fbpx

Erjavec izgublja bitko

Špela Pretnar. Foto: STA

Zunanji minister Karl Erjavec oziroma njegova hčerka Ines Erjavec s partnerjem sta v sporu z nekdanjo vrhunsko smučarko Špelo Pretnar že skoraj dve leti. Pretnarjeva je izbojevala bitko na Višjem sodišču v Ljubljani, ki je razsodilo, da mora Erjavec iz predprostora, ki ga deli skupaj s Pretnarjevo, umakniti pralni stroj in omaro.

Pretnarjeva, nekdanja izvrstna tekmovalka na belih strminah, živi v eni izmed starejših stavb stare Ljubljane, kjer si pred vhodom stanovanja deli hodnik z Erjavčevo hčerko in njenim partnerjem. Ta sta v letu 2013 na hodnik postavila pralni stroj, garderobno omaro in grelnik vode, kar je Pretnarjevi po njenih besedah oteževalo vstop v stanovanje. Poleg tega pa naj bi pralni stroj povzročal še dodaten moteč hrup in vibriranje. Kljub njenim opozorilom soseda predmetov nista želela umakniti, zato je Pretnarjeva vložila tožbo proti ministru Erjavcu, na katerega je pisano stanovanje.

Sodišče je pritrdilo Pretnarjevi, na sodni razplet pa čaka še tožba, ki jo je zaradi vznemirjenja lastninske pravice proti njej vložil minister Erjavec. Ta namreč trdi, da gre pri hodniku za predsobo njegovega stanovanja, zato bi si po njegovem mnenju Pretnarjeva morala narediti svoj novi vhod skozi notranji atrij hiše. Stanovanje je sicer v prvem nadstropju spomeniško zaščitene stavbe, zato se Pretnarjeva brani, da nima drugih možnosti.

A. D.