Ferfila nad knjigo o Melanii Trump: Požar in Omerza pretirano poudarjata, da je bil slovenski komunizem enak sovjetskemu

Foto: Twitter

Še preden je na trg prišel slovenski prevod knjige o trenutno najbolj slavni Slovenki – Melanii Trump, ki sta jo napisala Bojan Požar in Igor Omerza, se v javnosti že krešejo burne polemike okrog same vsebine. Profesor na FDV Bogomil Ferfila tako meni, da bi avtorja Slovenijo lahko predstavila v drugačni oziroma lepši luči.

Knjigo Melania Trump – The Inside Story avtorjev Bojana Požarja in Igorja Omerze, ki je v izdaji za Kindle izšla na Amazonu, krasi slogan “From a Slovenian Communist Village into the White House” (“Iz slovenske komunistične vasice v Belo hišo”). 

Ni še znano, kaj o knjigi meni sama Melania Trump, nekoliko bolj jasni pa so odmevi nanjo v slovenskem prostoru. Za Odmeve je namreč biografijo komentiral Bogomil Ferfila, profesor na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Prepričan je, da bi avtorja Slovenijo lahko predstavila v drugačni luči. “Tudi tisto pretirano poudarjanje, da je bil slovenski komunizem enak sovjetskemu, ni čisto točno,” je dodal.

Požar: Nikjer v knjigi ne piše, da je sovjetski komunizem enak slovenskemu
Požar poudarja, da v knjigi nikjer ne piše, da je bil sovjetski komunizem enak slovenskemu. “Glede na to, kaj je govoril, sem sklepal, da je knjigo mogoče celo prebral, ker je vedel nekatere podrobnosti, ki so v knjigi.”

Vseeno pa Požar meni, da je šel Ferfila na televizijo pač povedat svoj vtis. “Druga zgodba pa so anonimni komentatorji, ki bi knjigo “spljuvali”, tudi če bi jo napisal o Schumacherju,” je izpostavil. Ob tem je izpostavil, da je knjiga pisana za ameriški trg. “Za Ameriko je bila leta 1970 Jugoslavija oziroma Slovenija komunistična država. Ne moremo si zatiskati oči, tako pač je. To so zgodovinska dejstva,” je še pojasnil Požar.

Anonimni komentatorji pa so se spravili nad Požarja, češ, da pljuva po potencialni prvi dami v ZDA s slovenskimi koreninami. “Tisti, ki to trdi, knjige zagotovo ni prebral,” nam je glede komentarjev pojasnil Požar.

Bojan Požar je kljub vsemu prepričan, da bo knjiga velika uspešnica in bo odlična promocija za Slovenijo. Na Twitterju je objavil zapis, kjer sporoča, da pomeni biografija o Melanii večjo promocijo Slovenije v ZDA kot zadnji obisk Mira Cerarja po ameriških podjetjih.

Nina Knapič

 • Peter

  Mnenje profesorja FDV?

  Nein, danke.

 • centurion

  Ja kakšen pa je (ne je bil) slovenski komunizem? Enak kot vsi, s tem, da
  je spremenil ime in nima jajc se imenovati tako, kot bi se moral
  -krvava diktatura.

  Je hudič, ko navzven poveš, da drek smrdi.
  Bodo pa skoraj vsi Američani po zaslugi Melanie spoznali
  komunistično svojat iz Slovenije
  Ferfila, branitelj komunističnih tekovina.

  • Peter

   Ne, naš diši. Drek namreč. Če bereš “osrednje” medije, no.

 • Peter

  Na Twitterju je objavil zapis, kjer sporoča, da biografija o Melaniji
  pomeni večjo promocijo Slovenije v ZDA kot zadnji obisk Mira Cerarja po
  ameriških podjetjih.

  Večja promocija Slovenije kot je bil zadnji obisk… hehe, Požar, s tem se pa ne bi ravno hvalil, no…

  • resnicaboli

   Sigurno je večja promocija saj za Cerarja ve mogoče le kakšna sobarica če ji je dal napitnino.

   • pajot

    On? Napitnino? No,no…

 • resnicaboli

  Zdaj bi pa že radi negirali da je bil v Sloveniji komunizem gospodje oziroma tovariši en dokaz je Huda jama da je bil komunizem v Sloveniji zelo krvav.

 • francelj3

  Komunizem je komunizem. V Jugoslaviji, v Sovjetski zvezi, leta 1945, leta 1991, v Sloveniji celo še 2016. Nikar si ne zatiskajte oči pred tem, tovariši. Zaradi komunizma so komunisti bogati kot ne vem kaj, narod pa vsako leto revnejši in bolj zaostal!

 • neny

  Slovenski komunizem je bil diktatura. Rabmo še več? Danes imamo pa postkomunistično diktaturo.

 • Winston Wolf

  Spoštovani g. Ferfila.
  Požar in Omerza delata predvsem biznis – in sta pač ocenila, da se bo bolje prodajalo ob tej manjši (ali pa tudi ne?!?!) poenostavitvi.
  Lažje je seveda biti celo življenje priključen na državni joški in biti ob tem pameten.

 • Peter

  Oh seveda, navzven se je vedno treba kazati v najlepši luči, de.
  Kaj bodo pa ljudje mislili, če jim na primer povemo, da neki žepan ne dovoli, da nad glavnim mestom visi državna zastava, ker to ni njegova intimna opcija?

 • fireblade

  Ne razumem užaljenosti levičarjev in komunistov.

  A niso vsi ponosni na revolucijo in njene dosežke? https://www.youtube.com/watch?v=EOACNF6VwNc

 • ptr

  Znanstvena “vrednost” Bogomila Ferfila je lepo razvidna tule. Za izjemne dosežke (A”) v zadnjih 5 letih je prejel natanko 0 točk. Za zelo kvalitetne znanstvene dosežke (A’) v zadnjih 5 letih je prejel, reciin piši, celih 0 točk. Znanstvena skupnost v krajih severno in zahodno od nas še najbolj ceni podatek o h-indeksu, ki pri pri Ferfili znaša neverjetnih 0. Kar z drugimi besedami pomeni, da njegovih umotvorov že najmanj 10 let ni citiral prav nihče. Ali v vsem tem času, ko je seveda pridno visel na državni sisi, ni uspel spesniti nobenega omembe vrednega članka ali pa mu kratkomalo nihče ne verjame. Kakorkoli že, če mu ne verjame niti resna družboslovna stroka, ni nobenega razloga, da bi mu verjeli tudi mi. Še manj pa, da bi ga razglašali za kakršnegakoli že strokovnjaka.

  • Peter

   Za Hanzi TV je dober, strokovnjak, ki ga povabijo, da pove svoje mnenje. Oziroma, njihovo mnenje, no…

  • skispagat

   Kaj pa če je kupil diplomo?

  • zuje

   Napisal si odlično utemeljitev, zakaj ga vabijo v Odmeve in podobne oddaje Hanzi RTV Urednikom takih oddaj MI plačujemo težko prigarano plačo.

  • Nazgul

   Dober link – hvala.
   Prvič sem si malo pogledal o njem.
   Internet je zares killer, če si rupa in preveč steguješ jezik.

  • sprehajalec

   Doktorat v Beogradu 1988. Kar nekaj jih je vzelo dopust, pa so se vrnili kot Doktorji iz Beograda, pa Prištine. Se je dalo hitro pa poceni zrihtati.

   Potem pa na FDV, Dolančev faks so mu včasih rekli.

  • tzt

   Doktorat je naredil leta 1988 v Beogradu, pravna fakulteta – ekonomija, smer Srbija, Črna Gora

   • resnicaboli

    To so pa doktorati za dva odojka pa jagnje.

 • Janez

  Ja, ja !?
  Zahodni svet naj kar ve, da so v KP SLO po 1945 !!

  … RAZLAŠČALI – KP DRŽAVA… KDO PA DRUG !!
  …. nacionalizirali !!
  Komurkoli !!
  …. Ki je imel obrtno delavnico, fabričico !!
  …. kmetom – pošteno pridobljeno zemljo !!
  … nasprotnike komunizma – pa so “razlastili” – kar … “za življenje ” !? Nesodno, pogosto !
  … še večkrat pa v t.i. “montiranih procesih” ?!

  Brez možnosti pritožbe in poštenega sojenja !!

  To – pa ja – vsi vemo !! Verjetno je bilo v Sevnici – podobno ?! “UUUA” direktorji itd. L.R. JANEZ KOMENDA

 • neny

  Čestitam Požarju, le da je pre -pozno. Ta knjiga bi morala bit zunaj že leta 1991.

 • ptr

  Pr mej duš, človek bi mislil, da bodo komunisti še celo veseli nad ne tako neverjetno možnostjo, da se novembra v velikem finalu pomerita komunist (Sanders) in komunistov zet (Trump).

  Ampak oni dan je bil ravno Ferfila povabljen na Hanzi TV, da pokomentira rezultate prvih kaukuzov (Iowa, New Hampshire) in je nekoliko zagrenjeno rekel, da še ni napočil čas, da bi Belo hišo zavzel socialist. S poudarkom na “še”.

 • baubau

  Prof.Ferfila gotovo ve,da,lagati ni ravno Bogu milo…

 • viktorh

  Še hujši, od sovjetskega.

 • Špelca

  To pisarijo ni izdal Amazon, pač pa Založba Ombo d.o.o. Amazon jo le prodaja. Naprej pa članka seveda nima smisla brat, še manj pa dotično pisarijo.

  • pajot

   A boli?

  • Peter

   Seveda ne.
   Če tov Ferfila reče, da ne, potem bo že držalo.
   Raje beri knjigo tov Repe o velikem malem osamosvojitelju.

 • Boco

  Slovenski neokomunajzeri se sramujejo slovenskega komunizma. Tak obrat je mozen le v levicarskih glavah, ki istocasno govorijo kaksen civilizacijski dosezek par-excelence je bila nasa komunisticna ureditev. Cista shizofrenija.

 • zuje

  Ferfila! Pod nujno moraš nekemu zagretemu komunistu v Sloveniji danes do noči zlesti tja, kjer “hrbet izgubi svoje spodobno ime”.

  Edit
  Kje se še dobite taki tipi, ki govoričite očitne neslanosti?

 • Joj Ferfila, a nimaš res nobenega problema, da se nad tem spotikaš?

 • FORT WORTH

  Danes se Slovenski partijci sramujejo yugokonunizma,ker so bankrotirali drzavo in sprovocirali vojno.
  Tele in njihovi nasledniki so popolni luzerji !

  • domovina mili dom

   V končni fazi zaradi njih ga pa mi nasrkamo.

 • sprehajalec

  Požar in Omerza pretirano poudarjata, da je bil slovenski komunizem enak sovjetskemu.

  Fičko je bil fičko, pa je bil bel, rdeč ali kakršenkoli že. Težave in obliko je imel isto. Če se je pa slovenskim samoupravljalcem zdelo, da so zadeli terno napram sovjetskim državljanom, ker so lahko šli čez mejo po pamperse, pa banane in kavbojke, je pa to njihov problem.

  Žalosti me pa, da se neki liki oglašajo, ki sploh takrat niso živeli, z neko zgodbo o raju na zemlji v bivši Jugi. Kot nek Petrovc tamle zgoraj, grozi z zažigom in izpostavlja Tita kot genija.

  Butl neumen, oziroma kako lahko to danes hodi po Sloveniji pa še neko politiko se gre verjetno. Tito kot pravi levičar ni maral Izraelcev, z Arabci se je vseskozi bratil. Ni Juga nič energensov dobila od njih, vse je Juga morala plačati po borzni ceni. Tako zelo, da ko ji je zmanjkalo deviz, je morala uvesti bencin na bone. Od bratskih Arabcev ni dobila ničesar. Edino kar je imela korist od njih je, da jim je prodajala kalašnikovke, pa nekaj letal galeb. Pa še ta denar je pobral Genex, kot pooblaščen zastopnik za uvoz in izvoz te tehnike. Genex je bila pa udbaška firma.

  Nič niso imeli Jugoslovani od tega Petrovc. Pravim, kaj se vse sprehaja po Ljubljani.

  • Nicr

   Bravo!
   Lahko zavijajo nevemkakšen celofan okoli,še vedno je na koncu komunizem,socializem.vse je propadlo.
   Tuki gor vas večina to razume,pa vseeno,zadnjic sem gledal Arhive na TVslo od 80-90 let,prenose iz nekdanjih skupščin,ko se se drkali kaj narest z gospodarstvom ker ne štima nič.en je tam dobro rekel,kaj lahko nardimo,da bo mela gospodinja vsaj prašek doma,da bo lahko mulcu oprala obleke..tako je blo v jugi tisti,ki mislite da je blo vse ful ok.sej drgac ne bi propadel najbiljsi sistem na svetu

   • zuje

    Eni so v svojem zatrjevanju, kako je bilo “fino in krasno v Jugi, ker so hodili na morje”, pripravljeni od besa raztrgati sogovornika.

  • domovina mili dom

   Tito ni bil levičar. On je izkoristil komuniste za svoje užitkarsko življenje. Da je lahko užival, je dal pobiti slovenske domoljube. Hitler je bil levičar. Za Tita je angleška kraljica rekla, da je tramvaj, če je Tito šlosar.

   • sprehajalec

    Mnogi tako imenovani levičarji so izkoriščali levičarstvo za lastno bogatenje in so se obnašali kot aristokrati. Tito, Causescu, Castro, Dinastija Kimov, Mao itd. Tudi Hitler ni bil revež, saj je imel avtorske pravice na Mein Kampf v vseh šolah in dnevnih sobah. V totalitarni levičarski državi, je pravzaprav vladarjevo čisto vse, od živih duš do imovine, skrito pod pojem “Ljudsko”. Tukaj se leva diktatura razlikuje od desne in je v osnovi enaka aziatskim kulturam izpred 2000 let, ko je bil vladar gospodar življenja in smrti.

 • baldeagle

  Tov. Ferfila, 600+ grobišč po celi Sloveniji govori samo zase. Med režimi, ki so izvensodno dali usmrtiti tolikšno število ljudi, samo zato, ker so razmišljali drugače in niso podpirali blazne komunistične ideologije, ni razlik. Torej ljudem preko medijev lažeš, ko govoriš, da slovenski komunizem ni bil enak sovjetskemu. Bil je popolnoma enako krut, ali celo še hujši.
  Niti enega komunističnega režima ni bilo na svetu, ki ne bi bil do skrajnosti krvav
  in zatiralski do lastnih ljudi, ki ne bi uporabil najhujših podlosti za
  polastitev oblasti. Tak je bil pri nas, tak je bil povsod drugod.
  Komunizem je huda civilizacijska sramota, ki jo po vsem, kar o komunizmu vemo
  danes, lahko zagovarja samo umsko prizadet individuum.

  • sodnikisozločinci

   To, da slovenski pravosodni krvoloki do sedaj niso obsodili niti enega komunističnega morilca, ampak so jih ves čas ščitili kaže, da bi bil edini primeren način lustracije pravosodnih povampirjencev z glogovim kolom v srce.

  • resnicaboli

   sedi 5

  • zuje

   Nekaj tako umsko prizadetih individuumov najdeš tudi na tem forumu.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: izogibajte se kontekstualno slabšalnih izrazov in izrazov, s katerimi bi lahko prizadeli dostojanstvo sočloveka.
    #umskoprizadet

  • domovina mili dom

   Res si zadel bistvo.

  • Adam

   Upam, da je Požar v uvodu knjige poudaril, da je bil sam člank CK ZKS “in a communist regime”. Pri celi zadevi je namreč zabavno dejstvo, da sta oba akterja bivša člana CK ZKS:
   http://imss.dz-rs.si/imis/3fa9

   – Bojan Požar je naveden na strani 9
   – Bogomir Ferfila na strani 14 (evidentiran kot kandidat za člana)

   Se pravi, dva komunista, ki sta javno delovala v najvišjih organih ZK zdaj filozofirata… pa to ni res!

   • Tanja Bor

    Mislim, da je bil tudi Jože Pučnik v ZK. Pomembneje se mi zdi, kaj so ti ljudje naredili.

   • zuje

    A to te tko mot, da si moral ponovit?
    V sovjetski partiji (VKPb) sta bila tudi svetovno znana komunistična oporečnika in Nobelovca Solženicin in Saharov.
    Kaj pa zdaj?

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Izogibajte se kontekstualno slabšalnih izrazov in izrazov, s katerimi bi lahko prizadeli dostojanstvo sočloveka. #umskoprizadet

 • Nazgul

  Zadnjič je na Požarjevi strani en zapisal dober komentar “Bravo Bojan, pa še dobro zasluži.”
  Se strinjam.

  Ideja je svetovna. To v prvi vrsti ni knjiga za Slovence in našo zatohlo dolino. To je knjiga za svetovno tržišče. Ve se, kdo je danes Trump, kdo je Melanija in kako težko je priti do podatkov iz Sevnice, če nisi ravno iz te zatohle slovenske doline.
  Zato knjiga najprej v angleškem jeziku, najprej za Kindle, no kasneje še prevod v slovenskem jeziku.

  To je Big Picture projekt:
  http://www.amazon.com/Melania-Trump-Slovenian-communist-Village-ebook/dp/B01BZ6R7NU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1456241246&sr=8-1&keywords=bojan+pozar

  • ptr

   Za morebitno slovensko izdajo ne bo treba nič prevajati, morda kvečjemu malo polektorirati. Avtorja sta namreč knjigo napisala v slovenščini in jo dala prevesti nekemu pri nas živečemu Američanu. Vsaj Požar je tako napisal na svojem portalu…

 • garfi

  Tudi ferfila manipulira v korist udbomafije.
  Smo na dobri poti, da se vse skupaj ponovi.

 • zokispoki

  Naši komunajzarčki bi radi povojne izvensodne poboje kar preskočili. Kot da jih ne bi bilo, banda pokvarjena !

 • južnificirana_si

  levičarji komentirajo knjigo,ki jo niso prebrali, pač intelektualci po slovensko

 • Beli Sneg

  FDV-jev partijski ideolog si želi, da bi se slovenski komunizem prikazal v lepši luči, kot je bil. On bi rad, da se laž,nesmrtna duša komunizma, proda tudi tujini. Nas so nekdaj učili, da je “naš” komunizem “komunizem s človeškim obrazom”. No zdaj po osamosvojitvi se je pokazal kot najbolj kvav (Slovenec že mori Slovenca brata). To, da smo v tem času lahko kot cigani hodili v Trst po kavbojke in v Avstrijo po kavo in banane je bila edina razlika do komunizma v vzhodno-blokovkih državah.

 • domovina mili dom

  Vsa sreča da se je rešila jugostalinističnega režima. To bo lahko tržila za dobro moža. Bo Trump malo na obisk prišel. Mora probat koliko še je žvepla v Sloveniji.

  • resnicoljubnež

   Ne, tega pa zagotovo ne bo. Tudi Pjongjanga zihr ne bo obiskal.

 • Meho

  Tito je bil res genij. Pravi balkanski mešetar.

  Za vsak deciliter krvi, ki so nam ga izcuzali v JNA, smo dobili en dan nagradnog. On pa kri naprej prodal najprej enemu prijateljskemu afriškemu diktatorju iz neuvrščenih, potem pa še drugemu diktatorju, po možnosti prav tako iz neuvrščenih, da sta se lahko pobijala med sabo.

  • tramal

   Morilec tito je večino krvi podaril da je muslimanom in arabcem v rit lezu.

 • xtc

  Seveda je bil isti saj je izšel iz “Akademije Đeržinski” in Ljubijanke.
  In še sedaj je ISTI samo poklejte ruso in Yugo file po portalih-ISTI vedno ISTI in izdajalci.

 • Adam

  Pri celi zadevi je najbolj zabavno dejstvo, da sta oba akterja bivša člana CK ZKS:
  http://imss.dz-rs.si/imis/3fa9e9695ab385523366.pdf

  – Bojan Požar je naveden na strani 9
  – Bogomir Ferfila na strani 14 (evidentiran kot kandidat za člana)

  Se pravi, dva komunista, ki sta javno delovala v najvišjih organih ZK zdaj filozofirata… pa to ni res!

  • Donald

   Meni je pa všeč, kako nekateri najdete iglico v senu, pozabite pa na pedofila Mohameda.

  • zuje

   A tole so tud podatki o Melaniji Trump?
   Sam fprašam, ne bit hud!

 • althar

  Normalno poudarjanje, da je bil slovenski komunizem enak sovjetskemu, bi bilo zgleda čisto dovolj.

 • avtohtoni neandartalec

  Včeraj sem poslušal Trumpa v živo, ko je imel govor v Karolini, povedal je Američanom, da bo zgradil največji zid na planetu, med USA in Meksikom. Kar je pa najlepše, zid bo plačal Mehiko. To pa zato, ker naj bi USA dolgovali kar 60 milijard dolarjev, medtem ko bo zid stal samo 12. Ker so mu menda rekli, da je to noro, bo zdaj viški za en meter. Razjezil ga je namreč papež,ki živi za najbolj znanim Vatikanskim zidom, najdaljšega so zgradili pa na Kitajskem, da so lahko danes najmočnejša gospodarska sila na planetu in so kupili Ameriko. *

  * opomba; Vatikanski in Kitajski zid so gradili davno v zgodovini, ko je ovira dejansko varovala pred tedanjo vojaško tehnologijo, Kitajci pa se lahko zahvvalijo navidezni rasti edino zaradi Ameriškega kapitala oziroma naročil, ki so tudi glavni vir dolga Mehičanov, če se nočejo zatakniti v srednjem veku, Amerika pa konpenzira za obresti tako, da jim črpa njihovo nafto pred nosom.

  • sprehajalec

   Ha, ha, Imam dve pripombi..

   1. Kakšna pa je dejanska rast, če je Kitajska navidezna? Duhovna?
   2. Trumpov zid ne bo varoval pred mehiškim vojaškim napadom, torej vojaško tehnolgijo, temveč pred mehiškimi in ostalimi južnoameriškimi migranti. Zaradi visokih stopenj rasti prebivalstva in nikakršnih stopenj rasti gospodarstva teh družb, nastajajo množice revežev, ki iščejo svoj prostor pod soncem. In s svojim prihodom znižujejo povprečen standard domorodcev. Dokler se sama država ne spremeni v takšno okolje, kot je tisto odkoder so ti migranti prišli. In v Ameriki je vedno več hispanosov, ki bodo ameriko transformirali v neke vrste Mehiko. Samo da nad njimi ne bo več neke močne države od katere bi si sposojali in kamor bi migrirali prebivalci.

   • avtohtoni neandartalec

    Edini način, kako lahko Amerika še bolj pomaga južni je, da jih preprosto spet odkrijejo, tako kot so nekoč pristali na kontinentu prvi Evropski pustolovci, le da je danes razlika med civilizacijama še večja.

    • Meho

     * tako vidi svet opranoglavi vesoljec iz Slovenije.
     In v čem naj bi bila ta fantastična razlika med ‘civilizacijama’?

     Resnica je čisto drugačna.
     https://www.youtube.com/watch?v=1vr6Q77lUHE

    • sprehajalec

     Narobe. “Ustavitev rasti prebivalstva je prvi predpogoj za začetek uspešne gospodarske rasti neke dežele.” Xi Jinping (Kitajski predsednik) in Park Geun-hye (južnokorejska predsednica),

     2015 srečanje v Seolu, Južna Koreja.

 • avtohtoni neandartalec

  Trump je včeraj povedal, da so vsi Mehičani v neki zvezni deželi rekli, da bodo glasovali za njega. Poudaril je, da ima med Mehičani največ prijateljev, ker ga nihče od njih ne sovraži. *

  * opomba; mislil je na zvezne dežele, kjer mehičanov ni, razen preddtavnikov podjetij, ki poslujejo z Mehikom inso dejansko njegovi poslovni partnerji. Trump je Usa nedavno šokiral, ko je napovedal, da Mehičani delajo v Ameriki isto kot pri nas arabski begunci, izkoriščajo, kradejo in posiljujejo, na koncu naj bi jih učili še muslimansko vero, čeprav so Mehičani seveda v glavnem katoličani.

 • avtohtoni neandartalec

  Tiste * limam pri svojih komentarjih zato, ker bi tako morala zgledati prava biografija o vsem kar se tiče Trumpa, obvezno opremljena s komentarji.

 • Franci

  yu komiji so le bolj prefinjeno uničevali kar jim je bilo napoti in to je za mene isto kot ruski komiji. In na žalost njihovi nasledniki, ki so očitno še kar na oblasti so isto izkoriščevalsko sranje.

 • Instalater Ivan

  Požar Bojan (Omerza nič boljši) Aktiven član ZK in velik prijatelj Janše v mladih letih sta se veliko družila dokler se Janezova pot po lestvici napredovanj v ZKS ni ustavila potem sta se razšla baje je bil Janez nekaj jezen…?
  Morda je kaj zameril tako kot recimo kasneje Hvalici, Brejcu…Mateju…? Ne vem
  Zadnjih 10 let se Bojan zelo trudi za ponovno naklonjenost Janeza vsi drugi so ga namreč odkantali in niti nima druge opcije podobno kot poštenjaka Leljaka ki je kradel navadnim vojakom v JNA kjer je bil zaposlen kot vodnik v vojaški obveščevalni (vojaškega aresta ga je rešil raspad YU), kasneje kradel na veliko kot prodajalec avtomobilov (za to je celo malo sedel) očitno to Janeza ne moti…!?
  Da se vrnem k Bojanu ja Janez mu je še edina varainta še lastna družina ga namreč ne prebavlja najbolje tako, da tudi ta knjiga ni presenečenje mora biti napisana tako da Janez niti v sanjah ne bi podvomil v zvestobo Bojana, če ga Janez dokončno odkanta revež dejansko nima kam
  Se pa bojim da bo celo Janez počasi omili retoriko na nekaterih področjih recimo desnake v Nemčiji je že začel kritizirati (uau) morda bo čez pol leta rekel še kakšno vzpodbudno o Rusih…
  Se mi pa ta dva hlapčka smilita ker revčka potem res ne bosta vedela kako naprej

  • zuje

   Nisem vedel, da toliko veš o MELANIJI TRUMP. Čestitam!

 • dare326

  Še pomniš Ferfila! Tovariš Jokl oz. France Popit je bil od 1968 do 1982 predsednik CKZKS. Kot komunist in funkcionar je bil pristaš trde uradne linije ZKJ in to je bil najbolj zadrt komunizem, podoben ruskemu. Zato ima Požar prav. Popit je tudi privlekel balkance v Slovenijo, pred njegovo strahovlado jih je bilo malo. Tako kot sedaj skušajo “obogatiti” slovensko kulturo z nasledniki antike.

 • resnicoljubnež

  Kolikor vem, je Melania precej razčistila s Slovenijo in je to zakotno gnezdo ne zanima več kaj dosti. Levaki bi jo seveda radi izkoristili za kake benefite, ampak jim bo že sama povedala, kaj si misli o njih. Avtorja pa sta o Sloveniji pisala še prelepo in je škoda, da se zdaj umikata, češ da je knjiga namenjena ameriškemu trgu ipd. V Sloveniji je vladal hujši režim kot v drugih državah srednje Evrope, saj je bil avtohton in ne vsiljen od Rusov. Čehi in Poljaki so se lahko tolažili vsaj s tem, da bo ruske okupacije enkrat konec. In res je je bilo. Pri nas pa hobotnica še živi.