fbpx

Eugenija Carl, Slovenka leta 2013, z lažmi nad Aleša Primca?

Foto: Facebook

Novinarka Eugenija Carl je pripravila v Dnevniku RTV SLO 26. 2. prispevek, v katerem je bil Aleš Primc obtožen, da Odbor 2014 plačuje udeležencem shodov pred Vrhovnim sodiščem: avtobusni prevoz, 20 EUR na shod ter še malico in bone za hrano v Mercatorju. Teh navedb Primc, po navedbi Carlove, v prispevku, kljub temu, da ga je klicala in mu poslala SMS, ni hotel komentirati. Aleš Primc vse te navedbe zanika in Carlovo sprašuje: Eugenija Carl, ali sta vas mama in oče učila lagati? 

“Soočen sem s krutostjo nekaterih zaposlenih na RTV Slovenija in hkrati brez možnosti, da bi se branil. Lažejo, blatijo in neusmiljeno bičajo človeka. To se je še enkrat več zgodilo v Dnevniku v petek, 26. 2. ter na njihovi spletni strani,” je o poročanju novinarke na RTV Eugenije Carl dejal Aleš Primc za spletno stran 24kul.si.

Novinarka RTV Eugenija Carl in predsednik Odbora 2014 za človekove pravice Aleš Primc sta po objavi prispevka imela zanimivo korespondenco, v katero sta vključila tudi vodstvo RTV Slovenija.

Ga je klicala ali ne?
Eugenija Carl je v omenjenem prispevku v Dnevniku kot rečeno navedla, da je klicala Aleša Primca in mu poslala SMS, on pa pravi, da niti njenega klica niti SMS – ja ni dobil. Vendar Eugenija Carl v pismu Primcu in vodstvu RTV odgovarja, da Primc uporablja dve telefonski številki ter da se zgolj “spreneveda”, da ni dobil njenega klica.

Primc je v izogib nadaljnjemu polemiki in zgladitvi spora novinarki Carlovi predlagal soočenje v živo na RTV Slovenija, kjer bi se opredelil do njenega, kot zapiše – “krivičnega, žaljivega in neresničnega poročanja v Dnevniku in z veseljem odgovoril na ta in vsa druga vprašanja v soočenju z vami v Odmevih ali katerikoli drugi oddaji v živo.”  Po njegovem je prav, da dobijo državljanke in državljani resnico posredovano v živo brez njene “montaže in cenzure”.

Je soočenje v živo izsiljevanje?
Novinarka Carlova na Primčev predlog za soočenje (še) ni pristala, saj kot pravi, tak predlog njej in vodstvu RTV SLO razume kot golo “izsiljevanje” in poseg “v avtonomijo” njenega novinarskega dela.

“Ne razumem povabila na soočenje v oddaji strankarske- SDS- ove televizije- glede na odnos, ki ga ima vaš medij do novinarjev, tudi do novinarjev našega medija, in sploh glede na vašo današnjo objavo, v kateri vas vprašaj na koncu stavka, v katerem ste si privoščili diskreditacijo mene, ne more  rešiti odgovornosti. Tako od vas kot od  gospoda Aleša Primca, ki je poleg mene  javno diskreditiral celo moje starše, pričakujem opravičilo. Televizija Slovenija pa od gospoda Primca še vedno pričakuje tudi odgovore na spodnja vprašanja, ki se jim že več dni izmika. Primcu smo jih zastavili, ker se je javno oklical za organizatorja shodov v podporo Janezu Janši pred sodiščem in ker je z napovedjo pisanja strankarskega programa, kot pravi, po navodilih Janeza Janše, napovedal ustanovitev stranke in torej nastopa ne več samo kot posameznik, temveč tudi kot politik,” nam je odgovorila Carlova v zvezi z našim povabilom, da bi oba- tako njo kot Primca- soočili v oddaji Nova24TV.

M. P.