[FOTO] Dolenjsko-Belokranjska regijska koordinacija SDS optimistična glede prihodnosti

Foto: B.P.

Dolenjsko-Belokranjska regijska koordinacija SDS je ob 25-letnici slovenske države pred restavracijo Prepih pri Novem mestu pripravila “Srečanje treh generacij”. Na dogodku, ki je trajal kar cel dan, je bilo čutiti obilo optimizma, da se bo situacija v naši lepi državi kmalu spremenila na bolje, pod pogojem, da bo na naslednjih volitvah zmagala stranka SDS, ki daje v ospredje prave vrednote.

Srečanje treh generacij, kot so ga poimenovali, so začeli ob 12.00 s pohodom. Po krajši rekreaciji je sledila maša za domovino v farni cekrvi Stopiče.

Pred uradnim delom prireditve in tudi tekom njega, ki je vseboval bogat kulturni program, je potekala predstavitev območnih odborov Dolenjsko-Belokranjske regije. Vsak odbor je okrasil svojo stojnico z nečim posebnim, kar predstavlja njihov kraj in obenem njihovo članstvo. Pomembno je, da se odbori med seboj povezujejo in eden drugemu vlivajo moč za nadaljnje delo. Prišli so do mnogih novih idej kako oplemenititi svoje delo, ob zavedanju, da so skupaj močnejši.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik SDS Janez Janša, spregovorila pa sta tudi Bojan Kekec in Albert Pavlič.

Prisotna sta bila tudi poslanca SDS Anja Bah Žibert in Branko Grims, čas pa si je kljub napornemu urniku vzela tudi poslanka v evropskem parlamentu Romana Tomc.

Kulturni program ni nikogar pustil ravnodušnega
Najprej je zadonela Zdravljica, ki jo je odpela Martina Prevejšek, ki je kasneje nastopila tudi s Trobilnim kvintetom Kvintola. Oto Pestner je znova dokazal, da se ob njegovem prepoznavem vokalu še vedno naježi koža, domačin Tom Kobe pa je marsikoga presenetil s svojim neverjetnim akademsko podkrepljenim glasom, ki dokazuje, da je tudi v krogu mlajše generacije veliko izredno dobrih vokalistov.

Glasba resnično povezuje in ob njej se je vsakdo lahko sprostil.
Belokranjske duše in tudi druge prisotne je “pobožal” zvok Preloških tamburašev, Trobilni kvintet Kvintola, odlična zasedba samih mladih fantov, pa ravno tako nikogar ni pustila ravnodušnega. Nastopile so tudi poskočne mlade plesalke in marsikdo bi najraje zaplesal kar z njimi.

Albert Pavlič je predsednika SDS Janeza Janšo presentil z domiselnim darilom, košom samih dobrot in toplo kapo za hladne dni, ki prihajajo.

Raznolikost glasbenih nastopov je bila res velika in zagotovo ni popolnega dogodka brez domače narodnozabavne glasbe. Za ta del je poskrbel ansambel Mladi Dolenjci, ki je z vsem znano skladbo Nocoj je druga rekla mi, zaključil uradni del prireditve.

B. P.