[Ekskluzivno] Ukrajinska novinarka za Novo24TV: Danes je dan, ko je Ukrajina vstala, Ruska federacija pa bo padla!

Datum:

“Ob petih zjutraj me je poklical urednik in rekel, ‘Vira, vstani, Putin nas bo ubil!’,” je skoraj v solzah povedala novinarka TV-kanala NTA, Vira Labič, ki je poročala o trenutnem stanju v Ukrajini iz Lvova v Ukrajini in povedala, da se trenutno odvija velika bitka za Kijev in da Ukrajinci na vse sile skušajo ubraniti glavno mesto Ukrajine. 

Kako se je pričel današnji dan za Ukrajince? Kot je ekskluzivno za Novo24TV povedala novinarka ukrajinskega NTA TV-kanala Vira Labič, jo je ob 5. uri zjutraj zbudil klic urednika, ki ji je rekel, naj vstane, ker jih bo Putin ubil, “prva stvar, ki sem jo naredila, je bila, da sem poklicala družino in sodelavce, da jih vprašam, ali so v redu”. Po tem, ko je preverila tudi na ostalih novicah, je bila zgrožena, da se to dejansko dogaja.

Rusija je zjutraj napadla, iz ukrajinske prestolnice Kijev, pristaniškega mesta na vzhodu Ukrajine Mariupol in s frontne linije na vzhodu države poročajo o močnih eksplozijah. Po besedah novinarke je imela Rusija prednost v napadu, saj je napadala iz zraka, ki pa ni močno področje ukrajinske vojske, vendar sta se pristanišče Mariupol in Šastja uspešno obranili, trenutno je ruska vojska v Melitopolu, v jugovzhodnem delu Ukrajine. Povedala je, da Rusija napada iz vseh strani, le iz zahoda ne, ob čemer je omenila, da je zjutraj bombni napad prišel iz smeri Belorusije, nedaleč stran od mesta Lvov, v katerem živi.

Z današnjim dnem je Ukrajina vstala, Ruska federacija pa bo padla
“Ljudje so bili sprva žalostni in v solzah, vendar se je to prelevilo v jezo. To je 22. poskus ruske invazije nad Ukrajino v 300 letih, vendar se bo z današnjim dnem to končalo. Danes bo dan, ko bo Ukrajina vstala, Ruska federacija pa bo padla. To je boj, ki traja 300 let in naša generacija bo zmagala za naše prednike in naše naslednike,”
je dejala Labičeva in v nadaljevanju povedala, da so ljudje zelo motivirani, željni maščevanja, enako pa velja za ukrajinske vojake. Tragično osebno situacijo je opisala v nadaljevanju, ko je povedala, da se dva njena bližnja sorodnika borita v ukrajinski vojski, eden od sorodnikov pa za rusko stran, “družina se pobija med sabo”, je dejala.

Povedala je tudi, da so v sredo v enem samem dnevu prebivalci Ukrajine vojski donirali 20 milijonov ukrajinskih grivenj (ukrajinska valuta), zato da bi se okrepili in v tej težki in pričakovani vojni zmagali, “ljudje bodo končno videli pravi obraz Rusije”, je dodala.

Ukrajina se je vojaško in kot narod okrepila
“V zadnjih osmih letih je Ukrajina postala bolj enotna, tudi tam, kjer so prej govorili večinoma ruski jezik, se močne meje med jezikoma brišejo, ljudje več govorijo ukrajinski jezik in se začenjajo zavedati svoje pripadnosti Ukrajini. Okrepili smo se vojaško in kot narod in ne bomo klonili pred Rusijo. Ne bomo se pustili. To je velika vojna, ampak zmagali bomo,”
je pogumno nadaljevala mlada novinarka, ki je izrazila tudi neverjetno hvaležnost za podporo sveta. “Nismo sami, hvaležni smo za podporo, hvaležni smo, da svet stoji za nami”, je še povedala za Novo24TV.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...

Grozote ujetništva v Rusiji: Ukrajinski vojak v petih mesecih ujetništva izgubil 77 kilogramov!

Ukrajinski varuh človekovih pravic Dmitro Lubinec je povedal, da...

Astina ledena doba: Ministrica se je znašla v nemilosti lastnih podanikov

Slovenski filmarji so besni; vsaj tako je videti po...