fbpx

Uporabniki Facebooka z organizacijo MOL partyja na pomoč družini Janković, ki se je znašla v finančni stiski: “Prijatelji si stojijo ob strani!”

Foto: Facebook

“Prijatelji si stojijo ob strani. In ker so se naši tesni sodelavci iz družine Janković znašli v finančni stiski in jih povrhu vsega blatijo še mediji, se spodobi, da jim solidarnostno pomagamo,” je mogoče prebrati v opisu dogodka MOL Party, s pomočjo katerega želijo državljani pomagati “ubogi” družini Janković, ki so ji odpisali kar 45 milijonov evrov dolga. Kaže, da državljane jezi, ker bi se rad ljubljanski šerif Zoran Janković okoristil na račun nesreče 19-mesečnega Krisa in si z organizacijo koncerta v Stožicah opral svoje ime in se prikazal kot humanitarec. Na zabavi bo nastopil tudi DJ Jan Bec, Jankovićev prijatelj in fiktivni upnik, ki je s prevaro omogočil odpis 29-milijonskega dolga.

V času, ko je Slovenijo zajel val dobrodelnosti oziroma zbiranja sredstev za astronomsko drago zdravilo v znesku 2,3 milijona evrov, ki ga potrebuje bolehni 19-mesečni Kris iz Kopra, se je na površju prikazal Janković, ki želi izpasti kot nekakšen humanitarec. V odziv na to so na Facebooku zapisali, da glede družine Janković ne smemo pozabiti, koliko so storili za nas, za naše službe, za naše posle in posle naših prijateljev! “Po njihovi zaslugi končno živimo v prestolnici, ki je prijazna investitorjem in turistom, ne pa zabušantskim umetnikom, samohranilkam, socialcem, študentom in klošarjem!”

V nadaljevanju je mogoče v opisu dogodka tudi prebrati, da se bodo na dogodku, ki ga načrtujejo 4. oktobra, v Centru sodobne umetnosti Rog zbrali vsi prijatelji družine Janković z različnih vetrov, da združijo koristno s prijetnim. “V srcu Zoranovih kreativnih industrij bomo zavrteli vsak svoj glasbeni prispevek, obiskovalci pa bodo lahko s svojim finančnim prispevkom pomagali družini, ki je bila v prisilnih poravnavah tako grobo oškodovana. Bodi Človek in čuvaj svojega župana! Naj živi turistična, kulturna, kreativna in gradbena prestolnica Evrope! Naj živi najlepše mesto na svetu! Naj živi MOL!”

Foto: Družabna omrežja

Zainteresiranih kar 2 tisoč ljudi
Z odzivom na dogodek zbiranja sredstev “ubogi družini Janković”, za katerega je zainteresiranih kar 2 tisoč ljudi, izražajo uporabniki Facebooka jasen signal, da je poskus Jankovića, da si opere ime na račun bolehnega Krisa, povsem neokusen. Kako je mogoče, da si nekdo, čigar družini so odpisali kar 45 milijonov evrov dolgov, drzne zahvaljevati za donacije Krisu in nato še pozivati k udeležbi na dobrodelnem koncertu v Stožicah v mesecu novembru, je jasno le Jankoviću. Manjka samo še, da se spomni, da bi morda celo organiziral koncert, na katerem bi vsi državljani zbirali denar za dolgove, ki jih njegova družina brezbrižno ustvarja, saj namreč ve, da ji jih ne bo treba odplačati. Na drugi strani pa se državljane rubi zaradi nekaj evrov neplačanih računov in se jim izstavlja kazni zaradi pomoči pri gradbenem delu.

Foto: Družabna omrežja

Če bi želel Zoran Janković pokazati, da ima vsaj nekaj časti, bi že zdavnaj odstopil z mesta župana. Očitno pa Janković ve, da ima zadostno zaslombo v najtesnejših prijateljih, ki so tudi pripomogli k odpisu njegovih dolgov, in se na čast požvižga ter računa na pozabljivost državljanov in še posebej Ljubljančanov. Glede na to, da so mainstream mediji povsem prenehali s poročanjem o odpisu astronomsko visokega dolga, katerega višino si je težko realno predstavljati, je mogoče, da mu bo vnovič uspelo. Tako “težko” je življenje, če pripadaš prvorazrednim.

Hana Murn