fbpx

[Ekskluzivno] Vrhovni sodnik in oče “porednega dečka” iz Osnovne šole Poljane Đorđević preganja medije – policiji je prijavil revijo Škandal24

Vrhovni sodnik Miodrag Djordjević. (Foto: STA)

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je vrhovni sodnik Miodrag Đorđević podal kazensko prijavo na policiji proti reviji Škandal24 zaradi kršitve tajnosti postopka, ker so pisali o njegovem sinu iz šestega razreda Osnovne šole Poljane, ker je “v šolo hodil z nožem in grozil, da bo vse pobil, tudi ravnatelja Žarka Tomšiča”. Mama problematičnega osnovnošolca pa je državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Tina Brecelj. Na dogajanje na Osnovni šoli Poljane so opozorili starši učencev v anonimnem pismu.

Miodrag Miki Đorđević, vrhovni sodnik, specializiran za civilno in gospodarsko pravo, je po zanesljivih virih na Policijski postaji Ljubljana Center podal kazensko prijavo zoper revijo Škandal24 zaradi objave članka “Sin vplivnih staršev z nožem v šolo”, ki opisuje zgodbo o učencu šestega razreda Osnovne šole Poljane, ta pa je sin vplivnih staršev. Gre za preverjeno zadevo, ki jo je prvi objavil portal Požareport, hkrati pa so vedenjske težave potrdili tudi na šoli. Zelo nenavadno pa je, da se je Đorđević, ki je mimogrede tudi podpredsednik vrhovnega sodišča, odločil za pregon medijev.

“Deček z nožem ni zgolj utišal vodstva šole, ampak tudi večino medijev, ki o strahu in travmah, ki jih povzroča vrstnikom in njihovim staršem, niso poročali,” piše v Škandalu24. Mladostnik je po poročanju staršev iz pisma v šolo hodil oborožen z nožem in grozil, da bo vse pobil. Groženj se toliko bolj bojijo, ker je z določenimi predmeti že poškodoval učence, ki so morali poiskati nujno medicinsko pomoč, kar se je zgodilo, čeprav ima učenec organizirano spremstvo.

Mati je desna roka ministra Klemenčiča
Oba dečkova starša sta vplivna. Poleg očeta, vrhovnega sodnika, ima pomembno mesto v državni upravi tudi njegova mati Tina Brecelj, ki opravlja funkcijo državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje, pred tem pa je bila strokovna sodelavka na vrhovnem sodišču.

Tina Brecelj (foto: STA)

Starši ustrahovanih otrok so sicer opozorili vse pristojne institucije, primere telesnih poškodb nekaterih učencev so že obravnavali tako policija kot tudi zdravniki. To so potrdili tudi na PU Ljubljana. Vendar kljub vsemu pristojne institucije niso ukrenile ničesar, da bi zavarovale učence in bi se nasilje prenehalo. Vse to naj bi se dogajalo zaradi njegovih vplivnih staršev.

Članek v Škandalu24.

Peter Truden