fbpx

[Ekskluzivno] “Medijska morilka” Evgenija Carl za dosego svojih ciljev proti dr. Zimmermannu zlorabila celo svojega svaka!

Eugenija Carl Foto: Nova24TV.

Evgenija Carl opravlja službo medijske morilke na RTV Slovenijo. Carlova se je v raziskovanju primera dr. Janeza Zimmermann posluževala vseh umazanih taktik glede uničenja uglednega in spoštovanega kirurga. Med drugim je tudi izkoristila svojega svaka, dr. Mladena Gasparina, ki ji je za njene potrebe napisal obremenjajoči izvid, ki je škodoval dr. Zimmermannu.

Na našem portalu smo v preteklosti že velikokrat poročali o vlogi Evgenije Carl v primeru njenega medijskega šikaniranja žilnega kirurga dr. Janeza Zimermanna. Evgenija Carl uživa v vlogi medijske morilke na RTV Slovenija, saj se je leta 2016 kar s 134 prispevki lotila dr. Janeza Zimmermana in njegovih zdravstvenih metod glede zdravljenja težav pacientov z žilnim sistemom. Pri svojem poročanju ni izbirala sredstev za uničenje uglednega žilnega kirurga. V eni takih manipulativnih prispevkov je izkoristila eno izmed pacientk dr. Zimmermana in svojega svaka, dr.  Mladena Gasparinija.

Gledalce pa je Carlova strašila tudi z naslednjo, v celoti neresnično izjavo, ki se nanaša na eno od pacientk, Kim Stanič: “Ena pa po operativnem zapletu konča v bolnišnici. Tam žilni kirurg zapiše …” Napisala jo je na osnovi izvida za to pacientko, ki ji ga je 5 mesecev in pol  po operaciji pri dr. Zimmermannu napisal svak Evgenije Carl, kirurg Mladen Gasparini, ki je pacientko pregledal v svojem zasebnem zdravstvenem zavodu Varix v Kopru, nam je zaupal naš vir, ki odlično pozna pravo resnico o delu dr. Janeza Zimmermana.

Mladen Gasparini. Evgenija Carl je za svoje nizkotne medijske cilje in šikaniranje izkoristila svojega svaka. (Foto: STA)

Svak Carlove dr. Mladen Gasparini napisal zdravniško spričevalo v svoji zasebni ambulanti pet mesecev po koncu operativnega posega
Eugenija Carl pa je dokazala svojo podlost pri izkoriščanju svojega svaka, dr. Gasparinija, ki je podobno kot ona sovražno nastronjen proti dr. Zimermannu, nam zaupa naš vir. “Zato pri njej ne gre za po operativni zaplet, ni bila na pregledu v bolnici in ni v bolnici ostala oziroma tam “končala”. Gasparini sicer dela v bolnici Izola, a je sodeč po obrazcu, na katerem je izvid izdal, v času njenega pregleda delal kot zasebnik, zato stanja pacientke ni “zapisal” tam (v bolnici), ampak v svoji zasebni ambulanti”.

Foto: STA. Dr. Janez Zimermann je bil žrtev večmesečnega političnega medijskega konstrukta s strani nacionalke in novinarke Evgenije Carl.

Carlova je svoje bolestne cilje izkoristila v Tarči
Oddaja Tarča je v zadnjem času razkrila veliko zanimivih zgodb in postala ena svetlih izjem raziskovalnega novinarstva na RTV Slovenija. Tokrat je oddajo ugrabila Eugenija Carl s svojim novim škodoželjnim prispevkom o kirurgu dr. Janezu Zimmermanu. V resnici pa je dr. Janez Zimmerman s svojo selitvijo ordinacije v tujino pripomogel k temu, da je stroške zdravljenja kril ZZZS.

“Nazaj k dr. Zimmermannu, ki je šele januarja 2015 svojo ordinacijo preselil v Trst, prej pa je leta delal v svoji, vedno izključno samoplačniški ambulanti v Sloveniji, zato bi bil ZZZS po ZZVZZ dolžan povrniti stroške zdravljenja vsem njegovim pacientom, ki so se do konca leta 2014 pri njemu samoplačniško operirali v Sloveniji, če bi za to zaprosili (a za to pravico nihče od pacientov v Sloveniji ne ve), pa čeprav za te operacije nikoli ni imel koncesije. Pa ne samo njegovim, tudi vsem drugim pacientom, ki se samoplačniško zdravijo v Sloveniji, bi moral ZZZS povrniti te stroške. In če ga ne bi v to prisilila evropska Direktiva o uveljavljanju pravic pacientov pri čezmejnem zdravstvenem varstvu iz leta 2011, ki jo je Slovenija kot članica EU morala sprejeti, ZZZS še danes svojim zavarovancem ne bi vračal niti stroškov za zdravljenje v drugi državi, članici EU”.

Carova je obtožila dr. Zimmermana, da nima opravljenih nobenih specializacij, kar je takratni predsednik Zdravniške zbornice dr.Možina kategorično zanikal
Eugenija Carl si je dr. Zimermanna privoščila z lažmi in zavajanjem, da priznani strokovnjak nima niti osnovno končane specializacije, kar se je zopet izkazalo eno od njenih laži. Predsednik ZZZ Andrej Možina je že 26.5.2016 pri Odmevih ob 22.00 uri povedal, da je kolega (dr. Zimmermann) diplomiral v Nemčiji, ima tudi doktorat znanosti, je opravil polovico specializacije tudi iz kirurgije v Nemčiji, ostalo polovico pri nas, jo nostrificiral in pridobil torej svojo drugo licenco“, nam zaupa vir.

Predsednik Zdravniske zbornice Slovenije Andrej Mozina je zavrnil vse očitke Evgenije Carl, da dr. Zimmermann opravlja svoje posege brez ustreznih licenc. (Foto: STA)

Tudi ZZZS ni ugotovil nobenih kršitev. ZZZS pa pove, kako je v resnici s to zadevo: ” Mi do včeraj nismo imeli nobenih pritožb s strani pacientov, da bi bile potrebne ponovne operacije ali pa, da bi kakšni drugi posegi bili potrebni . Storitve so bile opravljene, zaračunane.  Potem smo stopili tiste račune v izvrševanje. Nismo imeli pravne podlage, da bi zahtevali nazaj. Preiskava še ni ugotovila, da so bile kršitve izvedene” .

Evgenija Carl je za kronsko pričo proti dr. Janezu Zimmermannu izbrala dr. Andreja Šikovca, ki je s svojo zasebno kliniko Avelana prejel že sedem milijonov evrov. (Foto: Facebook)

Carova problematizira delo dr. Zimmermana, medtem ko sedem miljonskem poslu dr. Andreja Šikovca molči
Carova pa v svojem slogu problematizira selitev svoje ambulante v tujino, v bližnji Trst. Ne glede na to, da zaradi tega pacienti niso imeli nobenih stroškov, saj je vse kril ZZZS, se je zdelo Carovi to problematično. Carl sicer in tudi v zadnji Tarči govori o znesku 450 tisoč evrov; nasprotno, gre ravno za to,  da to ni nek imaginaren, prerazporejen denar države iz davkov, ampak so to v resnici predvsem izplačane zavarovalne premije, ki jih zavarovanci kot obvezni prispevek vanjo vsak mesec vplačujejo preko svoje bruto in neto plače. ZZZS je zavarovalnica, ki svojim zavarovancem v primeru bolezni samo vrne predhodno vplačane premije, njihov denar.

Dr. Šikovec je samo po podatkih Erar zaslužil sedem milijonov evrov. “Ali zato, da bi prekrila resnico, Carlova dr. Zimmermanna ravno obratno zmerja z mazačem in zaslužkarjem, čeprav denar ni šel njemu, ampak njegovim pacientom, in kirurga Šikovca naziva s starosto slovenskih žilnih kirurgov?! Carlova očita ZZZS-ju, da pacientom dr. Zimmermanna ni vrnil 450 tisoč evrov, in je to zanjo velik problem. 7,5 milijona evrov, ki jih je do sedaj ZZZS že nakazal njeni kronski priči, dr. Andreja Šikovca. Zaslužki kliniki Avelana, kjer dela dr. Andrej Šikovec. Je tudi 100 odstotni lastnik omenjene klinike. Od leta 2006 pa je njegova klinika prejela več kot sedem milijonov sredstev iz državnega proračuna, “ zaključuje hinavsko dvojno vlogo novinarke Carove naš vir.

Izpisek iz Erarja in zaslužki kliniki Avelana, kjer dela dr. Andrej Šikovec. (Foto: Erar)

Luka Perš