Dr. Jože Pučnik sedaj domuje tudi v Evropskem parlamentu

V Evropskem parlamentu v Bruslju je potekala slavnostna inavguracija konferenčne dvorane, ki je poimenovana po očetu slovenske državnosti dr. Jožetu Pučniku. Inavguracije, organizirane na pobudo evropskega poslanca, vodje slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki (ELS) in pobudnika poimenovanja dr. Milana Zvera, so se udeležili družina dr. Pučnika, evropski poslanci, veleposlaniki ter visoki politični in mnogi drugi gostje iz Slovenije in tujine. Še posebej pa velja omeniti predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, predsednika skupine ELS v Evropskem parlamentu Manfreda Webra, predsednika SDS in nekdanjega predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janšo in predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Poimenovanje dvorane po očetu slovenske državnosti dr. Jožetu Pučniku v Evropskem parlamentu je simbolno izjemno pomembno dejanje tako za Slovenijo kot za Evropsko unijo. Tudi na ta način se je dr. Pučnika postavilo ob bok drugim velikanom evropske politične zgodovine. Tako kot življenjska zgodba mnogih drugih evropskih politikov, je bila tudi zgodba dr. Jožeta Pučnika izjemna, in vsak, ki jo pozna, se lahko strinja, da se je po tem velikem Slovencu več kot zasluženo poimenovala konferenčna dvorana v Evropskem parlamentu. Evropski poslanec Milan Zver, ki je bil v 90-ih letih tesen sodelavec dr. Pučnika, se je v nagovoru ob slavnostnem dogodku zahvalil tako predsedniku Evropskega parlamenta Antoniu Tajaniju kot tudi predsedniku skupine ELS v Evropskem parlamentu Manfredu Webru ter tudi predsedniku Slovenske demokratske stranke Janezu Janši, ki so v celoti podpirali in tudi odločno pripomogli k imenovanju dvorane po tem izjemnem Slovencu.

Evropa se na primeren način poklanja človeku, ki je pogumno branil demokratične vrednote
V nagovoru ob današnji slovesnosti je evropski poslanec Zver dejal, da je poimenovanje dvorane po dr. Jožetu Pučniku glede na njegovo življenjsko zgodbo nekaj povsem normalnega, predvsem pa zasluženega. “Pogosto se zgodi, da so ljudje, ki veliko naredijo za svojo domovino, cenjeni šele po svoji smrti. Tako je tudi v primeru dr. Pučnika,” je dejal dr. Zver, in ob tem izpostavil, da je v Sloveniji po dr. Pučniku poimenovan politični inštitut, vlada Janeza Janše je po njem poimenovala nacionalno letališče, predsednik republike pa je po dr. Pučniku poimenoval eno od dvoran v predsedniški palači. Prav tako so nekatere lokalne skupnosti po njem poimenovale ulice, trge, parke, šole. Tudi hiša, kjer domuje Slovenska demokratska stranka, se imenuje po dr. Jožetu Pučniku.

Ob tem je evropski poslanec še poudaril, da se s poimenovanjem dvorane po dr. Pučniku Evropa na primeren način poklanja človeku, ki je pogumno branil demokratične vrednote v trdih časih komunizma, ki ga je prav zaradi njegovih načelnih in demokratičnih stališč silovito kaznoval, pa tudi izgnal iz rodne domovine.

Na slovesnosti sta vse zbrane nagovorila tudi Antoni Tajani in Manfred Weber, ki sta izpostavila pomembno vlogo in prispevek dr. Jožeta Pučnika ne le v slovenski, ampak tudi v evropski zgodovini. “Poimenovanje dvorane po Jožetu Pučniku ni zgolj poklon njegovemu imenu, pač pa slavljenje ključne figure slovenske in evropske zgodovine,” je dejal Antonio Tajani. Manfred Weber je dodal, da je Slovenija tudi po zaslugi Pučnika, ki je bil nesebičen državnik močnega evropskega duha, suverena in neodvisna država, kot jo poznamo danes. Prav tako je poudaril, da bi dr. Pučnik vedel, kako naj najde EU izhod iz sedanjih težav na podlagi evropskih vrednot.

Demokracija pomeni povezati različne interese med seboj
Predsednik SDS Janez Janša pa je v nagovoru izpostavil, da je ime dr. Jožeta Pučnika neločljivo povezano z obstojem slovenske države. “Sloveniji je prinesel vedenje o tem, kaj je demokracija,” je dejal predsednik SDS, ki je še dodal, da dr. Pučniku nikoli ni šlo za osebne interese, temveč mu je šlo za stvar. Po besedah predsednika SDS Janeza Janše je dr. Jože Pučnik dobro poznal Evropo. “Dejal je, da se je za Evropo treba truditi vsak dan,” je spomnil Janša. Poudaril pa je še, da je dr. Pučnik resnično razumel, kaj pomeni boj za človekove pravice in demokracijo, saj je imel izkušnjo nepravičnega prestajanja zaporne kazni zaradi objavljenega članka.

Sin dr. Jožeta Pučnika Gorazd Pučnik pa je na današnji slovesnosti dejal, da je bil njegov oče “evropski državljan, ki je Evropo dobro razumel in je vedel, da demokracija pomeni različne interese povezati med seboj”.

Družina Pučnik z evropskimi poslanci, predsednikom Pahorjem, Janezom Janšo, veleposlanikom RS v Bruslju Radom Genoriom ter direktorico Študijskega centra za narodno spravo Andrejo Valič Zver.

V omenjeni dvorani je svoje mesto dobil tudi doprsni kip dr. Jožeta Pučnika, ki je do sedaj bival v Pučnikovi hiši na Trstenjakovi ulici v Ljubljani.

C. Š.

 • barbara rov

  Bravo, to je visok dosežek, čestitam!

 • totex39

  Kje so pa ostali naši socialistični evropski poslanci so se skrili, lahko jih je sram, niso vredni, da zastopajo Slovenijo.

  • Slovenec 33

   Socialistični evropski poslanci so v EU parlamentu predstavniki okupatorsko veleizdajalske oblasti, ki vlada v Sloveniji in so bili proti imenovanju dvorane po velikanu dr. Jožetu PUČNIKU ter so naredili vse, da do tega imenovanja nebi prišlo in ni jim uspelo.

   Zato jih ni bilo poleg, ker je bil njim bil dr. Jože PUČNIK trn v peti, skala v očesu in patriotski nepomembnež, ker oni zastopajo vesoljni idiotizem.

   Sicer jih je pa zastopal največji veleizdajalec slovenskega naroda v tretjem tisočletju g. Pahor, ki je kot predsednik vlade omogočil prikritje ene milijarde evrov denarja za teroroiste (kje so provizije) in kot predsednik države je skupaj z veleizdajalsko vlado omogočil uničenje slovenske vojske,da ne more braniti države.

   • večni srb

    A se ti zdi, da je država v kakšni posebni nevarnosti?
    Slovenci smo pa res življenjsko ogroženi, prav zaradi Pahorjeve opravilno nesposobne armije, ki ima ista pooblastila kot policija, ampak bedaki še vedno mislijo, da je vojska na naši strani.

  • WISKY 1000

   a je tista rdeča fujfujjonka al ni,a ni rdečka bolj zažgana tako kot migranti,se jo je že farba prijela.

   • Antonius

    Evropska poslanka, članica SDS, Patricija Šulin je gospa, ob kateri se sprašujete, če je tista one iz SD, ki je na Kotnikovi sredi Ljubljane s Kučanom branila in zagovarjala podeljevanje Slovenskih azilov nezaželenim šerijatarjem.

    • Franc Šink

     Baba se je navadila lagodnega življenja !

     • FORT WORTH

      Tako, kot vse njenega kalibra.
      Brez morale, brez cuta do domovine, brez vrednot, samo prazna lupina…
      Je pa jezicna, kot 10 kur…
      Hehehe

   • totex39

    Ona se je skrila ali pa ujčka migrante.

  • Ana Job

   Pučnik jim je bil trn v peti in niso mu priznali nobenih zaslug, dokler ni umrl.

 • Vera

  Pa naj še kdo upa rečti , da naši desni EU poslanci nič ne delajo . Lepo !

 • macon

  Levi poslanci se obnašajo kot “država, to smo mi” in ignorirajo simbolično dejanje, ki daje vrednost državi Sloveniji. To presega delitev levi-desni, levi pa kažejo svoj običajni fašistoidni obraz.

  • WISKY 1000

   levuhi si še zvezde ne zaslužijo

  • večni srb

   Ni vredno, če je samo laž.

 • ljubinica

  Lepo.
  Se je pravica na svetu.

 • stajerc5

  Tovarica Bulc je v imenu levih strank vlozila ponizno prosnjo, ce lahko vsaj WC v parlamentu poimenujejo v Sralnica M.Kucana!

  • milanček

   po smrduhu kućanu se imenuje sekret na Tromosovju, imenuje se pr tamalem poscanet!

  • WISKY 1000

   oprosti,dobro si napisal

   • stajerc5

    Kaj ko bi ti iz wiskya spet na mekano presalto, kapitalisticna pjaca ni dobra zate!

   • stajerc5

    Vse OK!

  • Miro

   ti si en bedak… kaj pa ima bebo bebasti Bulčeva z levimi?

  • samsara

   Morda kakšen nižjega ranga, v kakšnem oddaljenem kotu, v kleti, namenjen cistilkam in vzdrževalcem.

 • Hun

  Pučnik si to zasluzi! Vse pohvale tistim, ki so si prizadeval za imenovanje..

  • Kučko pod pručko

   Končno si rekel eno pametno!!!

  • župnik cefizelj

   pučnik je navaden oportunistični gnoj in lenuh. zelo pooseblja naravo katolibana: konvertitstvo, oportunizem in hujskaštvo.

  • Ana Job

   Res je. Bil je motor slovenskega osamosvajanja.

 • Kučko pod pručko

  Hvaležnost in gnev

  Vsega spoštovanja vrednemu dr. Jožetu Pučniku bom hvaležen do mojega zadnjega diha. In ravno toliko časa bom občutil ves gnev do veleizdajalca slovenskega naroda!!!

 • samsara

  Ali je drugarica Spomenka Diklić že kaj zakrulila, “Ustavite desnico”?
  Še ne?!
  Kaj pa revolucionarda Svetlana? Pa še nekaj njima podobnih in sorodnih, drugaric in tovarišic prvobork in dosmrtnih zaslužnic? Pa takih državnih aparatičk, ki se kitijo s pionirskimi titovkami in komunističnimi rdečimi ruticami?
  Pa nenazadnje sam veliki, največji med največjimi, grandiozni veletovariš, dosmrtni veliki boter, sam presvetli milan kučan se je ža kaj pritožil?
  Je nemara vsaj kaj čemerno potožil, da nekaj takega pa nikoli ni bila njegova najintimnejša želja? Še zamisliti kaj takega je zanj zagotovo povsem in docela nemogoče. No, nocoj pa oh nocoj, slabo bo spal v močvirju.
  Pa razni mesečniki in lunatiki levice? So kaj ogroženi in zgroženi. Kaj drgetajo od sovraštva in revolta. Imajo pa zagovovo vsaj povišan krvni tlak in padec cukra v njihovi komunistični krvi.

  • stajerc5

   V Murglah ze novo trafopostajo postavljajo, ker ze od volitev vse zivemrtve luci gorijo!

   • samsara

    Pregorevanje (po domače ‘crkavanje’) nekaterih dotrajanih udbokomunističnih izrodkov revolucionarjev, je torej korak bližje.

    • župnik cefizelj

     imaš prav. crknili so že udbaši in komunjare na čelu z izrodkom pučnikom.

    • stajerc5

     Ooooojaa, tudi njim dela tika-taka!

 • župnik cefizelj

  izdajalska sds je v zameno za poimenovanje dvorane po oportunistični prasici pučniku, žrtvovala arbitražni sporazum in piranski zaliv podarila hrvatom. bravo svinje izdajalske.

  • milanček

   pa nedolžnost hčerk od kućana

  • Republic Commando

   Piranski zaliv ste kar vi rdeči imbecili zapravili. Tako kot teran in še kaj. Svinje rdeče izdajalske .

   • večni srb

    Saj ni važno, najbolj pomembno je, da slovenci, ki so po poreklu hrvati, okupacijo mirno tolerirajo ali jo celo zagovarjajo.

   • župnik cefizelj

    zapravil ga je poscane janša, ki se je usral pred hrvati. primorsko so nam pa priborili partizani in prestavili mejo iz postojne v novo gorico. izdajalska domobranska govna so pa angleži lepo na vagone in pred sodišče.

 • župnik cefizelj

  pučnik, navaden lenuh, oportunistični partijski karierist, ki je nato drek mešal še v nemčiji, ko so ga pristaniški delavci nabunkali kot poveljnik to ljubljana pezdeta krkoviča.

 • Antonius

  Sramota, ker na otvoritev poimenovanja konferenčne dvorane po dr. Jožetu Pučniku v Bruslju, ni bil povabljen tudi zadnji predsednik slovenskega CeKaja zkS, ki se je z večletno zaporno kaznijo izživljala nad nedolžnim Jožetom Pučnikom. Milan Kučan je zadnji najvidnejši predstavnik *slavne* slovenske represivne preteklosti, zato bi si zagotovo zaslužil, da bi vsaj njegovo izdajo slovenskih osamosvojitvenih prizadevanj, postavili pod bruseljske parlamentarne žaromete, da širša javnost združene Evrope spozna, kakšnega gada Slovenija živi na svojih prsih.
  Ja, sramota je, da veleizdajalca prikrajšajo za zaslužene evropske časti. Zaradi tega kiksa dam SDS samo navadno 10-ko brez lente in obveznega plusa.

  • samsara

   Prisostvovanje temu svečanemu dogodku bi predstavljali resnejši dejavnik zdravstvenega, kaj zdravstvenega, življenskega tveganja.
   To bi zanj pravzaprav bila kazen. Recimo, če bi ga predhodno zaprtega prisilno privedli na to prireditev, bi to bil zanj to ekvivalent psihičnega mučenja.
   Tam bi najbrž uzrl še kakšno slovensko zastavo in še kaj slovenskega…

 • župnik cefizelj

  poglejte še to oportunistično cipo valič. kako se reži, ker se že leta napaja pri državnem koritu. skupinska slika prqašičev, ki dobesedno žrejo iz državnega korita in delavstvu pijejo kri! čas je za revolucijo!

 • Bandit123

  Na slikah je nekaj pravih hinavcev.

  • stajerc5

   Mislis na tista dva z rdeco kravato!???

  • Krtača 20

   Misliš rečt sami hinavci.

 • Krtača 20

  Ful pumembn res. Še cure si desn poimenujte po pucniku.

 • samsara

  Pahor pa namesto da bi že leta razlaščen ždel v zaporu, paradira in se šopiri. Gnus!

 • Krtača 20

  Kolk bi pa dubu za tistale četrt kile brona na odpadu?

 • jovan jovan

  Če bi Pučnik ostal v stranki, nikoli ne bi postala sekta. Škoda. Le kdo mu je “ukradel” veljavo v stranki?

 • Kučko pod pručko

  Še pranger Milanu Kučanu za veleizdajo slovenskega naroda naj postavijo pred evropskim parlamenom, pa bomo imeli vse!!!

  • Krtača 20

   Pa tebe za tepih.

 • Olga2345

  Levičarji (njegovi mučitelji in njihovi potomci) so poskusili, v svoji umazani maniri, škodovati še mrvemu, saj so hoteli imenovanje onemogočiti! Njim v večno sramoto in gospodu Pučniku v večno slavo, stoji Pučnikova soba v evropskem parlamentu!

 • garfi

  LEVI FAŠIZEM NA POHODU
  leviČĆarji so od globalistov plačani veleizdajalci in uvozniki islamistične golazni
  komunajzarska rtvZLO SKRAJNEŽE-šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-itd predstavlja kot sredino, parvo sredino SDS pa zmerjajo z radikalci
  nevarni časi so saj so komunajzli del TOTALITARNIH globalistov in njihov cilj je uničenje domoljubov držav in narodov
  naci plakati v titovem velenju niso naklučje, gre za isto usklajeno globalno vojno, kar leWaki počno v Ameriki
  NEVARNOST DRŽAVLJANSKE VOJNE V AMERIKI IN PRI NAS PRAVEGA DRŽAVNEGA UDARA
  https://www.infowars.com/

 • večni srb

  Nisem vedel, da je bil Pučnik prerok, kako bi sicer vedel kakšna bo Evropa danes in kaj bo za njo najbolj dobro.
  Ni vedel niti, da bo EU kot taka sploh kdaj res obstajala.

  • Krtača 20

   To si janša izmišljuje ene svoje kulte in bogove. Še kapelca mu manjka, pučnikova kapelca.

   • večni srb

    Janša je domobranec, torej navaden vojak, nemškim je Slovenijo izdala ljudska stranka,ki je tudi našuhtala domobrance na svoje sonarodnjake, brate in sestre.
    Je treba ločiti razred vodilnih politikov od navadnih drugorazrednih prašinarjev, ki zgolj opravljajo svoje delo.

    • if

     Nemškim je Slovenijo izdala KPS že 6. aprila 1941, potem 27. aprila 1941, tudi 1. maja 1941, tudi 13. maja 1941, ko je TIGR že bil boj z opukatorji, ki so bili zavezniki Kominterne, katere člana sta bila Tito in Kardelj.

     • večni srb

      KPS je bila prepovedana, šteli so par sto somišljenikov in niso imeli nikakršne politične moči.

     • if

      KPS je bila del KPJU, obe sta bili del Kominterne, njen šef Stalin je bil zaveznik Hitlerja.
      Komunisti Kominterne in nacisti so, skladno s paktom Hitler – Stalin, složno razbljali Evropo.

      6. aprila 1941 je bila napadena KJU, približno 11 dni prej so komunisti protestirai pri vladi KJU, ker so beograjski demonstranti napadli dve tamkajšnji nacistični izpostavi.

     • večni srb

      Jugoslavija je bila del Kraljevine SHS, kjer je srbski prestolonalednik uvedel izredne razmere, zaradi atentata ustašev.

      Komunistična kominterna je nastala po ruski revoluciji, ko je po pokolu buržuazije, nekdanje cesarstvo razpadlo na sovjetske džamaherije. Kralj je prepovedal komuniste, ker biti lahko sledili ruskem vzoru, isto so naredile vse zahodne kraljevine po Evropi, kjer so zakonodajalsko, politično in izvršilno oblast prevzeli demokratični parlamenti, v rokah buržuazije sta ostali edino nacionalna tradicija, religija in diplomacija.
      Drugače povedano, pakt o dokončnem uničenju nekdanje Prusije ni imel nikakršnega vpliva na kraljevino SHS, prej zločinski konstrukti ustašev, ki so se takrat že povezovali z italijanskimi fašisti in Vatikanom.
      Kaj tebe sploh moti v zgodovinskih dejstvih, najbrž si isti kot tedanji komunisti, ki so protestirali proti slovenskem parlamentu, da jih ne zavaruje pred provokacijami in nepotrebnimi akcijami proti okupatorjem. Verjetno so hoteli pokazati ljudstvu, da so izdajalci popolnoma nesposobni in je komunizem pot naprej… Saj ti danes tudi ne poslušaš Janšo ampak moraš ubogati miličnika, če ti nekaj reče,ker govori v imenu legitimne oblasti, ki jo mora ubogati tudi Janša, recimo, ne glede kaj je res in kaj je zate prav, ki itak ne veš in ne razumeš vsega.

      Za razumevanje zgodovine je ključno ločiti kaj je bilo prej in kaj pozneje, kot tudi ni mogoče razumeti matematike, če ne znaš seštevati in odštevati, da bi lahko razumel razmerja med političnimi silami tedanjega časa.

 • večni srb

  Izredne časti človeku, ki je bil v Evropskih merili popolnoma nepomemben in ni za sabo pustil niti enega omembe vrednega dela, sploh pa ni bil zaslužen za razpad komunistov Jugoslavije.
  To je danes EU, po brexitu bo pa še bolj taka.

 • večni srb

  Slovenije ni več, zdaj gre za slehernega slovenca.

 • Ana Job

  Pu*čnik je trpel zelo krivično kazen, ker je povedal, kar je mislil, ker je svoji državi želel dobro, zato, da lahko imamo danes kolikor toliko razvito svobodo govora, kajti nekoč se proti oblasti ni smelo ničesar izreči.

  Puč*nik se je na stara leta vrnil v Slovenijo in pomagal pri njeni osamosvojitvi in prehodu iz socializma v demokracijo. To je tudi povedal po TV v enem zadnjih intervjujev in umrl. Dobro zanj, da propada države ne gleda več.

  Kot žrtvi političnega sistema mu priteče priznanje in strinjam se, da se po njem poimenuje čim več stvari. Morda bi celo imeli poseben dan boja proti zlorabam s strani oblasti, v opomin, da se to ne bi nikoli več zgodilo – poimenovali bi ga dan Puč*nikovega boja.

  • večni srb

   Tako kot Janša pa spet ni trpel.

   • Ana Job

    Jaz bi rekla, da je Pu*čnik oče slovenskega naroda in ne Bu*čar ali Stan*ovnik, še manj K*učan.
    Kje je bil Sta*novnik leta 91? Na youtube se najdejo njegove jasne izjave, da je za Jugoslavijo in proti samostojni Sloveniji!?! Enako se sliši za ostale.

    • večni srb

     Vprašaj se torej kdo je bil pri nas močnejši od vodje komunistov in udbe Kučana, kot tudi od visokih pravnikov in državnih svetovalcev.

     Drnovšek je bil zadnji nesporni predsednik Jugoslavije, on je dobro vedel, da se bodo srbi in hrvati še stepli med sabo za njegovo nasledstvo.

     • Ana Job

      Kdo je močnejši? Kaj je v ozadju? Privatni interesi posameznikov, ki potiskajo naprej Ku*čana v resnici pa vladajo.
      Puč*nik bi bil danes zelo razočaran, globoko sram bi ga bilo tudi tega, kar se je zgodilo z desnimi strankami in njihovim stanjem duha, saj je bil NAČELEN IN PLEMENIT.

     • večni srb

      Jaz ne poznam nobenega od teh čudnih stricev,o katerih se pogovarjamo, nisem nikoli spregovoril niti besedice z nikomer od njih, zato res ne bi vedel kakšen je bil kdo. Itak sem slab primer stroge načelnosti in plemenitosti, običajno potegnem skupaj z dobrimi prijatelji, tudi če so svinje in vem, da nimajo prav,vendar jim dovolj zaupam, da tako slabi pa spet niso kot jih skušajo prikazati njihovi nasprotniki. Na srečo, imam zelo malo prijateljev in se mi ni treba velikokrat blamirat. Pa tudi sicer to ni noben zakon temveč bolj ena taka moralna vodila, ljudje se družimo zaradi različnih vzrokov, stvari so redko kdaj črno bele, ampak na koncu verjetno vsakdo spozna, da so osebe, s katerimi se družimo celo življenje, za nas vseeno bolj pomembne kot kr en tam. Sploh kadar gre za državo, takrat potegnem tudi s prijatelji, ki jih sicer ne maram preveč, vem pa, da nikoli niso bili pri fašistih.
      Kučan je odslužil svoje, vsa izvršilna moč je investirana v Pahorja. Zato so razglasili tudi izredne razmere, da ga lahko varuje vojska, in tako bo ostalo dokler bo treba. Itak nima smisla spraševat kdo ima oblast v vojaško policijskih džamaherijah, to je isto kot bi rekli, katera reka teče pod Dravskim mostom.
      Komunisti so bili razdeljeni na posamezne sekcije, ki so pokrivale vsa najbolj pomembna področja države in življenja, družine teh političnih direktorjev nam vladajo do danes in kontrolirajo slehernega posameznika v državi, saj tudi plačujejo vse kar obstaja. To je definicija tipičnega fašizma, zato mene nič več ne preseneča. Kaj je bil potem Pučnik, si pa lahko misliš, verjetno samo še en agent udbe, ki je skrbel za stike z nekdanjimi okupatorji in preko katerega so šla pogajanja za zaščito po izstopu iz Jugoslavije.

     • Ana Job

      Iz življenjskega vidika bi ti dala glede prijateljev prav, toliko bolj, če so ti kdaj pomagali iz “dreka” , takrat se jim res ne moreš izneveriti. Sama se uprem, kadar smatram, da nekdo ne deluje do mene pravično, pa naj bo to ljubezen ali kdo drug bližnji. V Sloveniji se še vedno najbolj prodaja gnilo sadje, znano po imenu USTAVITE DESNICO!
      Veš, plebiscit je brez dvoma dogodek, ki je last vseh nas, vseh tistih, ki so glasovali “za”. In za njegovih 88,5 odstotka smo vsi, ki smo si želeli samostojno Slovenijo, gotovo zaslužni. Takrat je, kot je dejal Jože Puč*nik 23. decembra 1990 zvečer v Cankarjevem domu, “politika dobila ukaz svojih volivcev, da izpelje osamosvojitev, in politika je dolžna to izvesti”. Zame je velik človek, ki se je zmogel upreti. Dolga leta je sedel in bil deležen nasilja komunistov.

      Moj sorodnik npr. ni želel biti njihov agent v Nemčiji in je pristal s kroglo v glavi v reki Ren, če bi sodeloval bi bil živ.

     • večni srb

      Zanimiva ideja, Pučnik je seveda razumel, da je slovenski narod dobil inštrukcijo za plebiscit od njega, politika je bila potem dolžna izvajati ukaz, ki si ga je sama izmislila.
      Danes bi plebiscit padel, v to si lahko prepričana.

      Isto kot za prijatelje, za politiko še bolj velja, če te enkrat izdajo, potem niso več prijatelji, je pa res tudi, da prijatelji pazijo eden na drugega in se izogibajo takim zameram.
      Kako je potem nastala slovenska levica, ne da bi se del komunistov odločil izdati svoje tovariše? Morda prav zato, če smo hoteli živeti kot del Evrope, je bil razpad komunistične partije nujna posledica. Zdaj pa, na vrhu se niso nikoli kregali med sabo, zakaj le, če so pa tam sami taki, ki jim nikoli v življenju ni nič manjkalo. Oni bi se lahko razdelili tudi na zgornje in spodnje, na prednje in one od zadaj, noben problem, če bi lahko vsi skupaj še naprej vladali. Problem so bili mali komunisteki, ki so se skregali z vsemi prijatelji in za seboj porušili vse mostove, da bi ohranjali komunistične ideje žive in močne. Kako takim dopovedati, da so jih od nekdaj imeli za navadne bedake in je vse skupaj ena velika izmišljotina, ki nima veze z golo geopolitično in biološko realnostjo, kako jim razložiti, da so bili svinje zaman ali za zelo male nagrade, največkrat zgolj za pohvale in se jim bodo ljudje nekoč maščevali, še bolj pomembno,kje bi lahko našli take komuniste,ki bi si to upali povedati svojim zvestim sledilcem, verjetno so zato poslali po disidenta Pučnika v Nemčijo in po anarhista Erjavca v Belgijo ter ostale, naj si taki mažejo roke in dušo s tem.

     • Ana Job

      Ja, če te nekdo izda ni več prijatelj, se strinjam, ampak sovražnik ali okoriščevalec.
      Med komunisti so prevladali privatni interesi in postali so pogoltni, razdeljevali so si plen uničenih in za drobiž prodanih slovenskih podjetij. Razpad juge je zrihtal že Ku*čan na zadnjem kongresu ZKJ. Potem pa je umazano delo prepustil drugim.Ja, res bi v današnjih časih potrebovali tisti zanos iz konca 80. in v začetku 90.
      In veliko možnosti smo imeli, da nam zelo uspe, pa nam prav zaradi notranje razklanosti in partijske demagogije, beri razvrednotenja vrednot, ni uspelo. Ne bo nam uspelo. Po poti Grčije gremo.

     • večni srb

      Pučnik je izrekel zanimivo misel, po kateri je edino znan. Jugoslavije ni več, torej so z njo umrli tudi problemi, ki jih je ustvarila in poosebljala. To ne drži povsem, nacionalizacija je pomenila povrnite v prvotno stanje, ni pa jasno o katerem stanju smo se pravzaprav menili, kje je bilo nujno potegniti črto in povedati kaj je legalno glede na kaj oziroma od kdaj.
      Dejstvo pa je, da je šlo za Slovenijo, cela SFRJ se je drobila na posamezne nacionalne republike, potem ko so se kar pol stoletja trudili čim bolj premešati ljudi in izničiti nekatere moteče specifike med različnimi ljudstvi. To ni enkrat okoli ampak dvakrat narobe, ker ima življenje čudno lastnost, da teče samo v eno smer in se nikoli ne more povrniti v prvotno stanje, razen v smislu mrtve materije, za katero pa čas lahko teče v obe smeri popolnoma enakovredno.
      Po razpadu SFRJ, se Slovenija ni povrnila v stanje pred 2.svetovno vojno, ker to tudi ne bi bilo mogoče. Nastalo je nekaj novega, še bolj čudnega kot prej. Kdor si takrat ni nič nakradel, tudi nikoli ne bo nič imel,edini pravi razlog za osamosvojitev tako leži na plečih Evropskih sodišč, pa še to le do brexita, ker potem se bo EU zaprla in obnašala kot nacistični 3.rajh, vendar s človeškim obrazom, ki ga bo potem še nekaj časa kazala naivni svetovni javnosti.
      kaj lahko danes svetujemo slovencem, začnite se učiti jezik enega od velikih sosednjih narodov, kateremu bo kmalu pripadla določena regija.

     • Ana Job

      Jugoslavija je razpadla, ker je bila na silo spravljena skupaj.
      Če bi ljudje malo bolj poznali zgodovino tam okrog leta 1918 bi to vedeli in razumeli. 
      Tito je le podaljšal agonijo ko je šel ustvarjat 2. Jugoslavijo in je zdržala dokler jo je avtoritativno držal skupaj in dokler je bilo dovolj denarja da se je sistem ohranjal. ko pa ni bilo ne njega (prisile) ne denarja pa je šlo vse narazen.

      Primer Slovenije je drugačen, čeprav ostajajo nerešene zadeve okrog združitve slovenskih dežel. Pravzaprav bi bilo za Slovenijo najbolje, če bi bila federativna ureditev pokrajn kot jo ima Avstrija. Skratka zgodovinske dežele Kranjska, Štajerska, Koroška in Primorska (kar jo še imamo). O tem sva se že veliko pogovarjala z Ratatajem.

     • večni srb

      Katera država pa ni na silo skupaj spravljena tvorba, med katerimi v naših koncih zagotovo izstopa Italija, ki je pobasala skupaj vse kar niso mogli asimilirati francozi, španci in nemci. Mi smo pa slovani, oni govorijo svoje latinske in germanske dialekte, mi imamo pa svoje slovanske in se že zato bolje razumemo med seboj kot s sosedi.
      Začne se v družinskem okolju, nadaljuje v šoli in končno doseže mednarodne politične odnose, zato poslovno okolje še danes nastaja med nekdanjimi sosedi in sošolci, ker se ljudje dobro poznajo in si zaupajo. Povsod je isto, nacionalni kapital se zgrinja v najbolj razvite centre, medtem ko je periferija prepuščena vsakdanji, vzdržni ekonomiji, ravno toliko, da je. Razen če komu iz kraja ni uspelo nekje drugje, in lahko privleče tuje investicije v domačo vas, takrat pač nastanejo neki podjetniški centri oziroma skupine, ki delajo biznise in si z zaslužki počasi krojijo poslovno okolje.
      Denar je za državo najmanjši problem, vse je nekogaršnja last, lastniki cenijo svoje in tako nastane neka vrednostna podlaga, za katero nacionalna banka naštanca ustrezno denarno enoto. Govoriti, da je Jugoslavija propadla zaradi zadolženosti ali pomanjkanja je pravzaprav slaboumno, produkcija socialistične Slovenije je daleč, daleč presegala današnjo. Če pa ni bilo brezposelnih, vsakdo je nekaj delal, kar je nenazadnje denar.

      TI govoriš o primerjalni in mednarodni ekonomiji, kjer so posamezna ekonomska območja v sorazmerju z ostalimi tekmeci, s katerimi si izmenjujejo različne dobrine, potem je seveda za vse vsega dovolj in cene rastejo skladno s povpraševanjem oziroma naraščanjem prebivalstva. Kapital je isto kot nataliteta, vedno je več, ker je zgrajeno na starem in vsem kar je bilo do prej, pa še vse kar nastane na novo.
      Lažje je širiti Ljubljano kot zgraditi supermarket v Zgornji zabiti, pri spodnji ščavnici, kjer nikoli ne bo živelo dovolj ljudi za uspešno finančno izmenjavo. Ekonomija lahko funkcionira šele,ko na nekem ekonomskem območju živi dovolj ljudi, več ni problem, manj pa onemogoča ključne finančne vzvode in se številke nikoli ne izzidejo v pozitivno bilanco. Manj ljudi rabi vse kar rabijo velike skupnosti, le da je v odročnih krajih vse dražje in se tudi ne uporablja dovolj, zato podjetja ne ustvarijo dovolj prometa in ne morejo konkurirati uspešnim državnim tokovom. Bistveno slabše pa ne smejo živeti, ker bi se ljudje začeli seliti na bolje, mase ljudi torej še kako vplivajo na splošno blaginjo.

      Kaj je v resnici sreča, to so pa že bolj subjektivne stvari, ki jih lahko sodi izključno posameznik sam zase, vsekakor najprej vsi rabimo neke iste stvari, ki jih tudi vsi ljudje potrebujejo enako, šele potem se lahko menimo še marsikaj.

      Zakaj bi imelo 2 milijona ljudi prednost pred 22 milijoni, pojma nimam, mogoče nam ni bilo treba začeti iz gole divjine, ker so skozi zgodovino tuji okupatorji povsod postavili kakšne karavle, napeljali vodo, ceste in ukrotili divjino, medte ko so na jugu še vedno območja, kamor skoraj še ni stopila človeška noga in je tudi vrednost tistih neomejenih posesti ter neobstoječih nepremičnih temu primerna. Od 0 različna torej, kupim celo bosno in pol Hrvaške za 1 evro.

     • stajerc5

      A ze vonjas isti smrad po pozaru v kuhinji Bruslja kot je zacel proti nam pihati konec 80-tih iz Beoooograda!?

     • Ana Job

      Iz Bruslja že dolgo smrdi in Evropa bo začela pokat po šivih, rajdajo jo taki, kot je
      Junker – the Big Boss of Europe, ki ga morajo vsi ubogat, če hočejo kaj zrihtat svoji državici, ali pa mu nastavit rit.

     • stajerc5

      Ta EU smrt zna biti celo krajsa kot je bilo brezvezno umiranje yuge na obroke. Zacetek je lahko ze v treh dneh pri Nemcih, ce(ko) merklca pade…

     • Ana Job

      Merklca se zaveda, da bodo begunci prinesli kaos v državo, a jih kljub temu spušča noter. Izdala je svojo državo in svoj narod, svojo kulturo.
      Skrajna desničarska stranka si že mane roke. Ko bodo migranti ravno prav razheblali državo, bodo vsi glasovali za to stranko. Potem pa pade čistka.

      Z EU je pa tudi konec. Če se bo izvajal pritisk na vzhodne evropske države potem se zna zgoditi da izstopijo tudi Madžarska, Slovaška in Češka.

     • stajerc5

      Ne pozabi na tretjo gospodarsko silo v EU, Italija! Ko gre Italija, gre tudi Avstrija in velika Poljska. Iiinn, evo ti ga na!!!

     • večni srb

      Sem komentiral, pa so izbrisali, zgleda sem spet zadel.

     • Ana Job

      Sem pisala nazaj, pa je naenkrat vse izginilo. Dobro je bilo napisano in v glavnem se strinjam. Daj pridi kdaj na Slovenca, če želiš. Dobrodošel. Itak se malo sproščamo, da nismo tolk v politiki. https://slovenec.life/splo%c5%a1na-diskusija.html

     • stajerc5

      Od kdaj pa to? A so zaceli udarce steti, z limitom? Vsako svinjarijo objavijo, vaju bi pa brisali, cudno, cisto cudno!

     • Ana Job

      Včasih se komentarji brišejo, če so noter nazorna imena ali kratice , zato jaz dajem zvezdice v imena, da gre vse čez, sicer mi tudi kdaj kakšen komentar izgine.

     • stajerc5

      Teh izkusenj nimam, se pa zgodi, da je odgovor na totalno brezveznem mestu, mogoce je pa pri tebi tudi tako!? Tudi, ce sortiram na vrhu, se vrag ne popravi. Mogoce pa disqus nori, ne vem…

     • Ana Job

      To se tudi dogaja, seveda. Da imaš up vote, pa si recimo nekje spodaj. To je zato, ker ti komentar sokomentatorji spemajo in ti znižajo rejting in pridobiš oznako LOW.

     • stajerc5

      Pomeni, da sem dober, a ne? Ti sploh ne ves, kako uzivam pri tistih “neblokiranih”, ki jih imam za hoby.

     • stajerc5

      Ja-ja, ja pajade, priznaj raje, da ti je tinte zmanjkalo.

 • Franc Šink

  G. Pučnik ne vračaj se iz groba, kajti razočaran boš nad današnjo Slovenijo katero si tako imel rad.Počivaj v božjem miru.

 • Krtača 20

  Šter leta se teli debeloritni mozolasti fašisti pasejo po eu parlamentu, zato vlečejo vsak po 10 jurjev plus stroški mesečno. Skup so pa v vseh teh letih spravl sam tale četrt kilski kipec enga žblj? Pa ne me jebat no!

  • večni srb

   Jaz imam mirno vest, kot si iz stranke nevolilcev.

   Kdaj bo višja socialna raje povejte, pa več narave in živali bi lahko kazali po televiziji.

  • Franc Šink

   Komunisti ste bili dražji.

 • Franc Šink

  Kaj ne vidite slepci da Tita nobeden več ne mara.

  • večni srb

   Bolj je zanimivo, da Pučnik še najmlajše ne zanima, ker učitelji v šolah ne znajo razložiti zakaj je bil pomemben in ne morejo citirati niti enega njegovega omembe vrednega dela.

 • if

  Jože Pučnik, veliki Evropejec ob velikih Evrope.

  Njegovi preganjalci, nazorsko doma v rdeči zvezdi in “Evviva il comunismo e la libertà”, so sovražniki demokratičnega sveta, zato svoje spomenike lahko odkrivajo le v nedemokaciji Slovenije, v teminah gozdov, kjer so “Maček&Njegovi Kardelji” izvajali masovne poboje.

 • večni srb

  V EU parlamentu, bi lahko odprli še Krambergerjevo sobo, saj je bil za osamosvojitev in konec hladne vojne vsaj tako pomemben kot Pučnik, za naše okolje celo bolj od njega, saj je imel tudi bistveno večjo demokratično podporo ljudstva.
  Oba sta prišla iz Nemčije z istim ciljem, narediti to deželo spet germansko provinco.
  Upoštevajmo, da je Krambergerjevo delo in vzpon nasilno prekinil atentat na njega, organiziran v zelo sumljivih okoliščinah, iz katerih je jasno razvidno, da je šlo za obsežen konstrukt družbene samozaščite. Pučnik je bil manj radikalen od njega, zato je preživel tranzicijo, vendar tudi nikoli ni zmogel večje inercije, ki bi povedle zavedene množice slovenskih upornikov in svobodnjakov. Njegov največji uspeh je demokratska stranka, ki je po njegovi smrti, iz svojega imena odstranila Pučnikov strokovni termin socialistična in zmagala na volitvah.

  • antimur

   Med drugim, bi morali tudi na Dobu odpreti kakšno spominsko sobo največjih slovenskih barab, ki bi lahko upravičeno in s ponosom nosila ime Milana Kučana.

   • Krtača 20

    V tako bi janša pasal ko ata na mamo.

    • jovan jovan

     :)

  • jovan jovan

   “Dragi Slovenci, kaj hočem reči. Kar se Janez nauči, to Janez dela. Pri nas pa se je najlažje naučit spreminjat prepričanje. In če se Janez nauči spreminjat svoje prepričanje, če se nauči obračanja za koristmi, bo to počel nenehno. Na vaš račun. Vid’te ti so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven.

   Zato pravim, tisti ta pravi komunisti, so to tudi ostali, dragi Slovenci …Ta pa se obrača kot veter, sem pa tja. To so najslabši lumpi. In na nesrečo jih je med nami veliko.”…I.Kramberger

   • joza joza13

    Nekateri so spregledali in ob prvi priložnosti spizdili iz kom. partije! Za to so morali imeti hrbtenico in precej med nogami!
    Drugi niso spregledali, ali niso upali spregledati, ali so brezvretenčni, ali pa uspejo imeti noge skupaj.
    Kakorkoli že, Janezi se ljubimo z Urškami … Zorani, murglni in ostali pankrti pa psice obdelujete, farmacevtke izsiljujete, ga brglezu cuzate… ali pa ste jalovi.

   • KP

    Kaj,ti si ostal tisti ta pravi zagrizeni južnjaški komič?

  • Ana Job

   Glede Krambergerja ti dam prav, da je bil s svojimi radikalnimi idejami pred časom in je marsikomu odprl obzorje in mu dal misliti.

   Mi pa da zelo misliti Kućanova izjava Milan Kuč*an: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.” Izrečeno: 31.1.1990

   • večni srb

    Kdo je pa takrat spraševal enega bosanca, on bi se takrat združil kvečjemu z zemljakom Sorosom, če bi ta slučajno postal Madžarski diktator.
    Kučan je izstopil iz ZK Jugoslavije 22. januarja, ki je zaradi tega razpadla, teden dni potem je modroval, da to ni bila njegova prva želja, kakšna baraba hinavska je ta tip, to je najtežje razumeti.

 • Olga2345

  Jože Pučnik je bil Hitlerjev osebni pilot, zato se brniško letališče imenuje po njem. Slovenci smo na to ponosni!

  • janez cepec

   de nis’ ti Eva Braun, Dolfetova osebna tajnica in priležnica?

  • večni srb

   To ne, je bil pa zagotovo eden od idejnih tvorcev democida nad izbrisanimi.

   • KP

    Si ti malo nabrisani?

  • KP

   BEDAK S FAKE NICKOM. LAHKO TE JE SRAM!!!!

 • Anton

  Cerar Junckerju glede arbitraže povedal nekaj “močnih”

  pa ja ni mogoče, da je dobil Cerar jajca?

  sarkazem press

  • večni srb

   Mogoče mu je povedal, da je EU priznala meje ustaške države, ki je vdrla na naše ozemlje med okupacijo.

   • KP

    Ustaška država ja vdrla k vam v četniško Velikosrbijo?

    • večni srb

     Kam ste pa potem vdrli?

     • KP

      Kam smo še mi Slovenci kdaj vdrli? Razen v kako gostilno al pa po borovnice,naprimer? No ja,da smo vas takrat leta 91 nagnali ven,to pa je tudi res. Edino to.

 • Krtača 20

  Pride anglež pred dvorano in bere: WTF is this? Hose paknik?

  • večni srb

   Izgovori se žose pouchknajnk.

   • KP

    In se spet dva čapca lepo najdeta,a nje? Partizanske dvojice. Za hiter beg….

 • Tweety Bird

  Dr. Jože Pučnik sedaj domuje tudi v Evropskem parlamentu in se obrača v grobu, ko opazuje kaj mu Veliki Diktator dela iz SDS-a. Ubogi Jožek :)

  • xtc

   Jože Pučnik bi bil ponosen na JJ ,SDS in Orbana ,prazaprav bi jima čestital za uspehe,kako desnica pospešeno rase po celi EU zahvaljujoč njima.

   • Ivan Friderik Novak

    Še ni tako vroče, pa ti je že zakuhalo v tvojem “ekonom piskru”.

    • xtc

     Ja,levakom že kuha,dabr vas hebla JJ.

  • joza joza13

   Pa pride prokleto prase, pa pljuva po Pučniku, potem pošteno prdne, povsod pokozla,
   pa pusti podpis …

   … Pajnkiher

  • večni srb

   Pučnik je bil socialni del, Janša je pa demokratski, ko še njega ne bo več, bodo samo še stranka.

  • tohuvabohu

   Uboga Ančka.

 • xtc

  No pa so šle v franže še zadnje kučanove sanje, da bo kdaj politik EU formata.

  • KP

   Kaj,po sekretu od Kučana pa se ne bo nič poimenovalo? Če bi še bili v Jugovini,bi lahko recimo bilo Kučanovo Jajce,al pa kar Kučkotova Jajca.

   • večni srb

    Edino kar mi pade na pamet je bosanski lonac.

 • domovina mili dom

  Naj bo vsa čast in slava očetu države Slovenije. Naj vsako leto na obletnico njegove smrti zadonijo topovske salve v njegov spomin. Amen.

  Bog živi Slovenijo.

  • KP

   Bog živi Slovenijo,Pučnik pa je bil ateist .Gre to skupaj? Seveda,zakaj pa ne…

   • if

    Gre!

    Oba, “domovina mili dom” in Pučnik, vsak na svoj način govorita o stvarstvu.
    Kdo je ateist?
    Kdo bi vedel, kaj umirajoči doživlja med prehodom v “Polje ničte točke”. ki je del Stvarstva.

 • Anton

  karkoli imamo reči kaj čez Pahorja, moram tokrat priznati, da je le svetlobna leta pred svojimi strankarskimi kolegi.

  sarkazem press

 • Artur

  Nobena konferenčna dvorana niti ta niti ostala legla EU promigrantskih satanistov in njihovih narodno izdajalskih hlapčevskih posranskih potrčkotov si ne zasluži ime po spoštovanemu Jožetu Pučniku obračal bi se v grobu, če bi zvedel kakšne podle barabe so zlorabile njegovo ime za svoj brlog.
  The European Union’s Dirty Secret Agenda
  https://www.youtube.com/watch?v=UvmtCDHTMlg
  Fuck you, European Union
  https://www.youtube.com/watch?v=mEY_wR_ZIZE

 • Ponosen Slovan

  WOW!! večje kipce prodajajo na rivi v Poreču… res so vam dali veliko prostora…
  Ali je to samo maketa, da potrdijo. Pa bo potem normalo velik kip?
  Luzerji usrani.

  • xtc

   A levi?
   Ja res ste looserji povsod vas zbrcajo kot garjave cucke.

   • Ponosen Slovan

    @disqus_aOsx1jgUMq:disqus “loser” se piše z enim “o”. Loser zahojen.

 • Morala

  Pučnik je bil politik svojega formata, le kaj bi danes porekel, ko bi videl vso to packarijo v SLO in EU?!

  • Ivan Friderik Novak

   . . . in predvsem je bil SOCIALdemokrat.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!