Erjavec dezertiral Šarca

Foto: STA

Ta teden je iz Erbila moralo zbežati šest slovenskih vojaških specialcev. Vrh države, premiera Marjana Šarca ni bilo zraven, se je ustrašil zanje. Za krajši čas je bilo ponoči, ko so nad Irak poletele iranske rakete, res tvegano. Iranske rakete so deževale. Vojake je rešilo, ker so se skrili. Žrtev ni bilo. A se je položaj hitro popravil. Obrambni minister Karl Erjavec pa ni bil več sposoben spremeniti javno razglašene odločitve, da se morajo vojaki takoj vrniti v domovino. In so vojaki morali zbežati. Dezertirati. Iz boja, ki ga niti ni bilo.

Mediji so napihovali celo, da jih je nekdo reševal. Kot kakšne Krise. Na ustavnem sodišču je med tem zmedenim ravnanjem reporterjev še eno katastrofo doživela časopisna hiša Delo s svojo razvpito naslovnico v aferi Patria, ki je šolski primer, kaj so lažnive novice. Fake news.

Petričeva sodna sramota
Ustavni sodniki so zavrnili, da bi presojali upravičenost 10.000 evrov odškodnine, ki jih je Delu za lažno poročanje o opozicijski SDS naložilo vrhovno sodišče. Opravičilo pa se je Delo že pred časom. A na sramoten način. Skrili so opravičilo nekam na dno notranjih strani. In pokazali, kako velik duh je novi lastnik in kako razume medijski posel. Tudi v smislu, da moraš znati pomesti pred lastnim pragom, če bi rad pred drugimi. Preko Kolektorja je lastnik zadnja leta član vrha Kučanovega Foruma 21 Stojan Petrič. Pred ustavnimi sodniki, ki so odločali že decembra lani, ta teden so to le objavili, je bila zgodba iz naslovnice Dela leta 2009, v kateri je nekdanji predsedniški kandidat in slikar Jure Cekuta, ki je dobil skoraj pol milijona evrov podkupnine v poslu Patria, bralce prepričeval, da policija ta nakazila išče pri nekdanjem premieru Janezu Janši. Pri Cekuti so jih res našli. A o tem ni bila zgodba. Medijev to ni zanimalo. Časopis Delo je povrhu finskemu preiskovalcu pripisal izjave, ki jih ta ni izrekel, da bi bila manipulacija proti Janši in SDS bolj prepričljiva.

Zgodba pa je bila o tem, da bi naj Patria iz tujine denar nakazala kar na račun stranke, kar zakon prepoveduje, kar se preverljivo ni zgodilo in bi bilo tudi skrajno neumno, ker bi stranko, ki bi to storila, takoj ujel vsak povprečen revizor. Neumni pa v strankah finančniki niso. Časopis je bil takrat v lasti Laškega, ki ga je vodil pozneje zaprti Boško Šrot, ki je bil že dalj časa v vojni z Janšo. Naslovnica je bila takšna:

Ustavni sodniki niso bili povsem složni, ali bi zavrnili presojanje pravičnosti deset tisoč evrov odškodnine, ki jo mora podjetje Delo plačati stranki SDS. Sodnici Špelca Mežnar in Katja Šugman Stubbs sta bila proti zavrnitvi. Šest sodnikov pa za. Med slednjimi je bil posebej zanimiv Rok Čeferin, ki je pred izvolitvijo javno branil pismo premiera Marjana Šarca (LMŠ) podjetjem v državni lasti, naj premislijo, ali oglaševati v medijih, kjer se pojavlja domnevni sovražni govor. Večina skupnosti je razumela, da ima premier v mislih nekaj manjših opozicijskih medijev, ki so vsi blizu SDS in so kritični do vladne politike. A zdaj se je pokazalo, da Čeferin gleda širše in da ob Delu ni politično dezertiral kot so morali slovenski vojaki, da so televizije lahko poročale o nekakšnem vladnem reševanju naših specialcev, da so ti z reaktivnim Falconom ušli iz Turčije.

Reševanje vojakov, ki jih nič ne ogroža
V Turčijo so pred tem ti vojaki prileteli z navadnim letalom iz nič več ogroženega Erbila. Če bi izbrali letalski prevoz do Dunaja, bi bilo herojsko reševanje s Falconom še bolj bizarno. Kdo je naše specialce ogrožal v Turčiji in kdo bi jih na Dunaju? Turisti? Pred kom so jih Erjavec in poročevalci televizij reševali? Da bi se začasno umaknili v kakšno sosednjo državo so nekaj časa, ko so Erbil neuspešno raketirali Iranci, razmišljali tudi Nemci. A so si premislili, ker se je hitro pokazalo, da razmere niso tako nevarne, ker iranske rakete niso povzročile nobene škode, konflikt pa se je umiril. Dezertirali so iz Erbila domov le in samo Slovenci. V igri moči, ki se je dogajala na Bližnjem vzhodu, je šlo tudi za testiranje, koga je mogoče prestrašiti in bo zbežal. Naša oblast se je dokazala kot najbolj prestrašena in se osramotila med zavezniki. Pa tudi na Bližnjem vzhodu. Kjer so doma pogumna ljudstva. Z dolgo tradicijo bojevanj. To je posledica politike obrambnega ministra Karla Erjavca, ki je lani nekaj mesecev po imenovanju odstavil prozahodnega profesionalca na vrhu naše vojske Miho Škerbinca. Škerbinc ni bil pripravljen pokrivati vsakega političnega čudaštva Erjavca in vladajoče koalicije, ki jo je ustoličila Levica Luke Meseca. Zato se je Erjavec Škerbinca z obveščevalno skonstruirano afero znebil.

Miha Škerbinc v državnem zboru. (Foto: Peter Jančič)

Posledica pa je, da je vodenje vojske zdaj dnevno politično. Strankarsko. Poslala sta to sporočilo vojski premier Marjan Šarec in Erjavec celo že prej, ko sta za izvolitev vlade pokleknila pred Levico in odpovedala nakup osemkolesnikov Boxer, ki ga je v prejšnji vladi pripravila Andreja Katič (SD). S tem sta prečrtala zaveze, ki si jih je država v zavezništvu Nato sama postavila, da bi vsaj minimalno opremila svojo vojsko, da to ne bi bili razcapanci, ki zbežijo ob prvem poku. Kar vojaki v Erbilu, če jim politiki ne bi ukazali, nikoli ne bi. V dezertiranju iz Kurdistana premier Marjan Šarec ni bil v prvi vrsti. Celo kritiziral je ravnanje svoje vlade. Tako:

Erjavec je umik iz Iraka po nočnih pogovorih s predsednikom Borutom Pahorjem, ko je bilo še napeto, izvedel na lastno roko, bi lahko sklepali. A odgovornosti se Šarec ne more čisto izogniti. Je šef vlade. Ministri morajo delati, kar jim reče. Tudi Erjavec. In če premier nič ne reče, ko minister odstavlja sposobne poveljnike vojske, kar je bil Škerbinec, so pač posledice, za katere je kot šef vlade soodgovoren. Vodenje je slabše. Če vojsko vodi Erjavec ta dezertira celo, ko ni več nobene resne nevarnosti. Minister pa to zahteva in izpelje, da bi si nabral nekaj političnih točk na skrajni levi.

Levo zavezništvo z ajatolami
Erjavčeve računice so bile deloma tudi objektivne. Umik je zahtevala njegova volilna baza. Kar je pač ima. Del medijev, politike in vrha vojske pa tudi sicer igra po tonih Levice, brez katere Šarec in Erjavec ne bi vladala. Levica je za umik iz Nata in tako radikalna, da se zdi, da bi sklenili celo zavezništvo z iranskimi ajatolama, če jim le prinese več moči in vpliva v državi. V hudo jezo jih je spravilo, ker je ameriška vojska ubila šefa tajnih operacij Irana na Bližnjem vzhodu Quassema Soleimanija, s čemer je velesila pokazala, da ne dopušča več ubijanja Američanov in napadov na njihove ambasade. Predsednika Trumpa so, da je šel predaleč, sicer kritizirali demokrati v ZDA, a to je, ker so ZDA tik pred predsedniškimi volitvami, precej logična notranja politična igra. Milice in skupine pod patronatom Irana in Soleimanija pa niso napadale le Američanov. Tudi naše vojake v Libanonu so. Del naših skrajnih levičarjev pa bi zadnje dni vojno najraje napovedal kar ZDA in evropskim zaveznikom. Nabirajo si politične točke v precej zmedeni javnosti. Za bazen volivcev, ki so nekoliko še v socialistični preteklosti in med neuvrščenimi, se, a ne s povsem neposredno protiameriškimi stališči, bori tudi vladna SD Dejana Židana. Kar je pokazalo stališče njihovega mladega foruma, ki je objavil tole:

Volivci so volivci. Na levi pa pač takšni. Sporočilo ZDA z raketiranjem Soleimanija je bilo v slogu Donalda Trumpa. Iranskega generala je doletela njegova lastna politika. Kot je nekoč bombardiranje doletelo Srbe, s čemer so ZDA, takrat pod drugim predsednikom, ustavili pobijanje v BiH in na Kosovu. Kar prej EU nikakor ni uspelo z govorjenjem. Posledica, ker so Američani zdaj pokazali, da Iranci ne bodo več kar tako streljali po njihovih ljudeh, je bilo najprej kup mrtvih na slabo organiziranem pogrebu Soleimanija v Iranu.

Ukrajinsko letalo

Potem pa ponesrečen poskus povračilnih ukrepov z raketami, katerega posledica je bila, da so Iranci v paniki sami sestrelili ukrajinski Boeing 737 nad Teheranom, v katerem so bili večinoma Iranci na poti v Kanado. Sestrelili so ga z ruskim raketnim sistemom, ki je nekoč že sestrelil civilno letalo na področju Ukrajine, precej verjetno, da iz območja pro ruskih upornikov. Sestrelitev so Iranci nekaj časa poskušali prikrivati. A na koncu so le priznali. Zmogli so več integritete kot naš po formatu največji časopis Delo, ki so ga podobno ujeli. Ta napak ni sposoben priznati niti, ko so povsem očitne in je o tem odločilo celo vrhovno sodišče.

Predor Karavanke
Odločanje ustavnega sodišča o Delu ni bilo edino o tej hiši zadnje čase. Pred tem so sodniki že zavrnili, da bi presojali primer, ko to podjetje ni pošteno plačevalo nekega delavca. Vse to je v skladu s poslovno politiko Kolektorja Stojana Petriča, ki se do onemoglosti pritožuje tudi na javnih razpisih, kjer konkurira z visokimi cenami. Očitno imajo veliko denarja za odvetnike. A zadnje čase Petriču veliko spodleti kljub najboljšim odvetnikom. Zadnji razvpit primer je bil predor Karavanke. V primeru zgodbe, ki jo je kot urednik objavil Darija Košir, ki je pozneje postal šef Urada za komuniciranja vlade Boruta Pahorja (SD), pa je najbolj presenetljivo, da korporacija iz Idrije ni sposobna ugotoviti, kakšno sramoto si dela, ker se preprosto ne opraviči na spodoben način, ker so objavili lažnivo zgodbo in pač plača zanje obrobno odškodnino.

Foto: STA

Javni vtis je namreč, ko tega nočejo storiti, zanje ubijalsko neprijeten. Ne le zaradi Koširja. Novinar Dejan Karba, ki je zgodbo podpisal, ki je po Delu pisal še za Dnevnik, je na lokalnih volitvah kandidiral za SD, pozneje delal za poslansko skupino SD, trenutno je pa v vladi. Za SD. Petrič je Delo kupil od šefa laškega po Bošku Šrotu, ki je bil nekoč tudi član SD, Dušana Zorka, ki je s posredovanjem SD poslal šef vladnega podjetja 2TDK, kjer Kolektor konkurira za posle. Kučanovi sodelavci so bili v zgodovini marsikaj, a da bi si tako direktno podrejali medije za strankarske obračune in javno razpihovali v sodnih sporih, kako svoje medije zlorabljajo za diskreditiranje SDS Janeza Janše, je pa precej neverjetno. Kdo jim bo verjel, da jih ne zlorabljajo še za kaj drugega in ali so prepričani, da bodo na ta način pridobili nove kupce?

Foto: Škandal24

Novinarstvo je poseben posel
Novinarjem in časopisom se pogosto zgodijo napake. Saj poznate pregovor: sodniki napake obesijo, zdravniki zakopljejo, novinarji pa objavijo na prvi strani. Tudi meni so se že pripetile številne napake. Del tega posla so, ki je hiter in tvegan. A če novinar in medij ni pripravljen velike napake, ki se mu zgodi, priznati in pri njej vztraja do onemoglosti, postane jasno, da je namerna. Medij pa le sredstvo manipulacije ljudi z lažjo. Strankarske manipulacije ali manipulacije neke korporacije.

Ustavni sodnik Rok Čeferin je v ločenem mnenju opozoril na pomen svobode govore in tiska. Na to, da mora biti politik ali politična stranka sposoben prenesti veliko, a potem o ravnanju Dela zapisal tudi: “Novinar je v svojem članku zapisal (1) žaljivo in (2) neresnično obtožbo na račun politične stranke, pri čemer se je, in to je v obravnavanem primeru bistveno, (3) zavedal, da ta obtožba ni resnična.” In še: “Novinarji morajo kot javni psi čuvaji nadzorovati ravnanje oblasti in o morebitnih nepravilnostih nemudoma alarmirati javnost. S tem igrajo odločilno vlogo pri zagotavljanju demokratičnega družbenega procesa. Nasprotno pa tisti novinarji, ki zaradi večanja naklade in dobičkov medijev zavajajo javnost s senzacionalističnimi in neresničnimi informacijami, ta demokratični proces ogrožajo. Ali, kot smiselno ugotavlja Ustavno sodišče v svojih odločbah, v pristransko in nepopolno informirani družbi je onemogočeno tako učinkovito delovanje politične opozicije vsakokratni oblasti kot tudi nadzor nad delovanjem oblasti.”

Presoja ustavnega sodišča z ločenimi mnenji vred je pomembna zaradi načel in utemeljitev. Tudi po formatu največji časopis ne sme kar lagati. Še Iranci so si relativno hitro raje izbrali drugo pot. Pošteno pot. Čeprav težko. Stojan Petrič in vodstvo največjega časopisa tega bremena vodenja ne zmore.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • rrrrr

  Delo je osrednji tiskani dnevni agitprop globoke države, ki ga nihče normalen ne kupuje in ne čita .
  Razen tistih po službeni dolžnosti : cenzorji na Metelkovi in črkostavci v Tiskarni na Slovenčevi.

  • VERZIFIKATOR

   Peter Stojančič

   KOREKTOR IN DELO

   Nisi razumel me, ni direktor,
   položaj pomembnejši zaseda,
   delavnosti je garant in reda,
   pravijo strokovno mu korektor.

   Ne kolektor, nisi dobro slišal,
   ni kolektor, saj prav nič ne zbira,
   delo mož s popravljanjem nadzira,
   marsikoga je doslej utišal.

   Kaj korektor je, ti spet ni jasno.
   Le kako naj razložim ti delo,
   ki popravlja mož ga na debelo?
   Dela to, da delo ni preglasno.

   Ko postalo delo je prehrupno,
   brž jih osem z dela je odpustil,
   več rubrik preprosto je opustil,
   ker bilo preveč je zanj obupno.

   Je trenutno dela takšno stanje,
   takšne delavce si tip najema,
   slehernik z lahkoto da dojema,
   da so parte še najboljše branje.

 • a ste primitivno neumni :) saj Vam je Marjan v Twitu sam povedal, kaj je srž te operacije…..imenuje se sramotenje povprečnega slovenca ter psihooška operacija kastracije slovencev, češ da smo dokazano strahopetci…..klasično psihološko degradiranje narodnega tkiva :) primitivne operacije iz časov staljinove rusije :)

 • Jan Kovalski

  Druga fotografija od zgoraj navzdol:
  “Proletarci vseh dežel združite se” …

  …v Haagu.

 • resnicaboli

  Pri normalnem PV bi Erjavec bil že petkrat bivši.

 • JANEZ GUS

  Erjavc je vele izdajalec zrel za Dob,ne za odstop.

 • VERZIFIKATOR

  Marjan Taktikar

  ZARJAN IN STRATEGIJA

  Gremo zdaj se novo strategijo,
  v igri so izrazi kot rošada
  pa umik, premikanje, parada,
  vse seveda z jasno vsem vizijo.

  Ne umik, rošade le začasne,
  da izvaja, Zarjan prepričuje,
  tipa in teren še preiskuje,
  za poteze, pravi, gre počasne.

  In zategadelj tako preudarne,
  vojska namreč resna je zadeva,
  celo noč razmišlja, vse do dneva,
  vojsko na teren ali v kasarne.

  Vso noč premišljuje in študira,
  kje, kako, katere divizije,
  s čim glavnino naj na bokih krije,
  kaj lahko medtem evakuira.

  Proti jutru, ko že dan napoči,
  Zarjan zatopljen v to strategijo
  končno le potegne ven partijo,
  za premik vojaštva se odloči.

  Ena mu rešitev zgolj ostaja,
  ko si položaje ogleduje,
  Zarjan tuhta in tako modruje:
  prav vseh šest potegnem s položaja.

  To je jasna, prava strategija,
  to modrost mi strogo narekuje,
  Zarjan, naš strateg tako modruje,
  drugo da bilo bi polomija.

  Ko premakne ravno vse junake,
  isti hip predrami se in strese,
  mama šolsko torbo mu prinese,
  spravi v kot svinčene mu vojake.

 • joza joza13

  Kdo pa so ti mladi fantje… specialci – 6 Slo specialcev, ki so jih politično dezertirali? Kakšna je njihova nacionalnost?
  Vsi vemo, da imamo vojsko prestreljeno predvsem s srbskim kadrom…, če je šlo za 6 Srbov, potem razumem politiko Erjavca, Marjana, Cerarja …
  Če nekaj razumem, še ne odobravam!

 • Ros

  Jaz ne morem verjeti, da so ljudje po izjemno uspešni Janševi vladi ponovno izvolili te satanistične klovne.
  V ozadju so bila težka kriminalna dejanja, celo množični umori in tipična komunistična taktika zaprtja vodje opozicije, kot v Rusiji. Takrat bi morali naši zavezniki v NATO zasesti državo in s silo preprečiti ponovno naslino komunistično okupacijo Demokratične republike Slovenije. Ki je sedaj demokratična le še po imenu; De facto pa je komunistična vazalna diktatura.
  Zanimivo, da množičnih umorov članov opozicije v Sloveniji nihče ne preiskuje. To dejstvo je zavleklo tranzicijo za več desetletij in našo državo postavilo za vedno v nerazviti svet komunizma in nazadnjaštva, zaostalosti, neznanja in debilizma. Da ne rečem, da zaradi tega predstavljajo duševni bolniki veliko večino našega prebivalstva. Ljudje sploh ne vedo, da so norci. Po vseh standardih zahodnih razvitih držav. Ko vas vidijo, ne morejo verjete, kako ste zaostali. Le norci volijo ljudi, kot so Milan Kučan, Zoran Jankovič, Alenka Bratušek, Miro Cerar, Marjan Šarec. To žal ni niti malo smešno. Na daleč se jim vidi da so pokvarjeni, nesposobni, neizobraženi. Da so večinoma dobili izobrazbo po komunistični liniji ipd. Pa ne rečem, da so neumni. Le “razmišljati” so morali pa malo bolj “približno”. Na primer; Če komunisti izvajajo množične umore, kraje in vse vrste zločinov, je to “dejanje največje časti in slave”. Če pa kmet obira pridelek in gre v cerkev, je pa to “zločin proti človeštvu”. In te ljudje dejansko zmagujejo volitve. No, kdo vam je kriv?

  • Marija

   To govorim že 50 let.Čestitke za ta komentar.

   • tohuvabohu

    Pazi, Marija, ta komentator je provokator in se grdo norčuje iz nas.

  • Nata

   Hm. . . . čuden komentar !!
   Kakšen smisel ima tole. . . . . .

   “Zanimivo, da množičnih umorov članov opozicije v Sloveniji nihče ne
   preiskuje. To dejstvo je zavleklo tranzicijo za več desetletij in našo
   državo postavilo za vedno v nerazviti svet komunizma in nazadnjaštva,
   zaostalosti, neznanja in debilizma ”

   ? ? ? ? ? ?

 • tomven

  Enga podobnega klovnu sem imel v vojski. Ima mu je bilo Miron Sariqui…. Lohk da sta celo kaj v žlahti.
  Bil je pa iz Suve Reke

 • Andrej

  Ker ZDA nimajo več podpore Slovenske vojske na bližnjem vzhodu tudi oni pokajo domov. Da so Slovenci odšli so izvedeli šele iz medijev. Na terenu niso opazili, da so naši tam.

 • Andrej

  Približno tako kot v Lažgošah, Osankarici, Preboju…. so jo naši popihali tudi iz bližnjega vzhoda. Po stari CK ZKS navadi zdaj iz tega kujejo politični dobiček. Naslednja zmaga na volitvah jim je zagotovljena. Slovencki volilec je presrečen. Ja, smo jim pokazali tem Amijem, kako se dela.

 • ironelza

  Rjavc, rja se nabira, ……. “WD-40” močno in hitro deluje.
  Prodre in loči zlepljene dele, je izjemno vodoodbojno za zaščito pred nadaljnjo korozijo.

 • Ryuk

  Slovenske vojake najbolj ogroža slovenska politična elita. Ta je omogočila teroristom financiranje izstrelitev raket na vojaška oporišča.
  https://uploads.disquscdn.com/images/6986da1594af65b4e627bf5ace8170fd9f5ed432ae0eb215fa21f107d656e9f9.jpg

 • Olga101

  “Žal so nekateri izkušenejši politiki to popolnoma zanemarili in izvedli vse na očeh javnosti. Z mednarodnim ugledom se ne gre igrati….” pravi tovariš premier (Kučanova marioneta), ki krši zakone, ustavo in na veliko ruši ugled Slovenije! Pravilno je o ovsem odločati v ilegali z Milanom?!!

 • WISKY 1000

  Kahlu že raste rep

 • xtc

  Čeprav SLO levica kompletna-vsi so bolj ali manj ultralevičarski skrajneži,deluje neomajno nepremagljiva ,je kolaps vse bližji,kar se odraža na vsemanji udeležbi pijansko,ideoloki veselici v Dražgošah,kjer obisk vse bolj usiha,kljub zastonjkarstvu.
  Kolaps se obeta predvsem zaradi zunanjih dejavnikov,kot sem že napovedal,SLo levaki,so ujetniki lastne neumne preteklosti,ki jio poosaebljajo Dražgoše.
  Cepci niso sposobni dojeti ,da je čas povozil njih SFRJ -titek zunanjo politiko,ki danes ne deluje več zato z vsako svojo zunanjepolitično SFRJ diplomatsko potezo potisnejo sami sebe bolj v kot.
  Sicer v SLO zadeva še nekako deluje,ker ni krize še trenutno ,ko bo ta udarila se bo Kučan SFRJ Titek komunizem zršil podobno kot v SFRJ ,ker gre za preživele od zgodovine in realnoszi preživete in zavržene vzorce ,z nično možnostjo preživetja.

 • Caesar

  Ne da zagovarjam Erjavca, vendar se tukaj premalo gleda na Pahorja. Erjavec kot obrambni minister ne ukazuje vojski, temveč ji mora zagotavljati nemoteno delovanje. Vojski ukazuje vrhovni poveljnik, to pa je predsednik republike Pahor. Ukaz za umik je izdal Pahor, ki je bil tam ves čas navzoč. Erjavec je moral kot obrambni minister poskrbeti, da je bil ukaz predsednika izvršen. Največjo odgovornost za sramotno bežanje nosi predsednik Pahor. Žal se bo Erjavec spet lahko izmazal, ker ni deloval na svojo roko, temveč po navodilih in ukazih predsednika republike.
  Kar pa se tiče iranskega raketnega napada, pa je bil ta zelo uspešen, ker so rakete z izjemno natančnostjo zadevale hangarje z opremo in povzročile veliko materialno škodo. Žrtev ni bilo, ker je bil to opozorilni napad in Iran ni napadal bivalnega dela oporišč. Neuspeh je doživela ameriška protiraketna obramba, ker ta ni reagirala in ni sestrelila niti ene same rakete. Zato je Trump po napadu tudi postal spravljivejši in je prenehal z izzivanjem vojne.

 • mona lisa

  Ko vidim te frise zgoraj mi je jasno zakaj drvi država v propad.

 • tohuvabohu

  Peter, ali si prepričan, da Šarec ni bil v ospredju pri organizaciji sramotnega pobega? Iz njegovega tvita se da razbrati, da ga je zmotil samo medijski pomp pri tem početju.

 • Nata

  + + + + + + +

  Meni je prav šecko jedno za vse te partijske ksihte zgoraj.
  Ni mi pa vseeno za naše vojake, ki so jih zato, da se ven mečejo ( jojmene , , , , dali so svoj Falcon ) , osramotili pred vso Slovenijo.

 • Garbage man

  Če bi hči zlorabil………………………….

 • Unikatna

  Sem mislila, da je predsednik Pahor poveljnik vojske….

 • Igor Kodelja

  no tw je naša wjska z rjavim na ćelu-juriš bratje jaz za vami bežite bratje jaz pred vami