fbpx

[FOTO] Levičarski mediji zamolčali, da muzej v Bruslju razkriva zgodovinsko resnico o komunizmu

Foto: Nova24tv

V Bruslju je v začetku maja svoja vrata odprl muzej Hiša evropske zgodovine, o katerem so pisali tudi slovenski mediji, ob čemer so zamolčali, da muzej razkriva tudi zgodovino o komunizmu in šokantna dejstva o tem sistemu, ki mu rdeči Slovenci pojejo hvalnice, tujci pa se nad njim predvsem zgražajo.

Svetlana Makarovič s samooklicanimi umetniki v Ljubljani pripravlja koncert “Nosil bom rdečo zvezdo”, pri katerem gre brez dvoma le še za eno v dolgi vrsti provokacij podpornikov nekdanjega totalitarnega sistema, ki se brez sramu ozirajo nazaj v čase Jugoslavije in enopartijskega sistema ter si ga želijo pripeljati nazaj v Slovenijo. “Z rdečimi zvezdami na prsih, simbolom upora in svobode nas bo pesem združila v nekdanjem tovarištvu, ki pozna resnično zgodovino te dežele, je ne potvarja in s ponosom govori o njej! Čas je, da združimo moči za boljši jutri in ni ga, ki bi nas znal bolje združiti kot pesem,” je med drugim zapisano v kontroverznem vabilu Makarovičeve.

Foto: Nova24tv

Dejstvo je, da je obdobje komunizma in zločinov, ki jih je ta sistem prinesel, še vedno žgoča in nerazčiščena tema v slovenskem prostoru, definitivno pa se še dolgo ne bomo približali drugim razvitim evropskim narodom, ki so razčistili s svojo zgodovino, da bi z njimi delili iste vrednote, če se bodo v Sloveniji odvijali koncerti, kot je na primer Makarovičin. A če ta del zgodovine potvarjajo levičarji v Sloveniji, to še ne pomeni, da niso na komunistične laži imuni zunaj meja naše države. Fotografije, ki razkrivajo prave podobe komunizma, so namreč razstavili v Bruslju v Muzeju evropske zgodovine. A te so slovenski mediji v svojih člankih o otvoritvi omenjenega muzeja (projekt je vreden kar 55 milijonov evrov), “pozabili” objaviti. Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je ob otvoritvi izjavil: “Tu so razstavljena številna sporočila, naša zgodovina in dediščina sta tu, pa tudi naše težave in katastrofe. Z raziskovanjem preteklosti lahko imamo boljšo prihodnost.” V ta namen je razstavljena tudi antikomunistična propaganda, da ta del zgodovine ne bi šel v pozabo in da se trpljenje, ki ga je za seboj pustil komunizem, ne bi nikoli več ponovilo.

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

M. S.