Dragić se je odločil za slovo, zlati fantje ostali brez glavnega zmaja

Foto: epa

Kapetan košarkarske reprezentance Goran Dragić in najboljši igralec evropskega prvenstva je potrdil, da se poslavlja od izbrane vrste. Medtem se selektor Igor Kokoškov dogovarja s Košarkarsko zvezo Slovenije, da ostane povezan z ekipo, a ne v selektorski vlogi, saj je funkcija nezdružljiva z obveznostmi, ki jih ima pri moštvu NBA Utah Jazz v ZDA.

“Z ekipo nedvomno ostajam povezan kot prijatelj. Jasno je, da je težko združiti prijateljstvo in resno delo, zato bom tu kot nekdo, ki lahko spremeni svojo vlogo. Že v kvalifikacijah novembra in februarja je nemogoče, da bi bil tukaj, saj imam obveznosti pri Utah Jazz in tudi Goran (Dragić, op. p.) nima teh možnosti. Moramo poiskati najboljši način, kako se bo ta zgodba nadaljevala. Skupaj se bomo dogovorili, kako. Zanesljivo bom pomagal tudi naprej, morda kot svetovalec, morda bom tukaj kakšen teden. To je sicer pomembno, ni pa najpomembnejše za to ekipo. Ta ekipa ni zgrajena za trenerja,” je na novinarski konferenci dejal selektor Igor Kokoškov.

Opozoril je tudi na težave, ki jih vidi v zvezi z novim koledarjem reprezentančnih tekem. Mednarodna krovna organizacija FIBA je glede na koledar namreč onemogočila nastopanje košarkarjev iz lige NBA in iz evropskih ekip, ki tekmujejo pod okriljem konkurenčne zveze ULEB v reprezentancah. “Bolj kot selektor je pomembno, kaj se bo v slovenski ekipi dogajalo z igralci evrolige.”

“Kar sem si želel, sem dosegel”
Ljubljenec navijaških množic Goran Dragić pa se po sezoni v ligi NBA in reprezentančnem uspehu praktično brez odmora vrača nazaj k moštvu Miami Heat. “Kar sem si želel, sem dosegel, in mislim, da je najbolj prav, da na tej točki tudi zaključim,” je dejal in s tem potrdil slovo od reprezentance.

Dogodek, ki nam bo za vedno ostal v spominu. (foto: epa)

Enaintridesetletni Ljubljančan pravi, da je za njim težko leto. “Vsi smo imeli težko leto brez pravega odmora, v NBA pa je to še malce težje, ker imamo v programu 82 tekem rednega dela in res veliko potovanj. Predvsem je težko ostati zdrav, treba pa je biti tudi mentalno močan. A zelo sem vesel, da lahko igram košarko in delam, kar me veseli. Malce mi je tudi žal, da novembra ne bom mogel biti z reprezentanco.”

B. O., STA

 • bednick

  “Dragić se je odločil za slovo”.
  ——-
  Končno.

 • Megatron Arrows

  Svet je čisto zblojen. Z enormnimi denarji nagrajujejo športnike, ki zabavajo ljudi kake tri ure na teden, potem pa nam hočejo vsiliti, da je to za ugled države. Če bi hoteli, da bi država imela ugled, bi moral biti BDP 60.000€ na glavo letno, čakalne vrste pri zdravniku, take, ki so sedaj v letih, bi morale biti v urah, v sedaj feminiziranih poklicih bi morali uvesti kvote 50%-50%, recimo sodstvo, šolstvo, … Znanost bi morala biti usmerjena v produkte, ki se lahko prodajajo, turizem pa bi moral biti tudi prioriteta. Šport pa naj živi sam od sebe na profesionalnem nivoju, samo otrokom je treba omogočiti udejstvovanje v športu do 18 leta brezplačno, rekreativcem pa omogočiti najem objektov po dejanski, ne ekonomski ceni.

  • Bozz

   Kruha in iger ja. Čeprav me, kot bivšega košarkarja, še vedno potegne noter.

 • Olga

  Veliki športniki in ljudje se poslavljajo na vrhuncu slave!

 • FORT WORTH

  Dragic se zaveda, da ima eno samo zivljenje.
  NBA je sen vsakega kosarkasa.
  Naj ostane v Sloveniji zaradi bednega denarja, ki mu ga doloci KZS ?
  Enako bo odsel tudi Luka Doncic.

  • Olga

   Verjetno ne samo zaradi “bednega denarja”, ampak verjetno tudi zato, ker posten in veren človek, kot je Dragović, težko dela v okolju, ki ga kroji pokvarjeni in skorumpirani Janković…

 • karpelec

  Cilj, ki si ga je zadal je v celoti izpolnjen. Kar je ostalo v rezervi ohranja zase in je njegova izbira, za katero zberejo dovolj poguma le ljudje močnega duha.
  Hvala ti Goran, tvoje gibčno telo in duh bosta še dolgo krožila po igriščih in grela naša srca.

 • MižekFiga

  Gledal in doživljal sem “ameriško” košarko z našimi fanti in ameriškim trenerjem na evropskem prvenstvu. Zadnjih pet minut igre za prvo mesto je “garancija” za nadaljevanje ameriškega stila v naši izvedbi. Ni bilo Dragiča in Lukšiča in to brez škode za igro in zmago. Zmagovalna miselnost ostane. Stil jo je samo potrdil. Za bodočnost je nujen samo “pravi” trener, kot spodbujevalec zmagovalnega načina igre in “to je to” ali “naša košarka” !!!

 • Stajerka

  srečo in zdravje, tebi in tvoji družini Gogi……hvala za vse lepe, nepozabne trenutke, ki ste jih igralci namenili tudi nam!!

 • totex39

  Goran, hvala ti za vse kar si naredil za našo košarko. Želimo ti še veliko sreče in lepo življenje s svojo družinico.

 • Kučko pod pručko

  Slovenija vrača Goranu s hvaležnostjo

  Goran je dal Sloveniji več kot kdorkoli. Postavil jo je na svetovni košarkarski zemljevid, na katerem se lesketa naše evropsko zlato. Bil je svetla točka reprezentance, njen kapetan, ki je znal navdahniti soigralce in v najtežjih trenutkih tisti, ki nas je reševal. Njegova nezgrešljiva roka je rešetala nasprotnikove mrežice kot za šalo. Od blizu in daleč, za en koš, dva ali pa trojke. Pred njim so trepetali največji evropski asi.

  Slovenija bo svojemu junaku hvaležna za vedno. Vedno bo naš, ponosem, da je Slovenec in srečen, da je s svojimi fanti presegel vse meje mogočega.

  Hvala ti Goran, bodi srečen, kjerkoli že boš in predvsem zdrav uživaj življenje v krogu svojih najdražjih!!!

 • Ardene

  Goran hvala, hvala ti za vse. Sedaj se najprej spočij, potem pa all the best v NBA ligi. Dosti si naredil za Slovenijo, sedaj naj naredijo kaj še drugi, ki si jim zeloooo lepo postlal !

 • Kosobrin

  Ima še druge obveznosti, ki jih mora dokončati. To smo pričakovali.