Državljanom je dovolj, zahtevajo takojšnjo razorožitev problematičnih dolenjskih Romov – Peticijo lahko podpišete tudi vi

Več kot 1500 državljanov že zahteva , da policija uredi razmere v problematičnem romskem naselju Žabjek. (Foto: Facebook)

Več kot 1500 državljanov že zahteva , da policija uredi razmere v problematičnem romskem naselju Žabjek. (Foto: Facebook)

Prebivalcem na območju Novega mesta je dovolj. Glede na zadnje težave iz romskega naselja Žabjek zahtevajo, da na območje vstopi specialna policija in razoroži nevarne romske prebivalce. Peticija ima do sedaj zbranih že več kot 1500 podpisov, vendar njene številke še naraščajo.

Neprimerno in zelo nevarno prosto streljanje nekaterih romskih prebivalcev naselja Žabjek ob praznovanju zadnjega dni v letu 2019 je sodu izbilo dno. Dogodek bi se skorajda tragično končal, saj bi lahko eden izmed nabojev zadel 11-letno deklico. Zato so bližnji prebivalci sestavili peticijo, kjer zahtevajo od specialne policije takojšnjo razorožitev Romov v problematičnih dolenjskih romskih naseljih. Peticija je objavljena na spletni strani Altright.

V nadaljevanju objavljamo celotno peticijo :

Državljani Republike Slovenije zahtevamo, da specialna policija posreduje v romskih naseljih in razoroži tamkajšnje Rome!

Že dolgo je znano, da so nekateri predeli Novega mesta in njegova okolica za življenje ostalih prebivalcev, ki živijo v neposredni bližini, nevarno, tvegano za življenje. Seveda bo marsikdo rekel, da je to povsem normalna folklora, ki se tukaj dogaja, ampak, ko mimo vaše glave letijo krogle, je to povsem nekaj drugega kot opazovanje od daleč.

Zadnji primer je iz okolice naselja Žabjek, ko so Romi iz naselja pripravili “ognjemet” s streljanjem z avtomatskim orožjem. Zablodele krogle so ogrožale okoliške prebivalce.

Podpisniki te peticije želimo, da organi pregona, ki naj bi skrbeli za varnost, zagotovijo spoštovanje zakonov in enako obravnano pred njimi!

Državljani Republike Slovenije zahtevamo, da specialna policija posreduje v romskih naseljih in razoroži tamkajšnje…

Gepostet von Altright.si am Freitag, 3. Januar 2020

 

Vsak posameznik lahko podpiše peticijo na tej povezavi TUKAJ.

Luka Perš

 • Garbage man

  S peticijo si lahko obrišete rit. S podivjanimi “kulturami” se pogovarja samo s silo.Lokalci pravico v ROKE

  • to_mi_delaj

   tako kot so to naredili v Ambrus-u. pol pa da vidim kako se šarko poljublja z cigani

 • Nata

  Do sedaj smo bili z raznimi peticijami dokaj neuspešni !!
  Zato naj policija in vojska zaropotata !!
  Kdo in koliko orožja ima lahko navaden državljan ?

  Kaj je Vlada ?? Boste kar gledali , kot tele v nova vrata ?

  • Jernej

   Sami ste krivi. Kaj pa ste jih pustili, da so se naselili tam????

   • Nata

    Kdo, a jaz ?? Ta problem s cigani se vleče že ves čas Juge !!
    Vedno so jim gledali skozi prste. Samo, da bodo tiho . . . .
    Daj no !!
    http://www.romsvet.si/sl-si/romi-v-sloveniji/o-izvoru-Romov

   • RATATA

    Dej spizdi bebavc, pa komentiraj po švicarskih forumih! Pol se pa še hvališ da si rajš odšel iz Slovenije in privoščljivo zbadaš nas, ki smo ostali, ter se nam posmehuješ debilni idiot prfukjen!
    A naj vsi gremo od doma?? Kot ti??

    • Anton

     Ta tip je spet en zmerni nastavljenec ki preiskuša našo pamet.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Težka bo, bo treba celo dolenjsko prekopat tega pa naši plavi pajacki niso sposobni, kdo bo pa na cesti kasiral.

 • Stajerka

  ….ma kje pa upajo……no go zone……ne da bi izvedli sankcije – podelili so nagrado – socialko, ki je višja od marsikatere pokojnine……

 • Franci

  žalost od naše radikalno nesposobne vlade in ZELO žalostno, da se mora kaj takega sploh podpisovati. A Šiškota, ki je domoljub in za nas Slovence popolnoma nenevaren ( pa še prav ima ) imajo čas iskat, k ciganom se pa ne upajo. Žalostno v kaj se spreminja moja država, ki sem jo leta 91 z veseljem potrdil.

 • Unikatna

  Malo neumno je, da se ob tem problemu podpisuje peticijo, ker ne bo nič od tega. Če oblast in policija po uradni dolžnosti ter po zakonu ne ukrepa, potem tudi peticija ne bo…

 • RATATA

  V vsak ciganski dom rore s čisto pitno vodo, AC/DC in zemeljski plin.

  • maček ivan

   Ja. Samo kdo bo to plačal?

   • RATATA

    To bo enkratna dotacija. Enkrat za vselej.

 • SilverWolf

  Kako izšolat to problematično zajedalsko manjšino? KO mulo prvič všpila kriminal familiji odvzet vse otroške dodatke. Ko en starejši všpila kriminal pobrat komplet familiji pol dohodka. Ko to ni dosti pobrat vse in na koncu če ne gre drugač pa pobrat papirje in marš iz države. Samo kaj ko bi ves levi pol jokal o diskriminaciji…

 • Jani Steiner

  Ko gre za pvc pištolce je OK, tam pa ne upajo…..

 • trumpet2018

  ilegalni musliči so lahko oboroženi, prav tako romi, če ima domačin, ki varuje mejo, plastično puško, je pa državni sovražnik št. 1. rdeči fašisti so Orwellovo fikcijo spremenili v realnost

 • Antonius

  Da so slovenski Romi že iz bivše Juge in še danes v državi Sloveniji še vedno v breznu ozmerjanega ciganstva je najbolj kriva prav politika in njena sociala.
  Poglejmo na romski problem čisto malo časa nazaj. Ko je bil Drnovšek predsednik vlade za rešitev problema s slovenskimi Romi ni naredil popolnoma NIČ. Človekoljubni refleks se ga je dotaknil šele v vlogi predsednika države, ko se mu je v spoznanje prikradla prezgodnja smrt.
  Poglejmo na slovenske *cigane* skozi današnji čas.
  Vlada je do konca in čez angažirana z reševanjem socialnih, zdravstvenih, bivanjskih, organizacijsko logističnih potreb in težav za nezaželene šerijatarje, slovenskim Romom v pomoč pošilja pa socialno povsem nesposobno in ne vedno policijo. Cel kup služb so si vladniki izmislil, da odlično plačujejo po svoji izbiri postavljene kadre, na cigane se pa s policijo ozrejo samo takrat, ko kaj poči.
  Pri otrocih, njihovi vzgoji in šolanju se vse začne. Socialno podporo njihovim staršem je treba vezati na spoštovanje dogovorjenega.
  Vsekakor je treba Rome razseliti v urbanem okolju, ker na rob odrinjenih staršev in otrok ni mogoče uspešno integrirati v njim novo socialno okolje. Če starši ne spoštujejo dogovorjenih pravil, mora socialna služba z odvzemom otroka poseči že v njegovi najbolj zgodnji dobi.
  Otrokom je treba s podaljšanim bivanjem v vrtcih omogočiti, da se oprimejo povsem novih privzgojenih navad in delovnega reda. Poklicno izobraženi Romi imajo neko prihodnost, neizobraženim in ne zaposljivim je pa edina prihodnost samo kriminal in ciganarija.
  Vlada in župani bi, bodo morali sesti skupaj in Rome in za njihovo socialno prihodnost poiskati najboljše, optimalne možnosti

  • Hanzi

   Odlično napisano. Problem je v tem, da romi uspešno koristijo vse socialne transferje, ki so na voljo, pri dolžnostih pa se izgovarjajo na svojo kulturo in stil življenja.Ko se jih poizkuša spremeniti, jim v pomoč stopijo nevladne organizacije.V glavnem, začaran krog.

  • maček ivan

   Zelo modro razmišljanje. Težava nastane kako presekati ta gordijski vozel. Otrok se ne da kar tako odvzeti staršem. Tu pa nastane problem in cela stvar se vrti naprej. Torej revščina, kriminal, ne vključenost v družbo, nezaposljivost, neizobraženost,… pa še bi lahko, ….ideja kako to presekati?

   • Antonius

    *Kako presekati*?!
    Zelo preprosto. Razseliti jih je treba iz obrobja skupnosti, razseljenim v socializiranem okolju omogočiti pogoje ustreznega bivanja, da se bodo neizobraženi in ne zaposleni starši socialno preskrbljeni lahko spodobno postarali. Otrokom je potrebno privzgojiti vzorec vključenosti v najširši družbeni kontekst. Odraščajočim otrokom je s vsaj poklicni izobrazbo treba odpreti vizijo in možnosti njihovega jutrišnjega dne. Od danes in jutri naprej mi vsi in vsak za sebe gradimo našo skupno družbeno in varno socialno prihodnost.
    Zakaj poudarjam razseliti?! Zato, da jih je zaradi podarjene socialne pomoči lažje spremljati, jim v težavah pomagati in nadzirati.

 • JANEZ GUS

  Slovenski državljani zahtevamo,da slovenski policisti varujejo mejo,vojski se naj podeli pravico ,kot jo imajo policisti in da se odstrani klovna z vlade z milo ali silo.Ta naj gre migrantom pucat čevlje.

 • bubamara

  Tile niso nevarni za politike, zato imajo mir pred organi. Šiško je politično nevaren, zato bo še dolgo v zaporu.

 • Jan Kovalski

  Je pa smešno, ker to ni prvič, da se sploh izvaja take peticije, ki vsebujejo točno to kar sem sam komentiral ob prvih vesteh (da naj specialci prečešejo naselje in odvzamejo vse orožje in napišejo ovadbe).
  Poskusite vi streljati s svojega okna v kakem večjem mestu, npr. kar v Novem mestu. Takoj bodo pritekli k vam specialci, brez kakršnih koli peticij.
  Problem je ideološki, ker se t.i. “manjšinam” (ciganom, ilegalcev, metelkovcem, … ________) v imenu t.i. pozitivne diskriminacije načrtno gleda skozi prste in se jim dovoljuje to kar običajnim državljanom ni dovoljeno.
  Značilno za vso vedno bolj levičarsko Evropo.

  • JANEZ GUS

   Ne sposobna policija.Če že njihovega vodja pogledaš se zgroziš.

   • lena

    Vazno, da je njihov, da pridno poslusa in uboga ukaze iz Murgel, za narod pa vseeno, bo ze kako. Drzava pa pada v kaos in propad, Ljubljana pa eno od najbolj zdrogiranih mest v Evropi, glede na analize iz odplak v kanalizaciji! Verjetno se tovarisi na veliko drogirajo, ker imajo denar, policaji pa kot po navadi – nic!

 • šmentanamuha

  Razorožitev nasilne ciganije bi morala biti samo po sebi umevna. Pičke od policajev se lotevajo samo žensk in režimu nevarnih političnih nasprotnikov. “Ulov” Šiškota je bil po službeni dolžnosti.

 • Viktorh

  Sramota, da država ne opravlja svoje funkcije. Jaz plačujem davke, oblast pa ne dela.

  • Novakec1

   Tako kot v zdravstvu, premalo plačaš.

 • cosmosjasnovidec

  Že sedaj so cigani poskrili in zakopali orožje v zemljo v bližini njihovih brlogov ne,da ga ne bi tačas,ko bo trajala nepotrebna peticija.
  Če celotna policija ne bi bila posrana pred zapečenci z specialci na čelu bi racijo naredili že za čas starega leta ko so cigani streljali in kljub prijavam ter klicem domačinov na policijo se ni upal odzvati nihče,ker so se vsi policisti podelali v hlače podali pa izjavo,da v temi ne vidijo kot,da nimajo baterijskih luči in reflektorjev.Hahahaha
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

  • lokec

   Racijo narediti nepričakovano. Mislim da je v Sloveniji nekaj pametnih ljudi ki bi načrtovali to.

 • Slehernik

  Ne bo nič iz tega. Komedijant bo dal prej policijo razorožit kot cigane.

  • JANEZ GUS

   Ker sam pripada tej rasi.

 • Slehernik

  Rečte kar čte….miličniki so jih mel pod kontrolo. So bli poštimani kot otročki v vrtcu, današnji policisti se jih pa bojijo kot ognja.

 • Johan Jurgen

  Da ne bo ostalo le pri besedah ali napisanih besedah. Vidim dve rešitvi. 1.Glede na to, da nas je takih, ki nas to moti, kar precej, lahko organiziramo skupen prihod v npr. Brezje pri Novem mestu. Ko pridemo prvič, jih opozorimo, če to ne zaleže (povprašamo prebivalce okoliša čez kakšen mesec, če je kaj bolje) je pa drugič bolj na silo. Če se nas zbere vsaj 40 (glede odzivov tudi po drugih kanalih interneta – Facebook, spletni komentarji) pričakujem vsaj 500 ljudi. To bi lahko bil lep sobotni izlet – ogled Brezja ter nato še Novega mesta. Po pričevanjih se jih Policija boji, parlament, ki sprejema zakone, podpira socialo za take primere. Če država kljub pozivom svojih državljanov ni storila nič preko svojih instanc/insitucij, pa narod vzame stvari v svoje roke. Tako da na sodišču padejo vse tožbe, če gremo v zapor. (in tudi Šiško, če se pritoži na Evropsko sodišče (ker v Sloveniji mu ne bo uspelo), tam uspe.

  2. Sprememba zakonodaje. Sam prispevam vsaj 1000€ za postopkovne in pripravljane stroške za nov zakon ravno proti takim lenuhom. Ni hudič, da med komentatorji ni vsaj enega pravnika ali kakšnega, ki zna spisati zakon. (sam sem namreč končal le srednjo lesarsko). Sedaj naj bi cigani delali prometne prekrške, pa nič plačevali, kljub temu da prejemajo socialo, a jim ne smmejo vzet.

  • Nata

   Hja. . . . . . žal pa sta splet in ulica dva popolnoma različna svetova !!

 • mitja čot

  cigani so največji preprodajalci nelegalnega orožja!

  • Nata

   Torej vemo, na koga se bomo obrnili, ko ga bomo potrebovali !!

 • Ivan Ivanovič

  Će imamo Šiškovo in borčevsko vardo, zakaj ne bi imeli še romske?

 • Nata

  Cigani so si vseh vrst pravico sami vzeli. . . . . . že leta in leta.
  Zato mora ta problem rešiti vlada in ne neke peticije.
  Potem bi bilo že bolje zbirati podpise za referendum.
  Ali. . . . .ali !!! Ali naj vlada že končno uredi ta problem, ali pa naj spokajo.

  Saj se spominjate ministra Mate ( hm. . . . Mateta. . . Mateja ? )
  Vsak večer se je moral zagovarjati na Tv !! Pa se malo spomnimo, no !!!
  https://www.mladina.si/46719/skandal-zagovornika-enakosti/
  https://www.dnevnik.si/217279

  In posledica. . . . . .https://siol.net/novice/slovenija/dragutin-mate-izstopil-iz-sds-notranja-demokracija-v-stranki-je-zacela-pesati-407391

 • Sylvester Zbregovnik

  Vse bodo nekam zakopal preden pridejo palicaj

 • Gren

  NIČ NI OD NJIH SAJ SO UTRUJENI , KER SO LOVILI ŠIŠKOTA !

 • Andrej

  Cigoti so prvorazredni, nič ne bo.

 • Novakec1

  Kdo jih bo pa razorožil, vprašanje za 1jurja €, mogoče finančna policija ki pride nad pomagača sosedu v polni bojni opremi.