fbpx

[Ekskluzivno] Migrantov že toliko, da so jih po gozdovih in krmiščih za divjad ujele lovske kamere

Foto: Fb

O prodoru nezakonitih migrantov na ozemlje Slovenije poročajo že lovci s terena. Namesto divjadi so se v njihove lovske kamere – te snemajo dogajanje v gozdu – ujeli migranti, ki prosto in ilegalno hodijo po slovenskem ozemlju. Poleg tega v gozdovih, kjer kampirajo, puščajo sledi v obliki smeti.

Da migranti povsem prosto in v večjem številu hodijo po slovenskih vaseh in gozdovih, poročajo iz Bele krajine, z Dolenjske, južnega dela Primorske in celo s Krasa. Invazija priča o nezadostnem varovanju slovenske meje, hkrati pa prebivalce pušča v strahu, povsem prepuščene samim sebi.

Tokrat objavljamo fotografije, ki so jih na lovskem portalu objavili tamkajšnji lovci. V svoje kamere, nameščene v okolico krmišč, so namesto divjadi ujeli nezakonite migrante. Ti se namreč povsem svobodno in brezbrižno sprehajajo po slovenskih gozdovih, da bi prišli do želene destinacije.

Foto: Fb

Za seboj puščajo svinjarijo
Praktično tudi ne mine dan, da ne bi domačini našli novega smetišča s svinjarijo, ki jo za seboj pustijo ilegalni migranti. “Današnja najdba šotorišča 200 m od hiš v Gradacu. Res so ‘bogi’ ti migranti: šotor, adidaske in kupi zapuščene hrane. Več imajo kot marsikateri Belokranjc,” so zapisali na Facebook profilu Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini.

(Slika: Facebook)

Belokranjcem počasi popuščajo živci. Še malo manjka, da bodo zaradi neodzivnosti države, ki bi morala skrbeti za varnost ter javni red in mir, vzeli stvari v svoje roke.

C. Š.