[Ekskluzivno] Visoki komunistični uradnik in nekdanji partizan pijančeval do jutra, rinil za ženskami in kvasil neumnosti, tajkunski Dnevnik pa ga je razglasil kar za “ljubljansko faco”?!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Razkrivamo, kako je nekdanji partizan po vojni zasedal visoka uradniška mesta v Ljubljani, ki pa jih ni izkoristil za delo, pač pa za pijančevanje do jutranjih ur, rinjenje za ženskami in za kvašenje neumnosti. Zato si je prislužil celo strogi ukor ZKJ, a dolga leta po tem, po osamosvojitvi, ga je Petanov Dnevnik razglasil kar za “ljubljansko faco”, skrajno levičarska Mladina pa je izvajala reklamo za njegovo knjigo!

Ljubljančan Ciril Ulčar se je v mesto priselil z Bleda, obiskoval je bežigrajsko gimnazijo, med vojno se je priključil partizanom, po vojni pa je zaključil ekonomsko fakulteto. Dejstvo, da se je zvezi komunistov pridružil že leta 1944, pa je njegov življenjepis spremenilo v recept za uspeh v nekdanjem komunističnem režimu, ki je sledil krvavi revoluciji in tisočim umorjenih. Med drugim je zasedel tudi funkcijo načelnika oddelka za gospodarstvo pri Občinski skupščini Ljubljana Bežigrad.

Rinil naj bi za ženskami, pijančeval ter igral za denar
A kot kaže, omenjene funkcije ni opravljal vestno. Kot izhaja iz dokumentov, ki so nam bili posredovani, naj bi v bifeju krajevne skupnosti Stožice pijančeval, prav tako pa naj bi tam rinil za ženskami. A to še ni vse, svojo uradniško plačo naj bi zapravljal za igranje za denar v tamkajšnjem rekreacijskem centru. Prav tako se menda, glede na pridobljene dokumente, večkrat v službi sploh ni pojavil, tako se ni zglasil na delovno mesto na primer 18. maja in 19. maja. Izostanek 18. maja naj bi opravičil s sestankovanjem s kolektivom RC Ježica kar do 4. ure zjutraj.

Komunisti so nečednosti pometali pod preprogo, a Ulčar je prizadel “moralni lik komunista”
Komunisti so bili sicer znani po tem, da so takšne sramote in nevestnosti pri delu najraje pometli pod preprogo, kar dodatno priča o tem, kako resno problematičen naj bi bil Ulčar. Občinski komite ZKS Ljubljana-Bežigrad je zato med drugim ocenil, da je bila s tem “prizadeta njegova avtoriteta, moralni lik komunista, še posebno pa ugled uprave občine”.

Deloval naj bi le strog ukor, a očitno tudi to ni zaleglo, saj so se težave nadaljevale
Prav tako naj bi poleg njegove službene discipline trpela njegova starešinska avtoriteta pri sodelavcih: “Iz nagnjenosti do pijače je izhajal često nepravilen odnos do sodelavcev, ki se je izražal v podcenjevanju njihovega dela, grobosti in cinizmu, pri kontaktiranju z njimi in pomanjkanju sodelovanja in strokovnih nasvetov pri izvrševanju nalog oddelka.” Pred tem naj bi bil neštetokrat opozorjen, a prav nobeno opozorilo naj ne bi zaleglo, že predhodno pa so se morali komunisti ukvarjati z nepravilnostmi pri njegovem delu. Prav zato so mu izrekli kazen strogega ukora, ker je občinski komite “smatral, da bo le tako izrečena kazen nanj pozitivno delovala”.

Da bi se umaknil, so mu ponudili celo stanovanje in petmesečno plačo
A tudi stroga kazen očitno nanj ni imela nobenega vpliva, 20. oktobra istega leta je namreč Ulčarjevo ime ponovno prišlo na površje, tajnik občine Ivan Levstek ga je med drugim poklical na razgovor in mu predlagal sporazumno odpoved pod pogojem, da obdrži stanovanje, ki mu ga je dodelila občina Bežigrad, in da se mu izplača še kar pet mesečnih plač. A s tem se menda ni strinjal in naj bi ponudbo razumel kot podkupovanje, nato pa je le dal odpoved z mesta načelnika oddelka, pri čemer je prosil, naj mu pomagajo pri iskanju nove službe. S komunisti se kasneje po izreku strogega ukora, kot kaže, sploh ni želel več pogovarjati, oktobra naj bi zahteval le novo službo in jim takoj zatem odložil slušalko. Ali so mu ugodili ali pa se je moral znajti sam, nam vir ni uspel povedati.

Še dolga leta po nečednostih ga Petanov Dnevnik razglasi za “ljubljansko faco”, Mladina pa izvede reklamo za njegovo knjigo
Še leta 2015 je za režimsko trobilo Dnevnik takole govoril o svoji ženi: “Priznam, da sem bil številka dve. Moški gor ali dol,” se nasmehne, “ona je bila kakor krovna organizacija, sam pa sem zase obdržal popolno avtonomijo.” V pogovoru za ta časopis v lasti tajkuna Bojana Petana med drugim svojo takratno službo označi za psihično naporno, zaradi njegove dejavnosti na bolšjem trgu pa ga razglasijo kar za “ljubljansko faco”.

Foto: posnetek zaslona

Ulčar je umrl leta 2017, lansko leto pa so se ga z reklamo za njegovo knjigo spomnili pri Mladini, kjer njegova pričevanja, tako kot že mnoga druga pred tem, označijo kot objektivna: “V slogovno resda bolj skromnem delu je avtorjeva moč v prikazu vsakdanjih pogovorov, vsakodnevnih skrbi, drobnih zadovoljstev, itinerarijev, pojavov brezobzirne krutosti v primeru komandanta Gada … Skratka, knjiga, ki partizanstva ne predstavi kot heroični mit, ampak kot realni objekt zgodovine.”

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

 • Valter BraniSlav

  Ja in???
  STARA JSJCA NIKOGAR NE ZANIMAJO

  • von Rhein

   Zanimajo. Malo za smeh,ko vidimo kakšni idioti so bili in malo kot informacijo kaj je ostalo iz tistih časov.Kot je videti…idioti ne bodo izumrli.

  • Nata

   Zakaj pa ti kar naprej pisariš o starih jajcih ??

   • Valter BraniSlav

    Zato ker imam ob njih lepe spomine….
    Morda zato ker od leta 1977 hodim v SLO samo na dopust. Meni je Titova SFRJ ostala v lepem SPOMINU… zato ker ze 42 let zivim v ZDA
    Mene spomini na SFRJ osrecujejo, vas pa delajo nesrecne…

 • Janez Pavel Kanc

  Nova24, spustili ste se zelo nizko.
  Blatenje tovariša Ulčar Cirila je povsem neprimerno, sa gre za za uglednega družbeno – političnega delavca, člana ZKS.

  • Amerikanc

   Tudi sam mislim, da se o takih tipčkih, tovariših zločinske ZKS, ne bi smeli več pogovarjati. Bi morali biti že zdavnaj vsi lustrirani in pri kraju.

 • Franc Šink

  Se vidi da je čas kislih kumaric.

 • mona lisa

  Drek ostane drek.

  • SIMON ROZIC

   ….kratko in jedrnato!

 • Nata

  + + + + Narod naš dokaze hrani !
  Kar pišite, čeprav so nekateri mnenja, da je sedaj čas kislih kumaric. . . . . .

  • tohuvabohu

   Nata, kaj pa praviš v zvezi z dogajanjem v SF? V Dnevniku berem, da je Poznič uletel na vajo orkestra brez vednosti direktorice in jim govoričil o slabem vodenju ustanove. Česa še vsega ne bomo doživeli?

   • Nata

    Ker se ministri ne znajo obnašat, kot ministru pritiče,
    ker v Umetniških Ustanovah sindikati nimajo kaj iskati
    ker so Sveti teh ustanov samo pesek v oči
    in končno. . . . . muzik potrebuje trdno roko.
    Kar pa je v današnjem času nedobrodošlo.

    In se vrtimo v krogu. Le krogci so vedno manjši.
    Zadavilo jih bo.
    Škoda. Orkester in zbor sta dobra korpusa, ko jih dobi v roke mojster.
    In tudi direktor mora biti mojster – kot muzik in vodja .

    • tohuvabohu

     Hvala. Vidim pa, da ti diplomacija ni tuja, hehe. Zanimivo bi bilo vedeti, kakšno je trenutno vodenje SF v poslovnem, organizacijskem in umetniškem smislu. Ali je res tako slabo, da mora minister intervenirati na tak zahrbten način. Čeprav vemo, da je tudi Marjetica ptičica svoje vrste.

     • Nata

      Hja, te izuči. . . . .

      Minister ima neke svoje računice. Kajti je pravi tiček svoje vrste.
      Jaz mislim, da je SF poslovno in umetniško kar v redu.
      Le vokalno – inštrumentalno glasbo so malo zapostavili.

      Seveda pa, pri tolikih zaposlenih, ki imajo vsak svoje načrte, nikoli ne vemo !

   • Nata

    Pa še pripis.
    Meni je še vedno zelo žal g. Prešička. Bil bi dober minister, kot je sijajen inštrumentalist.
    Ta primer je prav šolski, kakšno škodo lahko naredijo sami uslužbenci !!
    Na ministrstvu so sedaj kar tiho o človeku, ki so ga takrat ” objokovali ” !!
    Prav grdo so izkoristili priliko, da se znebijo nekoga, katerega so se bali.
    Vemo tudi zakaj so se ga bali.
    Podobno je v SF. Prišli so , po svoji neumnosti, iz dežja pod slap .

    • tohuvabohu

     Pravijo pa tudi, da hočejo zminirati Mahnetovo, da bi instalirali Presička.

     • Nata

      Govorice dostikrat držijo. Pa skoraj ne verjamem. Mnogi bi pljunili v lastno skledo.
      Ob vsem tistem rompopomu v času ministrovanja, bi jaz na Dejanovem mestu raje počakala. To mesto bo v poznejših letih z lahkoto dobil.

      Sicer pa, ob poznavnju človeškega značaja v današnjem času ????
      Je vse mogoče.

    • Silos

     Kaj pa samomor človeka ,zaradi prevzetnosti in vzvišenosti ter ukazovalnosti
     tega pu…. a to naj se pa kar pozabi?

     • Nata

      Slabo bereš !! Tudi to sem omenila in se čudim tišini.Kje so sedaj tisti, ki so ga tako objokovali, pa prej niso nič naredili ? Vse je potihnilo, ko je minister odstopil. Misliš da je sedaj vse v najlepšem redu ?? Takih sodelavcev se je za bat. Veliko se jih sonči tam.

     • Silos

      Res je – sory:)

     • Nata

      *** Lp

     • Mariskavan beers

      Finančna pomoč
      Imam priložnost ponuditi posojila ljudem dobrega značaja, ki se lahko povrnejo po zelo privlačnih pogojih.
      Vsi vemo, da je na internetu veliko prevarantov, vendar opravljam svoje delo in to delam dobro.
      Vse transakcije se opravijo z bančnim nakazilom in s pomočjo odvetnikov naših [email protected]

    • SIMON ROZIC

     Za kulturne jim v kulturi ni mar! Izbrali so enega vaškega
     razbojnika, katerega edina naloga je pobrati “kulturni ” EUR
     od vseh, ki migajo…za kulturo! Kakšno kulturo?

     • Nata

      Kultura in prosveta . . . . . . . komunistična skovanka. Sedaj je pa še multukulti zraven in lahko dokončno rečemo adio, Umetnost !
      Je pa res, da so ljudje zaposleni v umetniških ustanovah pravi ” mojstri ” v izbiranju direktorjev in ostalih nadrejenih.Ker vsak išče svoj prostor pod soncem, navsezadnje

      pridejo z dežja, pod kap.
      Upanje imam edino za Opero.
      Saj je g. Robinšak prav vse ” dal skozi ” . Želim mu vse dobro !!

 • Skrajno Desni

  Sprašujem se ste bili morda kdaj na privatnih zabavah zaprtih za javnost, politikov, sodnikov, zdravnikov in ostalih pomembnežev, če ste bili mi ni treba dalje pisat, če ne se vam bo kozlalo.

  • Vera

   Jaz osebno nisem bila , toda vem za en primer, ko je ena oseba 1x šla, da vidi kaj se tam dogaja v zaprtih prostorih na različnih zabavah . Iz mize si je vzela malo dobrot , nato pa zabavo zapustila in nikdar več ni šla .To pa še ni vse , saj so si na delovnem mesto v večini na ” TI ” nobenemu ni preveč do dela, tistega ,ki pa pridno dela, pa ponižujejo na vsakem koraku . Preveč je vse ” domačijsko” ,tudi šefi ustanove, katero imam v mislih .

  • abc

   Pozabil si župnike.

 • Andrej

  A za njim potomci dobivajo borčevski dodatek?

  • Zombi Gartner

   In tudi sramotilni dodatek ker je njihova mati trpela ker je bil njihov oče tak gnoj.

  • SIMON ROZIC

   …in pivskega po Ruglju !

 • xtc

  Hm?
  Kaj zapisat?
  Še en partizanski zapit pijanski “heroj” ,ki jih je v SFRJ kar mrgolelo po državnih službah-danes pa na podoben način vedrijo njihovi sinovi in vnuki-novi “heroji” socializma in NOB laži.

 • Ava

  Pa saj to ni nič novega. Pri (veliko) ljudeh je to vsakdanji modus operandi. Navzven so vsi srečni, nenavadno zaljubljeni, se spoštujejo kot v samih nebesih, pridigajo o tem, kako so vsi z vsemi solidarni in pošteni, v vsem si pomagajo ipd..
  No, na koncu pa človek pride v stik z takšnimi popolneži in ga tako nate*nejo da se mu človeška družba zagrabi v dno. To se je meni osebno zgodilo in dolgo, zelo dolgo sem rabila da sem šla lahko z življenjem naprej. In veliko časa in svojega srca sem vrgla stran, ampak tako je. Nimam FB, tudi v družbo redko zahajam, ampak včasih je bolje biti sam kot v napačni družbi. Lep pozdrav.

  O zgornji osebi pa kaj rečt? To so počeli v starih časih, pa tudi danes nekim ‘uradnikom’ na položajih vse skupaj v glavo stopi. Še posebej, če si ‘taprav’. :)

 • Vojteh Dovč

  pa vi ste res prizadeti.-
  kaj nimate kaj bolj pametnega …bili nas za njega

  • ZatonMesecnikov

   O tem v članku nismo nič vedeli Vojc. Samo slutili. Do sedaj se teh stvari ni pisalo….

   Moram pa reči, da nisem presenečen nad Ulčarjem.

 • Olga101

  To so “tekovine revolucije” – kraja, posilstva, zločini, laži, podtikanje… Knjigo – murglsko zloženko mu je sestavil kar Milan z dvornim mitologom Pirjavcem?

  • Valter BraniSlav

   Skoraj 40 let no vec Tita, komunizma pa 30 let.
   Kaj si medtem ustvarila ti?

 • Dr. E.K.

  Ja, Majskih partizanov je bilo največ … še danes vodijo razne zbore in bili so tudi predsedniki …

 • Kapodistrias

  Ja, če bi bil edini, bi bilo škoda trošenje besed za takšne primitivce. Na tisoče takšnih je bilo, zato pa smo, kjer smo!

 • Black_hawk

  A to so se že med vojno borili, ali so postali partizani šele po vojni in heroji seveda. Hipoteza brez tega zmaga nad veliko in močno Nemčijo ne bi bila možna hehe.

 • janez55

  Tudi vaš ljubljeni vodja ni bil ravno svetnik in je rad rinil za ženskimi ritmi dokler ga ni sedanja soproga dala bolj na kratko. Tudi on je politično kariero začel v ZKJ in ga skrajno desničarska Nova24 poveličuje kot največjega demokrata in dela reklamo za njegove knjige.

  • NoName

   Ko boš ti dosegel kaj več od tistega, ki ga kritiziraš bi lahko postal najmanj narodni heroj.
   Sem neopredeljen, vendar pa me neumnosti ljudi, ki jih pišejo o drugih zelo motijo.

  • ZatonMesecnikov

   Kakšno bi bilo tvoje bedno življenje brez Ivana Janeza, Janez? Čez koga bi tolkel potem? Čez ta bele, župnika?

   • herman

    brez njega bi jokal tako kot Cukjati.

 • ZatonMesecnikov

  #naj bi v bifeju krajevne skupnosti Stožice pijančeval, prav tako pa naj bi tam rinil za ženskami.#

  Šankbrigadisti so včasih rekli takšnim. Po vojni jih je bilo kar nekaj….

 • IZBIRA

  Polno jih je bilo v 1980-ih po cestah, v jarkih. V uniformah z oficirskimi šapkami in ordeni na prsih. Kričali so peli, Miličniki so jih včasih kot taksisti vozili domov ko so bili že očitna sramota za partijo. Mislim, da smo jim rekli spomeničarji.

 • Dr. E.K.

  KS Stožice je stala točno tam, kjer zdaj Dunajsko prečka obvoznica. Stavba je bila ogromna. V njej so tudi na parah ležali znani umrli komunisti.

 • milanček

  maškare!!!

 • cosmosjasnovidec

  Hahahahaha “izobrazba VISOKA”.
  Dejansko je tole teslo bilo do svojega 50.leta popolnoma nepismeno saj se niti podpisati ni znal.Več kot 20.let je potreboval,da se je za silo naučil čitati in pisati enak bumbar zabit kot so bili vsi ostali nepismeni komunajzerji kateri so celo dobili položaje direktorjev,miličnikov itd. zabiti pa kot klade in še te so bile bolj pametne od teh butlov kateri pameti sploh niso poznali.
  Enako se vidi dandanes pri zabitih kretenskih levakih,čefutarjih ter samoklicanimi komunajzerskimi sluzavci kateri so se sami poimenovali NOB naskakovalci,koz,ovc,pasjejebci,lgbt smrduhi z ponosom čaščenja ter nošnje rdečekrake zvezde.
  Kaj čemo na svetu je vsemogoča zblojena psihopatska drhal katerim z praznimi bučami ne more nihče pomagati ampak so pobesneli Zombiji jezni sami nase.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Mariskavan beers

  Finančna pomoč
  Imam priložnost ponuditi posojila ljudem dobrega značaja, ki se lahko povrnejo po zelo privlačnih pogojih.
  Vsi vemo, da je na internetu veliko prevarantov, vendar opravljam svoje delo in to delam dobro.
  Vse transakcije se opravijo z bančnim nakazilom in s pomočjo odvetnikov naših strank.
  .Prosimo kontaktirajte me po pošti: [email protected]