki prispevali od svojih plač, sedaj pa “prostovoljno” ne hodij na počitnice.

  • karlina

   Kar se tiče teh in vseh počitniških kapacitet, v mozevi tovarni so jih letos tuji lastniki čisto vse prodali, pokupili so jih tudi bogati Slovenci, pa so denar zanje dajali iz svojih ust vsi zaposleni, halo, to je tudi slika “socialne” drzave, tako, da se lahko delavci sedaj samo obrišejo pod nosom, da bodo še kdaj lahko letovali-sindikat pa nič.

 • južnificirana_si

  sem prepričan, da v murglah ne bo nobenega centra za migrante

 • Darth Vader

  a se kdo spomni, kake 14dni nazaj ali 3 tedne nazaj, ko so v britaniji sredi ulice poklali in 2x ustrelili v glavo liberalno političarko levice ljudje, ki se ne strinjajo z levo politiko glede ilegalnih prebežnikov, glede tega ali je državljan države v kateri živi na prvem mestu ali ne……uglavnm kdor tole bere…..u got the point

 • Viktorh

  Pa naj še kdo reče, da nismo socialna država.

  Zavedamo se svojih obveznosti do tujcev, ki zaradi bega od doma na boljše zaidejo k nam. Mi pa jim “na zalogo” zagotovimo objekte za lepše življenje.
  Spoštovanja vredno, človek bi se razjokal ob misli kako dobri smo.

  Toda, včeraj je ušla vest, da ministrstvo rdeče baronice ni opravilo svojega dela in svojim najšibkejšim državljanom zaradi malomarnosti ni zagotovilo plačila za subvencije stanarin.

  Ja, vlada jim je vzela to pravico, Ustavno sodišče jim je to pravico vrnilo, tovariš Miro Cerar in njegova rdeča baronica pa tega nista izvedla.
  Le zakaj ima naša oblast več posluha za “eventualne bodoče migrante” kot za lastno, lačno ljudstvo.

  Verjetno zato, ker imamo v vladi stranko, ki pravi, da je socialdemokratska, ki se bori za pravice revnih, šibkih, ker imamo v vladi stranko, ki pravi, da se bori za pravice upokojencev, ti pa so lačni. Ali pa zato, ker imamo v vladi stranko, ki je odgovorna za to, da na legalen način rdeči razbojniki razgrabijo tisto, kar je še ostalo.

  Čestitam, tovariši, čestitam in se vam zahvaljujem za vaš socialni čut, za vašo pokončnost, visoke moralno etične standarde, za vaš boj za državljane, ki ste ga predstavili pred volitvami, sedaj pa ste sami na njega poscali.

  Hvala vam.

 • antimur

  Tako je to v deželi, kjer vodijo vso politiko tiste barabe, ki so bile proti njej, pridružili so se jim med drugim tudi izdajalci in kolaboranti ( NSi, SLS) in ostali odpad, med njimi nažalost tudi cerkvena oblast, ki jih očitno mariborska sramota z ekonomskim kolapsom ni izučila, da cerkev naj skrbi za duševno oskrbo državljanov, ne pa za politična in ekonomska preigravanja. Za Kučana in njegovo drhal pa tako vemo, da so jim Slovenci zadnja opcija, bolj pomembna jim je kraja, dnevno napadanje vernikov, mrcvarjenje Ustave RS in zakonov, vsakovrstni kriminal, laži, intrige, novačenje pritepencev, zagovarjanje homoseksualnosti, droge, uničenje osnovne celice vsake družbe, to je družine, v svoji evforiji so šli tako daleč, da jim je celo kraja otrok nekaj povsem normalnega…Zagovorniki teh sovražnikov Slovenije, podpirate zgoraj naštete intimne opcije Kučana in njegove bande, ali ste samo tako butasti, pa tega ne kapirate.

 • Unikatna

  Mene so vsi v tej državi razočarali!! Migranti in azilanti vse, Slovenci pa pod most brez vsega!! Res smo socialna država!!

  • karlina

   Seveda smo, samo ne za prave Slovence, si mogoče v tem mandatu , kdaj od koga v levici, s samim Cerarjem slišala, da bi omenil uboge slovenske druzine in otroke, ki nekateri ne bodo nikoli videli morja-sama nisem slišala, nikoli

 • centurion

  Migrantom se namenja raj v Sloveniji.
  Slovencem-domoljubom- pa se obeta zopet Argentina.
  Hvala, levi banditi.

  • karlina

   Ja, imaš na našo zalost res prav, zakaj vsako leto odide v tujino najmanj 15. 000 mladih pravih Slovencev, se ne sprašujem

 • Duhec

  Škoda besed. Sramota…

 • indijanka

  Kako prosim? Na Debeli rtič, kjer je otroško in mladinsko letovišče RKS bo vlada dala migrante. Je kdo nor v tej vladi? Da si ne bi drznili ogrožati revnejših in zdravstveno ogroženih otrok! To je pa višek! Kar v Portorožu naj najdejo namestitve za njihov poletni oddih.

  • sevenx

   Sej bodo prišli v Portorož. Brez skrbi.

   • indijanka

    Naj zgodbo obrnejo in naj gredo sami k njim domov in naj enkrat že nehajo ogrožat državno varnost in za njih male ljudi.

   • Steiermark

    tam so že – balkanci!

  • totex39

   Naj jih namestijo v elitne hotele, ki so jih pokupili hrvaški tajkuni banda.

  • karlina

   Vlada se pokaka na naše otroke, itak oni letujejo na Hrvaškem in drugje po svetu, v dragih letoviščih, samo zato-da jim je malo mar za naše slovenske otroke-to so dokazali z otročkoma iz Koroške, ki sta ŠE VEDNO , skoraj 4 mesece v rejništvu, pa nihče pravzaprav ne ve zakaj, morda samo zato, ker jim ni uspel lanski referendum, so postali pasji in maščevalni

 • Duhec

  Naredte članek o Azilnem domu na Viču, ki poka po šivih in vse podkrepite s slikami. Sosednjih stanovalcev v nadstandardnem naselju sploh ne vidš…

 • elh

  Mar niso včasih pošiljali položnice kakor za pomoč ureditev letovišča za socialno šibkejše otroke? Me veseli, da so bile vržene v koš po intuiciji, da gre za laž in, da bo koristi od tega imel povsem nekdo drug in ne neki namišljeni otroci. Če se bo le dalo ne mislim karkoli prispevati za azilante. Davke poberejo seveda sami ampak razen tega ne dobijo NIČ. Rdeči križ ne dobi nič, karitas enako, ker v končni fazi vse skanalizirajo v žepe migrantov, katerih misija je izpodriniti nas.

  • indijanka

   Letovišče lepo deluje in je prijetno urejeno. Očitno so v bližini vladne hiške za oddih. Veš, vsako leto nabirajo sredstva, da bi še kak revnejši otrok videl morje. Pa razni otroški tabori so organizirani tam. Angleški…itd. Ogromno otrok je tam.

   • Gr8_1

    To letovišče je mega natega, 300€ za en teden. To je 1200€ na mesec. Kar je več kot oskrbnina v domu starejših. S tem da je gradnja vsaj pol cenejša, ni ogrevanja ni izolacije po več v sobi, delajo študentje obvezno prakso. Ni dopustov ni regresa itd. To zbiranje denarja za boge otroke je rop z nasmeškom.

    • indijanka

     Lahko..ampak otroci so pa vseeno na morju.

     • Gr8_1

      Ne lahko ampak zagotovo je. Imam tudi primer ko so naši mulci s šolo obiskali muzej v Munchnu. Plačilo 36€ zgolj prevoz. Ko sem se pozanimali pri več prevoznikih je bila cena 25€ in to z dvemi šoferji, kar bi omogočilo daljši obisk.

     • sprehajalec

      Šolski Turizem je eden dražjih pri nas.

      Zakaj? Ker ga organizirajo amaterji (šolniki), brez poznavanja tržnih cen. Pa ponavadi še izberejo kakšnega “domačega” za izvajanje storitve. Ki ga katera učiteljica “pozna”, češ “ta je pa fajn”..
      Namesto, da bi se pogajali za ceno, klicali na vse konce, križno izsiljevali prevoznike za nižjo ceno, organizirali avkcijo, kdo da manj itd. Tega znanja pač nimajo.

     • Duhec

      Vse je preplačano…

     • sprehajalec

      Včasih so dejali “dogovorna ekonomija”, kot nekaj, kar je na višji stopnji kot navaden trg (Edvard Kardelj – Sperans). Leta 1991 je ta dogovorna ekonomija živela naprej na Javnem in med državnimi monopolisti ter državnimi firmami.

      Posledica tega višjega je, da je nivo cen v trgovinah po Nemčiji do 20% nižji, nivo industrijskih izdelkov je neprimerno višji, kot v Nemčiji, zdravila pa še enkrat dražja. Stvari pa, ki naj bi bile proklarirane za “socialno” in s tem brezplačne, se zaračunajo na skrit način, tako da je pri nas šolanje med najdražjimi v Europi.

      To pa zato, ker sta slovenski delavec in kmet že zdavnja pljunila na prosti trg in njegove zakonitosti.

     • Duhec

      Ampak starši vse požrejo… npr. obisk Narodne galerije 2 uri, za otroka 8 evrov + prevoz. Pa računaj, če jih je v razredu 28.

     • sprehajalec

      Temu se reče “čustveno izsiljevanje”. Za otroka bom pa ja dal. Me zanima, kako so vključili afganistance v to. Seveda zastonj, ker “vzeti tistemu ki ima in dati tistemu ki nima” je naše priljubljeno reklo.

      Enako zakonitost so že zdavnaj pogruntali Veterinarji in njihove klinike. Ko te sem slišal uplijo za dva tridnevno oskrbo ljubljenca po 500 ojrov. Pa postavitev na mizo v Kliniki 30-50 ojrov.

      Vse to pa je posledica odsotnosti tržnih mehanizmov.

     • Duhec

      Ja, se strinjam. Al pa geodetski posnetek 1 ura dela, 380 evrov. Vse je preplačano. Ampak dokler ljudje cvilijo doma, sprememb ne bo.

     • sprehajalec

      Tukaj gre pa za čisto dogovorno postavljanje cen z dekretom v okviru javnega, z ozirom na štandard v javnem sektorju, ki z realnim nima veze. Pa notarske, pa geodetske storitve v dogovoru z mrežo na sodišču. Redko stranko, ki pride, olupijo do golega.

      Brez najmanjšega ozira na štandard vedno večjega števila prebivalcev Slovenije. Skratka paralelni svet samoupravnega socializma in dogovorne ekonomije, ki živi na “Javnem”.

     • Duhec

      Ja in vse to baje rabiš. Ko vprašaš zakaj, ja tko je, tak zakon. Sam, da majo delo.

     • sprehajalec

      Dela pravzaprav nimajo, tragedija je, da tistega, ki se pojavi potem olupijo. Ista zakonitost, kot firme, ki poslujejo ko se pojavi kakšno Javno naročilo. Pa čeprav enkrat letno. Drugače so pa speče.

     • Duhec

      Se strinjam…. men se ne lub več kregat.

     • KAPIBARA

      Saj se zokiĆ tudi hvala z 2 milijontim obiskom gondole na LjJgrad.. ni pa povedal, da ima OŠ program šprtnega dneva . obisk glavnega mesta SLO, z obveznim obiskom gradu Z GONDOLO, s tem ogledom je štepal število obiskovalcev.. Mimo grede, kakšen je finančni izplen te gondole v blagajno in kašne minus za vzdrževanja in na katero javno ustanovo so to obesili.. vdrževanje je polovico bruto prometa….

     • Duhec

      Ne vem kako je na ostalih OŠ, v Domžalah se pa prav norčujejo iz staršev in otrok. To je tud šola otrok Kopač Mrakove. Tolk je čutna.

     • karlina

      Obisk zivalskega vrta za tričlansko druzino-skoraj 30 eu, halooo

     • sprehajalec

      Pa provizije iz naslova gondole, ki se potem talajo. Ljubljana je zlata jama, za tipa kot je Zokić, povsem brez nadzora. Turistične provizije so pa tako stare, kot sam Turizem.

   • Olga

    Tudi avstrijska kopališča so lepo urejena… Ali nič ne berete?!

    • karlina

     Aha, beremo, samo na tem portalu, ker drugje niti slučajno ne upajo objaviti, kakšna grozovita posilstva se tam dogajajo in to vsem, ne glede na spol in starost, grozljivka

   • Nata

    Ja, pa o katerih hiškah potem govori članek ?
    Pa o odgovoru ministrstva ?

   • elh

    A tako, hvala za info, še nikoli nisem bila tam, vendarle očitno niso mogli povsem iz svoje kože in zadevščine glavni namen ni služiti revnejšim otrokom na kar se je ob nabiranju sredstev sklicevalo ampak biznis. Mislim pa, da ljudje dobro premislijo kam pošljejo otroke in bližina migrantov ni primerno okolje za brezskrbno počitnikovanje otrok pa če plača država ali ne. Ko in ker bo zato letovišče zapuščeno bo migrantsko, po volji države. Bo Merkla poslala odvečno nazaj Mirkotu, ki jih je velikodušno sprejemal.

    • Duhec

     Teh zraven svojega otroka res nočeš… ko sm bla na Viču, ko sm to vidla (skakanje po cesti, posedanje na pločniku, vreščanje itd), me je kr zmrazilo.

     • karlina

      A to letošnje migrante

    • karlina

     itak, kimoglavec

  • Olga

   150.000.000 EUR-ov za migrante letno?!!!!

  • karlina

   Sama ze več 10 let ne plačujem poloznic za RK, ker vsi vemo, kdo se redi na njihov račun, kot tudi UNICEF

 • Anton

  včasih po vojni, so bili otroci partijcev in udbovcev kot tudi njihovi starši z rdečo knjižico priviligirani raznih ugodnosti od strani tedanjega režima, dandanes so očitno to prakso soudeleženi tudi migranti in njihovi otroci.

  • KAPIBARA

   Pomešaj ta dva in ugotoviš , da so eni te isti..

  • karlina

   ITAK, a mogoče ni bilo tako z vsemi , ki so prišli v Slovenijo iz bivših jugo republik-se zgodovina po točno 70 . letih ponavlja, kamorkoli se obrneš

 • čips

  Pa je ja brezveze besed. Lepih nimam za to drhal migranti in nasa cmerar vlada vsi so isti. Samo daj, nikoli se ne vprašajo od kod prihaja in, da smo v slo. ljudje, ki jim to ni po volji. Zdaj bodo te dokazano izprijene pokvarjence (so tudi najbrž izjeme) dali na Debeli rtič kamor Tus vozi letovat otroke iz manj situiranih družin… upam na najboljše pričakujem najslabše. Ti qrci namenoma podžigajo folk , da se mu vtrga? Daj mi bog , da cmero srečam v zakotni ulici v zavetju noči.

 • Slovenski Bojevnik

  Lepo darilo vsem pripadnikom slovenskega naroda za 25. obletnico samostojnosti, ni kaj.

  Slovenci nismo več drugo razredni državljani, sedaj bomo postali tudi uradno tretjerazredni državljani.

  Dokler ni bilo “doktorjev” iz Afrike in Arabije smo bili drugorazredni, saj so takrat vsa stanovanja od države dobili naši “bratje” iz Jugoslavije, zdaj pa jih očitno še oni ne bodo več dobivali, torej smo sedaj mi padli en rank nižje.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + ++ ojej , dobra !!

  • karlina

   itak, saj nam je sam presvetli car Mirko ze jasno povedal, da se ne ozira na malega človeka, to smo pa vsi Slovenci, ki ne delamo v JU in drzavnih sluzbah

 • francelj3

  Po kdo vam pisari te tekste? V prvem odstavku kompletna nepismenost, ki najbrž kaže na neslovensko poreklo pisca, najbrž urednika (pravilno bi bilo: Počitniških hišk na Debelem rtiču…), v drugem odstavku pa pravilno. Pojdite že enkrat v osnovno šolo in se naučite osnov SLOVENSKE slovnice!

 • goldhorn

  Pred dvema tednoma sem bil v tem letovišču. Če nameravajo med otroke naselit migrante, je treba odgovorne obesit za jajca. Kdo bo nadziral migrante, ki se lahko sprehajajo po celotnem letovišču? Med dekleti v kopalkah? Pa dobro vemo, kaj se po Evropi dogaja!

  • Olga

   Najboljše, da starši svoje otroke zadržijo doma!

   • Nata

    Ja, že……že………oprosti , da se vtikam .
    Umik je najslabša izbira !
    Na tak značaj mnogih Slovencev – da se raje umaknejo – levaki računajo že 19 let !!

    • Razocarana

     Predlagam da se vse migrante ki jih bodo nastanili na Debel Rtič in ostale lepo zbere in avtobusi odbelje na domove vseh ki v medijih in na Kotnikovi zagovarjali namestitev migrantov v Sloveniji in jim delili čajček in piškote. Saj vemo kdo so in če so jih hoteli v Sloveniji naj jih imajo, vendar na njihovih domovih in na njihove stroške.

     • Nata

      Dober predlog !1 Lahko jim pomagamo pri prevozu le – teh , no !!

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ampak tam jih je bil sam gobec, itak vsi vemo zakaj.

   • mona lisa

    Jaz otroka ne bi poslala tja kjer bivajo in se sprehajajo migranti. Saj vemo kaj se je že dogajalo.

    • karlina

     Mona lisa, otroško zdravilišče je kakšen km stran, kar je zelo slabo, če se bodo lahko mirno sprehajali, koder se bodo hoteli, me pa samo zanima , če so o tem kaj vprašali domačine in kako bodo oni na to odreagirali.

  • mona lisa

   Popolnoma se strinjam in verjetno večina normalnih Slovencev.

  • karlina

   Tukaj ni otroško letovišče, je pa res zelo ,zelo blizu, sicer pa, glej tukaj je glavno kopališče za domačine, kolikor je meni znano, pa tudi sicer za vse , ki so v blizini Ljubljane, ker je blizu in zelo prijetno, ter čisto in tiho. Se pa strinjam s tabo, da je to zelo, zelo neodgovorno dejanje, kajti tukaj je vedno bilo zelo veliko otrok.

 • Olga

  Ali ni Pirc Musarjeva zagotavljala, da migrantov na Debelem rtiču ne bo?!! Ali niso te kapacitete namenjene otrokom iz socialno šibkejših družin?!! Še ena v vrsti laži in manipulacij in lažne solidarnosti levega pola, kamor omenjena tovarišica spada! Maske padajo!

  • Duhec

   Musarca je baje fajn, zanimiva ženska.

   • Peter

    Ne ni. Brezobzirna karieristka namazana z vsemi žavbami in pripravljena na vse, samo zase.

    • karlina

     ITAK, kako šele njen moz, če je sploh še poročena, nekaj se je govorilo, da se ločujeta.

   • karlina

    A bejz no, se hecaš, menda je Kučanova miljenka.

  • koza

   Kaj pa, če je zaradi tega tudi odstopila? Ne pa zaradi tiste blondine.

  • karlina

   Ne, ne Olga, za otroke je pred tem naseljem, tukaj je za druzine z otroci.

 • MEFISTO

  Za doktorje in inženirje z jutrovega je tudi najboljše premalo dobro.

 • dr Janez Sveti

  Menim, da bi morali zapolnit tudi te kapacitete, ki so neizkoriščene. Le tako bi se afriški in arabski inženirji in doktorji lažje aklimatizirali:
  https://www.kempinski.com/sl/istria/palace-portoroz/spa/

  http://www.rimske-terme.si/sl/

  Dr Janez Sveti organizator prevozov

  • Krtača17

   Bravo! Najprej te, potem pa parlament pa jankovičevo rezidenco pa jankovičev štadion, pa….

 • Duhec

  Policaji so za te hiške dobli 30% višjo plačo…

  • Michael

   Res si pravi duhec. Malo tu, malo tam, kot komentar. Da ti pojasnim. Najprej ne gre za nobene hiške ampak dva objekta z bungalovi, počitniške prikolice in kamperje, kar pa so v preteklih letih večino že prodali. Miličniki niso dobili večje plače, NASPROTNO dobili so pol regresa, druga polovica je šla za obnovo počitniških kapacitet. Drugič tvoja mama je lahko pisala potrdila za počitnikovanje v kapacitetah Rdečega križa, ne pa za počitniški dom MNZ.

 • Slovenija moja dežela

  Banda pokvarjena

  • karlina

   No, pred 25. leti, ko so v tovarni posodili nek objekt v Bovcu , tudi migrantom iz Bosne, od takrat niti slučajno nihče več ni hotel tam letovati, ker je bilo vse uničeno in v groznem stanju, tako, da ….

 • Nata

  Zahvaljujejo se za razumevanje ? Kakšno razumevanje neki …….saj nikogar niso nič vprašali ! Kar določili so !
  Pa kako tiho je potem bilo , ko so videli , da ljudem ni prav . Mislila sem , da to ne velja več !?
  Kam bodo pa šli naši otroci in družine ??
  Eh , briga jih !
  Se vidi , kdo je glavni – feministke , ki ne marajo družine in LGBT , ki jih ne morejo imeti , a ne ?
  Vse za migrante ? Pa ta tema je tudi čisto potihnila ! Kaj se pravzaprav dogaja ?
  Etika…….morala…………in MOLK ? Suuuuuuuuuuuuper …………vladanje.

  • zarja

   Menda so jih celo v postojnsko porodnišnico namestili. Noooro, sej ne moreš verjet.

   • Duhec

    Hahaha a res???

    • Vera

     To ni niti najmanj smešno ! :(

     • MEFISTO

      A džihadisti rudi rojevajo?

   • karlina

    Aja, a ti to resno

 • Duhec

  Pol pa zahtevate kulturni nivo bla bla. Včasih se z njim sam smešiš, ker ga ne razumejo.

 • Janez

  Je pa res zadnji čas !
  Da se te slo pokomunisti poberejo iz slo javnega življenja !
  Ankaran !
  Pa Debeli rtič !
  Naj osaneta taka kot sta vednnno bila ! Lep obmorski letovški kraj !
  Luka Koper naj kar deluje !
  Vendar naj okoljsko ne uniči cele obale ! Migrantov pa tam na obali – ni nič treba ! L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S.
  nesposobni slo iz vlade, pa “klovnovski Desus Karl” jih niti nazaj ne znajo poslati. Tja od koder so prišli !

  • tarantela

   Sej zdej bo penzioniste prevzel Janša, je že naročal upokojencem iz SDS, naj se vpisujejo v Društva upokojence v svojih domačih krajih. A bodo novačili?

   • Janez

    Ja Seveda
    ,
    Saj tako bo ok !
    Kaj bi s tem pokomunističnim Desusom – polnim ex tajne službe ljudi.
    Le za svoje privilegirane ex KP, ZK sistemčke skrbijo, pa za njihove vprašljivo “zaslužene” penzije !
    Pa?
    Nič ne naredijo za prevarane prave ex socialistične zgarane, bolane delavce ?
    S sramotnih 400, 500 eupenzije za 40 let garanja ! Tovarne delavcem, a ne ? L.R. JANEZ KOMENDA
    Sramota slo ex KP, ZK-jev!

 • Egon83

  Kdaj bo kak članek o tihotapcih na slovenskih tleh? Kaj dela slovenska država, da bi polovila te tihotapce? Kdo mastno služi na ta račun? Kolega iz azilnega doma na Viču pravi, da jim je speezdila vsaj tretjina ”gostov” (via Nemčija) od katerih se jih vrne le malo, seveda neprostovoljno. Takrat morajo zaposleni začeti postopke jovo na novo. Sizifovo delo! Ker tujci ne obvladajo jezika in infrastrukture, je jasno da jih nekdo na črno vozi proti severu! Slišim tudi, da je čedalje več Alžircev, Maročanov ter Egipčanov, torej Severnih Afrikancev, kjer seveda ni nobene vojne. Bojda so ti tudi daleč najbolj agresivni in napadalni, za razliko od Sirijcev ki jih je vseh starosti in obeh spolov, pa so Severni Afrikanci izključno samo moški med 20-40 let.

 • KAPIBARA

  Po fotkah sodeč je to letovišče Min. za Notranje zadeve in Min. za Obrambo.. res lepo urejeno,plavaš 10 minut, pa si že na morski meji z I. Žal pa do otroškega letovišča+ vinogradov Vina Koper.. je res cerka 10 minut peš.. Na to plažo često hodim, je najbližja iz LJ..dobra hrana pod marelo in tik plaže….

  • karlina

   Mi smo velikokrat hodili z otrokoma, res je bilo tukaj lepo in mirno, nič več ne bo.

 • tomaž

  Lani sem bil v tem letovišču dva tedna. Lahko rečem samo eno. Lepo je dandanes biti migrant. Vse tisto, kar sem jaz pred letom pošteno plačal, bodo oni imeli zastonj.

  • karlina

   Si verjetno zelo zelo vesel, kajne, da boš letos in prihodnja leta odstopil te čudovite in lepe hiške migrantom.

   • tomaž

    Ne samo to. Če jih enkrat res naselijo noter, ta kamp zame ne obstaja več. Tudi v prihodnjih letih, seveda.

 • Johan

  Ja to se pa že dolgo ve SD si pripravlja teren, da proda svojim zvestim članom !

 • mona lisa

  Še ta kanček slovenskega morja bodo zasedli migranti. Ne morem verjet kam smo prišli. Letovišče za otroke in slovenske delavce bodo spremenili v migrantska stanovanja. To preseže pa res vse. Kaj pa varnost naših otrok ki bodo še letovali tam? Naša država je res bolna do konca.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Ne drzava, tisti levaki, ki nam vladajo.

 • Duhec

  Predniki teh politikov, ki zdej odločajo, so premoženje tistim za ktere so ocenli, da ga majo preveč al jim je blo pa sam všeč, kr zaplenli…. pol ste pa presenečeni?! Delajo kar jih je volja….

  • karlina

   itak

 • Johan

  Danes poteka frakciska borba LEVIČARJEV v Kopru > SD proti SMC povejte resnico, tisti ki poznate jugo Slovenijo !

  • sevenx

   Točno to. Med sabo se bodejo za droptinice oz. kar je ostalo od gospodarstva da zgleda pristno.

 • Helion

  Ljubi Slovenci! Ste zadnji v čakalni vrsti! Kdo vas usmerja, oziroma onemogoča? Policija prosi za razumevanje za odstopanje lastnih turističnih destinacij tujim migrantom? Migrantom posodite velike šotore s predplačilom kavcije in turistično takso. Preživljajo naj se s svojim delom, ali prihranki. Migranti so preseljenci. Preselite jih čim prej iz prenatrpane male čakalne Slovenije.

 • Duhec

  Napišite še koliko družin, otrok letos morja sploh ne bo vidlo. Za razliko od teh popotnikov, ki jim ni bil problem plačat pot od 5 do 10.000 evrov na osebo.. Vse skup je bolano….

  • karlina

   Veš koliko-70 %, nedavno v anketi in kam bo šel regres, če sploh-za flikanje in štukanje meseca.

 • Viktorh

  Mislim, da se te kapaciteti policijske že vsa leta. Že v 60-tih je tu imel policijski sindikat svoje kapacitete – lesene šupe, ki so jih pozneje obnavljali.
  RK pa ima za otroke drugo namestitev.

  • sevenx

   Seveda bodo ti migrantski otroci z bradami plavali in plesali skupaj z vašimi 10 letnimi otroci za katere zbiramo denar da vsaj enkrat vidijo morje na objektu RK.

  • karlina

   TOČNO

 • Helion

  Ljubi Slovenci! Ste zadnji v čakalni vrsti! Kdo vas usmerja, oziroma onemogoča? Policija prosi za razumevanje za odstopanje lastnih turističnih destinacij tujim migrantom? Migrantom posodite velike šotore s predplačilom kavcije in turistično takso. Preživljajo naj se s svojim delom, ali prihranki. Migranti so preseljenci. Preselite jih čim prej iz prenatrpane male čakalne Slovenije.

  • karlina

   Migranti so navajeni vročine, bodite no malo strpni, rabijo biti na morju, halo, ne pa Slovenci, ki smo navajeni tudi mraza, zato pa so tako odločili na vrhu, da jih ne bo zeblo, no.

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  CERARJEVI GOSTJE.

  • karlina

   No, ja, če so pa Cerarjevi, potem pa naj jih nastanijo v Murgljah, ne vem, če bodo domačini zelo veseli, ko se bodo, če hodili poleti kopati, nisem prepričana v to.

 • dare326

  Slovenska vlada nima jajc reči NE, ne bomo sprejeli migrantov, ker je kvota polna.

  • karlina

   Pa saj jih vsak mesec sprejemajo, čudno, nič več niti ne objavljajo v medijih, koliko smo jih ze uvozili, brez naše vednosti in privolitve, kar naenkrat pa jih bo najmanj pol milijona, če ne več.

 • garfi

  Drugorazredni Slovenci mnogi še vedno ne štekajo kdo nam vlada.

 • Anton

  https://www.youtube.com/watch?v=tIuaWkkKUGQ

  levaki bodo kajpak rekli za Merkator je kriv Janez Janša, kot kajpak za vse

 • koza
  • sevenx

   To je tistih 600.000 “Sircev” iz Afganistana ki jih pogrešajo v Nemčiji .

 • ney

  Policisti, upam, da boste tudi sami za njimi pospravljali in obnavljali, ko vam bodo te hiške posca.,posral.,razbil…To delajte na svoj račun, ne na davkoplačevalski…Aja, pa še “obkolite” jih, da jih boste lahko “zaščitili” od nas, avtohtonih državljanov…(Kam smo prišli!!!???)

  • sevenx

   Fukojedina.

  • karlina

   Verjamem, da so policisti besni do konca, saj so NJIM VZELI počitniške kapacitete.

 • AxCrypt

  Spravljajte se na tiste pri koritu. Navadni policisti nimajo nič s tem, temu primerno uporabljajte izrazoslovje.

  • tarantela

   Oprosti, Ti pa nisi za na ta portal; tukaj se zmerja in popljuva vse vprek, kriv ali nedolžen, razen, če spadaš v čredo.

   • AxCrypt

    To lahko počneš povsod, če ti manjka pameti.

    • tarantela

     Tako tukaj je, upam, da si me razumel.

  • karlina

   Pa saj nobeden tukaj ni omenjal navadne policiste, itak bi verjetno oni letovali tukaj s svojimi druzinami, vsaj pred leti so, oni so itak samo navadni usluzbenci ,kot vsi drugi drzavljani.

   • AxCrypt

    Potlej je pravilneje napisati ‘policijsko vodstvo’ ali pa ‘vodilni uslužbenci Policije’. Če pa napišeš ‘policisti’, je preveč splošno.

 • Sredinec4U

  Trenutno je par 10 mio EUR v proračunu rezerviranih za begunce. Revne državljane prosimo za razumevanje. V primeru, da beguncev ne bo, bomo sredstva prerazporedili za dvig plač v javnem sektorju. Zaposlene v gospodarstvu prosimo za razumevanje. Če vam zmanjka kruha, jejte potice. Prosimo vas za razumevanje.

  • Vera

   Žalostno, toda resnično ! :(

   • karlina

    Saj ni res , pa je

  • sevenx

   Letos vas bomo zakreditirali še za dodatne 4 milijarde. Ne skrbite, to ni vaš problem.

   • karlina

    A samo za toliko, eh potem bo pa ze šlo-sarkazem

  • Slovenija moja dežela

   Niso vsi v javnem sektorju za v isti kos. Nekateri za garanje dobijo manj kot delavci javnih del

   • karlina

    To ze, ampak za sluzbe se pa ne tresejo, kot v gospodarstvu, to pa je velikaaa razlika.

  • karlina

   ZALOSTNO, TODA ŠE PA ŠE RESNIČNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • samsara

  Domači ljudje, davkoplačevalci, so za aktualno marionetno vlado popolnoma nepomembni.
  Zadnji pripadnik invazivnih muslimanskih hord, ima absolutno prednost pred katerimkoli prej omenjenim domačinom.
  Gnus!!!

 • sunday

  jeb eš tako oblast, ki tako podlo ravna z lastnim narodom – jeb eš takega volilca, ki voli tako gnilo oblast!!!

 • Svinsk zrezk

  kmal bo umazani rtic ne pa debeli

 • Slovenka

  Kmalu bo Nevarni rtič.

 • cosmosjasnovidec

  Policija “hvala za razumevanje”.Sedaj,ko so se hinavski policaji prodali Cmeri za večjo plačo nekaj eurov so v trenutku na strani tega komunističnega izpljunka.

 • Nada

  Groza, odtrgujejo lastnim državljanom in zastonj delijo tistim, za katere se vnaprej ve, da bodo vse uničili, znotraj in še daleč naokrog zunaj.

 • novaknovak

  banda pokvarjena. po hanzi tv in radiu pa..slovenski otroci so lačni, ne morejo na morje, ne morejo na dopust…ma gonite se v 3pm

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Točno, tudi jaz nimam drugih besed

 • karlina

  Bravo, super, ni kaj, sem bila maja ravno tukaj, tako lepo urejeno in čisto, pa zgleda, ne bo dolgo in tudi domačinov ne bo na plazi, če bodo tam migranti, zelo pametna poteza MNZ, za bruhat in to ravno letos, ko bi veliko Slovencev zelelo letovati v Sloveniji, glede na to, da je Hrvaška tako draga in prepolna turistov, so zabili hrbet v noz Slovencem.

  • Slovenka

   Upam, da si kraj poslikala, ko si bila tam, kajti na čistočo, red, okus, ličnost, urejeno okolico kar pozabi. Edino fotografije te bodo še spominjala na zgubljeni čas.

 • zoro

  debeli rtič
  bo samo še črni in umazani
  muslimanski tič.

 • intel345

  ZAKAJ ZA VRAGA BI DAL SLOVENSKIH DRUŽINAM MOŽNOST DOPUSTOVANJA KJER VIDIJO MORJE 1-X NA LETO PA ŠE TO ZA 5 DNI?????????????????????
  ČE LAHKO DAŠ HIŠICE V NAJEM ZA INTELEKTUALNE, PAMETNE, RAZGLEDANE IN SPLOH IZREDNO STRPNE IMIGRANTE????????????

  ADIJO PAMET!

 • Počitniške hiške na Debelem rtiču, ki so v lasti ministrstva za notranje zadeve, bi morali prodati tujcem.
  Ker država je slab lastnik, tujec bo boljši.

  • Slovenka

   Naredili smo še nekaj slabšega.. Nismo jih prodali, ampak smo jih dali tujcem zastonj.

 • Slovenka

  Naj citiram odličnega pisatelja Jožeta Snoja v Gospodu Pepiju, ki povzema mnenje svojega očeta o komunistih, ki si ga je ustvaril že pred drugo vojno: da so komunisti plesen, in v resnici pogubljajo Slovenijo. Policisti pa bi tudi morali reči NE, prvič zaradi sebe, drugič zaradi naše varnosti. Konec koncev jih mi plačujemo, Slovenci, zato bi morali držati z nami. Ravno danes smo izvedeli, kako je končan policist v Brežicah.

  Nemški državljan? Čokoladno rjave barve? Muslić? Iskal je delo? Bla, bla, bla.

 • Matija Berce Bovn Profil

  Slovenske družine bojo že počakale z morjem, ne bo nikamor ušlo…