fbpx

[FOTO in VIDEO] Janković: Parade ponosa v Ljubljani ne potrebujemo več. Udeleženci so ga izžvižgali.

V Ljubljani poteka parada ponosa, ki se je je udeležil tudi Milan Brglez, LGBT-skupnost pa je v centru Ljubljane pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Po drugi strani se nobeden od njiju dopoldne ni udeležil tradicionalnega romanja bolnikov in invalidov na Brezje.

Parade ponosa se je na Metelkovi ulici v Ljubljani udeležil tudi predsednik državnega zbora Milan Brglez. Udeleženci so se sprehodili po Masarykovi in Slovenski cesti do Novega trga, kjer jih je pozdravil tudi zvesti podpornik Zoran Janković. Ta je poudaril, da mu je grad, ovit v mavrično zastavo, všeč.

Ob tem je dodal, da Ljubljana ne potrebuje več parade ponosa. “Na referendumu smo vsi glasovali za,” jim je zagotovil. Kot je dejal, jih v Ljubljani podpirajo, dodal pa je tudi, da so v ljubljansko družbo že popolnoma asimilirani. Verjetno pa ljubljanski župan ni pričakoval, da ga bodo nekateri udeleženci izžvižgali. Ti so mu namreč vplii: “Fuj! Rog je naš!”

Na Brezjah je dopoldne potekalo tradicionalno romanje bolnikov, invalidov in starejših. Mašo je daroval mariborski nadškof in metropolit Alojzij Cvikl. Medtem ko sta Janković in Brglez prišla podpret pripadnike LGBT-skupnosti, pa na srečanje invalidov in bolnih nista utegnila priti.

M. G., N. K.