“Fajtanje” za leve privatizerje se splača: Nika Kovač si je privoščila oddih v Indiji, Tea Jarc pa v Iranu

Tea Jarc in Nika Kovač sta se mudili na drugem koncu sveta. (Vir: Zajem zaslona, socialni mediji)

Nika Kovač in Tea Jarc te dni uživata na dopustih. Prva se je odpravila v Indijo, od koder pošilja pozdravčke vsem na minimalcu, ki bodo zaradi vlade Roberta Goloba dobili manj kot pod prejšnjo vlado, druga pa se je odpravila v Iran, kjer se, oblečena v lokalno folklorno nošo, nikakor ne more načuditi “rožnati” lepoti srednjeveške islamske arhitekture. Obe sta se borili, da bi na oblast prišel Robert Golob, sedaj pa očitno žanjeta sadove njunega dela. 

Leva buržoazija ne bi mogla biti bolj odmaknjena od ljudi, za katere trdi, da jih zastopa. Delavci na minimalni plači, še posebej tisti, ki so glasovali za Goloba, se lahko danes le kislo nasmehnejo, ko poslušajo, da bo vlada Roberta Goloba spet dvignila davke, ker se sicer itak “zapravlja za neumnosti”, njihovi heroji aktivisti, kot sta Nika Kovač in Tea Jarc, pa se podita po Indiji in Iranu. To je pač resničnost, ki je številni ne želijo videti. Tisti, ki se izdajajo za zagovornike depriviligiranih, sami uživajo vse mogoče privilegije.

“Še pred enim letom si ne bi upala spakirati kovčkov in se odpraviti na drugo stran sveta. Danes je na srečo drugače. Biti povsod okej, graditi solidarnost in iskati upanje pa zbija težnost z nasmeha,” je zapisala Nika Kovač. Njeno potovanje v Indijo je najverjetneje stalo toliko kot kakšne dve ali tri, morda celo štiri minimalne plače, kar pa tudi ni zmotilo nekdanje poslanke Levice, Violete Tomič, ki je objavo komentirala z ikono, ki prikazuje nekakšno zaljubljeno žabo. Prav slednja bi lahko razumela, za kakšno ironijo gre, ker je pred svojim prvim vstopom v parlament na ves glas razglašala, da bi bilo potrebno poslance spraviti na “minimalce”. Na svoja predvolilna gesla je očitno pozabila, ironija pa se je tudi ni dotaknila.
Nika Kovač, dopust

Nika Kovač na drugem koncu sveta. Vir: Zajem zaslona, socialni mediji

Tea Jarc napada na Rushdieja ni obsodila
Mlada sindikalistka Tea Jarc, ki jo je širša javnost spoznala med prejšnjo vlado, ko je na Kredarici pod Triglavom napadla Janeza Janšo, pa se je po očitno za njo napetem obdobju odšla sproščati v Iran, kjer te dni praznujejo poskus umora sekularnega avtorja Salmana Rushdieja, ki si je pred skoraj 40 leti drznil biti kritičen do islamske veroizpovedi. “Širaz!!! Končno sem izkusila rožnato lepoto in čas je, da raziščem to neverjetno in odprto mesto. Nikoli se ne morem naveličati teh osupljivih barv in vzorcev,” je zapisala na socialnih omrežjih. Lansko leto se je od srboritega političnega agitiranja oddahnila na Sejšelih, ki si jih nihče od tistih, ki jih zastopa, ne bi mogel privoščiti.

Vir: Zajem zaslona, socialni mediji.

Dopustovanje aktivistk pa je na spletu poželo val zgražanja. Številnim je za razliko od propadle političarke Violete Tomič dopustniška ironija aktivistk še kako jasna. Novinar Bojan Požar je denimo zapisal: “Mimogrede: medtem ko se zaposlenim znižujejo plače, sindikalni funkcionarji uživajo po eksotičnih lokacijah. Tea Jarc iz sindikata Mladi Plus tokrat sicer ni odletela na Sejšele, je pa kot kraljična v Iranu …” Nekdanji predsednik vlade Janez Janša pa je le zapisal: “#Fajtamo za vaš denar.”

Andrej Žitnik