Dragić se je odločil za slovo, zlati fantje ostali brez glavnega zmaja

Foto: epa

Kapetan košarkarske reprezentance Goran Dragić in najboljši igralec evropskega prvenstva je potrdil, da se poslavlja od izbrane vrste. Medtem se selektor Igor Kokoškov dogovarja s Košarkarsko zvezo Slovenije, da ostane povezan z ekipo, a ne v selektorski vlogi, saj je funkcija nezdružljiva z obveznostmi, ki jih ima pri moštvu NBA Utah Jazz v ZDA.

“Z ekipo nedvomno ostajam povezan kot prijatelj. Jasno je, da je težko združiti prijateljstvo in resno delo, zato bom tu kot nekdo, ki lahko spremeni svojo vlogo. Že v kvalifikacijah novembra in februarja je nemogoče, da bi bil tukaj, saj imam obveznosti pri Utah Jazz in tudi Goran (Dragić, op. p.) nima teh možnosti. Moramo poiskati najboljši način, kako se bo ta zgodba nadaljevala. Skupaj se bomo dogovorili, kako. Zanesljivo bom pomagal tudi naprej, morda kot svetovalec, morda bom tukaj kakšen teden. To je sicer pomembno, ni pa najpomembnejše za to ekipo. Ta ekipa ni zgrajena za trenerja,” je na novinarski konferenci dejal selektor Igor Kokoškov.

Opozoril je tudi na težave, ki jih vidi v zvezi z novim koledarjem reprezentančnih tekem. Mednarodna krovna organizacija FIBA je glede na koledar namreč onemogočila nastopanje košarkarjev iz lige NBA in iz evropskih ekip, ki tekmujejo pod okriljem konkurenčne zveze ULEB v reprezentancah. “Bolj kot selektor je pomembno, kaj se bo v slovenski ekipi dogajalo z igralci evrolige.”

“Kar sem si želel, sem dosegel”
Ljubljenec navijaških množic Goran Dragić pa se po sezoni v ligi NBA in reprezentančnem uspehu praktično brez odmora vrača nazaj k moštvu Miami Heat. “Kar sem si želel, sem dosegel, in mislim, da je najbolj prav, da na tej točki tudi zaključim,” je dejal in s tem potrdil slovo od reprezentance.

Dogodek, ki nam bo za vedno ostal v spominu. (foto: epa)

Enaintridesetletni Ljubljančan pravi, da je za njim težko leto. “Vsi smo imeli težko leto brez pravega odmora, v NBA pa je to še malce težje, ker imamo v programu 82 tekem rednega dela in res veliko potovanj. Predvsem je težko ostati zdrav, treba pa je biti tudi mentalno močan. A zelo sem vesel, da lahko igram košarko in delam, kar me veseli. Malce mi je tudi žal, da novembra ne bom mogel biti z reprezentanco.”

B. O., STA