fbpx

Debeli rtič: Nekoč letovišče slovenskih družin, danes rezerviran za migrante

Foto: Policija

Počitniških hišk na Debelem rtiču, ki so v lasti ministrstva za notranje zadeve, do nadaljnjega slovenski državljani ne morejo koristiti, saj so za vsak slučaj rezervirane za migrante oziroma prosilce za azil. Policija se zahvaljuje za razumevanje. 

Več naših bralcev nas je povprašalo, ali drži informacija, da počitniških hišk na Debelem rtiču, ki so v lasti notranjega ministrstva, ni mogoče koristiti, saj so rezervirane za migrante. Informacijo smo preverili na omenjenem ministrstvu in kot je razbrati iz njihovega odgovora, bo to držalo.

Apartmaji rezervirani za prosilce za azil
“Prostori Počitniškega doma na Debelem rtiču so na podlagi Kontingentnega načrta Republike Slovenije namenjeni nastanitvi prosilcev za mednarodno zaščito, in sicer v primeru povečanega števila prosilcev in ob predhodno zapolnjenih ostalih kapacitetah,” so nam odgovorili iz ministrstva.

Policija: Hvala za razumevanje
Na Debelem rtiču je bilo sicer možno letovati v času med 1. majem in 30. septembrom. Tudi na spletni strani Policije, kjer so objavljene informacije o počitniški dejavnosti, so v začetku junija zapisali, da počitniških zmogljivosti na Debelem rtiču do nadaljnjega ni možno koristiti. Ob tem so se zahvalili za razumevanje.

Aktivno preživljanje počitniških dni
“Debeli rtič leži na sončni strani miljskih hribov tik ob morju. V kampu počitniškega doma v gosti senci borovcev lahko dejavno preživite počitniške dni,” pa je na spletni strani Policije zapisano še iz časa, ko so bili bivalniki in bungalovi na voljo tudi za slovenske državljane.

N. K.