fbpx

Dušan Črnigoj najbolje plačani tajkun, celo bolje od Draga Kosa in Bojana Petana! Njegova delovna ura stane kar 3.750 evrov!

Foto: sta

Poročali smo že, da je sodišče v Kopru ajdovskemu LDS-tajkunu, direktorju propadlega gradbenega podjetja Primorje Dušanu Črnigoju znižalo kazen z 28 mesecev zapora na 480 ur družbenega dela v splošno korist, kar je svojevrstna sramota slovenskega socialističnega krivosodja. 

LDS-ovski tajkun si je prislužil 28 mesecev zaporne kazni, ker je tožilstvo dokazalo, da sta Črnigoj in vodja kadrovske službe v Primorju Ožbej Marc od aprila 2010 do junija 2011 Primorju pridobila skoraj 1,8 milijona evrov protipravne premoženjske koristi. A globoka država deluje in tako je pred nekaj dnevi sodišče v Kopru odločilo, da se njegova zaporna kazen razveljavi in nadomesti s 480 urami dela v splošno korist. Namesto 28 mesecev v zaporu je tako dobil nagrado – le 2 meseca družbeno-koristnega dela!

Če povzamemo v evrih, ki jih Črnigoj tako obožuje: za oškodovanje podjetja v vrednosti 1,8 milijona evrov je dobil zgolj 480 ur družbeno koristnega dela. To pomeni, da je sodišče uro njegovega dela ovrednotilo kar na 3.750 evrov! Morda za šalo, morda pa celo zares: kakšna družbena koristna dela bo opravljal? Skrbel bo za starejše občane – Kučana, Zemljariča in Kocijančiča bo vozil na kavo.

S tako urno postavko pa je prehitel celo najbolj znane slovenske tajkune. Bojan Petan recimo zasluži 1.861 evrov – a na dan, ne na uro, tako kot Črnigoj. Prehitel je celo Draga Kosa, ki je imel z NLB sklenjeno pogodbo z urno postavko 218 evrov, ki vključuje tudi DDV. Tako rekoč med slovenskimi superbogataši ni nobenega, ki bi se z urno postavko približal Črnigoju, prav tako niti med tujimi. Morda se mu še najbolj približa Neymar, ki je najdražji nogometaš vseh časov – na uro zasluži okrog 3600 evrov, kar pomeni, da vsako sekundo na njegov račun kapne 1 evro. Črnigoju pa še več …

J. G.