[Ekskluzivno] Direktor POP TV Pavel Vrabec ima v lasti kar 20 nepremičnin na elitnih lokacijah!

Generalni direktor PRO Plusa Pavel Vrabec.

Iz baze uradnih podatkov je razvidno, da ima generalni direktor Pro Plusa Pavel Vrabec še eno zasebno podjetje IP84 d.o.o, ki je, ne boste verjeli, lastnik kar 20 nepremičnin v vrednosti skoraj milijona in pol evrov. Njegovo podjetje, ki ga ima skupaj z ženo in ga skriva pred javnostjo, pa je v zadnjih 14 letih ustvarilo več kot 7 milijonov evrov čistih prihodkov.

Januarja smo razkrili, da ima generalni direktor največje komercialne medijske hiše Pro Plus Pavel Vrabec skrivno podjetje, za katerega niso vedeli niti njegovi bližnji, ustvarjalo pa je za navadne smrtnike bajne prihodke. Pravzaprav gre za poštni nabiralnik, saj na naslovu nismo našli nobene oznake, da podjetje tam dejansko obstaja, na spletu nismo našli ne spletne strani ne profila na družbenih omrežjih.

Ob nadaljnjem raziskovanju podjetja IP84 d.o.o., katerega solastnica je tudi njegova žena Ingrid Vrabec, pa smo naleteli še na podatek, ki nas je še posebno presenetil, da ne rečemo šokiral. Vrabčevo podjetje ima v sodnem registru vpisanih kar 20 nepremičnin, po cenitvah Gursa v vrednosti 1.467.776 evrov.

Specifikacija Vrabčevih nepremičnin.

Ima kar 9 stanovanj in pet parcel na elitnih lokacijah
Med temi 20 nepremičninami pa ne gre za ničvredno zemljo v kakšnih odročnih krajih, temveč so to nepremičnine z veliko tržno vrednostjo. V Ljubljani in Portorožu ima podjetje Pavla Vrabca kar 9 stanovanj v velikosti med 30 in 138 kvadratnih metrov tlorisne površne ter dve prodajalni na Igriški ulici. Poleg tega ima v elitnem Portorožu še pet parcel v velikosti med 15 in 666 kvadratnih metrov. Kot zanemarljivo premoženje mu lahko štejemo klet in stopnišče s hodnikom, ki sta prav tako vpisana v register.

 

Glede Vrabčevega poštnega nabiralnika IP84 d.o.o. še spomnimo, da gre za podjetje brez enega samega uslužbenca. Glede na to, da je javnosti znano, da je Pavel Vrabec generalni direktor televizije POP TV, se postavljata vprašanji, čemu je to podjetje namenjeno in zakaj je od leta 2003 na svoj transakcijski račun dobilo več kot sedem milijonov evrov. Pred leti se je sicer po Ljubljani na veliko govorilo, da naj bi Pavel Vrabec imel osebni davčni pregled, saj naj bi davčna uprava ugotovila veliko odstopanje med njegovimi prihodki in premoženjem.

Peter Truden