fbpx

Državljanom je dovolj, zahtevajo takojšnjo razorožitev problematičnih dolenjskih Romov – Peticijo lahko podpišete tudi vi

Več kot 1500 državljanov že zahteva , da policija uredi razmere v problematičnem romskem naselju Žabjek. (Foto: Facebook)

Več kot 1500 državljanov že zahteva , da policija uredi razmere v problematičnem romskem naselju Žabjek. (Foto: Facebook)

Prebivalcem na območju Novega mesta je dovolj. Glede na zadnje težave iz romskega naselja Žabjek zahtevajo, da na območje vstopi specialna policija in razoroži nevarne romske prebivalce. Peticija ima do sedaj zbranih že več kot 1500 podpisov, vendar njene številke še naraščajo.

Neprimerno in zelo nevarno prosto streljanje nekaterih romskih prebivalcev naselja Žabjek ob praznovanju zadnjega dni v letu 2019 je sodu izbilo dno. Dogodek bi se skorajda tragično končal, saj bi lahko eden izmed nabojev zadel 11-letno deklico. Zato so bližnji prebivalci sestavili peticijo, kjer zahtevajo od specialne policije takojšnjo razorožitev Romov v problematičnih dolenjskih romskih naseljih. Peticija je objavljena na spletni strani Altright.

V nadaljevanju objavljamo celotno peticijo :

Državljani Republike Slovenije zahtevamo, da specialna policija posreduje v romskih naseljih in razoroži tamkajšnje Rome!

Že dolgo je znano, da so nekateri predeli Novega mesta in njegova okolica za življenje ostalih prebivalcev, ki živijo v neposredni bližini, nevarno, tvegano za življenje. Seveda bo marsikdo rekel, da je to povsem normalna folklora, ki se tukaj dogaja, ampak, ko mimo vaše glave letijo krogle, je to povsem nekaj drugega kot opazovanje od daleč.

Zadnji primer je iz okolice naselja Žabjek, ko so Romi iz naselja pripravili “ognjemet” s streljanjem z avtomatskim orožjem. Zablodele krogle so ogrožale okoliške prebivalce.

Podpisniki te peticije želimo, da organi pregona, ki naj bi skrbeli za varnost, zagotovijo spoštovanje zakonov in enako obravnano pred njimi!

Državljani Republike Slovenije zahtevamo, da specialna policija posreduje v romskih naseljih in razoroži tamkajšnje…

Gepostet von Altright.si am Freitag, 3. Januar 2020

 

Vsak posameznik lahko podpiše peticijo na tej povezavi TUKAJ.

Luka Perš