fbpx

Epsko: Nad Savičevim “levičarskim primitivizmom” se zgraža celo radikalni levičar Crnkovič!

Marko Crnkovič in Domen Savič (Foto: Facebook, Anže Malovrh/STA)

Javnost še vedno razburja sprejem Domna Saviča pri predsedniku DZ Dejanu Židanu in Nataši Sukič, ki jima je predal peticijo s skromnimi 219 podpisi podpore, s katero skuša uničiti opozicijske medije. Nizka podpora jasno kaže na to, da Savič ne uživa podpore niti med večino levičarjev, nekateri pa se naravnost zgražajo nad podporo, ki je je vseeno deležen s strani globoke države. Tako se je oglasil kar njegov ideološki somišljenik Marko Crnkovič, ki je izpostavil Savičev levičarski primitivizem in kar ne more verjeti, da ga vabijo predavat na FDV kljub njegovi ideološki in moralni nekompetentnosti. Savič se sicer pogosto poslužuje sovražnega govora, med drugim je nekatere ugledne strokovnjake opisal kar kot fašiste, stranko SD je poslal v “kurac”, politične nasprotnike pa je ozmerjal kar s “klerotalibaskimi pičkami.”

Ta teden je veliko pozornosti vzbudil direktor zavoda Državljan D Domen Savič, ki sta ga v Državnem zboru RS ločeno sprejela predsednik Dejan Židan in poslanka skrajne Levice Nataša Sukič. Tam je predal še eno peticijo, s katero skuša pritisniti na družbe v državni lasti, da ne bi več oglaševale v opozicijskih medijih, ki kritično poročajo o delovanju oblasti, pri tem pa ni presenetilo, da je uspel zbrati le 219 podpisov podpore. To je zanemarljivo število v primerjavi z drugimi spletnimi peticijami, ki zberejo več tisoč podpisov v nekaj urah, kar kaže na to, da Savič ne uživa podpre niti med levičarji, po vsej verjetnosti pa mu manjka tudi stika z realnostjo. Lansko leto je namreč v državnem zboru oddal peticijo z le 13 podpisi.

Savič uživa močno podporo globoke države
A kot smo že poročali; ne glede na to, da javnost nima potrpljenja za njegove norosti, Saviča več kot očitno močno podpira globoka država. Tako je bil že deležen oddaje na Radiu Slovenija, prav tako so mu reklamo naredili na spletnem portalu MMC RTV SLO, pogosto pa se pojavlja tudi v rdečem Večeru v lasti tajkuna Uroša Hakla z očitnimi povezavami s stranko SD, pravno naslednico Zveze komunistov Slovenije, ki ji formalno predseduje prav Židan, neformalno pa ima v njej najpomembnejšo vlogo zadnji šef ZKS Milan Kučan. Lansko leto nas tako ni presenetilo, da je zloglasna levičarska evroposlanka iz vrst te stranke Tanja Fajon priredila več dogodkov, kjer so razpravljali o tem, kako ukiniti svobodo govora.

Domen Savič in Dejan Židan (Foto: Matija Sušnik / Državni zbor)

Drugače misleče zmerjal s “pičkami klerotalibanskimi”, Socialne demokrate pa poslal kar v “kurac”
Ena od udeleženk na okrogli mizi Fajonove je bila tudi Nataša Pirc Musar, ki je na družbenem omrežju Twitter razkrila, kako nevljudno ji je Savič skakal v besedo, ko pa je predlagala, da bi prihodnjič k sodelovanju povabili kakšnega strokovnjaka z drugačnim mnenjem, na primer evropsko poslanko Romano Tomc, ustavnega sodnika ddr. Klemna Jakliča ali pa profesorja in nekdanjega ministra dr. Žigo Turka. Kot se je izkazalo, je nato Savič pobesnel in jih označil kar za fašiste.

No, ko so k sodelovanju dejansko povabili tudi Turka, je Savič na družbenem omrežju Facebook brez zadržka zapisal, kaj si o tem misli: “Dragi Socialni demokrati (SD), z vsem dolžnim spoštovanjem – pejte v kurac z dajanjem javne besede človeku, ki reče, da ‘besede ne ubijajo’ in da ‘kar ne ubije, jača’. Res. PEJTE. V. KURAC.” Židan ima očitno precej kratek spomin, da nekoga, ki se je tako vulgarno znesel nad podobo njegove stranke, ki si ob nekaterih priložnostih prizadeva ustvarjati videz normalnosti, tako spoštljivo sprejme, a po vsej verjetnosti je dobil takšno navodilo od vrha.

No, to ni bilo prvič, da je Savič razburjal s sovražnim govorom in žaljivkami na račun drugače mislečih, na Twitterju je, ko je imel še svoj osebni profil, ob predlogu, da bi istočasno kot o istospolnih porokah na referendumu glasovali še o obdavčitvi cerkve, nasprotnike svojih zamisli opisal kar kot “pičke klerotalibanske”. Tudi ko je pozival k udeležbi na volitvah, si je zaželel zmage nad “klerotalibani”. Kot kaže, so ga zmotili tudi aktivisti, ki so pred ljubljansko porodnišnico, kjer potekajo umori še nerojenih otrok, izražali podporo življenju – opisal jih je namreč kot “krote.”

Foto: posnetek zaslona

Nad podporo globoke države Saviču se zgraža tudi radikalni levičar Crnkovič
Ne le, da Savič ne uživa podpore med večino levičarjev, kot kaže, se nekateri nad podporo, ki jo uživa s strani globoke države, vse bolj zgražajo. Takšen primer je radikalni levičar Marko Crnkovič, urednik spletne revije Fokuspokus, ki je na Twitterju zapisal: “Da se na alt-right šoder najbolj besno (in najbolj organizirano) spravlja ravno Savič — s svojo nezavidljivo zgodovino in kilometrino levičarskega primitivizma —, je dovolj žalostno in zaskrbljujoče.”

Tudi tokrat ni mogel mimo pritlehnega poskusa diskreditacije desnice: “To lahko pripelje do tega, da bodo desni mediji samo še močnejši. Ker jim prinaša argumente na pladnju. Savič je utelešenje tega, kar si desnica v svoji hudobiji, paranoji in strahopezdljivosti pred migranti in Murglami sicer mora izmišljati za osmišljanje svoje bedne eksistence.”

&

nbsp;

Kljub svojim skrajnim stališčem pa je Crnkovič dokazal, da ima za razliko od Saviča vsaj stik z realnostjo: “Zato je Saviča treba utišati. Levičarji sami ga morajo utišati, če hočejo utišati desničarje. Smešno, če ne naravnost neverjetno je tudi, da moralno in ideološko nekompetentnega Saviča vabijo na FDV predavat.” Savič je namreč tej režimski fakulteti predaval danes ob 12. uri, in sicer na temo družbene odgovornosti in oglaševanja.

Drugače misleče Crnkovič že pred časom označil kar za “stekle pse desnice”
Ob tem je zanimivo, da se je na Saviča spravil prav Crnkovič, saj imata oba precej podobna politična stališča, na isti ravni pa je tudi kultura njunega izražanja. Tudi Crnkovič namreč nima nobenega spoštovanja do drugače mislečih, kar je jasno pokazal že v začetku leta, ko jih je označil kar za “stekle pse desnice”. V svojem zapisu na portalu Fokuspokus je jasno izrazil mnenje, da bi bilo treba vse, ki ne delijo njegovih stališč, utišati, po njegovem mnenju bi bilo treba mag. Bernarda Brščiča odpustiti iz službe v državnem podjetju, pohvalil pa je skrajneža Domna Saviča, ki si prizadeva uničiti medij Nova24TV. Gre tudi za velikega zagovornika trošenja denarja davkoplačevalcev za nelegalne migrante. Ko je nekdanji poslanec dr. Vinko Gorenak izračunal, da nas je do lanskega novembra Ahmad Šami stal že 34.848 evrov, se je Crnkovič na Twitterju cinično odzval z vprašanjem, če bi morali namesto tega vsakemu Slovencu nakazati 0,016866062228452 evra!

Rok Krajnc