fbpx

Državljanko zanima, zakaj se Nika Kovač ne aktivira v zvezi s kanalom C0

Nika Kovač (Foto: STA)

“Kot občanka Ljubljane vam pišem, ker me zelo zanima, zakaj se v primeru izgradnje kanala C0 čez vodovarstveno območje, kar lahko resno ogrozi pitno vodo v prestolnici, nič ne javite, javno opredelite itd.? Nenazadnje gre za vprašljivost pitne vode,” je Niki Kovač v pismu zapisala občanka Ljubljane Klara Suhadolnik.

Nika Kovač se je še v času Janševe vlade z vsemi močmi borila proti novemu zakonu o vodah, češ da se borijo za pitno vodo. Čeprav je bil namen zakona zaščita voda in protipoplavna varnost in nikakor ni ogrožal pitne vode, je uspela prepričati ljudi, naj glasujejo proti zakonu. Sedaj, ko pa gre zares za zaščito pitne vode, saj Zoran Jankovič gradi kanalizacijski kanal prek zajetja za pitno vodo, se Kovačeva javno ne izjasni, ali bo sedaj zares zaščitila vodo ali pa bo dokazala, da je bila vse skupaj le politična igra.

“Zelo čudno mi je, da se javno ne opredelite do tega problema in kako vidite celotno situacijo. V prispevkih zelo radi poudarjate skupnost, kje je ta skupnost sedaj zvodenela? Sprašujem se, ali se vam zdi pereč problem premalo pomemben za vas in vaš Inštitut, za problem še niste slišali ali pa se v primeru ne smete javno opredeliti. Če obstaja kakšna druga razlaga, me prosim lepo popravite, da ne bi živela v zmoti, ampak iskreno sama drugih razlag ne vidim.”

Posledično je občanka Ljubljane Niko Kovač prosila, naj se pisno ali javno opredeli tako sama kot tudi Inštitut glede izgradnje kanala C0 in “seveda, kako gleda na izvajanje policijske agresije zoper določene prebivalce Ljubljane. Se ji zdi to primerno ali ne, upravičeno ali ne”?

“Hvala za vaš odgovor in javno opredelitev do tega perečega problema. Če se do problema ne boste javno opredelili, bom to štela kot pripadnost določeni politični strani, kar pa posledično pomeni, da pojavljanje v javnosti kot vodilna persona nevladne organizacije ni več primerno in je nemudoma potrebno spremeniti status,” je zaključila občanka. Se bo Nika Kovač odzvala?
Sara Kovač