[Ekskluzivno] Dosje država plačuje Kosa: Novinarji na poroki, sorodnice v mreži

Drago Kos (Foto: STA)

Drago Kos, ki je kot kriminalist leta 1999 novinarju Tomažu Rancu kršil človekove pravice, je leta 2012, ko je njegovo podjetje R.U.R. delalo za afganistansko vlado, imel še čas, da se je poročil s svojo dolgoletno spremljevalko, v informativnem programu komercialne Pop TV kot urednico oddaje 24ur zaposleno Tjašo Slokar.

Danes Tjaša Slokar Kos je leto po poroki postala direktorica in odgovorna urednica informativnega in športnega programa Pop TV. O poroki se je v rubriki Trači za revijo Story razpisal nekdanji sodelavec Pop TV Nejc Simšič, ki so ga čustva očitno zanesla ob opisovanju “sanjske poroke” in okraševanju zapisa s pridevniki pravljično, magično in veselo, pri čemer mu je Popovska šefica Tjaša Slokar Kos pomagala z informacijo, ki jo je citiral: “Vse skupaj se je začelo z zaroko, ki se je na moje veliko presenečenje zgodila pred meseci med obiskom bosanske prestolnice. Sarajevo si bom po novem zapomnila po lepem presenečenju, zaroki.”

Simšič je izvedel še, da so bili na poroki tudi voditeljica Petra Kerčmar, katere sestra je našla službo na NLB, Denis Oštir, ki si je moral, ko je spletna stran 24ur.com padla s prvega mesta najbolj branih portalov na Mossovi lestvici, službo poiskati v Gorenju, in nekdanja novinarka Pop TV, kasneje pa odgovorna urednica štajerskega dnevnika Večer Katja Šeruga, ki se je letos neuspešno potegovala za funkcijo direktorice nacionalne televizije. Kos je za pričo iz Sveta Evrope na poroko pripeljal Manuela Lezertuo, čigar vloga pri njegovem afganistanskem poslu iz leta 2012 v tem trenutku še ni znana.

Poroka z žensko s hčerkinim imenom
Kosova hči Tjaša in soproga Tjaša Slokar Kos pa nista edini ženski iz druščine. Soproga uslužbenca NLB Roka Praprotnika, nekdanjega podpredsednika KPK, ki je po poročanju medijev v NLB odgovoren za sodelovanjem z Dragom Kosom oziroma njegovim podjetjem R.U.R., je bila do lanskega oktobra solastnica podjetja Propiar, na spletni strani katerega najdemo med referencami tudi NLB-jev produkt Enka, ki je bil sicer leta 2013 ukinjen. Med referencami na spletni strani Kosovega podjetja R.U.R. pa najdemo Deloitte, kjer je bila še lani v službi za odnose z javnostmi zaposlena Zala Praprotnik, ki naj bi bila po informacijah naših virov poročena v družino Roka Praprotnika. Kosovo podjetje je z družbo Deloitte sodeloval v letih 2012 in 2015, Zala Praprotnik pa je letos že v novi službi, v državni družbi Sava Turizem, d.d., meki banksterja Mateja Narata, ki je v upravi NLB sedel od leta 2002 do konca leta 2009.

Rok Praprotnik (Foto: STA)

In kot je v preteklem mandatu državnega zbora ugotovila preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu, ki jo je vodil Anže Logar, so na NLB-ju v letih 2009 in 2010 izvajali plačilni promet s tujino za komitenta Iraja Farrokhzadeha po modelu, ki je tipičen za pranje denarja in financiranje terorizma. Drago Kos je takrat sedel v fotelju šefa KPK. Iz NLB do danes o uspešno opravljenem delu podjetja R.U.R., ki je upravi svetovalo pri iskanju odgovornih za bančno luknjo (tako so pojasnjevali medijem) za 765.923 evrov v desetih mesecih oziroma sprva za 250, potem pa za 218 evrov na uro, nikoli niso poročali. Ne pozabimo, za Kosov posel v NLB je odgovoren Rok Praprotnik, ki je prišel za podpredsednika na KPK v mandatu po Kosovem. Menda je bil od ponudnikov edini, ki je bil za NLB kot naročnika pripravljen hoditi na sodišče. O kakšni obravnavi pa doslej ne duha, ne sluha.

Dosje bomo nadaljevali z razkritji sodelavcev podjetja R.U.R., ki mu je državna NLB plačevala tudi po 250 evrov na uro: od lovskega inšpektorja, do vahabita, ki je napadel ministra.

Andrej Žitnik

 

 • tonitefalco

  Levičarska banda pokvarjena, lažnjiva, kradljiva, morilska in odvratna prestiža.
  Samo volitve ali najslabša opcija nas lahko reši komunističnih zajedalcev. Lustracija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • KAPIBARA

   Katero je preprečil Bučar…

   • Soave

    Hja. . . . . zato pa je bil do smrti zelo ” spoštovan ” mož !!!

    • KAPIBARA

     Hurc pa spoštovanje svoji- svojim
     Javnost pa čaka, kdaj le dobiš Matildo na obisk..

  • Občasni Komentator

   Volitve so ze bile…..minister Gregor pa nic

   • Aresnica

    Ja volitve so bile in imamo novo LUTKO SLOmafijskotajkunskega OMREŽJA- to je tovariša Marjana Šarca torej nesposobneža, ki je na lesarski šoli delal (šest) 6 krat popravni izpit.
    ___________________
    Lep pozdrav

    P.s.: Sem prepričan, da je večina tišlarjev oziroma mizarjev bolj sposobnih kot ta prodana lutka -SLO OMREŽJU.

 • Soave

  + + + + + + Izgleda, da bi res bila nujna – lustracija. Saj takole enostavno ne gre več !!
  Pripenjam zanimivo mnenje
  https://www.portalplus.si/1188/lustracija/

  • Občasni Komentator

   Temeljni problem je res v tem, da lustracije ni bilo. Ne drzi pa da je ni bilo samo v Slo, temvec nikjer v bivsi skupni drzavi to ni bilo storjeno, in to po mojem zaradi neumnih prepricanj, da je “pri nas” bil boljsi socializem in da sploh ni bilo tako kot na Poljskem.

 • VERRZIFIKATOR

  Sloka Tjaša je pred volitvami usmerjala predsednika Banana republike.

  Bor Poharšek

  NOVI SLOG IZPETEGA MANEKENA

  Maneken se je izpel očitno,
  ni več žara, ki ga je obseval,
  ni več, s čimer ženske bi ogreval,
  dejstvo to je žal neizpodbitno.

  Publike mu mlajši pol odnese,
  eden, ki samo vse imitira,
  manekena vedno bolj nervira,
  čeden ni, a bolje se obnese.

  Novi slog si maneken obeta,
  se podpora sama mu ponuja,
  sloka Tjaša vneto ga spodbuja,
  z navodili mu pod nos opleta.

  Kdo je, mar ne veste, sloka Tjaša?
  Štiriindvajset ur je ta v pogonu,
  kazenskemu vedno kos pregonu,
  navodila naokrog prenaša.

  Sloka Tjaša zdaj ga podučuje,
  da občasno nihab naj obleče
  in pred fanti do pasu se sleče,
  publika da takšne občuduje.

  Da pravil se treba je držati,
  maneken v začetku se izvija,
  toda če je v modi mimikrija,
  moral sloki Tjaši prav bo dati.

  Ko pravila modna zametuje,
  ni da bi ravnal starokopitno,
  in zakone ko tepta očitno,
  dober razlog le še potrebuje.

 • BlackOpsSystem

  Samo vojna nas reši teh pijavk skorumpiranih!!!

 • sloustava

  Kucanisti se najbolj bojijo resnice, zato obvladujejo medije. Skandal na n-to potenco pa je, da Slovenec in drzavljan to presstitucijo placuje. RTV prisilno! Tisti hip, tisto sekundo, ko bo presstitucija sporocila resnico, bo kucanizem na smetiscu zgodovine. Zelo hudo narobe je, da odlicen poznavalec bankerstva mag. Rado Pezdir ne upa povedati vsega….na VV Faktorju! Torej je ta nasa drzavica, najlepsa pod Alpami, ujetnica kucanizma, komunizma, povojnih pobojev, Fake news, kupljenih medijev ( vir: Golobic!!). Volivec, in jaz, volivka, imamo moc! Na volitvah. Izkoristimo to moc zase, zate, za potomce, za Slovenijo. Ze 18. novembra! Pokazimo Jankovicu in njegovim podrepnikom, da ne rabimo “njegovega projekta “muzeja Cukrarne”, pac pa rabimo za solstvo, vrtce, zastonj LPP za penzioniste, ..in se in se! Z manj denarja vec narejenega…to je moja Ljubljana.

 • montyamp

  DEPALA VAS — KUĆAN — DRAGO KOS — ANTON PAJNKIHER — ………………
  DRŽAVNI UDAR , RUŠENJE MINISTRA JANŠE ………………………..
  KOMISIJA ZA POSPEŠEVANJE KORUPCIJE , NAPAD NA JANŠO ………….
  NLB , BANKOMAT ZA UDBOVSKO DECO JE LEGLO PARAZITOV IN IZDAJALCEV
  – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – – – –

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumenta, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

 • Silos

  Sami maslarji !

 • Franc Šink

  Rok Praprotnik izgleda kot bledi Arabec nafilan z botoksom.

 • Antonius

  Med početjem kriminalista Kosa in kriminalističnim izvedencem Sabličem /Novič/ je skrit ves policijski kriminal, ki se ga je nabralo od umora Krambergerja, Baričeviča in Senice, Jankoviča, forumskih kleptomanov, do pranja denarja v NLB.
  Bolj kot za kriminalistično policijo, gre v njenem primeru za policijo kriminala. Ne nazadnje kriminalnost policije pooseblja tudi njen bivši kriminalist Kos. Kaj naj si človek misli o kriminalistični policiji, če gre njen bivši kriminalist v poslovno sodelovanje, da pospravlja in briše *prstne odtise* pri pranju denarja v državni banki NLB.
  Leglo največjih kriminalnih barab se je zaredilo prav v policiji, tožilstvu in skorumpiranemu sodstvu.

  • rabbit

   Kdaj je že Rado Pezdir rekel, ko bo politika obglavila vrh kriminalistične službe, takrat se bodo zadeve začele razreševati, Se pravi še lep čas je Kos varen in banda, ki jo skriva.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!