fbpx

[EKSKLUZIVNO] Direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič ne bo odstopil

Foto: Damjan Damjanovič bo gost v oddaji Iz oči v oči z Marjanco Scheicher, ki bo na sporedu Nova24TV to nedeljo, 18. 12., ob 19.30 (foto: Nova24TV).

Zaposleni v Slovenski filharmoniji so uresničili napovedano stavko 5. decembra, kljub temu pa stavka ne pojenja. Slovenska filharmonija je namreč že med opozorilno stavko napovedala pravo stavko od začetka priprav na novoletni koncert od 19. decembra do same izvedbe 1. januarja, vendar pa bo kmalu tudi jasno, ali bodo stavko dejansko izvedli.

Eden izmed pogojev, ki ga postavljajo, je, da se morata s svojih položajev umakniti tako direktor Damjan Damjanovič kot tudi priznani dirigent Uroš Lajovic. Direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič je za našo televizijo Nova24TV povedal: Kot direktor ne bom odstopil, ker smatram, da očitki, ki jih dajejo stavkajoči v javnost, ne držijo. Glede konflikta, ki je nastal iz dveh različnih interesov, pa verjamem, da se bo končal nam vsem skupaj v dobro, predvsem pa v dobro našega občinstva oziroma publike ter vseh ostalih.”

Pojavila pa so se tudi ugibanja, kaj bo z novoletnim koncertom v Slovenski filharmoniji 1. januarja 2017. Ta je namreč že razprodan. “Konec koncev to ni samo v mojih močeh. Zame je 1. 1. delovni dan in naredili bomo vse, da se to izvede. Se že veselim tega koncerta,” je dejal Damjanovič. 

Damjanovič je sicer direktor Slovenske filharmonije že od leta 2003, v tem času pa je to kulturno ustanovo povzdignil na višjo raven, saj je z orkestrom Slovenske filharmonije gostoval že po celem svetu, Damjanovič pa je naredil največji napredek v zgodovini Slovenske filharmonije pri decentralizaciji dejavnosti. Povečalo se je število gostovanj po Sloveniji, povečal pa se je tudi delež slovenske glasbe v programih Slovenske filharmonije.

Celoten intervju si lahko ogledate v oddaji Iz oči v oči z Marjanco Scheicher to nedeljo, 18. 12. 2016, ob 19.30 na Nova24TV.

Marjanca Scheicher