fbpx

Dvoličnost brez primere: O otrocih vrhovnega sodnika Đorđevića prepovedano pisati resnico, nad otroke Janeza Janše pa mediji celo z lažjo!

Miodrag Đorđević. (Foto: STA)

Slovenija je več kot očitno država prvorazrednih in drugorazrednih državljank in državljanov. To potrjuje primer sage v zadevi problematičnega sina vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića in nekdanje državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje Tine Brecelj, saj naj o tem ne bi bilo dovoljeno poročati, ker gre za otroka privilegiranih staršev – pa čeprav so mediji v tem primeru pisali resnico. Spomnimo pa se le nekaj let nazaj, kako so se mediji neusmiljeno spravili nad družino Janeza Janše ter predvsem njegove otroke. Takrat so bile očitno dovoljene tudi laži. 

Đorđević je zaradi pisanja resnice o njegovi družini že pred meseci podal kazensko prijavo na policiji proti mediju Škandal24, sedaj pa se je spravil še na naš medij Nova24TV, ker smo opozorili na dejstvo, da vrhovni sodnik izvaja pregon medijev ter to podprli z dokazom, da je Policijski postaji Ljubljana Center prijavil revijo Škandal24.

Povzemali smo že, da so se glede omenjene problematike nasilnega sošolca na medije obrnili zaskrbljeni starši otrok iz poljanske osnovne šole s pismom, v katerem pojasnjujejo svojo zadrego. V pismu je bila razvidna cela vrsta incidentov, ki so se vrstili od leta 2014, ko so otroka prepisali na OŠ Poljane iz OŠ Prežihov Voranc zaradi težav z nasiljem, je o tem poročal Požareport. Po navedbah omenjenega medija so že v prvih mesecih obiskovanja nove šole evidentirali redne napade na sošolce, med najbolj pogostimi je bil po navedbah staršev napad od zadaj, s stiskom za vrat. Zaradi problematičnosti so fantu dodelili redno spremljevalko, psihološko pomoč in vzgojni program, je bilo razkrito v nekaterih medijih. Le nekaj mesecev je preteklo, ko sta bila mama in oče problematičnega fanta že povabljena v šolo zaradi napada na sošolca, ki je utrpel poškodbe, zato je bil odpeljan v bolnišnično oskrbo, dogodek pa je bil prijavljen policiji. Dva meseca pozneje je sošolki zlomil roko, zaradi česar je bila odpeljana na urgenco. Tudi ta dogodek pa so prijavili policiji, je razkril omenjen medij.

Tina Brecelj (Foto: STA)

Želi ustvariti medijsko blokado
Nenavadno, a sodnik Đorđević – namesto da bi reševal probleme doma – zahteva popolno prepoved svobode medijev, saj zdaj ne bi smeli poročati niti o tem, da je Škandal24 ovadil policistom, prav tako pa tudi njegovo glavno in odgovorno urednico Marjanco Scheicher in direktorja Novih obzorij, ki ima pod svojim okriljem tudi Škandal24, Jožeta Biščaka. Na črnem seznamu se je sedaj znašel še direktor družbe Nova hiša d.o.o., ki izdaja spletni portal Nova24TV, in odgovorni urednik Nova24TV Boris Tomašič. Več o tem preberite TUKAJ

Foto: STA/Anja Geč

 Medtem ko je bilo v preteklosti glede otrok prvaka največje opozicijske stranke SDS Janeza Janše podanih več žaljivih in neresničnih navedb, pa očitno v tem konkretnem primeru, ko gre za resnične navedbe glede problematičnega fanta, mediji ne bi smeli poročati ničesar. 

Človek se upravičeno vpraša, v kakšni družbi živimo, namreč, v ustavi je zapisano, da smo demokratična in pravna država, v kateri smo vsi enaki ne glede na spol, starost, vero, gmotno stanje, politično ali drugo prepričanje. Bo ustava v praksi spoštovana ali bosta gmotno stanje  in sodniški vpliv tisto, kar bo predstavljalo odločilni dejavnik za razlikovanje?

H. M.