fbpx

[Foto] Kaj sta počela udbovec Zemljarič in rusofil Škrabec v družbi tiskovne predstavnice ameriške ambasade v Ljubljani pred znanim lokalom Platana?

Foto: Topnews

V sredo zvečer se je pred znanim ljubljanskim lokalom Platana, kjer se običajno ustavi slovenska oziroma ljubljanska jet set elita, zbrala nenavadna druščina, v kateri je vsekakor izstopala prisotnost 90-letnega Janeza Zemljariča, pred njim pa je bila na mizi ameriška zastavica. Poleg Zemljariča je bila opazna prisotnost nečaka njegove soproge Tomaža Tomljeta, sicer lastnika revije Fashion Avenue.

V družbi, ki je pila šampanjec znamke Walter Wolf, se je na kratko zadržal tudi podjetnik Janez Škrabec, opazili pa smo tudi zakonca Petra in Karmen Malalan, sicer lastnika draguljarne Malalan in zastopnika za prestižno uro Rolex, ter Matjaža Murka, generalnega direktorja podjetja MennYacht Europe AG in zastopnika prestižnih jaht Ferretti Yachts.

Razlog za to, da se je zbrala nenavadna druščina v sredo popoldne sredi poletja v Ljubljani, je bila razstava ameriškega umetnika slovenskega rodu Garyja Bukovnika, ki se je rodil v slovenski družini v Clevelandu v ZDA, kjer živi še danes in ki je v Ljubljani razstavil nekaj svojih del. Razstavo je organiziral predsednik kulturnega društva ProArspro Dušan Oberč. Bukovnik, ki sicer razstavlja po svetu, je imel več samostojnih razstav v San Franciscu, New Yorku, Tokiu, Tajpeju in Floridi, v nekaterih znanih muzejih, kot sta The Art Institute of Chicago in MoMA New York, in drugje.

Image may contain: 1 person, sitting and table

Foto: Topnews

Prav zato ni bila presenečenje tudi prisotnost tiskovne predstavnice ameriške ambasade v Ljubljani Jean B. Leedy, ki se je zapletla v pogovor s Tomažem Tomljetom in Janezom Zemljaričem. Zbrane sta zabavala še znana glasbenika, ki sta na klarinet in trobento izvajala repertoar znanih Avsenikovih del.

Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

Foto: Topnews

Povabljeni so bili tudi predstavniki ruske ambasade v Ljubljani in, kot nam je povedal organizator, je bila bila pripravljena tudi ruska zastavica, vendar zaradi nesporazuma njihovega predstavnika ni bilo. Organizator dogodka Dušan Oberč je sicer dejal, da je bilo vse skupaj mišljeno kot neformalno druženje ljubiteljev glasbe, umetnosti in seveda penine Walter Wolf, katere lastnik je še vedno Tomaž Tomlje.

Image may contain: 2 people, people sitting, tree, table, outdoor and nature

Foto: Topnews

Topnews.si