[Ekskluzivno] Zaradi radikalca Brgleza v stranki SD vre: Rešuje ga profesorski kolega iz FDV Udovič

Milan Brglez in Boštjan Udovič (Foto: Twitter/STA)

Po naših informacijah naj bi bili v pravni naslednici ZKS, SD, kjer se vsaj navzven trudijo ustvarjati vtis neke normalnosti, vse bolj nezadovoljni z radikalcem Milanom Brglezom, ki ne more iz svoje kože in svojo retoriko še najbolj spominja na trde komunistične diktatorje nekega drugega obdobja. Tako vse bolj očitna postajajo razhajanja med njegovimi stališči in SD in še bolj evropsko skupino S&D, tako da bi mnogi iz SD Brgleza najraje nagnali, kot so ga pred tem že iz SMC. No, tukaj pa ima interese tudi vpliven gospod iz ozadja, Boštjan Udovič, ki je znan kot Brglezov oproda. Ko je bil ta predsednik Državnega zbora, je bil Udovič ob svoji redni zaposlitvi za 35 evrov na uro Brglezov svetovalec, ko pa je ta pristal pri SD je hitro poskrbel, da se je tudi tam odprla pipica za Udoviča. Tam zdaj namreč s svetovanjem poslanski skupini služi kar 50 evrov na uro. Služba na FDV in svetovanje na s. p. pa nista edini dejavnosti Udoviča, ta med drugim redno komentira za medije v lasti zaradi goljufij že obsojenega tajkuna Martina Odlazka, ki se je grdo okoristil na račun invalidov, prav tako pa v Sečovljah, od koder se v Ljubljano dnevno vozi s “požrešnim” audijem, oddaja apartma, s katerim so gostje vse prej kot zadovoljni.

V Socialnih demokratih Dejana Židana naj bi bili številni vse bolj nezadovoljni zaradi delovanja radikalca Milana Brgleza, nekateri naj bi ga najraje kar nagnali, tako kot so mu malo več kot leto nazaj pokazali vrata že v Stranki modernega centra. Kot je znano, so SD pravna naslednica Zveze komunistov Slovenije in že leta vse napore vlagajo v to, da se vsaj navzven pokažejo kot moderna in progresivna stranka, pa čeprav so vzorci delovanja isti že zadnjih sedemdeset let, Brglez, ki je poleti romal v rojstno mesto svojega idola Karla Marxa Trier pa se pri sploh ne trudi, njegova retorika še najbolj spominja na tisto trdih komunistov iz 70. let prejšnjega stoletja ali pa kakšnega severnokorejskega politika. Sicer je res, da takšno obnašanje in stališča, vsaj kratkoročno, stranki prineseta nekaj političnih točk skrajno levega dela volilnega telesa, a dolgoročno SD na takšen način ne bodo mogli prevzeti vlade, kar je jasno tudi vodstvu stranke.

Razhajanja med Brglezom in SD, ki se vsaj trudi oblikovati javno podobo, vse očitnejša
Prav odkar je Brglez pristal na milijon evrov vredni funkciji evropskega poslanca, razhajanja med njegovimi skrajnimi stališči in SD ter evropsko skupino S&D prihajajo vse bolj do izraza. Med drugim je pozornost vzbudil s svojim nasprotovanjem imenovanja španca Josepa Borella na mesto visokega predstavnika Evropske unije za zunanjo politiko, pa čeprav prihaja iz sestrske socialistične stranke: “Drage (FB) prijateljice in prijatelji, upam, da je vsaj vam jasno, da to uradno sporočilo S&D ni bilo dano tudi v mojem imenu. In da mi ni treba posebej utemeljevati, zakaj to tudi povem. Prej gre za dejanski vzrok nesoglasij v naši politični skupini. In nerazumevanje vladavine mednarodnega prava.” Ob tem ga je klovnovski poslanec Franc Trček in njegov kolega s Fakultete za družbene vede zbadljivo spomnil, da se lahko priključi “novi” levici ali Evropski ljudski stranki. No, prav Trček je že lansko leto razkril, kako je bil Brglez, ki na FDV ni uspel “prilesti” dlje od naziva docenta na listi za “odstrel” in je prav zato pobegnil s fakultete v politiko.

Kot smo na Nova24TV že poročali, Brglez prav tako ni mogel iz svoje kože pri glasovanju o Resolucijo zgodovinskega spomina za prihodnost Evrope v Evropskem parlamentu, pa čeprav so vsi prisotni slovenski evropski poslanci, vključno z zloglasno Tanjo Fajon omenjeno resolucijo podprli. Brgleza pač moti, da ta resolucija izenačuje njemu tako ljub komunizem z drugo stranjo istega kovanca, fašizmom in nacizmom.

Prav tako je članom SD v okviru sestankov njihovega strokovnega sveta za zunanjo politiko po naših informacijah hitro postal jasen Brglezov domet, ki naj bi ga intelektualno močno nadvladoval celo družbeno nekoliko sprejemljivejši Matjaž Nemec, ki predseduje odboru za zunanje zadeve v Državnem zboru. Da, tisti Nemec, ki je uspel maturirati šele pri 27 letih na centru za dopisno izobraževanje. Prav Nemec se je težko sprijaznil tudi s tem, da ni bil izvoljen v Evropski parlament. Kandidiral je namreč kot 2. kandidat na listi SD, Brglez pa ga je prehitel z neuglednega 4. mesta, v veliki meri po zaslugi komandanta Franca Severja Frante, ki mu po posredovanju uredništva Nova24TV (več o tem TUKAJ) zdaj grozi kazenski pregon zaradi sodelovanja pri izvensodnih pobojih Slovencev.

Franc Sever Franta in Milan Brglez (Foto: Facebook)

Brglezova stališča bi lahko skušal umiriti njegov oproda Udovič, ki bi tako preprečil, da bi Brgleza nagnali iz SD
Pri vsem tem bi lahko imel veliko vlogo Brglezov kolega s fakultete in tesen sodelavec dr. Boštjan Udovič. Ta je bil njegov svetovalec še, ko je bil predsednik Brglez predsednik Državnega zbora, v tem času pa si je na ta račun kot samostojni podjetnik, vse to ob redni zaposlitvi na FDV, med aprilom 2015 in julijem 2018 uspel nagrabiti za skoraj 90 tisoč evrov denarja davkoplačevalcev. Njegova urna postavka je v tem obdobju znašala kar 35 evrov na uro, tipično pa je na mesec opravil za 60 ur svetovanja, kar je v povprečju naneslo krepko več kot 2 tisoč evrov.

Komunisti niso prizanesli niti ženskam in otrokom, a radikalca Brgleza to ne gane (Foto: Nova24TV)

Udovič Brglezu svetoval za 35 evrov na uro, poslanski skupini SD zdaj svetuje za kar 50 evrov na uro
Ni naključje, da se je malo po prehodu Brgleza k SD tudi za Udoviča odprla nova pipica iz proračuna s pomočjo te stranke. Maja je namreč pričel prejemati nova nakazila iz naslova dodatne strokovne pomoči poslancem SD, do oktobra pa se je nakazil, ki tipično znašalo 1.500 evrov mesečno, nabralo že za 8.925 evrov. V okviru svojega svetovanja tej totalitarizmu naklonjeni poslanski skupini naj bi opravil za 177,5 delovnih ur, bliskovito pa je narasla tudi njegova urna postavka, ki zdaj znaša kar 50 evrov za vsako uro opravljenega dela. Mnogi, ki so z davki prisiljeni financirati takšno urno postavko, v celem dnevu ne zaslužijo toliko. “DDV se v skladu z 94. členom ZDDV-1 ne obračuna,” so se glede izplačil pohvalili v Državnem zboru. V obdobjih Brglezovega predsedovanja Državnemu zboru in po njegovi pridružitvi SD se je tako na Udovičeve račune v obdobju štirih let nateklo že za skoraj 100 tisoč evrov denarja davkoplačevalcev.

Vir: erar

Zdaj, ko je na milijonski funkciji, Brglez nima več veliko razlogov, da bi hlinil zmernost
Kot je jasno, ima prav Udovič največji interes, da radikalec Brglez ostane pri SD, namesto, da bi se priključil skrajni Levici. Znano je namreč, kako mizerno svoje strokovne sodelavce plačuje poslanska skupina skrajne Levice, tudi od svetovanja si Udovič tam ne bi mogel obetati 50 evrov na uro. Brglez zdaj, ko je na milijon evrov vredni funkciji, namreč nima več veliko razlogov, da bi prikrival svoja skrajna politična stališča, psevdoliberalna SMC, ki mu je omogočila položaj predsednika državnega zbora in SD, kjer so ga postavili na kandidatno listo za evropske volitve sta, kar se njega tiče, odslužili svoje. Kako radikalen je, je Brglez že v preteklosti jasno pokazal s protiustavnim odvzemom poslanskega mandata Janezu Janši, sklicevanjem na naravno pravo pri opravičevanju povojnih množičnih umorov, prav tako se je z lažmi glasno zavzemal za prepoved koncerta domoljubnega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki je bila tudi dosežena, vendar je kasneje upravno sodišče razsodilo, da je bila ta nezakonita.

S svetovanji za 50 evrov na uro si Udovič med drugim privošči tridelne obleke in prestižne ročne ure (Foto: STA)

Udovič je priljubljen pri Odlazku, po premiku NSi v sredino dobiva prostor tudi na njenih portalih
Udovič pa se poleg dela na FDV in svetovanja ukvarja tudi s komentiranjem za režimske medije, pogosto ga je namreč možno opaziti v režimskem Večeru v lasti s stranko SD povezanega rdečega tajkuna Uroša Hakla in na TV Slovenije, ki smo jo prisiljeni financirati s prisilnim RTV prispevkom. A najbolj priljubljen je, kot kaže, v medijih v lasti že obsojenega tajkuna Martina Odlazka, ki si je med drugim nakopal bajno bogastvo na račun izkoriščanja invalidov, goljufanja malih delničarjev in cele vrste podjetij, ki so že končala v stečaju (več o tem lahko preberete na tej POVEZAVI). Ljudem gre ob tragičnih zgodbah ljudi, ki jih je zakrivil Odlazek kar na jok, a Brgleza, ki očitno nima prav veliko socialnega čuta do običajnih državljanov, Udovičevo sodelovanje z Odlazkovimi mediji prav nič ne moti. Tako se je Udovič ob več priložnostih pojavil v rumenem levičarskem časopisu Svet24 in v piškotarskem Reporterju, kjer so z njim opravili obsežen intervju, ki je bil objavljen na več straneh, pompozno pa je bil napovedan tudi z napovedniki in na naslovnici. Po naših informacijah se Udovičeva stališča spreminjajo celo hitreje od vetra, pomenljivo pa je, da se je kot komentator v zadnjih mesecih pričel pojavljati celo na portalu Nove Slovenije Domovina, potem ko je ta stranka napovedala svoj pomik v “sredino”.

Foto: posnetek zaslona

V Sečovljah Udovič oddaja apartma kar v avtomehanični delavnici, s “požrešnim” audijem pa pokuri za 8 minimalnih plač bencina letno
Ob vsem opisanem si Udovič uspe polniti žepe tudi na račun oddajanja apartmaja Vida v Sečovljah, kjer je prijavljen tudi kot samostojni podjetnik, od tam pa mu po vsej verjetnosti potne stroške v Ljubljano in nazaj plačuje FDV. Poti seveda ne opravi z javnim prevozom, kot to zagovarjajo v stranki SD, pač pa se vozi kar s “požrešnim” audijem, kar zaradi socialističnih politik, ki so rezultirale v visokih stroških lastništva osebnega vozila ni dostopno mnogim tistim, ki so sicer neto plačniki v proračun. Po naših informacijah naj bi šlo za audija, model A6, starejšega letnika, ob dejstvu da pot med Ljubljano in Sečovljami v eno smer znaša 123 kilometrov pa lahko izračunamo, da Udovič letno “pokuri” za vsaj 6000 evrov bencina oz. približno 8 neto minimalnih plač, v zrak pa spusti približno 10 ton ogljikovega dioksida. Tolikšna potratnost na račun davkoplačevalcev je v vsakem primeru naravnost perverzna, težko pa najdemo tudi uspešnega podjetnika, ki si denar služi na svetovnih trgih in za seboj pušča tolikšen ogljični odtis.

Slika je simbolična (Foto: posnetek zaslona)

Ob tem naj vas ponovno le opomnimo, da gre za oprodo skrajnega levičarja, ki mu vsak izgovor pride prav za povečevanje obdavčitve državljanov, med drugim v zadnjem času po Facebooku oglašuje “zeleni dogovor,” ki bo močno upočasnil gospodarski razvoj in znižal življenjsko raven državljanov, po denarnici pa bo najbolj udaril najšibkejše.

Ob njegovem oddajanju apartmaja pa je naravnost neverjetno, da se omenjen apartma nahaja kar v okviru družinske avtomehanične delavnice, pri čemer ni presenetljivo, da se gostje pritožujejo nad smradom, kot še lahko razberemo s portala Tripadvisor pa naj za povrh vsega vsaj enkrat celo ne bi delovalo ogrevanje. Udovič se ni izkazal za dobrega gostitelja, ki bi upošteval načelo “gost ima vedno prav,” pač pa je gostu cinično odvrnil, da naj se ta ne bi obrnil na njih, krivdo za smrad pa je pripisal kar temu, da se v prostorih nahaja pohištvo iz “čistega lesa”.

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

 • šmentanamuha

  Norost volivcev je večja od norosti izvoljenih. Vsi izvoljeni psihoti so za svoj mandat dobili glasove nekih volivcev. Tko to zgleda v demokraciji. Že staroperzijski kralj Darej I. Veliki je rekel, da je to najslabši od vseh sistemov.

  • zokispoki

   Sedaj si pa zamislite, kaksni kreteni poucujejo nase otroke !? Radikalni levicarji, popolni majmuni, podn od podna ! Ta se je podpisal tudi pod mojskrin falsifikat, ce se ne motim. Vse so to ptice iz istega gnezda…

  • SIMON ROZIC

   To ni demokracija ampak brezumna, sadistična diktatura, ki si jo v naši,
   mafijski družbi lahko brez krivde privošči le vsak komunistični sprevrženec !!!!
   Skalpirat ga ne moremo , ker meduze nimajo las, lahko ga pa javno skopimo, da ne
   bo delal sebi podobnih spak po svetu!

   • Stane

    A je med njimi tudi dr. Zver, ce te prav razumem?

    • SIMON ROZIC

     …striček Stane, dr. Zver je zate velik gospod, ki
     mu vi, tovariši iz zezebe ne segate niti do gležnja;
     ne po znanju, ne po kulturi in ne po poštenju!

 • Artur

  Brez deratizacije teh podlih rdečih podgan ne bo napredka, vse drugo je jalovo početje, “Klin se s klinom zbija”.

 • milanček

  brblez je idiot, poleg tega je še buzerant, torej je verjetno tudi ta majmun, ki ga zagovarja , njegov partner-buzi!

  • Schemva Miro

   Saj se jima po frisu vidi kam spadata,ogabne face,ki samo čakata krepkih batin.

 • Artur
 • JANEZ GUS

  Res velika pridobitev za stranko SD je tale zombijBRGLEZ.Saj boljšega si tudi ne zasluži.Glliha skup štriha.

 • Olga101

  SD = ZK z nikabom (v ilegali)…

  • učko

   SD = sociopat demonkrati !

 • Nšo-či

  Kako pa Brglez spi zadnje čase? Sanja Turke povezane z Islamsko državo ali Kurde? Z odhodom v Bruselj je nekako pridobil občutek za razdalje. Se zaveda, kako blizu Turčije smo in kako bosi smo?

  • Dragan Krstič

   Saj tovarišu prof. dr. Brglezu je všeč da smo blizu Turčije. Še raje bi videl da bi bili še bližje ISIS državi. Poglej kakšne abotnosti izjavlja njegov kolega iz istega gnezda tovariš prof. dr. Igor Pribac.
   Najdeš na brskalniku: Igor Pribac je izjavil ….j

 • xtc

  Psihopatski klovni,kot Šipec iz Šmarce.

 • Andrej Grafenauer

  Cerar si zasluži pohvalo, da je iz stranke brcnil naravnega pravnika, zagovornika povojnih umorov…a to je storil mnogo prepozno. Je pa Brglez vseeno ob brci zelo javkal.

 • učko

  Za kaj pa je glasoval zloglasni Udbo-ritoliznik Bogović ?

 • učko

  Glupavi bajsek si je lepo postlal pri državnih jaslih.

 • učko

  Brgla-si-ga-drgla je še vedno glavni protagonist “””levice””””.

 • učko

  Bo potrebno čim prej zminirati FDV! In to takrat, ko bo poln teh glupavih bajsekov in ostalih stvorov.

 • Mademoiselle

  Težko verjamem, da so danes v središču Ljubljane promovirali nov film o Menini. To celo oglašujejo na popu. Strašno.

  • rubec

   Kljub temu, da nas pop tv vsakodnevno razsvetljuje, da je v afriki mnogo lačnih otrok, so zdaj Meninič tebi nič na strani tistega, ki denar namesto afriki raje nameni snemanju komedij. Si ga bom pa tudi jaz ogledal, ker bo noter tudi poroka partizana frante in partizanske koze. Rad imam romantične scene v filmih. Takrat vedno tudi zajokam, ampak tako, da me nihče ne vidi. Nam homoseksualcem naša družba ne dovoli jokat. Vem ja, tega prej nisi vedela.

 • antimur

  Upam, da baraba in ultra levi fašist Brglez ni Slovenec, ampak da ga je skupaj spacal kakšnen pičkolin. Udovič je pa že po izgledu približno tak kreten kot omejena podnebnica Greta.

 • RATATA

  Al sleče vse tri dele obleke ko se nabijata al si pusti lajbnič na teleščku je zdaj vprašanje. … jaz pa še dvodelnih kopalk nimam

 • SIMON ROZIC

  Kako se pa razumeta tovariš Brglez in njegov oproda v postelji? Se
  po sexu zavijata v Yugo zastavo z rdečo zvezdo ali v tisto, ki jima
  daje denar?
  Fotografija, ki kaže smrduha Brgleza pred kopico ženskih spletenih
  las, odrezanih pred kruto smrtjo, potrjuje to, kar mislim že od samega
  začetka: prasec je sadist in socipat, podoben Mengeleju , le še v hujši
  obliki ! Fotografijo moramo posredovati v EU, poverjeniku za človekove
  pravice ali kar na sodno tožilstvo, da nečloveka nemudoma
  odstavi z vseh položajev ! O svinja rdeča, tisočkrat prekleta in vsi tisti, ki
  z njim paktirajo !

  • sodnikisozločinci

   To je fotomontaža, pomiri se. Je pa vseeno gnoj, pravosodni gnoj.

  • Artur

   Na embalaži z vazelinom mora biti obvezno napopana rdeča zvezda ..gušt je gušt…

   • SIMON ROZIC

    …mislim, da to drugo; smrad je za njih kot za vampirje kri…

 • M x

  Ne tič ne miš.Moja naša Slovenija

 • sodnikisozločinci

  Iz tistih las na sliki bi lahko naredili lasuljo za to barabo degenerirano.

  • Artur

   Mislim, da bi zadostovalo le za tupe za Kocijančiča.

 • učko

  Kako pa komentirate članek na “Svet 24” z naslovom: “Državni milijoni za uspešno kariero družine Zver” ? Član nekdanje komunistične partije in JaJotov dupelizac lepo živi z davkoplačevalskimi milijoni, ki ste mu jih zrihtale JaJotove ovce.

  • macon

   Tip je bruseljski poslanec, prav tako se programi zasebnih fakultet najprej nekaj časa morajo izvajati, da potem dobijo koncesijo.

   V članku ni nič nelegalnega, nobenega “svetovanja” državni firmi, nič. Spodbuja pa zavist in ti si že en, ki se hraniš z njo.

   • učko

    Jaz sem fouš edino kakšnim takim kot je Branson, Musk, Gates itd. Ne pa enmu prašičku, ki se futra z davkoplačevalskim denarjem. Temu komunajzarskemu, naduvanem prašiču enostavno ne privoščim davkoplačevalskega denarja! Fuknu bi ga ven na trg dela, pa naj se znajde !!!!!!

    • macon

     Tip ima vseeno en doktorat, medtem, ko ima Morondorfor skrajšano srednjo šolo in se tudi valja po političnih službah.

     Če ne bi bilo njega, bi bil pa en drug, ker so te pozicije zmeraj vse zasedene, torej nimaš kaj biti zavisten. Nabijaj, da si proti demokraciji, da bi poglavarja, ki sedi na prestolu iz lobanj, ta bi vseeno pokradel še več kot “demokratični” politikanti.

   • Stane

    Ali je brglez res na milijonski sluzbi? Po zej logiko je zver na najmanj dvomilijonski, nas lojze pa na trimijonski? Hvala da ste mi odstrli pogled v nebo

 • plamen100

  Bolj antipaticnega cloveka kot je ta Brglez si ze tesko zamisljam, no mogoce bi mu bila ravna po antipatiji Bulceva, 5 letna zmagovalka levicarskih lestvic priljubljenih politikov, ki pa je dobesedno cez noc izginila iz lestvice,torej ta kvazi “priljubljenost med volilci” ena sama laz, kot njihova propadla ideologija, ki se danes spogleduje z dzihadom!

 • Novakec1

  Slike vse povedo zakaj so čefurji z lahkoto zavzel slolandijo.

 • UNI65

  Uh zdaj je pa že Tanja “zloglasna”, res ropota te v tri dni